"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 4

• 68 130
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Този, който се появи накрая е лихварят, при него те са ипотекирали къщата за една година, затова той като чу, че стана, каквото стана, дойде да пита, дали да ги чака или да я продаде къщата направо. Онзи, който ги измами е друг...

На мен също не ми стана особено ясен този епизод. Това с къщата и земята много не го разбрах, не разбрах и защо точно го пребиха, май заради земята беше, ама много не ми стана ясно. Тя и Багото е един инат, все си търси белята. Те тези побоища дали са истина всъщност? Възможно ли е така да се бият и в реалния живот и никой да не обръща внимание? Аз не задавам толкова въпроси, тъй като не знам в по старите постове какво се е обсъждало тук, та да не карам хората отново да повтарят едно и също, но на бандитката ако и се занимава някой път на кратко може да каже нещо по въпроса. Имам предвид, че във филма някак много строго са изразени тези неща, както и преди в селото на Казан имаше едно момиче Чампа, което искаха да убият за дето беше бременна. Щяха да я убият без изобщо да им мигне окото, това не мога да си представя, че може да е реалност. Иначе на мен малката булка ми хоресва точно заради традициите, а доколкото разбирам нататък ще е по интересен. Някъде четох, че това било по истински случай, ама това вече не ми се вярва като се има предвид, че Джагдиш ще се жени повторно, Пък и Ананди също. Не помня къде го четох това, но може да е било някакъв слух.

# 406
Привет! Аз гледам само Малката булка и вече започвам да се чудя защо сценаристите струпват толкова проблеми върху семейството на Ананди. Първо не ги изчакаха да се издължат и да си откупят земята, сега се оказа, че са закупили земя, за която се води дело, т.е сделката е невалидна. Сега остава да загубят и къщата си, тъй като няма как да върнат заема. ooooh! И бащата на Ананди, и брат му, който уж го съветва, се оказват доста невежи и не особено умни хора.  Rolling Eyes Как това умно и ученолюбиво момиче се е родило в това семейство?
 Друго, което ми прави впечатление, е обработката на земята - изключително примитивно. А уж действието се развива в наши дни. Побоят над родителите на Ананди си е проблем, но как да си потърсят правата, като нямат пари, а и са нарушили закона? Смеят ли? Смешно ми стана, че бащата беше с превързана глава, а майката си седеше с кръвта по лицето ...

# 407
  • Индия/България
Хакси, въобще не грешиш за деня на учителите Simple Smile Точно вчера беше и имаше празнични програми в училищата, но при повечето не е прието да присъстват родители.  Доколкото разбрах от щерката, тържеството е било пред директорката, учителите и някакви гости. След това са ходили на кино да гледат обрсзователен филм.  Ти , така както ме курдиса учителка обаче, аз мога ли да те пиша веднага една веща моя асистентка Simple Smile , действително имаш завидни познания за Индия.

Жани, Лори, бубулина - интересно, че и аз вече толкова години още не мога да си обясня тоя афинитет към побоя за разчистване на сметки тук.  Такава първична реакция а ла "око за око, зъб за зъб" ми се вижда крайно несъвместима с принципа за дипломатичност в хиндуизма, с  който уж се слави Индия. Но за огромно съжаление това реално се случва по селата и то безнаказано по 2 причини. От една страна страхът на жертвата да не бъде перманентно заплашвана и изнудвана, ако вземе да подаде сигнал за насилие (нещо много типи4но тук) и от друга страна- пасивността на полицията. В селата по традиция управлява т.нар "панчаят" демек селският съд, (на който по-късно Ананди става председател). Този съд единствен е оторизиран от органите на реда да раздава правосъдието в селото. Негови членове обаче обикновено са твърде консервативни, богати, важни и дори корумпирани  особи, които рядко вземат страната на жените и бедните, а и често имат алъж-вериж с побойниците. Така че Казан отвсякъде е в губеща позиция и знае, че най-уместно е да си трае, (което пък стимулира потенциалните побойници). Но в случая той имаше и своята вина.

