БАРСЕЛОНА - тема 5

• 92 550
  • 716
  •   1
Отговори
# 285
Виждам, че Т10 важи и за фуникуляра , но от коя станция тръгва той за Монтжуик?

# 286
  • SF
Освен, ако някой не е от областта Русе или Силистра, не е оправдано да се лети от Букурещ, при положение, че две нискобюджетни компании летят до Барселона - wizz air и vueling.

# 287
Здравейте, предстои ми седемдневно посещение на Барселона. Какво ще ми препоръчате за посещение извън града - тип еднодневно или полудневно - спрели сме се на Фигерес-любители сме на музеи и галерии. Обмисляме да имаме 1-2 нощувки извън Барселона- изчетох много мнения за Коста Брава, но се чудя какво точно да изберем-има ли някой мнение за хотели? Искаме по-скоро някое китно, малко градче, където да отседнем, евентуално да има плаж,но не е задължително. Има ли близо до Барселона хубав пясъчен плаж, който да си заслужава? Благодаря за отговорите!

# 288
  • SF
За мен и за моя вкус самият плаж на Барселона си заслужава.
Ако това лято отново се върна там, бих организирала времето си така, че да прекарам повече време на плажа, отколкото размотавайки се по улиците безцелно.

# 289
Здравейте, предстои ми седемдневно посещение на Барселона. Какво ще ми препоръчате за посещение извън града - тип еднодневно или полудневно - спрели сме се на Фигерес-любители сме на музеи и галерии. Обмисляме да имаме 1-2 нощувки извън Барселона- изчетох много мнения за Коста Брава, но се чудя какво точно да изберем-има ли някой мнение за хотели? Искаме по-скоро някое китно, малко градче, където да отседнем, евентуално да има плаж,но не е задължително. Има ли близо до Барселона хубав пясъчен плаж, който да си заслужава? Благодаря за отговорите!
Еднодневен трип до Монсерат - Черната Дева, момчешкия хор и красиви гледки.
Бих препоръчала плаж в самата Барселона. Настанете се близо до брега и ще сте хем в града, хем на плаж. Когато аз имах тази дилема, така ме посъветваха и не сгреших като послушах. Плажовете са пясъчни, големи, свободни.  
Писали сме заедно с Esmee Simple Smile

# 290
На мен Коста Брава нещо не ми допадна. И аз съм самата Барселона.

# 291
Здрашейте дами,
Решил съм да заведа съпругата си по повод на годишнината от сватбата ни в Барселона.Искам да разгледаме пещерата и манастира в планината Монсерат ,но не мога да разбера как точно, с какво се стига до там, от къде може да се вземе лифта и какви са цените на транспорта.Ще съм ви много благодарен ако можете да ми помогнете. Благодаря ви предварително и поздрави!

# 292
Добър ден на всички Simple Smile
Записвам се и аз да следя темата Simple Smile Планираме посещение на Барселона тази година, за около седмица, вероятно през юни.
Сигурно ще летим с бгеър, нещо не долюбвам нискотарифките. Честно казано не знам защо, но очаквах цените на полетите до там да са с една идея по-ниски.  newsm78

# 293
  • София (Възраждане)
А от Коста Дорада има ли някой впечатления?

# 294
  • SF
Това лято пътувах от Барселона на юг. Коста Брава е по-интересна и по-пъстра. Надолу усетих скука някак.

# 295
http://www.atrapalo.com/entradas/flamenco-nuevo-flamenco-antiguo_e288754/
моля испаноговорящите да кажат: този сайт като нашите сайтове за намаления ли е или си е за билети?
Намаленията са чувствителни - дали трябва да се заменят билетите за фламенко за такива с места или направо с тях се влиза?

Някой пазарувал ли  е от него?

# 296
  • тук-там
За съжаление, нямам никакво време да мисля и разучавам....а, летим след 14 дни.
Това добре ли е като локация.... Транспорт наблизо...Явно има метро...някъде.
https://www.airbnb.com/rooms/1472058?euid=90cfb207-4f62-d3b3-5cf3-0c5bb0a75c9c

Обратния полет е късно, така че не ми е толкова важно да има автобуси до летището наблизо.

# 297
  • София
Wild_rabbit, на много хубаво място ти е апартамента Peace Като гледам приблизителното му местоположение, дадено от airbnb е на/до един от най-красивите и любими мои Барселонски булеварди - Диагонал. Близо е до няколко метро станции, Триумфалната Арка и парка Цитадела са близо. Площад Каталуния е на не повече от 15 минути пеша. А и като гледам възторжените отзиви на отсядалите в него... взимай го спокойно!!! Peace Simple Smile

# 298
  • Пловдив
И така, след като дълго се чудех какво точно да видим от Барселона за един ден, май накрая се спрях на този вариант, който по назад ми бяхте предложили-със синия автобус  от  терминала на пристанището до паметника на Колумб, оттам по Ла рамбла до площад Каталуния, след това пеша до Саграда Фамилия и евентуални наобратно пак пеша или пък с някакъв транспорт(не съм разбрала още с какъв  Wink)обратно до Каталуния и пак пеша до кораба. Иска ми се ако може връщането да е по друг път, за да видим още нещо, но все още не съм издирила какво има в този район-ще гледам. Как ви се струва това за времето от 9ч. до към 5 ч. някъде? И дали ще може още някъде да кривнем. Сега ще гледам и карти да си разпечатам.

# 299
  • София
Wild_rabbit, заинтригува ме с този апартамент заради цената  Simple Smile и се зачетох в коментарите като roje . Попаднах на нещо, което за мен означава много: една дама беше написала, че се е разболяла(била е сама) и собствениците са я завели до 'farmacia' ( не съм сигурна какво точно е това в Испания). Това е страхотно лично отношение към човека! Аз бих се радвала да попадна на такива хора в чужда държава.Ще те очаквам с нетърпение да се върнеш и да споделиш как е сградата/входа и обстановката като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт