Няма радост по-голяма, през АПРИЛ ще ставам мама!

• 25 838
  • 718
  •   1
Отговори
# 435
Да се запиша и аз в хубавата ви темичка Simple Smile

На 32г съм, втора бременност, имам едно априлче 2013 вече и се надявам и при второто всичко да мине така безпроблемно Simple Smile Очакваният термин е 28-ми. Съвсем спокойно ми е за момента, изчаквам даже за първия преглед, искам да отидем направо за сърчице. Утре мисля да звънна за ранната ФМ на доц. Томова, ако няма часове, ще отидем направо на втората. Миналия път ходих само на втората. БХС със сигурност няма да правя, тъй като резултатът е само статистически, а при лош не искам да правя амниоцентеза, заради отрицателния ми резус фактор.

Видях, че сте дискутирали и спането - нашето момченце спи още при нас в съединено легло към спанята и не планирам да го отделяме засега, защото все още се кърмим. Добре, че през предната бременност си взехме сравнително широка спалня, така че ще можем да се съберем и четиримата там Simple Smile

На кого може да пиша за фейсбук групата, ще се радвам да пиша и там?

# 436
  • София
Здравейте,
И аз се включвам в групата. Казвам се Ани на 32 г. от София, втора бременност с термин 11.04.
Пожелавам успешна и лека бременност на всички.
Записала съм се за ФМ и БХС на 18.09 в "Света Петка" при д-р Янкова. При нея си правих ФМ и при първата бременност и съм много доволна - много мила, внимателна, обяснява всичко, отговаря на въпроси.
Ще се отчета като мине  Simple Smile

# 437
  • София
ох, много пишете, не мога да насмогна.
добре дошла на Никол

Мацето, май не е добре да се правят твърде начесто видеозони, все пак си е изследване. Не съм наясно, но май има някакво облъчване....Абе да не се излагам, но моята АГ гледа да ги прави през период от няколко седмици....

ако направиш едната в 11-та и другата в 14-та пак ще е минало време доста.Явно си имаш доста търпение, аз да има как всеки ден ще ходя да го гледам Simple Smile но се стягай, аз съм Овен, и нашето мото е " Боже дай ми търпение, и ако може дай ми го сега"  Grinning

Добре дошли на новите момичета  Hug  bouquet

# 438
  • София
Ахахаха и аз съм така! Овнешка му работа!

Добре дошли на новите попълнения!:)

# 439
Ми да, търпелива съм. Явно с втората бременност приемам нещата по-спокойно. А и е късно да организирам нов преглед, според календара сега съм в 11 седмица. Сега съм по-съсредоточена как да си върша що годе прилично работата, че с всичките красиви странични ефекти от бременността ми става трудно...

# 440
Привет от мен, не видях все още някои да е писал за фейсбук група, а е хубаво да си имаме там местенце, тук все пак четат повече хора и няма да може да си разменяме снимки. Групата както винаги ще е тайна и ако никой не се е заел с тази задача, аз ще я направя, като може да добавя всеки желаещ, който ми прати имейл, за да го намеря във фейсбук.

# 441
PepitO имаме група във фейсбук, но незнам кой може да те добави. Nikol за д-р Даскалов знам, че е светило няма да сгрешиш изобщо. Не съм ходила при него, но една приятелка е родила и двете си деца при него , при положение, че е имала много проблеми преди да забременее. От нея съм чувала страхотни неща. Аз множо исках да следя втората си бременност при него, но знам че не работи със ЗК.

# 442
Сега, може да ми се разсърдите, но съм открита и държа да кажа какво мисля! Знам, че за новите е трудно да се прочете всичко, но моля ви опитайте, все пак са само две теми все още.  Peace Много неща сме обсъждали и за тези, които следят всичко не е много приятно да се обяснява едно и също нещо по няколко пъти. Казвам го по принцип, понеже ми прави впечатление няколко пъти. Защото едни хора си правят труда да отделят време и четат, а други искат информацията веднага и наготово ...  Crossing Arms
За групата във ФБ можете да пишете на мен!  Hug

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 00:32 от Vaseto29

# 443
  • Под кленовите дървета
Ние отделихме баткото в стая преди 3-4 месеца и да ви кажа, имах си големи драми с това, че спа дълго при нас като бебе. С второто няма да повторя тази грешка, ако мога, с баткото беше липса на място.
И това със съвместното спане пак няма да го допусна като грешка. С дребния изпуснах за 2 седмици нещата, защото бях умряла за сън и зор да се кърмим на всяка цена, та после още две седмици се отучавахме да спи между нас. Никой освен него не се наспиваше, а спокойната мама е най-важното нещо за едно бебе. Въобще доста от фанатичните грешки на "първо дете ми е" няма да повторя Simple Smile Ще си имам нови, разбира се hahaha

За цигарите - на мен ми е трудно, но се въздържам. Пуша веднъж-два пъти седмично по една цигара и най-вече като се влоши положението с констипацията. И досега цигара+кафе си е най-добрия лаксатив за един пушач Embarassed

П.С. Защо не мога да виждам лентичките ви?

