КАНАДскА - училищно-есенна - тема 57

• 61 460
  • 711
  •   1
Отговори
# 645
Да, всеки с лекарствата си:)...и с профилактиките си. Свят шарен, както казва баба ми.

# 646
И аз като Камбанка много се съмнявам , че проблемите със зъбките са от недостиг на флуор . И пак ,както Камбанка каза -всеки си знае. Но ,ще добавя - не бъдете доверчиви , зъболекарите винаги ще препоръчат повечко флуорни профилактики , това им е работата.

# 647
Всъщност аз съм на мнение, че зъболекари, които имат доброто на пациентите си присърце, а не финансовият си интерес няма да препоръчат флуор, но наистина е излишно да влизаме в дебати. Беше зададен въпрос, имаше отговор, така, че всичко е наред Simple Smile

А пък аз тази неделя организирам лов на великденски яйца в парка за децата от блока Laughing но явно идеята се хареса, та ще има и няколко приходящи Simple Smile ще разказвам после, ако се получи добре.

# 648
Всъщност аз съм на мнение, че зъболекари, които имат доброто на пациентите си присърце, а не финансовият си интерес няма да препоръчат флуор, но наистина е излишно да влизаме в дебати. Беше зададен въпрос, имаше отговор, така, че всичко е наред Simple Smile

А пък аз тази неделя организирам лов на великденски яйца в парка за децата от блока Laughing но явно идеята се хареса, та ще има и няколко приходящи Simple Smile ще разказвам после, ако се получи добре.

Извиини ме, но какви са ти квалификациите, с които така самоуверено дебатираш? Че и животоспасяващи лекарства осмиваш. Да, всеки с лекарствата си, но все пак трябва да се подхожда с разум, предпазливост и най-вече знания, а не псевдознания. Повече няма да дискутирам. Всеки да се спасява самостоятелно, в крайна сметка последствията са си за вас.

# 649
.........................................................................

Дано да Ви е хубаво времето в неделя , тук ще вали май.

# 650

Извиини ме, но какви са ти квалификациите, с които така самоуверено дебатираш? Че и животоспасяващи лекарства осмиваш. Да, всеки с лекарствата си, но все пак трябва да се подхожда с разум, предпазливост и най-вече знания, а не псевдознания. Повече няма да дискутирам. Всеки да се спасява самостоятелно, в крайна сметка последствията са си за вас.

Много лично го прие...ако питаш дали съм зъболекар - не, не съм, но ходя на зъболекари и на лекари, не е като да разчитам само на положителни мисли, вяра и добри гени (въпреки, че не виждам нищо лошо и ако други хора разчитат именно на това). Въпросът е, че избирам внимателно лекарите и зъболекарите си, отивам подготвена и имам достатъчно здрав разум за да мога да разчитам на преценката си и именно да преценя кой от тях доколко е подготвен и кой какви мотиви го водят и е факт, че и в България, и тук имам прекрасен зъболекар, един от видните в гилдията, поне в Квебек и той не само, че не препоръчва, но и отказва да прави да флуорни профилактики и да използва флуор изобщо в практиката си. Мога да дам и име, ако това ще те успокои. Интересно как ще обясниш такива противоположни позиции от специалисти, които уж би трябвало да са учили по еднаква система, а пък едните препоръчват, други не? Сега само да не кажеш, че тези, които не го правят са недоучили...
То малко и като с ваксините - родителите уж разчитат на лекарите да знаят, та белким не им се налага те да стават специалисти по всичко и после други да ги осмиват по форуми с въпроси какви са им квалификациите, но всъщност като поразпита човек двама -трима приятели-лекари и неофициално, разбира се, как иначе, се оказва, че студентите по медицина, демек бъдещите лекари, имат точно две-три страници във въпросните учебници, посветени на въпросните ваксини...но въпреки всичко аз да не използвам главата си по предназначение, но да им вярвам сляпо, само защото са лекари, пък и да вярвам, че не всичко е само заради финансов интерес или понякога от чисто незнание...

# 651
  • Под кленовите дървета
след като започнах да ползвам паста за зъби с флуор, нямаме нови кариеси.

Аз наистина много се бях доверила на съвременните тенденции - без флуор, лечение ако може без амалгама, не давах водички след кърмене, в по-късен етап АМ беше спрян навреме нощем, не е заспивал с биберон или бибка и т.н. Истината е, че няма от какво да има толкова проблеми Ники. Сладко и рафинирана захар яде веднъж седмично, предимно на плодове е, сокове не пие, ако се случи - само със сламка. Бях взела всякакви мерки, за да избегнем кариеси, но не стана. Затова явно на мен нещо ми куца в подхода и започвам да слушам тукашните специалисти.

Дензъл,
с флуор май сме си мили зъбите.

А може и това, че съм чернобилче да оказва влияние. Баш когато майка ми ме е кърмила и е рупала салатки са били от онези голееемите марули, дето после са разбрали, че са чернобилски.

