А съобразявате ли се със съседите ви?

• 26 177
  • 212
  •   1
Отговори
# 150
Ами тогава си купете надуваемо легло с вградена помпа и като си свършите работата си го спускате и си лягате да спите на спалнята-не е казано, че трябва цяла нощ да спите на него Simple Smile лесно и просто.            А сгънато заема място колкото куфарче и пак може да си го пренасяте по квартири и не толкова скъпо.
Тя комшийката до вас е възрастна, ама тези от другата страна, ами под вас, ами над вас? Те нямат ли деца, не желаят ли да се наспят? В закона на етажната собственост хубаво е написано, че от 22ч. до 7 ч. зимно време човек трябва да се съобразява. И ние сме под наем, но с часовете за почивка винаги се съобразявам, въпреки малкият звяр  Twisted Evil
Ето до нас правиха ремонт, но що годе се съобразяваха с часовете за почивка, като тогава боядисваха, мажеха и пр. (особено след като срещнах единия майстор и мило го помолих между 14 и 16ч. да не лопат много, че детето спи). Ако дадат апартаментът под наем и се вдига гюрлутия обаче, хич няма да си трая   Wink още повече че и домоуправителя е на нашият етаж  Peace

# 151

Ето до нас правиха ремонт, но що годе се съобразяваха с часовете за почивка, като тогава боядисваха, мажеха и пр. (особено след като срещнах единия майстор и мило го помолих между 14 и 16ч. да не лопат много, че детето спи).
Аз лично обиколих съседите,когато ремонтирах.Оказа се,че никой няма против работа между 14 и 16,дечицата са на градинка.Начини много,стига да искаш да се разберете.

# 152
  • тук и там
Когато съседите правят ремонт- слагат бележка на партерния етаж и в асансьора,като се представят със имената си и  на кой етаж са-ако има проблем,можеш да се обърнеш към тях .В бележката съседите молят за извинение за евентуалното неудобство,което биха могли да ти причинят и посочват датате от кога до кога  ще продължи ремонта,като бележката се слага около месец предварително.В неделя не се вдига шум.Спасението е ,че поне изолацията е добра и не се чува чак толкова,иначе се работи и в часовете между 14-16 ч.-но не и след 18-19 ч-когато приключва работния ден.Срещу нас има строеж,там когато заливат плоча и се налага да работят и след 19ч примерно- изпращат писма на всички живущи в околните сгради-пак със точна дата кога ще се извършва тази дейност и извинение за неудобството,около седмица предварително.Шумът не е по-малко дразнещ,но поне  си предупреден а и когато е така поднесено се приема по-лесно...За Белгия става въпрос.В БГ-до сега никой не ме предупреждавал за ремонт ,още по-малко пък ми се е извинявал за причиненото неудобство-не е толкова сложно като си помислиш да сложиш една бележка на входа,но няма практика да се прави или е рядкост.

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 11:41 от Kaisia

# 153
Това, че на вас не ви се е случвало, не значи, че тук сме аборигени. Слагат се бележки, и още как. Питат се съседи за удобното време, и още как. Практиката е точно така, пише го и в правилника за вътрешния ред. Ако има прецедент и не сте реагирали, за да се пресече е друг въпрос. Всеки следващ си прави каквото иска. То е лавина. Съгласен съм, че после трудно се възстановява това и се възпитава наново.

# 154
... Сигурно и нас ни обсъждат, но при положение, че никога по никакъв друг начин не съм нарушила спокойствието на съседите, които пък смятат, че всеки уикенд от 6 сутрин до 23:00 могат да разбиват с бормашини, да тропат, да викат и т.н., мисля, че мога да си позволя и аз понякога да съм по- шумничка. До нас живее сама жена и колкото и пъти да я поздравявам, тя се завърта на другата страна, еми на мен и това ми е ужасно ... Панелите са ни тънки и чувам дори телефона и как вибрира, смятайте, като се развика тя да говори... по всяко време на денонощието....

Извинявайте, ама не е и честно ние да се съобразяваме с абсолютно всичко, без дори да си позволим пълно удоволствие от секса, мислейки за съседите, а те да не се съобразяват грам...
Не можеш да си го позволяваш, след като пречиш дори и само на един човек. Никой не е длъжен да ти слуша преиграванията! Не можеш да ме убедиш, че толкова ти се изпразва главата, че и мисъл не ти минава как да останаш насаме с интимния си момент! Все пак сме хора, а не животни, можем да разсъждаваме. Ненужна демонстрация е това увиване! Прави го само за партньора си, доста по-секси би било! Wink
Честно или нечестно, докато не си купиш къща, в която имаш право да крещиш като заклана, защото няма на кого да пречиш, си длъжна да се съобразяваш!

