"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 4

• 68 060
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Откакто чета темата, не съм срещала да се обсъжда това, което попитах. Ако ви е толкова проблем, можеше да подминете въпроса ми  Peace Все пак благодаря за подробното обяснение  Hug
+1 Peace

Не виждам никакъв смисъл да чета всички теми за да си отговоря на някакъв въпрос, който я е обсъждан, я не... ooooh!
Всеки има право да влезе и да попита нещо, пък дали някой ще отговори е друг въпрос.
И аз благодаря за подробното инфо  bouquet но някак ми загорча от 1-ви абзац. Действително ако е поблем не отговаряйте, но не си мислете, че всеки е длъжен да чете сума теми назад, защото евентуално нещо е обсъждано някъде там. Да не говорим, че това е сборна тема и вътре 70% от инфото не ме интересува.

Вчера го казах, днес пак ще го направя...много странни хора сте се събрали. Няма комуникация.
Примерно мен ме интересува Булката, а чета само за Садна... Crazy
Не, че имам против, защото скролвам тези постове, ама бъдете по любезни към новите. Темата в един форум се отваря за това да намериш инфо или да попиташ за такова, да обсъдиш епизод или предстоящ такъв.

Ако сте забелязали, от 3 дни се мотая тук и когато някой попита за нещо което знам го казвам, а не хокам, че някой не е чел всички теми за да си отговори на въпроса.
Голямо добро направи дамата с инфото...преди да го подаде ни нахока, после подробно обясни...странна работа... #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

Напълно си права, да не говорим, че на мен пък ми е още по трудно да търся в стари постове, но това е друг въпрос. Аз затова когато попитам нещо винаги казвам, че ако се е обсъждало не е задължително да ми отговори някой, но това все пак не означава, че никой няма право да задава въпроси, защото не всеки има толкова време и възможност, пък и наистина не си струва да се четат няколко теми назад само за да се види дали нещо се е обсъждало. Представете си, че примерно станат 20 теми. Как може човек да ги прочете всичките? Може примерно да се прави така, който попита нещо, което вече е обсъждало, които вече го знаят ако имат желание ще обяснят на кратко, а ако не, няма да обясняват. На мен лично не ми е никакъв проблем да го правя и когато знам нещо ще отговарям, но също съм от скоро тук, затова не знам почти нищо

# 541
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Аз пък имам друг въпрос...какво значи това АПНЕ дет го ползват по 100 пъти в изречение... Laughing

Може да не ми отговаряте, ако не искате...пък ако отговорите....БЛАГОДАРЯ!    bouquet

Джоли, Hug според мен ги е страх да му кажат, да не си дигне бохчата от при лелята...че тогава Калиани ще им срути къщата на главите. Laughing

# 542

Напълно си права, да не говорим, че на мен пък ми е още по трудно да търся в стари постове, но това е друг въпрос. Аз затова когато попитам нещо винаги казвам, че ако се е обсъждало не е задължително да ми отговори някой, но това все пак не означава, че никой няма право да задава въпроси, защото не всеки има толкова време и възможност, пък и наистина не си струва да се четат няколко теми назад само за да се види дали нещо се е обсъждало. Представете си, че примерно станат 20 теми. Как може човек да ги прочете всичките? Може примерно да се прави така, който попита нещо, което вече е обсъждало, които вече го знаят ако имат желание ще обяснят на кратко, а ако не, няма да обясняват. На мен лично не ми е никакъв проблем да го правя и когато знам нещо ще отговарям, но също съм от скоро тук, затова не знам почти нищо
Бубе  Hug споко мац...темите могат да станат 20...ама това е мноооооого далеч...ако изобщо станат.
Както казах и вчера, много е странно да има 8 човека в тъй нареченото мазе (преди балкон) и никой не пише, за отговор чакаш с часове...НЯМА КОМУНИКАЦИЯ... Mr. Green
Такава тема виждам за първи път от 5-годишният си престой в клюкарника. Обикновено бавно вървят теми в които има много малко хора и няма интерес към продуката предмет на темата. Ама да има хора и да липсва комуникация... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

На мен ми е все едно...мога да си обсъждам сериала и в моята тема, ама мислех,, че тук ще намеря повече съмишленици...а, то имало четящи и висящи... Laughing

Статистика...за 3 дни тук, темата е мръднала 3 стр.... Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 17:47 от НАРЦИС-Зиза - MyDoom a.k.a ВлъхоУсойница

# 543
  • Истанбул
Нарцис ,това АПНА е нещо като форма на притежание  мой,наш,нейна.Taка каза дъщеря ми,но Бандитка ще се произнесе най-правилно.

# 544
Нарцис ,това АПНА е нещо като форма на притежание  мой,наш,нейна.Taка каза дъщеря ми,но Бандитка ще се произнесе най-правилно.
Благодаря ти!  bouquet  bouquet  bouquet Така поне като слушам мога да се опитам да си сглобя изречение... Laughing

# 545
Благодаря ти!  bouquet  bouquet  bouquet Така поне като слушам мога да се опитам да си сглобя изречение... Laughing

Мен пък ме интересува някакъв израз, не знам даже дали не е това, което ти питаш, но аз го чувам нещо като съпуна хе, даже преди като почнеше кармата имаше някаква песен и там се пееше. Да ви кажа снощи с приятелят ми се замислихме пък за друго, стана ни любопитно как ли се псува на Индийски, а според него било много вероятно такъв израз въобще да не съществува в индийския. Дали все пак употребяват подобни изрази, някой знае ли нещо?

Иначе кармата нещо почна много да ме дразни и се чудя дали да не го зарежа, тая Ичха ме изнервя със смотаното си поведение.

Ананди пък с тези двамата си родители май ще има много да пълни кофите с пясък, докато си живееше в богатата къща си беше друго

# 546
Абе тая Ичха видех, че цуна (гепи) на Тъпата годеника. Нещо беше бременна от него, а пък Тъпата се омъжи за друг.  Crazy Crazy Crazy Crazy
Тоя сериал некъв странен...гледах някакви серии от тази година и Ичха беше с некъв па друг, ама то може да е сменен актьора дет играе Вир...знам ли и аз..ама не мисля да го продължавам...много ми тъпее.

# 547
  • Варна
Както казах и вчера, много е странно да има 8 човека в тъй нареченото мазе (преди балкон) и никой не пише, за отговор чакаш с часове...НЯМА КОМУНИКАЦИЯ... Mr. Green
Такава тема виждам за първи път от 5-годишният си престой в клюкарника. Обикновено бавно вървят теми в които има много малко хора и няма интерес към продуката предмет на темата. Ама да има хора и да липсва комуникация... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Аз съм забелязала същото,още от първата тема...Какво не мога да си обясня: най-голям (в пъти!) брой гледания от всички теми в "Романтични сериали" ... а все търся темата на втора страница! ... Защо така бе,джанъм?!  newsm78 Mr. Green

"Цветовете"
Брех!!!  Shocked Вчера и днес,почнах пак да се зазяпвам! ... Вярно казват: с всичко се свиква!  Mr. Green
Ама Рагинито,какви влажни погледи взе да мята,на тоя Анмол!  Sneaky Е,не! ... Няма да й го простя!  Crossing Arms ... Как изобщо може да погледне друг,след Ранвир?!  smile3544

"Булката"
Никой тук ли не харесва Джагдиш?! ... Аз пък си го харесвам! ... Много сте строги към него! ... Вярно,че е много податлив на лоши влияния...но има сърце!... А и за момче,гледано като престолонаследник и толкова глезено от всички в къщата...направо си е прекрасен!  Grinning

# 548
Цитат
Ама Рагинито,какви влажни погледи взе да мята,на тоя Анмол!  Sneaky Е,не! ... Няма да й го простя!  Crossing Arms ... Как изобщо може да погледне друг,след Ранвир?!  smile3544

Да си призная ,но на мен Анмол страшно ми харесва като мъж.
Много е хубав.Повече ми харесва от Рамвир та дори и от Алек.Да не ме биете сега newsm43 newsm43

# 549

"Булката"
Никой тук ли не харесва Джагдиш?! ... Аз пък си го харесвам! ... Много сте строги към него! ... Вярно,че е много податлив на лоши влияния...но има сърце!... А и за момче,гледано като престолонаследник и толкова глезено от всички в къщата...направо си е прекрасен!  Grinning
Лоркее, ако си гледла напред, ще си дадеш сметка, че туй недоразумение можеш да го наречеш със всякакви епитети, но не и с положителни. Naughty
Щом собственото му семейство се отрече от него и Байрон го нарита като куче на улицата...смятай колко е добър. Joy hahaha

# 550
На мен, на мен Джагдиш ми харесва. Grinning И Васант. Blush

Аз съм тук от началото и пописвах малко, но вече не гледам нищо- всички ме издразниха по един или друг начин, особено онова Ичхи!!! Не гледам по други причини де, но редовно съм тук и чета.
Искате да кажете че тази тема е преглеждана повече от тема за някой турски сериал? Не вярвам да е разминала дори темата за Енгин Акюрек, ако  има още такава. Mr. Green

# 551
  • Индия/България
  bouquet

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 20:52 от Bandit Queen

# 552
  • Индия/България
Кики, благодаря за включването
 :-* но наистина не всеки има време да следи постоянно дори при желание..Темите се пълнят скоростно.
Хриси, Кики е обяснила в детайли. Това е  поздравът на хиндусите за "здравей", но принципно се използва съахто и за "добър ден/вечер" - изобщо, когато поздравяваш познати или непознати по което и да е време на деня. Иначе в Раджастан традиционният им поздрав е "Гарикамма" и се отвръща "Каммагари". В Булката го използват много често, но незнам на вас дали буквално ви го превеждат или го заменят с познатото "Намасте".

