Няма радост по-голяма, през АПРИЛ ще ставам мама!

• 26 707
  • 718
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз току що казах на шефа!
Много се развълнува =)
Казал, че усещал, че имам да му казвам добри новини.
Доста колеги и приятели от другите отдели знаят, лека полека ще научат и от моя... Помолих го да не раздуваме от сега, лека-полека аз ще им казвам по-нататък.

Иначе я кажете за ФМ, аз ли трябва да си запиша час? Това е ново 20 за мен... Мислех си, че гинеколожката ми записва и ме препраща като стане време.... Хм.

# 76
какво е БСХ? Blushна мен ми е първа бременност и съм доста боса за много неща,уча се в движение.и защо не се прави при близнаци?какво значи"рана" фетална морфология и кога се прави?

# 77
какво е БСХ? Blushна мен ми е първа бременност и съм доста боса за много неща,уча се в движение.и защо не се прави при близнаци?какво значи"рана" фетална морфология и кога се прави?

Ти както си бременна с близнаци няма как да направиш БХС, понеже няма как да ти даде точен резултат, така че мое мнение е задължително да си направиш ранната ФМ(11-14 г.с), изчисляваш си долу-горе кога ще ти е този период и си записваш час.Аз си записах за 13г.с., надявам се до тогава да ми е излязал резултата от БХС.Тогава освен че ще те прегледат за аномалии, ами и за синдрома на Даун, за който ти няма да можеш да си направиш БХС. Този преглед е по желание и не всеки гинеколог ще ви насочи, а и се записват часове по отрано, че вечно са заети за когато ти искаш.

# 78
# 79
благодаря за разясненията Hug

# 80
Тиквичке, не се притеснявай  Grinning То и аз съм боса и на мен ми е първа бременност. Преди две седмици за пръв път чух, че при близнаци не се правил БХС и гледах като теленце  ooooh!
Много бързо ще ни се наложи да влезем в час  Mr. Green

# 81
Тиквичке, не се притеснявай  Grinning То и аз съм боса и на мен ми е първа бременност. Преди две седмици за пръв път чух, че при близнаци не се правил БХС и гледах като теленце  ooooh!
Много бързо ще ни се наложи да влезем в час  Mr. Green

за вторите бременности ще сте в час  newsm63

Момичета и аз така бях с първата, затова сме тук да си помагаме и да си напомняме навреме за някои неща.

# 82
Хич не се шашкайте,аз като съм с втора бременност да не мислите че съм в час  Grinning
Като раждах преди 11-12 години не съм и сънувала за морфологии,скрининги и синтези.
Даже за фолиева киселина не съм чула,или поне никой не ми е казал  Mr. Green
Аз за желязо си хапвам варено ячице,орехи,спанак-суров си го режа като маруля и си правя свежа салатка, такива работи, защото и при мен месото е  Sick
Обема на кръвта се увеличава с 50% за да поддържа всички процеси около бебето, от което хемоглобина със сигурност пада.
Много е важно да се набавят необходимите вещества,бебетата изсмукват от нас всичко което им трябва.

# 83
Хич не се шашкайте,аз като съм с втора бременност да не мислите че съм в час  Grinning
Като раждах преди 11-12 години не съм и сънувала за морфологии,скрининги и синтези.
Даже за фолиева киселина не съм чула,или поне никой не ми е казал  Mr. Green
Аз за желязо си хапвам варено ячице,орехи,спанак-суров си го режа като маруля и си правя свежа салатка, такива работи, защото и при мен месото е  Sick
Обема на кръвта се увеличава с 50% за да поддържа всички процеси около бебето, от което хемоглобина със сигурност пада.
Много е важно да се набавят необходимите вещества,бебетата изсмукват от нас всичко което им трябва.
 Ох,олекна ми,като прочетох това,вече бях започнала да мисля,че и аз не съм в час,а съм с втора бременност,но като теб от преди 12 години,за ФК и аз по онова време не бях чувала  newsm78 света се променя...и новости дебнат отвякъде

# 84
  • София
Здравейте и от мен!

На 34г съм, имам детенце на 5,5г и видях 2-те чертички в понеделник. В интернет ми излиза термин 01май, но не е сигурно, понеже цикълът ми се беше объркал малко преди това. А и при всички случаи ще съм секцио, така че явно ще е Април, но ще следя и вас и "май"четата.