# 155
  • тук и там
Това за аборигените-беше грубо- никога не съм смятала сънародниците си за такива Независимо къде се намирам в момента-аз съм българка,и винаги ще си остана такава.Говоря от личен опит-в Бг живея в 4 -етажна кооперация-до сега никой не ни е предупреждавал за ремонт,да не говорим че си бяха оставили и мръсотията от торбите с цимент по стълбите.По-напред в темата има постове,които обясняват че и те оставят бележка-възможно е,но според мен не е масова практика-напротив.Не смятам да пиша повече в темата.

# 156
Не, не само е възможно, а се практикува. И не е рядкост а си е така. Просто вие не сте реагирали навреме, като сте били свидетели на нещо различно.
Фръц. Laughing

# 157
Честно или нечестно, докато не си купиш къща, в която имаш право да крещиш като заклана, защото няма на кого да пречиш, си длъжна да се съобразяваш!

И в къща да е, има ли наблизо съседи пак ще същото положение.

Едната съседка ме е събуждала с виковете си от страст и то през зимата, а лятото имам чувството, че ако се обърна в леглото и ще я видя до мен.
За сега е сама и не е много редовно. Simple Smile

# 158
  • София
В момента децата ги няма и у нас е тихо по цял ден, все едно няма никой.

Когато правихме ремонт 2010 спазвахме тишина 14-16. Майсторът си почиваше, обядваше или правеше нещо тихо като мазане примерно.

# 159
  • София
Викаш, като се сексите си много шумна: ) Това е чудесно - обожавам шумните жени.
Обаче........
Обаче, като си имате дете един ден ще видиш къде ще иде шума ти  Joy като спи в съседната стая!
Това си е направо повод за отделна тема - шум шпо време на секс при наличие на деца  Laughing

# 160
  • Gotham City
И съседите под и над нас са възрастни хора.
И ако щете си го мислете за преиграване, аз лично не го правя за да му звучи по-добре на мъжа ми или за да демонстрирам нещо, приемете, че хората са различни. Само за протокола ( и преди го писах в темата) никой в нашия вход не се съобразява с нищо, музика дъни от 14:00-16:00, не знам точно от къде след 00:00 се започва викане придружено със стара кръчмарска сръбска музика, ремонтни действия (не зная точно какви), разбиване с бормашини и т.н. не са им проблем да се правят и след 23:00 часа, а въпросната госпожа до нас, освен, че не поздравява трупа торбите си с боклук пред вратата, като станат над 8-9 изхвърля по няколко и после отново трупането и смрадта започват.
И момичета, не се гневете толкова, не викам "като заклана" и не е през цялото време, едва ли някой ме чува чак толкова  Peace

# 161
Еми вие във вашия вход сте на принципа-не ми пука за другите-всички. Нямате от какво да се оплаквате.

# 162
При нас няма къде да се сложи, стаята е малка, единствено в хола може, ама нещо не ми се връзва да купуваме спалня/матрак и да спим в хола на земята, само защото на жената до нас не и изнася.
Ако имаше малко дете, тогава бих се опитала да съм тиха  Peace но възрастната дама едва ли чува нещо, което е необяснимо за нея

Ако съм ти съседка, досега да съм ти направила няколко клипчета и да съм ги пуснала в нета - щом не ти пука, значи нямаш нищо против и малко популярност - мимето от бл.10, ап 30 прави секс  Mr. Green

# 163
  • София
И момичета, не се гневете толкова, не викам "като заклана" и не е през цялото време, едва ли някой ме чува чак толкова  Peace
Аз не се гневя, аз се радвам! Нищо против викането

# 164
Сам по себе си никой няма против викането.

Обаче Знаете, че ви чуват, казали са ви, продължавайки да го правите все едно ги каните директно да гледат. Ми не всеки харесва да е свидетел на чуждия секс. Ако ви буди всяка нощ разгонена котка виейки под прозорците, ще има да псувате, да и мятате вода отгоре, ама щом сте вие-може.

Общи условия

Активация на акаунт