Цветанова, хехее, индийска тема без солидна доза екстра драма- как си представяш ти таквоЗ нещо Simple Smile Но важното е хепи енд и разбирателство да има, пък те драмите си вървят навсякъде из форумите ( само съжалявам, че ви притесних излишно..)
За астролозите да разясня-  индийците няма начин да се доверят на млад, "новоизлюпен" астролог относно такива важни работи като кармичната обремененост.  За целта се ходи при т.нар "пандит". Той е нещо като комбинация от религиозен гуру, нумеролог и астролог. Обикновено всяка фамилия си има свой собствен пандит, който служи на семейството от години наред и  познава поне 2-3 поколения на рода, тоест той със сигурност е почитано име и утвърден в професията си. Пандитът е човекът, който освен, че изготвя т.нар хороскоп на съвместимост "кундли",  определя също и най-благоприятните дни за важни събития, сватби, ритуали и молитвени церемонии в дома. И  наред с всичко това дава духовна насока и съвети при разрешаване на семейни проблеми. С 2 думи ролята на пандит-а в индийската култура е огромна и твърде отговорна, за да си позволи грешки. Но дори да стане такава при въпросния ритуал, той се анулира по определен начин пак от пандита.

Хепи кидс, ти сега ме подсети...не мога да се сдържа и да не кажа, че единствената част от Кармата,  която съм гледала с удоволствие и захлас, бяха романтичните сцени между Вир и Ича. Незнам за другите, но аз усещам между тях такава силна и красива химия..такъв унисон, лекота, очарование на връзката им. Ако само беше поискала Ича да се опълчи и да защити любовта си, личния си живот..можеше да спаси всичко от разруха. Толкова исках да са заедно и щастливи. А то накрая,след цялата гоненица и драма, взеха че смениха и оригиналния актиор, (който играе Вир), та съвсем ме сдухаха...

МАМА-АН, същото съм си мислела и аз за Дамини- как тънейки в блатото на собствената си ограниченост и безропотност, повлачи детето си. И на всичко отгоре го прави с такава настойчивост..Ича наистина загуби смисъла на живота си, за да го даде на Тапася...а то реално погледнато човек без собствени мечти, амбиции, желания, цели почти сигурно е  обречен на провал ( както и стана..)

Тери, пожелавам ви щастлива и незабравима ваканция с много красиви емоции! Ще си те чакаме скоро отново при нас Simple Smile

Петя Т - Ананди остава в дома на Джагадиш заради силната взаимна привързаност между нея и членовете на семейството му.  Към въпросния момент те вече са я приели като собствена дъщеря, за която чувстват дълг да се грижат, още повече след смъртта на майка и. Но вероятно една от причините е и дълбоката вина, която семейството изпита заради постъпката на Джагадиш спрямо Ананди и  която искаше да компенсира по този начин.

Рокси, не си слагай всичко на сърцето! Аз разбирам какво имаш предвид, но не вярвам някой нарочно да е искал да те наскърби. Различни сме истина е, всеки си има своите предпочитания, но все пак тук се събираме на раздумка, защото сме обединени от общ интерес. Достатъчно драми станаха напоследък..стига толкова Simple Smile Не зачезвай като сърдито дете-  пиши и коментирай интересното.

Бубулина,дано работи при теб
http://www.moviebuffer.com/2012/06/akaash-fm-old-hindi-songs-live.html?m=1

Има и опция да си пожелаеш песен. Може да попиташ там за песента, която те интересува. Аз само да вметна, че израза, който споменаваш, е много често срещан в песните им, затова не ми се вярва той да е заглавието на песента...

Приятен и спокоен уикенд на всички!

# 408
  • Истанбул
.  Ти , така както ме курдиса учителка обаче, аз мога ли да те пиша веднага една веща моя асистентка Simple Smile , действително имаш завидни познания за Индия.

Благодаря,с най -голямо удоволствие!.Ама то завидните познания за Индия са резултат от твоите постове на завидна информативна висота  bouquet Hug  bouquet

От официалната страница на Цветовете бе оповестено ,че не могат да излъчват сериите ,било им забранено от Бтв ,така ,че оставам на *сухо*.Щ е следя темата  ,не толкова заради сериалите ,а заради коментарите относно страната,нравите ,традициите.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 10:02 от haksev

# 409
Малката булка. Някъде в трета тема прочетох, че вече има 1641 серии. Дали ше доживеем да видим финала?! Дано сценаристите да успеят да спрът навреме, а не да бълват и бълват серии, пълнейки ги с какво ли не и изсмуквайки от пръсти историите. Всичко трябва да има край.
Дано да не стане като Дързост и красота, красотата май изчезна вече, остана само Дързост и простота. Отдавна се отказах да го гледам и без туй няма да доживея да му видя финала !!!

# 410
Хакси, въобще не грешиш за деня на учителите Simple Smile Точно вчера беше и имаше празнични програми в училищата, но при повечето не е прието да присъстват родители.  Доколкото разбрах от щерката, тържеството е било пред директорката, учителите и някакви гости. След това са ходили на кино да гледат обрсзователен филм.  Ти , така както ме курдиса учителка обаче, аз мога ли да те пиша веднага една веща моя асистентка Simple Smile , действително имаш завидни познания за Индия.

