КАНАДскА - училищно-есенна - тема 57

• 61 509
  • 711
  •   1
Отговори
# 75
  • Canada
Вени, имам абсолютно същите впечатления като теб от китайците. Освен това, ние вече имаме две оплаквания, че децата вдигали много шум за 20 дни и познай... отдолу са китайци. Ами как няма да се оплакват - китайците май си дресират децата... Rolling Eyes

# 76
Аз досега нищо лошо не съм видяла от китаец. Само където манджите им мнооого миризливи  Sick
И ми е направило впечатление, че са нахални, особено възрастните.
Като цяло са може би най-котканата емиграционна прослойка.

# 77
  • Vaudreuil Canada
За китайците зависи колко са образовани - част от тях са ок, но поооооо-голямата част са супер оперирани от възпитание и етикет. Нахални до наглост. Това важи и за черните.

Вени слагай детето по-рано да спи - ние се опитваме до 8.30 да са по леглата - иначе не им стига съня - малкото е добре щото спи в градината, но баткото миналата учебна година имаше два дни със заспиване в училище поради неспокоен сън през нощта - вадеше зъби - кътници.

За възпитанието на децата не знам как го постигат, но няколко пъти съм засичала евреи и съм впечатлена от техните деца какви са тихи - да не ги дрогират с нещо??

# 78
Учителите съветват да се ляга в 19.30-20.00ч
Не че ние някога сме го постигали.

Говорили сте си за плащанки разни към училището.
На Маги искат 112 длара, а на Ясен - 85.
Не знам в допълнение колко разход е пръснат за училищни помагала.
Не съм прегледала бележките, но се ползват запазени и резерва неща от минали години.

Завърнахме се в Канада след хубава и вълнуваща ваканция в БГ. Най-вече за децата. А за мен и динамична и изморителна. Но съм доволна. От децата също по време на път. Събраха се сега близо 22 часа - рейс и после самолетите.
Днес отидоха на училище, въпреки че вчера следобед се прибрахме. Ясен нямаше търпение и е много радостен. А Маги е малко тъжна; няма ги децата, с които повече дружеше.

# 79
  • Калгари, Канада
Темата заспа под зимно одеяло Wink

При нас вчера след обяд обърна от дъжд на сняг, в началото се топеше, после натрупа около 10см. Листата по клоните задържат снега и затова доста клони са станали достатъчно тежки за да се счупят. Падали са и на жиците, нямахме ток снощи вечерта за около 2-3 часа.

Днес продължава да вали, сутринта в училището децата правеха снежни човеци   Grinning от колкото сняг намерят. Хем се топи, но се и задържа и предстой да видим дали ще натрупа.

# 80
  • Vaudreuil Canada
mamamia честит първи сняг! макар че не е тръпка хич...

Прогнозите за тази зима не са никак приятни дано да не познаят защото няма да ни хареса ...

# 81
  • Калгари, Канада
Ами то спря да вали и в момента почти всичко се е разтопило. Но го дават два дни да вали, а после затопляне. Thinking
Децата много му се радват и искат постоянно да са навън в снега, изобщо не ги засяга, че не му е сега времето за сняг и тепърва би трябвало да има есен.

# 82
mamamia, тъкмо за вас си помислих вчера когато гледах новините. Не уточниха за коя част на Албърта става въпрос.
Не съм подготвена психически за сняг. Чакам очите да ми се напълнят с прекрасните цветове на красивата Канадска есен.

Шемет, и аз попаднах на една статия за есенните прогнози и не ми се нравят много. То напуснахме Бритиш Колумбия и имат прекрасно време, откакто сме тук имат необичайна зима и лято... аман Simple Smile Аз от лятото не се оплаквам, точно по вкуса ни е Simple Smile Дано зимата е малко по-благосклонна тази година и да не е кански студ с огромно количество неспирен сняг  Praynig

# 83
  • Vaudreuil Canada
Дано зимата е малко по-благосклонна тази година и да не е кански студ с огромно количество неспирен сняг  Praynig

Прогнозата беше за около 20% по-зле от миналата зима ..  Mr. Green

# 84
# 85
Шемет, я стига! Какви са тези прогнози!

# 86
  • Vaudreuil Canada
Ето ви една есенна прогноза
Скрит текст:
AUTUMN OUTLOOK

Although the calendar says that summer officially will end on September 22nd, meteorologically, summer ends on August 31. So, with that in mind, this is what we have to look forward to this autumn:

September: The month should start off warm enough but then temperatures for the last three weeks of the month will run around normal to slightly below normal. We should see our first generalized frost late September. Precipitation will be closer to normal to slightly below normal. The wettest part of the month will be the second half.

October: Overall, this will be the warmest month of autumn compared to normal. By the second week of the month we should see an extended period of Indian Summer which would last right up to the last week of the month. This is not to say that there will not be a few cool days mixed in, but overall it should be a pleasant month. Just like with September, the second half of the month will be wetter than the first, but overall precipitation will be slightly below normal.

November: Despite 3 or 4 days in the first half of the month when temperatures will be mild, most of the month will have temperatures below normal. We will see our first measurable snow mid-month but I don't believe we will see any major snow action until around the 26th of the month.

El Nino will happen this Fall but it won't be until Winter when we feel it. I still believe that it will be a moderate El Nino with a milder first half of Winter but there is still plenty of time for that to change.

Една краткосрочна

Скрит текст:
SOME GARDENS MAY MEET THEIR END THIS WEEKEND

Much colder than normal air will move in this weekend dropping low temperatures to -1 in the Laurentians and around 2 degrees in the Eastern Townships. If you have plants than you want to keep, I highly recommend getting them covered or brought in before Friday night. The colder than normal air will stick around between Sept 12 and Sept 19. Warmer air will return after that.

Ама не намирам зимната  Confused и по-добре ...

# 87
Здравейте мили мами,
надявам се приемате нови попълнения bouquet Ние пристигнахме преди около 10 месеца и за първи път влизам в темата. Живеем в Монреал. Имаме момченце на 6 години, което сега е ученик в първи редовен клас. Успя да понаучи френски в предучилищната подготвителна група.
Ние се борим с хилядите задачи, които изникват ежедневно и лека-полека се подреждаме.

krisskka, видях че имаш учебници за шофьорските курсове. Аз започнах да карам курсове тук, досега не съм била шофьор. Дадоха ми "Driving under control". Ако имаш друга книжка и нямаш нищо против, би ли ми я изпратила на английски? Взимам я от библиотеката, но все е резервирана, трябва да се чака за нея, после бързо трябва да я върнеш.

# 88
  • Vaudreuil Canada
Aelia Добре дошла в темата!
Да пусна една идея за такива книжки дето се взимат за кратко - аз ги снимам с фотоапарат и после си ги чета от снимките та да не съм зависима от срока им. Сканирането ми е много сложно, копирането е скъпо и затова на снимки  Mr. Green

Дензъл сега ти виждам муцките - не ми се сърди може пък да не са прави с прогнозите  Wink

# 89
Еееее Шемет, хич не ти се сърдя  newsm51

Както се казва " don't kill the messenger "  newsm62

Aelia, Добре дошли!

Общи условия

Активация на акаунт