"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 4

• 68 009
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Лорке Hug забравих да ти отговоря на въпроса... ooooh!

Значи, Ананди беше близка с Джагдиш точно преди да замине за Мумбай. Момичето отиде във втория си брак употребено Mr. Green
Когато се омъжи за Шив и той искаше да джингастри ламарините , тя се измъкваше постоянно и си представяше моментите с Джагдиш. Обаче Шив я сгащи една вечер и тя беше принудена да обясни ситуацията. Човека я разбра, даде й пространство да се изясни със себе си и станаха временно най-добри приятели. Липсата на интимност между тях стана обществено достояние и за двете семейства. Шив обясни на всички, че няма проблем с това и ги успокои. Ира си беше треснала задницата в тавана, но отстъпи...и така известно време. После всичко си влезе в релси и брака си се консумираше редовно.

# 646
Не виждам нито един пост извън темата...и това кой ще пусне новата тема когато сме стигнали стр.43 е също по темата, а не писаница. Mr. Green

Какво ще кажеш да си ти?  Mr. Green Поне имаш доста опит зад гърба си.  Wink

# 647
  • Индия/България
Хехее, откога ги делите тия теми значи Simple Smile
Кики, може би има и други фенове на Боливуд, но не смеят да се обадят..не ми се вярва да няма. Обаче може и да са в темата, която Хриси май спомена. То и аз, признавам си, не съм разбрала изобщо за визитата на актьорите в Истанбул..Иначе знам, че Истанбул го та4ат много. Доста филми снимат там. Мисля "Дум 3" ли беше или май "Рейс 2 " също имаше сцени там, ако не се лъжа...

Лоре, ти на майтап, ама ако ми спретне някой един график никак няма да откажа..Изобщо не мога да се вкарам в час тия дни..
Ти като спомена с4упената стомна на погребалния ритуал, да ти кажа, че и при мен е същото. Някакво настръхващо чувство ме обзема, много тежко и дълбоко.
В тая връзка пак ( дано не е твърде тягостно) да спомена,  че от завчера тук започна т.нар Шрад, който е нещо като нашата задушница, но продължава 15дни, през които почти през ден се прави помен на различни близки и далечни роднини, раздава се храна и доста често се извършва  "хаван" ( основна огнена церемония) за упокоение на мъртвите и особено за т.нар " мукти'- освобождаване на душата на покойника, ако погребалният ритуал не е бил извършен, както трябва заради непредвидени обатоятелства. Тези 15дни не се правят големи покупки и не се купува нищо ново за дома. Предпоследният ден винаги е Шрад за починал баща. А последният ден се нарича "мавас" и на него се пости, но се приготвя богата храма, която обикновено.се раздава като "прасад" в храма.

Хакси, аз незнам защо бях останала с впечатление, че беше във Варанаси за Холи. Чувала съм, че по гатовете (е, това сега не ми идва наум как да го обясня) на Банарас правели най-солидния бханг, та затова те питах. Аз съм го близвала това чудо от любопитство, но за моя вкус е отвратително...
Оба4е за търкалянето на надрусани/пияни по улиците си много права. Това романти4ното Холи по филмите ми се види леко изфантазирано. Жси4ко е плесканица и хи4 не ти е до романтика. Само гледаш как да се спасиш от падащите стремглаво балон4ета, пълни с цветна вода, с които те замерят от терасите..и като ти пльокнат върху косата, па като почне да ти се разтича тая боя по лицето... кошмааар...

А за езика- думите на урду ( пакистанския хинди) са точно 1:1 с турския- кабаб, файда, джанам, сурат ( лице), кима ( кайма), кусур и тн. От друга страна има и думи, които са същите като на бг- сабун( сапун), сандук ( ракла,сандък), шиши ( шише), но "чадър" например е чаршаф Simple Smile В началото много се бърках..

# 648
Не виждам нито един пост извън темата...и това кой ще пусне новата тема когато сме стигнали стр.43 е също по темата, а не писаница. Mr. Green

TЦ! Naughty Няма как да стане...нямам никакво желание. Имам си тема която пускам и тя ми е напълно достатъчна. Ехидният тон е излишен. Вярвай ми, ако исках аз да я пусна...щях да си кажа.  Laughing

Ето още една песничка за Холи...любима... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

https://www.youtube.com/watch?v=SX147Lkb8a0

Бандитке Hug пак полезно инфо научих...мерси много.  bouquet

# 649
  • плевен
Здравейте,искам да ви питам кои серии даваха днеска,за да разбера още колко има от сериала, дали му се вижда края.

