КАНАДскА - училищно-есенна - тема 57

• 61 511
  • 711
  •   1
Отговори
# 615
  • Под кленовите дървета
Привет момичета Simple Smile
Шеметче, благодаря, че си моя канадски шъркел-вестител Heart Eyes Сега и пролетта да дойде, а Laughing

На 20,03 в 11:21 се роди дъщеря ни Катерина Мари, 2539 грама, 49 см. Девойката ни се роди хипотрофична и лека ацианоза на крайниците - демек сини нокти било, това прочетох в чарта й. Заради ниското тегло я бодоха много пъти, след баня установили, че има респирирана амниотична течност и са я интубирали да я махнат. Предполагам е интубаци, те ми обясниха "вкарахме тръба в гърлото да я аспирираме амниотичната течност от дробовете, че беше много и щеше да е опасно за нея. На мен ми установиха нисък хемоглобин, но се самоизписахме с нея на своя глава. Раждането беше песен, много съм доволна от болницата, просто бях в обща стая, не се наспах и последната вечер имаше кошмарен случай в нашата стая, моят сбъднат страх. И като казаха, че искат да я оставят още един ден, а аз нямам кърма от недоспиване, не дават обаче и формула и казах Не, отиваме си. На следващия ден ходих да я меря в СЛС-то - беше качила. Но се прибрах, наспах, дадох малко АМ след кърмене, пак ядох, успокоих се и вечерта като тръгна тая кърма...а тя не може да я дръпне, помпата не върши работа и направих бучки. Добре, че горещ душ помогна да отпуша каналите, голяма болка беше.
Сега се кърмим, дохранване с изцедена кърма, през кърмене давам и АМ - по 10-20 мл. пие макс.

За раждането, просто нямам никакви поражения, бях силно притеснена от натурализна на нещата тук, оказа се, че по-спокойно и по-малко форсирано=на по-бързо въстановяне.

# 616
Здравейте,
Аз съм прясна, прясна в Канада. Пристигнахме декември и все още преживяваме лютата зима. Живеем в Мускока, Онтарио.

Имам 5 год. син , ходи на училище. Искам да попитам какво се прави на техния Великден. Децата носят ли нещо в училище и ако да, преди или след празника. Искам да съм подготвена, защото за св. Валентин сина ми се прибра с куп картички, а аз не му бях приготвила нищо. От къде да ми хрумне, че 5 годишни си подаряват картички.
Честито на jasmin за бебчето. Живо и здраво да ви е.

# 617
Честита дъщеричка, Jasmin Veni, да ви е жива и здрава!

# 618
Честита ви рожба  ,Ясмин Вени !!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 619
  • Под кленовите дървета
Благодаря, момичета Simple Smile

За Великден и аз се чудя, какво да правим? Споделете опит, че техния Великден наближава, аз също не знам, какво да подготвям, как се отбелязва в училищата?

# 620
Доколкото знам дните около Великден са почивни и не се ходи на у-ще. Децата излизат във ваканция на Разпети петък ,почива се и понеделника в някои провинции и последващата седмица от вторник до петък е пролетна ваканция.
Ние няма да празнуваме ,защото ще пътуваме до Торонто с кола ,но се надявам за нашия Великден в последващата неделя на 12 април да сме се върнали и да празнуваме с приятелите ни .

Да ви почерпя и аз :
След 16 месеца живот тук и  очакване Официално сме Canadian homeowners :

[/spoiler]

# 621
  • Под кленовите дървета
Честит ти дом, Контесо Simple Smile
Да го напълните с много обич и семейно щастие Simple Smile

# 622
Благодаря ти jasmin_veni !!
Бързо възстановяване на теб и наддаване на малката принцеса ! Hug Hug

# 623
Mомичета , честито за прекрасните новини  Hug

Приятно е в тази тема. И съм благодарна за помоща Ви .

# 624
Честито и на вас, Босонога Контесо Simple Smile много щастие и приятели в новия дом!

# 625
  • Монреал
Честито на Жасмин Вени, да ви е жива и здрава дъщеричката и да ви носи само щастие!

Честито и на Контеса - браво и много добре заслужено постижение за семейството ви, заслужвате го! Нека винаги домът ви е изпълнен с топлина и уют.

За тукашният Великден, нищо няма да правим, за православния ще боядисаме яйца и тн както си подобава. Миналата година скрих и шоколадови и пластмасови яйца из къщи да ги търсят, както правят тук, и на малките много им хареса това, така че мисля и тази година да го направя, но пак ще е на нашият Великден.

# 626
Jasmin Veni, честита малка принцеса! Страхотно име - пристрастна съм към първата му част - името Катерина Simple Smile Да ти е жива и здрава, много да ви радва, да расте, умна и красива и щастлива!

И мен ме чака раждане в Канада, живот и здраве, ама ще видим как ще ми се получат нещата... Вероятно със секцио, тъй като предното беше така и то само преди 2 години.

Контеса - честит нов дом! Много щастие да изпитате в него, да сте спокойни и щастливи! Кефиш ме ти отдавна - много целеустремена жена Simple Smile Евала! Винаги съм вярвала, че ще ти се получат нещата... Нещо следенето съм го оставила на заден план, ама новия дом в Риджайна ли е или вече не си там?

Момичетааа, и нашето време на пътуване наближава... на мен все още доста ми се повръща, дано да мине до заминаването... Поне голяма част от багажа отпадна, тъй като мъжът ми надали ще може да носи/влачи по повече от 100 кила...  hahaha

# 627
  • Лавал-Пловдив
Ооооо, оживление в темата  Laughing
Честито на момичетата с бебета, къщи, пътешествия към Канада... Нека тези хубави моменти да са само началото на още по-хубави такива.   bouquet  bouquet  bouquet

Ние също се стягаме полека за Великден, още повече, че ще бъдем и много хора, защото родителите ми идват да празнуваме заедно. За съжаление за последно, защото си заминават за България завинаги на 23.04, след почти 10 години имиграция в Америка. Днес им е последен ден на работата и ще им правят парти. Малко ми е криво, но уважавам решението им.

Та програмата е силно натоварена: идват на 01.04. На 03.04 сутринта заминават с китайците на екскурзия до Бостън и НЙ (комбинирана този път). Така и не можаха да видят тези 2 емблематични града досега, та реших да ги зарадвам. Големите деца ще пътуват с тях. На 06.04 се връщат и ще останат до 14.04 за да си отпразнуваме нашия Великден.

Остана само и времето да се постопли.... Praynig

# 628
Благодаря ви момичета - Леда, кака Дора , камбанка и Тарилилей !

Днес се спретнахме в  розово и за първи път от не знам колко си години смених моите си цветове и поисках розов гел Шилак маникюр в салона . Продаваха тениски със знака за Стоп булинга за 20 долара ,но аз реших да съм съпричастна с моя си розова тениска и Розов маникюр.

Започваме ремонт към края на месеца и сме в треска с квоти и цени . Отделно,че тръгваме в петък рано сутринта на road-trip до Торонто и след утрешния ден на работа ще стягам багажа . Дано не вали сняг  Praynig Praynig

Лека седмица момичета  Hug

# 629
  • Vaudreuil Canada
Barefoot Kontesa Честито! Много щастие и прекрасни мигове в новия ви дом!

Общи условия

Активация на акаунт