# 652
  • Canada
Брех много сте задълбали в темата за флуорирането... Аз лично съм на мнение, че гените са преди всичко.
Иначе по спорните въпроси - ние слагаме всички задължителни ваксини плюс някои, които съм преценила, че ще поема риска. (естествено след консултация с доктор, на когото имам доверие) Използваме и винаги сме използвали пасти с флуор, вкл. в БГ бях разрешила да дават флуор на децата в градината. Тогава бях говорила с нашия стоматолог и той ми беше казал, че флуорът се предозира доста трудно и началният ефект е бели петна по зъбите. Тоест, в такъв момент спираш приема му. Децата нямат нищо правено в устите си до момента, но не го отдавам основно на флуора, а на гени плюс старателно почистване на зъбите от тяхна страна. Едно време, като са били бебета, винаги им давах вода след сукане, както и след АМ. Бях преценила, че има логика да си позмиват устичките, а и исках да ги свикна от рано да пият много вода.
Жасмин Вени, аз също съм на мнение, че много прибързано заключаваш, че единствено и само заради недаването на флуор, зъбите на Ники са били в такова състояние. Поизчакай 1-2 години и тогава ще можеш да прецениш. Също така, обърни внимание, че в Канада, голяма част от соковете и коласионите съдържат огромни количества захар - обичайно около 20-30% - като например хвалените млечни напитки и йогурти... Така че развалянето на зъбите тук предстои, за съжаление. А да не забравяме и хроничния недостиг на вит.Д тук, който пък води до по-трудното усвояване на калция... Затова се препоръчва всички деца да пият минимум 2 чаши прясно мляко на ден. В тази връзка аз реших проблема, като не купувам никакви йоп-ове и тем подобни, ами им слагам бутилка с пр.мляко за училище, и сутрин със закуската изпиват по 1 чаша. Така че, препоръчвам и това.

# 653
  • Под кленовите дървета
Ооо..аз йогурти не давам. За коласион слагам домашно кисело мляко с плодове или плодове+ кашкавалени пръстчета. Тоест на ден има две чисти калциеви менюта. Витамин Д приемаме като добавка цяла зима. Чудя се дали да продължавам и лятото де. Та може и да прибързвам, но ок, това ми е заключение към наблюдавано към този момент с нашите си проблеми. Не агитирам никой да дава или да не дава и как да си гледа детето..просто споделям и друга гледна точка.

# 654
Като деца не помня имаше ли флуор в пастите, аз повече я ядях от колкото да се мия. Но ни даваха таблетки флуор в детската градина.
Ние сме генетично с здрави зъби, аз имам 2 кариеса от 1ви клас, мъжа ми също. Едното дете е със здрави зъби на 8 години, няма пломба, другото на 5 годинки има 8 пломби. Еднакво хранени, даже малкото е на ограник храна в детската градина и си мие зъбите там след всяко ядене, а в къщи сутрин и вечер ако не забравя да ги проверя.
Аз лично не мога да преценя, каква е причината, мием се с флуорна паста, като от време на време сменям с безфлуорна и аз знам че флуор трудно се предозира, а до колкото съм чела в Монреал водата не се флуорира.
Иначе доста от новите тенденции за мен са абсолютна измишльотина, отричаме всичко което е било преди, без значение какво е, важното е да е против .... За мен като програмист и практичен човек, нещо което работи и е доказано не бива да се променя.
И ваксини слагам и имам подозрение че ядем и ГМО  Mr. Green

jasmin_veni приемам по 5000 юи витамин Д от една година, всеки божи ден и изследваниятами показаха че съм на долната граница на приетите норми. На децата давам 5000 юи на седмица не съм ги тествала обаче.

# 655
...........................................................................................

jasmin_veni приемам по 5000 юи витамин Д от една година, всеки божи ден и изследваниятами показаха че съм на долната граница на приетите норми. На децата давам 5000 юи на седмица не съм ги тествала обаче.

Може да имаш намалено усвояване.

# 656
Здравейте момичета,

имате ли имунизационния календар с ваксините, които се слагат на децата в Квебек. Аз намерих това, но се чудя дали информацията е актуална и дали гледам на правилното място. Последният ъпдейт е от 2013  Confused
Още по-добре, ако го имате с имената на ваксините по примера на този
След 6-ия месец не съм слагала ваксини на сина ми и искам да проверя с педка какви ваксини ще ме накарат да сложа. Абе, да си знам предварително
 Hug

# 657
Milly,
Не могат да те накарат да слагаш каквито и да е ваксини!
Ваксините в Канада не са задължителни!  Wink

# 658
Milly,
Не могат да те накарат да слагаш каквито и да е ваксини!
Ваксините в Канада не са задължителни!  Wink
И в Квебек може да посещава детско заведение градина/училище без поставени ваксини?
оооо, аз в какви филми се вкарах  ooooh!
Благодаря Jennie  Hug

# 659
Да, може.

Общи условия

Активация на акаунт