И нищо, че ми е за втори път и аз не помня нищичко и ще трябва в крачка пак да си припомням Simple Smile

На преглед не съм ходила, много се чудя кога и къде. Не мога да реша нищо за ЖК. Моля мамите от София, ако са се спрели на някой лекар в София, от който са доволни или им е препоръчан и е по ЗК да ми пратят контакти на лични. Много благодаря предварително!

Само таткото знае все още, чудя се на детенце кога да кажем, ама може би поне пулс да чуем и тогава. Мамите с големи дечица, казали ли сте на децата си или кога мислите да го направите?

Стискам палци на всички за една спокойна и безпроблемна бременност!

# 85
Добре дошла! Аз имам син на 11 г. и веднага му казахме,но той си беше в течение,че искаме бебе и очакваше резултатите от тестовете с по-голямо нетърпение от нас Simple Smile такава хубава новина не бих могла да я скрия и ден дори от детето си! Иначе и аз съм от София,ориентирала съм се към клиника Щерев в понеделник ще ми е първият преглед,тогава вече ще мога да сподела впечатления Simple Smile

# 86
Здравей Сладоледче, добре дошла и честита бременност! Пожелавам ти скоро да чуеш сърчице!

И моят термин е там някъде, според калкулаторите в края на април. Аз ходих преди два дни на пръв преглед, но на този етап поне при мен можа да се види само че има плоден сак и че бременността е вътрематочна. Бих те посъветвала ако искаш да видиш пулсчето да отидеш след седмица, две...аз лично не можах да изтрая, но сега ще ме дълбаят притеснения до следващия преглед дали си имам сърчице.

И аз имам 8 годишен момък, на този етап му казах само че има вероятност да се сдобие с братче или сестриче. Той зададе само един въпрос - кого ще обичам повече  Grinning
Така или иначе мисля че имаме достатъчно време да ги подготвим за (дай боже) новото човече.

Хубав следобед от мен!

# 87
Я да ви питам,някой ползва ли някакво мобилно приложение за бременността?  Grinning
Има едно което се казва Pregnancy Plus (с Windows Phone съм),не че ще върши Бог знае каква работа, но е интересно.
Има полезно инфо за всяка от седмиците (на английски обаче).
Показва ти в коя седмица+ден си днес,показва колко дни остават от бременността,кога е термина.
Има органайзер за посещения при Док и т.н. 
Може да погледнете за вашата ОС, със сигурност ще има някое Wink

# 88
 Здравейте мамчета, отдавна не съм писала но следя всичко. И на мен като ми е втора бременност и то само след две години половината инфо ми бяга от съзнанието сега тепърва си ги припомням нещата. Може и да е от самата бременност и миналата си бях доста разсеяна и забравях елементарни неща. И аз съм в клуба на гадене, което е и огромната разлика с предната бр.по цял ден се чудя какво да лопна че да ми се разкара.
За желязото, аз съм си с янемия от години и от опит знам , че месото е най- бързия начин да се възстанови липсата му. Разбира се не искам да влизам в никакви спорове казвам си моя опит. Но има и много други храни богати на желязо. Така че всеки сам решава как да си го набави.
Това от мен засега че малчо все нещо иска от мама. Ох и последно как се справяте мамите на малки почти две годиштни палавници. Аз едва се оправям при положение че ми е постоянно лошичко.

# 89
Сладоледче моето дете е почти колкото твоето. Ние му казахме, че той ни врънка за бебе от повече от година. може би трябваше да поизчакаме с казването защото сега ходи и се хвали, но аз се правя на ударена, че все едно просто си говори че иска Wink . И аз не си спомням половината неща от предният път, та и аз си сверявам пак нещата тук.

Общи условия

Активация на акаунт