БАРСЕЛОНА - тема 5

• 92 340
  • 716
  •   1
Отговори
# 570
  • Plovdiv
Момичета, необходимо ли е да си закупя предварително билети за посещение на парка Guell? Големи ли са опашките? В сайта продават билетите за точен ден. 

# 571
  • София
Момичета, необходимо ли е да си закупя предварително билети за посещение на парка Guell? Големи ли са опашките? В сайта продават билетите за точен ден. 

Зависи по кое време на деня ще отидете според мен. Сутрин е най-празно. Ние бяхме там към 10 ч. и опашки нямаше. Към 12, когато вече си тръгвахме се бяха събрали доста хора. Но бяхме в началото на март там, сигурно през юни да речем е по-различно.

Освен голяма опашка може да ви кажат, че свободни часове за посещение има доста по-късно през деня.
Което пак е вариант и можете да си уплътните времето с Тибидабо, Козмо Кайша или нещо друго.

# 572
Къде е препоръчително да се купят предварително билети?

# 573
  • Луната

За Саграда Фамилия.
На другите места като се отиде сутринта когато отварят - няма опашки Peace

# 574
  • София

За мач  Laughing

Преценете според сезона и според това с колко време ще разполагате.
Ако/като отида пак, бих си резервирала билети за Саграда, там беше най-голямата опашка, на която сме чакали. Бързо вървеше, за около 20 мин бяхме вътре, но час за кулата имаше чак след 2 часа и аз вмето да преценя, че така и така ще сме в самата базилика доста време и да взема билет и за кулата се обърках, помислих че още 2 часа ще трябва да чакаме за да влезнем и така не успяхме да се качим на кула.

Ние го давахме доста лежерно и пак успяхме да видим набелязаните неща, без Тибидабо.

# 575
Здравейте отново мами,
наближава моето отиване в Барселона и се чудя почти два дни максимално какво можем да видим.Пристигаме на 30.04.в 15,00 часа на Sants/ако хванем влака ,де,това коментирано по горе в темата  Joy/,хостела който съм резервирала е до метро Sant Antoni.Трябва да оползотворим  остатъка на деня,имаме цял ден на разположение на  01.05 и до 14.00 на 02.05/тогава ни е влака за връщане в Мадрид/ .
Помагайте с идеи моля newsm78

# 576
wilwil първия ден след като пристигнете и се настаните е опознавателен- направете си една разходка до пл.Каталуния,къщите на Гауди, по Ла Рамбла и оттам идете до пристанището.Вечерта е хубаво да се посетят магическите фонтани.
Вторият ден ви е най-важен- тогава до Саграда Фамилия,катедралата на Барселона в готическия квартал,Двореца на музиката,парка на Цитаделата и Триумфалната арка и вечерта парка Гюел или Тибидабо- единия от двата, няма да имате време и за двата, а си заслужават,
Третия ден щом на обяд ще пътувате- някъде в района се разходете.
Аз така бих си направила програмата, това е доста индивидуално, защото сте ограничени във времето. Приятно прекарване в слънчева и гостоприемна Барселона. Simple Smile

# 577
Благодаря Iki70,
и аз си мислех първия ден да е нещо подобно, като задължително завърши при фонтаните.
За втория -Barcelona City Tour еднодневен билет,за да видим повече забележилности,със задължително слизане при Саграда Фамилия,парк Гюел и Камп Ноу,а деня преди тръгване-не знам как да го уплътним.

# 578
wilwil  за последния ден преди тръгването може да си направите една разходка по плажа  Simple Smile

# 579
Чудех се дали не можем да вмъкнем някъде по трасето Funicular или Teleferik Thinking,щеше ми се и от високо да погледнем Барселона ooooh!

# 580
от Гюел се вижда града добре, щом сте със сити пас слезте на Монтжуик и за 30 мин го разгледайте.

За лифта се чака доста (кабинката е една и ходи до хълма и се върща) не е много времето за пътуване, ама (според мен не си струваше чакането и се отказахме)

Иначе от ПОбле Еспаньол също има много добра гледка към града.

# 581
  • sofia
От Колумб до Олимпийския порт как най-бързо да стигнем?

# 582
  • Milano
От Колумб до Олимпийския порт как най-бързо да стигнем?

Aвтобус 59 или Д20 до последна спирка.

59 е една пряка по-наблизо. Laughing Той върви и по Рамбла, до Колумб спирката е Портал де ла Пау.

Можеш да кликнеш на последната да видиш колко е близо до порта.
Метрото спира по-далеч.

http://www.tmb.cat/es/linia-de-bus/-/bus/59/detall-s/sentit-Pl.% … FEINER/parada-257

пп. утре отивам да затвърдя впечатлението от пицерията по Канала. :lol:

# 583
  • sofia
Regi, да пишеш, аз на 9 ти ще го пробвам, мммм

# 584

Общи условия

Активация на акаунт