Няма радост по-голяма, през АПРИЛ ще ставам мама!

• 25 867
  • 718
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, малко се притесних като стана дума за ФМ, запазила съм си час за 3 октомври. Ако правилно изчислявам, тогава ще съм в 14 седмица (терминът е 03.04.2014), дали е ок или е късно?

# 421
Защо толкова отрано се запазва час за ФМ?

# 422
Гиада, не е късно. Просто ще си направиш късната. Аз ще съм в 15 г.с. като ги правя!  Peace

# 423
БХС+ФМ в първи триместър (т.е. 11г.с.-13г.с.+6дни) дава до 95% точност за риск от вродени малформации! Прави се в тези седмици,защото плода трябва да е в граници от 41мм до 79мм!
БХС+ФМ във втори триместър (т.е.15г.с-19г.с) дава резултати с до 75% точност!
Вие си предценете кое ви устройва повече!

# 424
А пола на бебчето кога най - рано се вижда, аз с първата бременост не ходих на БХС и ФМ и до края на 7мия месец ми казваха момиче и в 8мия се видя момченце. С тази бременност мисля да си ида както си му е реда на БХС и ФМ

# 425
  • София
А пола на бебчето кога най - рано се вижда, аз с първата бременост не ходих на БХС и ФМ и до края на 7мия месец ми казваха момиче и в 8мия се видя момченце. С тази бременност мисля да си ида както си му е реда на БХС и ФМ

Ако специялистът е добър и ако бебока се покаже може още на първата ФМ

Giada що не потърсиш някъде другаде също и си отидеш и на двете

Смехорани защото за София бързо се запазват часовете за добрите специялисти  Wink

# 426
На мен ми казаха пола на обикновен преглед в 16 г.с. По принцип има възможност момиченцата накрая да излязат момченца  Whistling, докато обратното не е така ...

# 427
Здравейте! Simple Smile
Аз днес ходих на преглед и добре, че успях да се върна преди да заплющи дъждът, че както ходя в друг град на преглед, едва щях да се прибера... Та, както и да е.. Всичко е наред с мъничето. Вече по- прилича на човече, оформеничко, голямо е цели 3,8 сантиметра. Heart Eyes Пуснаха ми изследванията, записаха ме официално на ЖК. Теглиха ме - свалила съм 5 килограма. Дадоха ми наставления да започвам да хапвам вече, след като ми е минало гаденето и повръщането, че на следващия преглед да съм си ги върнала тия 5 килограма Mr. Green (те са луди Laughing) А на следващ преглед съм на 14.10 Simple Smile
Абе, много съм щастлива, че всичко е наред, че си видях мъничето... Дори смотаният дъжд не може да ми развали настроението. Flutter
Black Lady , добре дошла!  bouquet
Мохита, при мен гаденето започна някъде към 6 г.с.
Слънчицето, може и още в 12 г.с. да се види, зависи от апаратурата и уменията на лекаря. Peace Е, момиченцата се виждат малко по- късно де. На сина ми пола ми го казаха на първата ФМ. А с неуспешната ми бременност разбрахме пола в 16- 17 г.с., момиченце.

# 428
Честно казано за мен няма никакво значение от какъв пол ще е само да дойде живо и здраво, с първата бременност бях убедена, че е момче, казваха ми момиче и аз казвах не момченце ще е, сега отново имам такова чувство.

# 429
Силки, много ме усмихна! Браво на беболет, да расте сега и да се развива  Hug

# 430
Моят гинеколог ми каза,че със сигурност пола може да се каже от 16г.с. нататък, до тогава може само да се гадае !  Laughing

# 431
Благодаря на всички за топлото посрещане Hug. Докато бях последните дни в болницата си милех, че напълно съм се оправила - не ми се гадеше, не съм повръщала... беше някакъв рай Laughing. Да ама ето ме един ден вкъщи и малко по малко се връща липсата на апетит и леко гадене. Предполагам е така защото до последно ми вливаха по 2-3 системи и не разбирах за какво с ми, пък те са си били на място. Сега малко ме е страх да не стане пак както преди, защото не ми се мисли ooooh!.

За цигарите - с моето гадене беше много лесно спирането и стана от раз. Предния път не ми беше толкова зле и ми трябваше повече време да ги откажа.

За ФМ - и аз не съм записвала още и съм в чуденка, най-вероятно ще ида направо на втората.

# 432
cvety83, какво ти имаше, какво точно е предизвикало проблеми при теб? Надявам се почивката да ти се отразява добре. Наистина, пътуването натоварва, ние ходихме на почивка в Гърция, и след това ми трябваше по един ден да се възстановя, а и на отиване ми беше много лошо.
Не знам какво ми имаше.Ще кажа накратко да не ви натоварвам.Вечерта като се пребрах от работа видях ,че съм прокървила и то доста и веднага в спешното на Тина Киткова.Казаха ми,че имало отлепване мъничко,но в документите са записали,че нама такова.Иди ги разбери.Лежах три дни на инжекции и се оправих.Живот и здраве да минат още две седмици да вляза в 4 месец и да се успокоя поне малко.

Някой беше попитал за д-р Стратиева.Докато бях в болницата лежах с едно момиче с близнаци и тя много ми я похвали.Реших да си направя ФМ при нея.След ден същата докторка се оказа на визитация и я видях лично.Много сладка и добра жена,вдъхваща доверие.Вече бях сигурна,че ще е при нея и накрая като ме изписаха говорих с друга лекарка да ми следи бременността,че и нея ми я похвалиха там и тя също ми каза за ФМ при Стратиева и вече съм 100% сигурна.Имам координати и на частния кабинет ,а иначе може и в Тина Киркова.Аз лично ще съм там и направо всичко ще е накуп,за да не се разхождам постоянно.

# 433
Здравей те !!! Много ще се радвам да се присъединя към вашата темичка   Hug Hug Hug 
Казвам се Николина от Асеновград  , на 24 години и термина трябва да ми е около 15 Април  . Надявам се всичко да е наред, тъй като преди година се наложи да премахна нашето бебче тъй като беше с диагноза "" Спина Бифида"" в тежка форма и просто нямахме избор  newsm45 Сега с ММ не смеем да се зарадваме  smile3518 , но се надявам всичко да е наред със всички бъдещи майки и ви стискам палци  Praynig Praynig Praynig  До колкото за ФМ смятам да съм при Д-р Даскалов в Пловдив може би  към 2-3 Октомври . Някой бил ли е при него ???

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 19:20 от Nikol_1189

# 434
ох, много пишете, не мога да насмогна.
добре дошла на Никол

Мацето, май не е добре да се правят твърде начесто видеозони, все пак си е изследване. Не съм наясно, но май има някакво облъчване....Абе да не се излагам, но моята АГ гледа да ги прави през период от няколко седмици....

Общи условия

Активация на акаунт