# 650
Здравейте,искам да ви питам кои серии даваха днеска,за да разбера още колко има от сериала, дали му се вижда края.
На кое? Laughing

# 651

TЦ! Naughty Няма как да стане...нямам никакво желание. Имам си тема която пускам и тя ми е напълно достатъчна. Ехидният тон е излишен. Вярвай ми, ако исках аз да я пусна...щях да си кажа.  Laughing

Ето още една песничка за Холи...любима... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

https://www.youtube.com/watch?v=SX147Lkb8a0

Бандитке Hug пак полезно инфо научих...мерси много.  bouquet

Еее, ама ти все си мислиш, че някой ти се пули, като изказва мнение. Просто дадох предложение. И в никакъв случай не съм използвала ехиден тон. Сори /както казват индийците/, ако на теб така ти се е сторило.  Peace

# 652
  • плевен
Извинявайте, забравих че коментирате три сериала,питам за цветовете.

# 653
Много ме нападате Кирионке, та за това така си мисля. Вече получавам тикове... Mr. Green
Сори, че съм се объркала...вери, вери сори. Peace

# 654
Рокси, изгледах клипчето с голямо любопитство Simple Smile Обаче си знаех аз, че не може да е "сачи".
Това, мила,  е "сър джи", което ще рече, че Мона се обръща към Адитя твърде официално (сър, господин). Частицата "Джи"  тук винаги се използва в  знак за респект-  обикновено се поставя след името или титлата на съответния човек и няма точен превод. Забелязваш ли, че Адитя също я нарече "Мона джи" ( нещо като "уважаема Мона"), когато я попита  "какво става, Мона джи?",  след като тя го повика на пожар.. Общо взето това обръщение не говори за близки отношения  (разбирай твърде приятелски или романтични). Може би по-нататък двамата наистина стават близки, но засега явно държат дистанция...По същия начин, но с хинди еквивалента "сахаб",  Ананди от Булката наричаше Шив  ("колектор сахаб" ) в самото начало, а третата жена на Джагадиш пък му казваше "док сахаб" ( господин докторе). Това е доста типичен начин на обръщение в Индия. Така че със сигурноста не е някакво  гальовно обръщение, измислено от тях. Съвсем традиционно, често използвано и  формално е.

Обаче сериалът ми се стори интересен, чак поразгледах и други епизоди. Нямам представа защо тук нямаше кой знае какъв успех .. Видях и познати лица даже. Двете актриси ( тази в червеното и другата, с черния шал) при сцената с мишката са доста известни. Черната играе свекърва на  Мити (дъщерята на Ича) в Кармата, а Червената играе пак някаква леля в сегашния сериал на Авика Гор ( малката Ананди).
Сара ми хареса как се вживя с тая мишка Wink само това бледо червило нещо ме подразни..Ангад е изглеждал и по-добре, но като цяло интересни ми бяха Simple Smile
Дано го излъчат и при вас.

Благодаря ти от сърце за подробното обяснение относно думата, както и за всичко останало - страхотна си.  smile3525 newsm76 Two Hearts

Знаех си аз, че не съм го чула правилно. Снощи отново гледах някои кадри и там на места ми се чу по-различно. Значи не е Сачи а Сър Джи - интересно ...  Mr. Green

Сериала наистина е много интересен! Ще се опитам да ти обясня. В първите 50-тина, че и повече епизода не участват нито Сара, нито Ангад - тогава са залагали на други актьори. Може това да е една от причините за по-ниската гледаемост ... newsm78  

След това първо се появява Сара - героинята й Мона се жени за главния герой и отива да живее в дома на семейството му. Тази с черния шал му е майка до колкото знам. По-натам се появява и героя на Ангад - Адития! Мона отива да търси работа при него. Тя се занимава с модели на дрехи, а той има фирма с бутик.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Първата среща между героите на Сара и Ангад е супер интересна. Мона отива в офиса му, но при влизането се спъва в килима и изпуска всички скици на земята. Адития идва, докато тя се навежда, за да ги събира. Дават само обувките му - после ръцете как той помага да събере скиците. Когато Мона става веднага се заглежда в него. Той й казва, че скиците са прекрасни - после й подава ръка и се представя. Тя му стиска ръката и едва тогава показват, че това е Ангад. Двамата дълго се гледат безмълвно, стискайки ръцете си - доста интересна сцена ...  txtloves txtloves txtloves