# 444
Giada, няколко лекари са ми казвали, че ехографът/видеозонът/ не се опасни - в смисъл нямат никакво вредно облъчване и ако искаш можело всеки ден да се гледаш и пак нямало да ти навреди. Друг е въпросът с рентгена например.
 Аз да се оплача, че не само гаденето не ми минава и по цял ден ми е едно горчиво в устата, ами и съм под напрежение заради малкия ми синковец, който вече трети ден е на градина. Нещо не му се ходи, както и в яслата не искаше доста дълго време. На всичкото отгоре имам подозрението, че още първата седмица ще се разболее, защото не спи там и яде много малко. Sad
Да добавя, че от хапчетата "Емил" срешу гадене и повръщане има ефект, макар и малък! Относно ФМ мисля да направя втората, без ранната, защото моята АГ ми каза, че за ранната нямало много смисъл, тъй като това, което се гледало и виждало в тези седмици, можела и тя да го види на нейния ехограф. 

# 445
  • София
Май и аз първо ще се консултирам с моята АГ на 19-и, когато ми е прегледа и тогава ще записвам ФМ... Дано ако каже, че трябва, да има часове... Че и аз се чудя дали от сега да си записвам.

Май ще ги пробвам тия хапчета "Емил", сега ще ги проуча. Установих защо Нукс Вомика-та не ми помага=)

# 446
  • София
Vaseto29  Hug ще се налага едни и същи неща да ги обясняваме няколко пъти защото смятам те първа ще се записват още момичета в темата, така че само с розовите очила  Sunglasses

megi791 значи не искам да споря, но това което твоята лекарка е казала не е вярно. Първата е ФМ е вярно че доста жени я пропускат, и това най-вече заради лекари които не им казват за какво е. Там ( писала съм го и преди) се прават много важни измервания на плода за аномалии и генетчини заболявания. Идвам от темичка където съм чувала различни истории и не смятам за нищо на света да пропускам първата ФМ. Разбира се не искам да се права на все знаеща, давам моето мнение, чела съм много ( даже повече от колкото трябва да знам по въпроса)

Феталната морфология между 11-14 г.с. (оптимално около 12-13 г.с.) се използва за оценка на основните органи и структури на плода. На този ранен етап от развитието на бремнността се прави оценка на главата, орбитите,  предна коремна стена, стомаха, пикочния мехур, крайниците. Определя се локализацията на плацентата и броя на съдовете в пъпната връв.
Прегледът на феталната морфология между 11-14 г.с. позволява диагностицирането на някои големи структурни аномалии на плода. Ранното диагностициране на тежки и несъвместими с живота аномалии дава възможност за прекъсване на бременността в по-малък гестационен срок, което е свързано с по-нисък риск за бременната. В допълнение, специализираният ехографски преглед между 11-14 г.с. се използва и за измерване на дебелината на нухалната транслуценция, както и за оценка на феталната носна кост. Последните два ултразвукови маркера представляват ефективно средство за ехографски скрининг за хромозомни аномалии в ранните срокове на бременността, вкл. за синдром на Даун. Плодът обаче е твърде малък между 11-14 г.с.,  което налага повторна оценка на феталната морфология в по-късен срок на бременността.

# 447
Аз също знам, че ранната ФМ е много важна.
А относно повтарянето.. ами почти невъзможно е да отделиш важната от неважната информация тук, затова е много трудно въпросите да НЕ СЕ ПОВТАРЯТ. Аз чета абс всичко, но не мога да кажа кой ник какви проблеми е имал и как ги е решил. Още повече, че хората в темата са с разлика от 0дни до 30 и нагоре. Та има хора, който говорят за ФМ, има други който още не са видели сърчице. Затова предлагам да няма сърдити.  Hug

# 448
" bobarka " - Благодаря за информацията! Hug И аз така съм чувала да Д-р Даскалов , мой приятелки и познати също са много доволни от него .
Много се извинявам на всички ако вече сте говорили на тая тема! УСПЕХ НА ВСИЧКИ !!! Praynig
 до колкото за гаденето и на мен ми е трудно, постоянно ми е лошо.... но гаденето не ме тормози толкова от колкото постоянното подуване което ме кара са се чувствам, че ако хапна нещо ще се пръсна, а в същото време съм ужасно гладна Sad

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 13:56 от Nikol_1189

# 449
Вчера бях на втори преглед. Бебо казаха, че е добре - расте и се движи активно  Simple Smile Показаха ми даже и лицето и ми обясниха къде са очите, нослето и т.н., но честно казано нищо не можах да разбера newsm78 Сега съм в края на 11.г.с. и другата седмица трябва да си правя задължителните изследвания - кръв, урина, както и тези, които са за хромозомни заболявания, т.к. съм на 35. Проблемът е, че моят лекар заминава в чужбина за неопределено време и ме посъветва да се насоча към някой друг... Ако има мами от Стара Загора, моля да ми препоръчат добър специалист.

Общи условия

Активация на акаунт