Жани, Лори, бубулина - интересно, че и аз вече толкова години още не мога да си обясня тоя афинитет към побоя за разчистване на сметки тук.  Такава първична реакция а ла "око за око, зъб за зъб" ми се вижда крайно несъвместима с принципа за дипломатичност в хиндуизма, с  който уж се слави Индия. Но за огромно съжаление това реално се случва по селата и то безнаказано по 2 причини. От една страна страхът на жертвата да не бъде перманентно заплашвана и изнудвана, ако вземе да подаде сигнал за насилие (нещо много типи4но тук) и от друга страна- пасивността на полицията. В селата по традиция управлява т.нар "панчаят" демек селският съд, (на който по-късно Ананди става председател). Този съд единствен е оторизиран от органите на реда да раздава правосъдието в селото. Негови членове обаче обикновено са твърде консервативни, богати, важни и дори корумпирани  особи, които рядко вземат страната на жените и бедните, а и често имат алъж-вериж с побойниците. Така че Казан отвсякъде е в губеща позиция и знае, че най-уместно е да си трае, (което пък стимулира потенциалните побойници). Но в случая той имаше и своята вина.

Цветанова, хехее, индийска тема без солидна доза екстра драма- как си представяш ти таквоЗ нещо Simple Smile Но важното е хепи енд и разбирателство да има, пък те драмите си вървят навсякъде из форумите ( само съжалявам, че ви притесних излишно..)
За астролозите да разясня-  индийците няма начин да се доверят на млад, "новоизлюпен" астролог относно такива важни работи като кармичната обремененост.  За целта се ходи при т.нар "пандит". Той е нещо като комбинация от религиозен гуру, нумеролог и астролог. Обикновено всяка фамилия си има свой собствен пандит, който служи на семейството от години наред и  познава поне 2-3 поколения на рода, тоест той със сигурност е почитано име и утвърден в професията си. Пандитът е човекът, който освен, че изготвя т.нар хороскоп на съвместимост "кундли",  определя също и най-благоприятните дни за важни събития, сватби, ритуали и молитвени церемонии в дома. И  наред с всичко това дава духовна насока и съвети при разрешаване на семейни проблеми. С 2 думи ролята на пандит-а в индийската култура е огромна и твърде отговорна, за да си позволи грешки. Но дори да стане такава при въпросния ритуал, той се анулира по определен начин пак от пандита.

Хепи кидс, ти сега ме подсети...не мога да се сдържа и да не кажа, че единствената част от Кармата,  която съм гледала с удоволствие и захлас, бяха романтичните сцени между Вир и Ича. Незнам за другите, но аз усещам между тях такава силна и красива химия..такъв унисон, лекота, очарование на връзката им. Ако само беше поискала Ича да се опълчи и да защити любовта си, личния си живот..можеше да спаси всичко от разруха. Толкова исках да са заедно и щастливи. А то накрая,след цялата гоненица и драма, взеха че смениха и оригиналния актиор, (който играе Вир), та съвсем ме сдухаха...

МАМА-АН, същото съм си мислела и аз за Дамини- как тънейки в блатото на собствената си ограниченост и безропотност, повлачи детето си. И на всичко отгоре го прави с такава настойчивост..Ича наистина загуби смисъла на живота си, за да го даде на Тапася...а то реално погледнато човек без собствени мечти, амбиции, желания, цели почти сигурно е  обречен на провал ( както и стана..)

Тери, пожелавам ви щастлива и незабравима ваканция с много красиви емоции! Ще си те чакаме скоро отново при нас Simple Smile

Петя Т - Ананди остава в дома на Джагадиш заради силната взаимна привързаност между нея и членовете на семейството му.  Към въпросния момент те вече са я приели като собствена дъщеря, за която чувстват дълг да се грижат, още повече след смъртта на майка и. Но вероятно една от причините е и дълбоката вина, която семейството изпита заради постъпката на Джагадиш спрямо Ананди и  която искаше да компенсира по този начин.

Рокси, не си слагай всичко на сърцето! Аз разбирам какво имаш предвид, но не вярвам някой нарочно да е искал да те наскърби. Различни сме истина е, всеки си има своите предпочитания, но все пак тук се събираме на раздумка, защото сме обединени от общ интерес. Достатъчно драми станаха напоследък..стига толкова Simple Smile Не зачезвай като сърдито дете-  пиши и коментирай интересното.