Относно Кришна- вероятно е грешка при бг превода. По принцип Кришна се изобразява винаги окичен от глава до пети с много накити- може да са го взели за богиня Simple Smile) Тук обаче не съм забелязала някой да нарича бог Кришна с "богиньо", но да-Кришна принципно може да бъде и женско име. По-често Кришна е женският, а Криш е мъжкият вариант. В Индия, както споменахте и в Турция,това с мъжките имена при жените също е доста популярно, особено при сикхите - там например с Харприт, Манприт, Гурмит, Джасмит и от сорта  кръщават всяко второ момиче, макар че това са мъжки имена. От чисто хинду имената "Притам", "Сагар" също са двойни имена ( има и още доста).
Да спомена и това, че в Раджастан и Гуджрат почитат основно бог Кришна, затова почти всички молитвени церемонии и ритуали са насочени именно към него.

За черните точки по бебетата- това е "каджал", който се поставя под формата на тикка ( религиозно белязване)  , за да пази детето от уроки и зли очи. Слага се или на лицето, или върху пети4ката. За южна Индия не знам, но в северните части индийците изключително силно вярват, че бременните и новородените са обект на интерес от страна на злите сили и завистниците и за да ги предпазят, поставят черната точка. Черният цвят се с4ита за предпазващ;  вярва се, 4е  гони уроки и зли очи. Дори възрастните и по-големите деца носят черна връв около врата си за протекция.

Рокси, "Сачи"е много популярно женско име тук. Производно на "сач"- в превод  "истина". Прилагателното е "сачи" (но с ударение на И )- "истинска". Както е обяснила и Френдина, понякога служи за потжърждение на нещо - "сач ме" -"наистина, действително".

Нарцис, как ми нацели една "слабост"..Амит Триведи Simple Smile Много, много любим! Мерси за линка, даже сега си го слушам..
Я, кажи ти тая кукумявка леля ли е, каква е на Шив точно?? Ей, ама как обичат така да се довличат, без да питат- тръш на диванчето и с ехидна усмивчица те цапардосват - " бахууу( снахо), аз мисля да поостана за няколко седмици" ( разбирай месеци, че и година откарват) ..ррррррррр...Имам една дружка, свекър и е починал и сестра му идва при тях на периодичен "контрол". Като е тук лелята, приятелката ми прилича на зомби
 Sad((( не смея да я закачам за нищо...
А "апна" е точно това- притежателно местоимение- буквално "свой, собствен". Хакси, ще и връчваме грамота на щерка ти Simple Smile

Лори, може и така да е, обаче ако е така, би трябвало да се поуспокоят малко и да си мислят, че наподобяват Кришна или Шива, че и богиня Кали даже е черна ( чудесно оправдание за тънните момичета примерно), вместо да се тръшкат и да травмират децата си..На мен ми се струва, че са по-скоро на принципа " нека да са черни другите ( ако ще и богове да са), ама моето да си е бяло" ..

Ако пропуснах нещо, ще се включа по-късно..

# 553
  • Варна
Да си призная ,но на мен Анмол страшно ми харесва като мъж.
Много е хубав.Повече ми харесва от Рамвир та дори и от Алек.Да не ме биете сега newsm43 newsm43
Напротив! ... Това ме радва! ... Искам само аз да харесвам Ранвир! ... Никоя друга!  hahaha  Joy

"Булката"
Лоркее, ако си гледла напред, ще си дадеш сметка, че туй недоразумение можеш да го наречеш със всякакви епитети, но не и с положителни. Naughty
Щом собственото му семейство се отрече от него и Байрон го нарита като куче на улицата...смятай колко е добър. Joy hahaha

Не съм гледала напред ... Аз говоря за Джагдиш-момчето   Grinning ... Нататък-ще видя  Wink

На мен, на мен Джагдиш ми харесва. Grinning И Васант. Blush
И аз харесвам Васант! ... В началото не можех да го трая! ... Голям каиш беше!  Sneaky ... Ама Гена го оправи  Grinning

Искате да кажете че тази тема е преглеждана повече от тема за някой турски сериал? Не вярвам да е разминала дори темата за Енгин Акюрек, ако  има още такава. Mr. Green
Първата тема има близо 111 000 прегледа -мисля,че няма друга тема в "Романтични сериали" с толкова.

Лори, може и така да е, обаче ако е така, би трябвало да се поуспокоят малко и да си мислят, че наподобяват Кришна или Шива, че и богиня Кали даже е черна ( чудесно оправдание за тънните момичета примерно), вместо да се тръшкат и да травмират децата си..На мен ми се струва, че са по-скоро на принципа " нека да са черни другите ( ако ще и богове да са), ама моето да си е бяло" ..
Явно,така е ... Ама е много глупаво де ... Язък!  ooooh!

# 554
Цитат
По твоя въпрос е писано във втора тема стр.34-35, където Бандитка е обяснила за намасте и намаскар, а ти се включи точно тогава за първи път.

Вярно, наистина няколко поста след това съм се включила. Ама страшна памет имаш Laughing Аз нито помня, че се е коментирало това, нито кога съм се включила.

Просто сега ми хрумна да попитам, не че не можеше да потърся в гъгул. Както и да е.

Благодаря и на Бандитка за отговора  Hug

Аз пък си харесвам Алек с къса коса  newsm76

Общи условия

Активация на акаунт