Както и да е - мисълта ми е, че в началото тя работи при него, а той й е шеф. Затова се обръща към него по този начин Сър джи, а той Мона джи ...  Hug Hug Hug

Постепенно Мона започва да излиза непрекъснато с Адития - ходят да работят и т.н. В дома й даже започват да се чудят кой е този Сър джи дето веднага щом звънне тя припка навън. Веднъж докато двамата си хапват сладко сладко на улицата ги вижда мъжа й - тогавашния главен и т.н. После тя обяснява кой е Адития - оказва се, че той е незаконен син на майката на главния - тази с черния шал. В началото беше обиден, но после се изясниха и Адития отиде да живее с тях в същата къща. Само, че в началото съпруга на майка му не го приемаше. Затова Мона направи номера с мишката - за да ги сближи. Този дето помогна на Адития е мъжа на майка му. После постепенно ще го приеме ...  newsm10

В момента в който Ангад се появява в сериала - той автоматично става най-главен, както и героинята на Сара. Двамата са много готини и сладки - в тая сцена Адития е по анцук, понеже беше болен преди това. Но по принцип ходи доста изтупан. Много е готин, Сара също ...  smile3534

Не искам да навлизам в подробности за сюжета - стават доста неща, но в последствие Мона става съпруга на Адития! Но понеже си бяха свикнали да се наричат така - продължаваха да го правят и натам, разбира се после спряха, но през повечето време. Толкова сладка двойка са ...  smile3533  Flushed    Hands Clap

Дано скоро го пуснат и в България ...
Praynig Praynig Praynig

# 655
Добро утро  Heart Eyes И аз изгледах клипчето. Първият път и аз чувах нещо като сачи, ама след обяснението на Бандитка започнах да го чувам правилно Laughing Сара много ми харесва в такава роля. Много сладки физиономии прави  Grinning

О да и на мен! Сара е невероятна сладурана, Ангад също е супер. Сериала си заслужава - дано наистина го пуснат след края на Цветовете, както се говореше ... Praynig  newsm76 txtloves  Kissing Heart Two Hearts

# 656

Здравей!  Hug  Hug Hug

Предполагам питаш до кой оригинален индийски са стигнали. Честно казано не съм съвсем сигурна но при всички положения не остава много до края. Особено като дават по 3 епизода на ден.  newsm10

Епизодите без Садна и Ранвир са горе долу около 100 - така че вече напредва към финал. Аз лично се надявам да е по-скоро - без тях не е същото ...  Peace

Днес отново ми стана мъчно за Куши - отново повторение на историята. Тя милата все се жертва за Тамана, така както Садна се жертваше за Рагини. Сега Куши се направи на болна, за да не бъде феята - така дадоха ролята на Тамана. Преди ако си спомняте на конкурса по танци Садна се направи, че си изкълчва крака, за да спечели Рагини - същата работа 1 към 1. Нямам думи. Рагини с право каза, че Куши не е обикновено дете, това е дъщерята на Садна и е същата като нея - освен красиво лице има и красиво сърце и душа ...  newsm76

А на сцените с Алек се разплаках - милия като дойде на училищната пиеса и като видя тези изкуствени бомби веднага се сети за Садна и за това как тя спаси онова момиченце и загуби живота си. Горкия Алек - направо преживя всичко отново. Хукна на сцената да спасява Тамана от бомбата. Охраната за малко не го преби - добре, че Куши каза че това е баща й ... no no no

Децата от училище са много жестоки - как започнаха да се подиграват на Алек, че бил луд - как може такова нещо ...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Хареса ми Куши как защити баща си - каза, че не е луд. Каза, че е загубила майка си много рано и че сега тя е при боговете, но от тогава баща й не е добре, но е страхотен и много добър човек, който я обича. Как хубаво го хвана за ръка ...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Тамана обаче се оказа голям инат - не искала повече да вижда чичо си - бил провалил представлението й нарочно понеже Куши не била феята, а тя - после като изтърси на Рагини, че обичала повече Алек и Куши от нея беше капака - що за държане. Да не говорим когато каза на Куши да избира - или тя или баща й. Добре, че Куши има мозък и каза, че не може. Нямам думи обаче за Тамана ... 
Naughty

# 657
Здравейте!

Днес имаше още малко серии от Цветовете във войо, та да разкажа който се интересува. Васу отиде при Алек да му занесе млякото. Той я попита защо Рагини не му носи млякото, а тя му отговори, че Рагини е прекалено заета с децата и всичко останало, че всички си имат много работа и няма кой да му отделя толкова внимание. От далеч започна да му намеква, че трябва да му намерят съпруга, която да се грижи изцяло за него и да стане майка на Куши, защото тя имала нужда от майка. Той първо каза, че точно затова искал Садна да се върне, но после се съгласи с майка си. Васу само това и чакаше, веднага отиде при сватовника, онзи който Рагини преди това отпрати. Той и каза, че ще намери подходящо момиче и ще се свърже с нея, обаче нещо телефона и не отговарял и се наложи пак да се обади на домашния, където вместо Васу му вдигна Рагини и той и обясни, че до час кандидат булката ще е у тях със семейството си. Рагини преди това ходи да се извини на Васу за дето се караха, Анмол я посъветва да се прави, че одобрява решението и, за да могат да разберат какви ги е намислила. После тя се обади на Анмол и му каза за гостите, той се прибра тъкмо когато бяха дошли. Накара Рагини да разведе бъдещата снаха из къщата, а всъщност идеята е била да вържат Алек и да го заключат в стаята му, за да започне да вика и гостите да чуят. Като се разхождаха изведнъж булката чу викове и започна да пита какво става. Анмол и отговори, че това е бъдещият и съпруг, че всеки ден получава такива кризи, заради което стои вързан. Тя направо се шашна. После бащата и майката също чуха виковете и Васу нямаше как, отиде да види какво става, след което всички разбраха и си тръгнаха. Между временно пък Алек каза на Куши, че ще и доведе майка, която да се грижи за нея, но на нея не и хареса идеята, понеже леля и достатъчно добре се грижи за нея. Тогава Тамана и каза, че няма да дели майка си с никой. Явно тя не е като Рагини, доста егоистична е. Васу не се примири и пак отиде при сватовника, но този път каза, че няма да води кандидатите у тях, а ще се срещнат навън. Тъкмо си уговориха среща в един ресторант в мола, той пък Пракаш реши да си заведе внука в мола да го почерпи, че имал висок успех. Обади се на Рагини да пусне и Куши и Тамана, да не му било скучно, но тя му каза, че Анмол си е взел отпуск и ще излязат всички заедно. Васу ги излъгала, че отива в женската организация, но понеже Пракаш попита дали и тя ще излиза, Рагини му каза и той и каза, че Васу не е в организацията, явно и той ходи там. Отидоха в мола с децата и там видяха Васу и кандидатите. Някакво семейство с 4 дъщери,. Оказа се, че бащата се познава с Пракаш от години и веднага го светна, че са се събрали да уреждат брак между едната му дъщеря и Алек.Пракаш, както и Анмол и Рагини естествено ги разубедиха и Васу пак побесня. През това време децата си играеха в детския кът, Рагини им каза да не излизат никъде, но на Тамана и доскуча и предложи да играят на криеница. Както играха Куши се изгуби някъде. Рагини и другите като разбраха Пракаш каза на Рагини да остане при децата, пък те с Анмол тръгнаха да я търсят. В това време Рагини се скара на Тамана, че тя е виновна да се изгуби Куши. Тя се върна при тях, обаче Тамана се разсърди и изчезна някъде и така свърши последната серия, Рагини като почна да се обвинява. Тая пък Сакши, Вину и се обади, че иска да и каже нещо важно, тя помисли, че нещо ще я сваля и не отиде.

Кармата отново ми стана много банална с тая тъпа Ичха. Честно казано не съм гледала по тъпо развитие на сериал. Днес обаче ми направи друго нещо впечатление. Понеже оригиналните гласове както се знае се чуват доста по тихо, та днес ми се чу, че на Ичха и казват Ича. Дали наистина така се казва? Ако е така защо го превеждат Ичха? Вероятно в такъв случай и това Ички не съществува

# 658
Здравейте!

Днес имаше още малко серии от Цветовете във войо, та да разкажа който се интересува. Васу отиде при Алек да му занесе млякото. Той я попита защо Рагини не му носи млякото, а тя му отговори, че Рагини е прекалено заета с децата и всичко останало, че всички си имат много работа и няма кой да му отделя толкова внимание. От далеч започна да му намеква, че трябва да му намерят съпруга, която да се грижи изцяло за него и да стане майка на Куши, защото тя имала нужда от майка. Той първо каза, че точно затова искал Садна да се върне, но после се съгласи с майка си. Васу само това и чакаше, веднага отиде при сватовника, онзи който Рагини преди това отпрати. Той и каза, че ще намери подходящо момиче и ще се свърже с нея, обаче нещо телефона и не отговарял и се наложи пак да се обади на домашния, където вместо Васу му вдигна Рагини и той и обясни, че до час кандидат булката ще е у тях със семейството си. Рагини преди това ходи да се извини на Васу за дето се караха, Анмол я посъветва да се прави, че одобрява решението и, за да могат да разберат какви ги е намислила. После тя се обади на Анмол и му каза за гостите, той се прибра тъкмо когато бяха дошли. Накара Рагини да разведе бъдещата снаха из къщата, а всъщност идеята е била да вържат Алек и да го заключат в стаята му, за да започне да вика и гостите да чуят. Като се разхождаха изведнъж булката чу викове и започна да пита какво става. Анмол и отговори, че това е бъдещият и съпруг, че всеки ден получава такива кризи, заради което стои вързан. Тя направо се шашна. После бащата и майката също чуха виковете и Васу нямаше как, отиде да види какво става, след което всички разбраха и си тръгнаха. Между временно пък Алек каза на Куши, че ще и доведе майка, която да се грижи за нея, но на нея не и хареса идеята, понеже леля и достатъчно добре се грижи за нея. Тогава Тамана и каза, че няма да дели майка си с никой. Явно тя не е като Рагини, доста егоистична е. Васу не се примири и пак отиде при сватовника, но този път каза, че няма да води кандидатите у тях, а ще се срещнат навън. Тъкмо си уговориха среща в един ресторант в мола, той пък Пракаш реши да си заведе внука в мола да го почерпи, че имал висок успех. Обади се на Рагини да пусне и Куши и Тамана, да не му било скучно, но тя му каза, че Анмол си е взел отпуск и ще излязат всички заедно. Васу ги излъгала, че отива в женската организация, но понеже Пракаш попита дали и тя ще излиза, Рагини му каза и той и каза, че Васу не е в организацията, явно и той ходи там. Отидоха в мола с децата и там видяха Васу и кандидатите. Някакво семейство с 4 дъщери,. Оказа се, че бащата се познава с Пракаш от години и веднага го светна, че са се събрали да уреждат брак между едната му дъщеря и Алек.Пракаш, както и Анмол и Рагини естествено ги разубедиха и Васу пак побесня. През това време децата си играеха в детския кът, Рагини им каза да не излизат никъде, но на Тамана и доскуча и предложи да играят на криеница. Както играха Куши се изгуби някъде. Рагини и другите като разбраха Пракаш каза на Рагини да остане при децата, пък те с Анмол тръгнаха да я търсят. В това време Рагини се скара на Тамана, че тя е виновна да се изгуби Куши. Тя се върна при тях, обаче Тамана се разсърди и изчезна някъде и така свърши последната серия, Рагини като почна да се обвинява. Тая пък Сакши, Вину и се обади, че иска да и каже нещо важно, тя помисли, че нещо ще я сваля и не отиде.

Благодаря за подробния разказ! Браво на Рагини, Анмол и Пракаш - само така. Ако съм аз щях напук да правя наопаки на Васу. Ужасна е с тези кандидатки за съпруги на Алек - той нали не осъзнава какво става. Ужас просто ...  Naughty

Ох чета чета - гледам, но тръпката ми се загуби. Вече нищо не е същото. Знам, че често го повтарям, но за мен е така ...  Peace

п.с. извинявам се ако съм пропуснала да отговоря на някого! Не е нарочно ...
  Hug

# 659
Днес успях да гледам само малко от "Цветовете на любовта" и отново се изумих от дивотиите
Какво беше това детско представление с бомби и маскирани въоръжени мъже
И нормален да се ще се шашнеш а пък камо ли ако си психически разстроен като Алек

Хич не ми се видя детска пиесата.Феята  дървото ,цветята и изведнъж между тях  пушки ,бомби и т. н.
Еми пълни глупости

Общи условия

Активация на акаунт