Бубулина,дано работи при теб
http://www.moviebuffer.com/2012/06/akaash-fm-old-hindi-songs-live.html?m=1

Има и опция да си пожелаеш песен. Може да попиташ там за песента, която те интересува. Аз само да вметна, че израза, който споменаваш, е много често срещан в песните им, затова не ми се вярва той да е заглавието на песента...

Приятен и спокоен уикенд на всички!

Благодаря много за радиото! Страхотна си! Интересно обаче, точно това радио не тръгва при мен. Пише, че има още радио станции, поне това разбрах, понеже аз не знам английски. Като кликна върху името на друга от изброените радио станции тръгват без проблем, но това точно не върви. Мисля си, че все пак вероятно аз не мога да го пусна, но не съм сигурна, искаше ми да инсталирам някакъв плугин, инсталирах го, но нищо. Пише нещо ако не работи да изпратя имейл, ама как ще го изпратя, като не знам английски, аз явно и песен май няма да мога да си пожелая. Надявам се някой друг да опита да ми го пусне, ако скоро някой се появи. Даже ще е хубаво ако може да ми напише и за песента, всъщност ако знам точно как се пише това дивана, може и в гугъл да ми излезе нещо, най вероятно повече резултати и между тях да открия и тази песен, но аз го пиша така с кирилица и затова не излиза

# 411
# 412
Много ти благодаря! нито една от тези не е, но там беше написано и аз видях как се пише. Написах deewana deewana metera deewana и ми излезе, но има само един резултат с точно тази песен. Не мога да повярвам, знаех си, че ще я има някъде, само дето не мога да я сваля за сега, но по нататък ще помоля някой ако успее с някаква програма, за сега ще я слушам от тук. Ето и линка, не знам дали така както го копирам ще стане, но ще опитам

https://www.youtube.com/watch?v=zk8Id_2vOD0

# 413
  • Варна
...
Цветанова, хехее, индийска тема без солидна доза екстра драма- как си представяш ти таквоЗ нещо Simple Smile Но важното е хепи енд и разбирателство да има, пък те драмите си вървят навсякъде из форумите ( само съжалявам, че ви притесних излишно..)...
По принцип съм весел характер и онова го написах против самата себе си. Кирилизацията можеше да стане още във втора тема и без панаири, ама нали на нас все ни идва ототзад, акъла де Wink. Майната му отчетохме се в индийска тема с "екстра драма"   hahaha hahaha

...За астролозите да разясня-  индийците няма начин да се доверят на млад, "новоизлюпен" астролог относно такива важни работи като кармичната обремененост.  За целта се ходи при т.нар "пандит". Той е нещо като комбинация от религиозен гуру, нумеролог и астролог. Обикновено всяка фамилия си има свой собствен пандит, който служи на семейството от години наред и  познава поне 2-3 поколения на рода, тоест той със сигурност е почитано име и утвърден в професията си. Пандитът е човекът, който освен, че изготвя т.нар хороскоп на съвместимост "кундли",  определя също и най-благоприятните дни за важни събития, сватби, ритуали и молитвени церемонии в дома. И  наред с всичко това дава духовна насока и съвети при разрешаване на семейни проблеми. С 2 думи ролята на пандит-а в индийската култура е огромна и твърде отговорна, за да си позволи грешки. Но дори да стане такава при въпросния ритуал, той се анулира по определен начин пак от пандита...
Е тоя пандит къде беше кат' се жених ве fight fight, е га си му smile3538 smile3538 Banghead Banghead 

Рокси, пУсни някоя лакърдия с ония четиримата, ама "живи и нормални де" Wink

Бубе, пробвай да я свалиш с това:
http://convert-that.com/youtube-mp3-mp4-avi-3gp-flv.htm
Ако не става ще ти я изстрелям.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 13:42 от cvetanova

# 414
Малката булка. Някъде в трета тема прочетох, че вече има 1641 серии. Дали ше доживеем да видим финала?! Дано сценаристите да успеят да спрът навреме, а не да бълват и бълват серии, пълнейки ги с какво ли не и изсмуквайки от пръсти историите. Всичко трябва да има край.
Дано да не стане като Дързост и красота, красотата май изчезна вече, остана само Дързост и простота. Отдавна се отказах да го гледам и без туй няма да доживея да му видя финала !!!

Леле ,дано само в стремежа си да наблъскат толкова серии не започнат да измислят щуротии като в "Цветовете на любовта"

Колкото до поведението на Багу- мисля си  е такава и прави такива неща от безизходица
Беднотията отдавна е в домът им , а сега и гладът чука на вратата им и донякъде е нормално да правиш необмислени неща

# 415
bubulina-212, заповядай песента за сваляне в mp3 и видео формат.

mp3 format http://dox.bg/files/dw?a=7b7f44c33d
video format http://dox.bg/files/dw?a=b0944535c8

# 416
  • Варна
Нед, писали сме едновременно Simple Smile

# 417
bubulina-212, заповядай песента за сваляне в mp3 и видео формат.

mp3 format http://dox.bg/files/dw?a=7b7f44c33d
video format http://dox.bg/files/dw?a=b0944535c8

Много благодаря! Вече я имам и в mp3. Благодаря на всички, които по един или друг начин съдействаха да открия тази песен, която ме върна към хубавите ми отминали спомени.

# 418
      Мили момичета, за една седмица ви изоставям, защото със семейството заминаваме на почивка. Пожелавам ви, успешна седмица с любимите сериали, много да пишете, за да не изпусна нищо. Тъй като ще бъдем в чужбина едва ли ще имам време да ви следя. Надявам се мястото в темиката да е достатъчно. Новата е готова и като се върна ще ви изненадам приятно  Grinning

Днес в Цветовете на любовта ми стана тъжно за Тамана. Много е жестоко така да обиждат децата само въз основа на цвета на кожата. Горките мургави деца. Не какви ли не унижения са подложени. И то не само от непознатите. Забелязвам, че и собствените им семейства се отнасят така с тях. На Рагини постоянно и пробутваха кремове за избелване. Сега пък Малти каза, че роклята няма да подхожда на Тамана. Че и на Кушалия малко и трябваше и си извади рогцата.
     Анмол започна да ми харесва. Много мъдро говори и честно казано с Рагини си отиват като двойка. Докато Ранвир беше някакси импусливен, Анмол ми изглежда здраво стъпил на земята. Преполагам, че с течение на времето Рагини ще го обикне.

Приятна почивка - наслаждавай се максимално на всеки един момент!  Hug Hug Hug

И на мен ми е мъчно за Тамана- какво като кожата й е по-тъмна, не бива никой да се държи така. Детето си е хубаво. Трябва да му вдъхват самочувствие, а не да говорят такива глупости ...  Naughty

От друга страна ми е мъчно и за Куши. Това, което виждам е че историята се повтаря 1 към 1 - Куши е по-тиха, скромна, жертвайки себе си в опит да помогне на другите също като майка си Садна, докато Тамана се цупи повече, настоява на своето и се сърди дори на Куши без тя да има вина. Вярно стана й криво, че няма да е феята, но и Куши няма вина.  Cry

Рагини горката се чуди на кого и как да угоди, Анмол е добър човек - личи си, че се старае и мисли правилно. Харесва ми, но няма как да замени Ранвир. Кушалия сякаш пак ще започне старата песен за това, че Тамана е по-важна от Куши, защото е дъщеря на Рагини, пък другата е на Садна. Въобще явно това е била целта на сценаристите със всичките тези гадости. Пак да ни повторят същата история при децата. Въобще да не излизат с номерата, че такова било желанието на актьорите - точно сценаристите са го решили. Бас ловя ...  Peace

На мен ми е много мъчно и за Алек! Разплаках се докато правеше крилата и питаше Гуни дали ангелите могат да летят сред звездите - тя каза, че да. Тогава Алек каза: ами тогава и аз ще си направя едни огромни крила, искам да полетя и да отида при Садна. Горката Куши - като го чу така се натъжи. А Алек продължи, че иска да отиде при Садна, защото много я обича и тя много му липсва. После попита Гуни - дали и на Садна той й липсва - тя каза, че да.  Алек попита защо тогава Садна не се връща. Не знае ли, че има нужда от нея и я чака. Тогава Куши се върна и каза на баща си - приятелю, тя не се връща понеже там горе са й възложили работа и докато не я свърши, не може да си дойде. А Алек - а така ли, ами тогава искам да отида горе при нея да й помогна, искам да ида при Садна. Милото дете как гушна баща си и му каза да не я оставя. Разплака се - Алек я попита защо плаче. После каза, че ще пише на Садна и ще й се оплаче. Имал дневник и всеки ден описвал какво прави, за да го покаже на Садна. Каквото и да говорим за мен това е истинска любов. Който и да дойде - каквото и да става. Алек винаги ще обича Садна. Вярвам, че в следващия си живот двамата отново ще бъдат заедно ...
no cry newsm10 newsm76 Two Hearts

# 419
Ето ви и от мен телефонното обаждане: https://www.youtube.com/watch?v=DYU0bkbodfs  Mr. Green
Аз много си я пея докато шетам или готвя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт