"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 4

• 68 034
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
А Холи е велико мазало! Точно с кирионка го "нищихме" преди да се появиш. Той си е баш празник на младежта- да се пипнат, да се гушнат, да се понацапат, 4е и да се понатиснат младите,  на воля и без да ги мъмрят или хокат старчаците ...така де, имат си солидно оправдание Simple Smile

О и аз най-много харесвам Холи! Като се сетя за епизодите на Цветовете, когато празнуваха Холи и така се кефя. Толкова ми хареса как всички се закачаха и пръскаха с всевъзможна боя. Гонеха се, прегръщаха се, пееха и се забавляваха по между си. Тези епизоди са ми супер любими. Самия празник ми се стори много вълнуващ и интересен. А Алек, Садна, Ранвир и Рагини ми пълнят душата ... smile3525 newsm76 Two Hearts Two Hearts txtloves  hug newsm44

Рокси, ще го разнищим тоя казуз,  нека да го чуя саmo

ОК! Въобще не се притеснявай - аз не бързам ... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Хеххеее, незнам да ти кажа дали ще дочакаш да сЪ награбят подобаващо..То това по сериалите го увъртат и разтягат умишлено ,понеже се гледа нали уж семейно, та малко цензурата им идва в повече..Инак доста ме съмнява, че в действителност е така. Хайде Шив е джентълмен,ама простолюдието на село е по бързата процедура Simple Smile) Но за дрехите си права- не си дават зор да се преобличат..

Хахаха - интересно! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 01:27 от Roxis

# 601
А Холи е велико мазало! Точно с кирионка го "нищихме" преди да се появиш. Той си е баш празник на младежта- да се пипнат, да се гушнат, да се понацапат, 4е и да се понатиснат младите,  на воля и без да ги мъмрят или хокат старчаците ...така де, имат си солидно оправдание Simple Smile

О и аз най-много харесвам Холи! Като се сетя за епизодите на Цветовете, когато празнуваха Холи и така се кефя. Толкова ми хареса как всички се закачаха и пръскаха с всевъзможна боя. Гонеха се, прегръщаха се, пееха и се забавляваха по между си. Тези епизоди са ми супер любими. Самия празник ми се стори много вълнуващ и интересен. А Алек, Садна, Ранвир и Рагини ми пълнят душата ... smile3525 newsm76 Two Hearts Two Hearts txtloves  hug newsm44

Рокси, ще го разнищим тоя казуз,  нека да го чуя саmo

ОК! Въобще не се притеснявай - аз не бързам ... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аз сега се сетих, когато беше Холи, за пръв път когато Рагини отиде у Раджванш. Тогава оная Малти се беше натъпкала с някакви сладки с Канабис и беше като пияна, много се смях. Сега ми е интересно този, дето уж е годеник на Тая Сакши къде ще иде, дали пък той нещо не я мами, интересно по какъв начин ще иде да работи като бавачка на децата?

# 602
Аз сега се сетих, когато беше Холи, за пръв път когато Рагини отиде у Раджванш. Тогава оная Малти се беше натъпкала с някакви сладки с Канабис и беше като пияна, много се смях. Сега ми е интересно този, дето уж е годеник на Тая Сакши къде ще иде, дали пък той нещо не я мами, интересно по какъв начин ще иде да работи като бавачка на децата?

О да тогава и аз се хилих с Малти! Нали си похапна подобаващо - от къде да знае, че имало канабис. Накрая се просна на леглото ...  hahaha hahaha hahaha

До колкото знам и този годеник няма да е стока - мисля, че по-натам ще я напада или отвлича - не помня точно. Тогава ще й помогнат и май ще се осъзнае, защото преди това ще си е пълна лисица. Ама на мен такива не ми минават. Хич не я ща ...
  Naughty

# 603
  • Индия/България
Рокси, изгледах клипчето с голямо любопитство Simple Smile Обаче си знаех аз, че не може да е "сачи".
Това, мила,  е "сър джи", което ще рече, че Мона се обръща към Адитя твърде официално (сър, господин). Частицата "Джи"  тук винаги се използва в  знак за респект-  обикновено се поставя след името или титлата на съответния човек и няма точен превод. Забелязваш ли, че Адитя също я нарече "Мона джи" ( нещо като "уважаема Мона"), когато я попита  "какво става, Мона джи?",  след като тя го повика на пожар.. Общо взето това обръщение не говори за близки отношения  (разбирай твърде приятелски или романтични). Може би по-нататък двамата наистина стават близки, но засега явно държат дистанция...По същия начин, но с хинди еквивалента "сахаб",  Ананди от Булката наричаше Шив  ("колектор сахаб" ) в самото начало, а третата жена на Джагадиш пък му казваше "док сахаб" ( господин докторе). Това е доста типичен начин на обръщение в Индия. Така че със сигурноста не е някакво  гальовно обръщение, измислено от тях. Съвсем традиционно, често използвано и  формално е.

Обаче сериалът ми се стори интересен, чак поразгледах и други епизоди. Нямам представа защо тук нямаше кой знае какъв успех .. Видях и познати лица даже. Двете актриси ( тази в червеното и другата, с черния шал) при сцената с мишката са доста известни. Черната играе свекърва на  Мити (дъщерята на Ича) в Кармата, а Червената играе пак някаква леля в сегашния сериал на Авика Гор ( малката Ананди).
Сара ми хареса как се вживя с тая мишка Wink само това бледо червило нещо ме подразни..Ангад е изглеждал и по-добре, но като цяло интересни ми бяха Simple Smile
Дано го излъчат и при вас.

А това за канабиса по Холи е прастара традиция.  На север много тачат прословутия си "б(х)анг"- напитка от листата и цветовете на женското растение канабис.  Предполагам го смесват с прясно мляко и разните му там подправки. Някъде  и ядки бъкат за разкош, а някъде направо халва си спретват от него.
Ядат и пият на поразия и  после гледай "подвижна лудница" в цветовете на дъгата Simple Smile 
Хаксев, ти като беше край гатовете на Банарас тогава,  видя ли точно как го забъркват това чудо? Винаги ми е било интересно по специална рецепта ли го правят или като чая - мешат и блъскат на око...пък после гледай сеир Simple Smile

ДобрЮтро на ранобудниците! При мен 10.08 в момента. Тръгвам по задачи, но ще ви хвърлям по един "профилактичен" поглед.
Лек и успешен ден!

# 604
Добро утро  Heart Eyes И аз изгледах клипчето. Първият път и аз чувах нещо като сачи, ама след обяснението на Бандитка започнах да го чувам правилно Laughing Сара много ми харесва в такава роля. Много сладки физиономии прави  Grinning

# 605
  • Истанбул
Бандитке HugНие по време на Холи бяхме в Агра,но подготовката беше започнала още от предната седмица.По сергиите в Катманду и Лалитпур имаше купчинки с най-различни бои на прах,до тях малки найлонови кесийки,цената е символична;
По повод на празника имах известни опасения=падаше се точно в деня на посещение на Тадж Махал.Рекох си сега ако И не работят за празника ,хептен я овапцахме!От ранна сутрин по улиците се виждаха главно младежи ,апогеят е около 12=16 часа.Сутринта се празнува в семейството ,като се прави молитвена пуджа и се дава боя на най-възрастния в семейството,който символично боядисва лицата на деца и внуци.На този празник няма кастови ,верски различия.Празнуват и мюсюлмани и сикхи,защото това е Празникът на новото начало,Празник на събуждането на майката Земя.Тръгнахме ние към Тадж Махал около 9 часа ,проверките са крути ,претърсват и джобовете ,вещите се оставят на билетното гише,така ,че възможността да вкараш боя и да се замерваш точно там е равносилна на престъпление.От белотата на този храм на Любовта очите ти се замрежват,райската градина с фонтаните и чуруликането на птичките е достатъчен повод за Нирвана! Crazy Hug
На излизане от Тадж Махал,е тогава почва екшъна.И малки и големи и познати и непознати се замерват ,децата с водни пистолети и автомати ,в която има разтворена боя.На този ден никой не се сърди,никой не се ядосва ,че си го изцапал.Току от улиците изскачат тумби с младежи и девойки,младежът като боядиса девойката един вид й прави *нишан*=Харесвам те!
На на с ни бяха устроили парти в хотелската градина,отново много шум,музика ,цветна фиеста,имаше маси на които бяха наредени безалкохолни напитки,плодове,ладу и гуджия-вид сиропиран сладкиш с бадемови ядки,
После ние самосиндикално излязохме на разходка из Агра,въпреки предупрежденията на екскурзовода ,че може да ни дойде нещо на главата.Моторикшата я караше един -каза ,че е мюсюлманин ,като разбра ,че сме от Турция,дето бая понамирисваше на алкохол.По улиците имаше групички с подпийнали младежи,имаше такива ,дето се търкаляха по земята Mr. GreenВсеки се закачаше с някого,на моменти алкохолът вземаше превес-от една тясна уличка изскочи мъж ,държеше си главата,на лицето си имаше рана ,но от лилаво-синьо-кафяво ,кръвта даже не се виждаше.
Специално аз не успях да опитам от тази напитка,обаче когато се смеси и с бира става Олеле майко!
Приятен ден!Ето ви една хубава песен за Холи
https://www.youtube.com/watch?v=y9Y2NRFZoPw

# 606
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Ауууууууууу,  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Бандитке Hug Хаксев Hug с кеф ви прочетох Heart Eyes
Чак ми стана интересно да чета за клипа покрай тези разяснения.
Не, че ще го гледам, ама така нагледно беше обяснено от Бандитка, че приемам, че съм го отбелязала.

И аз си мислех, че това ДЖИ е като гальовно обръщение, но Бандитка ме приземи, чак сега си вързах нещата, че това точно отговаря на дадени ситуации.

Хаксев така обясни за Холи и Тадж Махал, че определено все едно бях там... Heart Eyes
И без това Индия не ми е дестинация за посещение и нямам никакви мераци, та се пренесох безплатно и неангажиращо на улиците в Агра...благодаря за което.    bouquet  bouquet  bouquet

Ха сега здравейте! Hug Hug Hug Hug Hug

# 607
Ауууууууууу,  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Бандитке Hug Хаксев Hug с кеф ви прочетох Heart Eyes
Чак ми стана интересно да чета за клипа покрай тези разяснения.
Не, че ще го гледам, ама така нагледно беше обяснено от Бандитка, че приемам, че съм го отбелязала.

И аз си мислех, че това ДЖИ е като гальовно обръщение, но Бандитка ме приземи, чак сега си вързах нещата, че това точно отговаря на дадени ситуации.

Хаксев така обясни за Холи и Тадж Махал, че определено все едно бях там... Heart Eyes
И без това Индия не ми е дестинация за посещение и нямам никакви мераци, та се пренесох безплатно и неангажиращо на улиците в Агра...благодаря за което.    bouquet  bouquet  bouquet

Ха сега здравейте! Hug Hug Hug Hug Hug

Хубав ден и от мен!  Hug Hug Hug

Зиз Hug, голям залък хапни, голяма дума не казвай. И в моя списък Индия не беше дестинация за посещение, но благодарение на Бандитка и разбира се на темата вече стягам багажа. Ако трябва да бъда честна, филмите не можаха да ме провокират за това.

Обаче за темата не можеш да отречеш - може и да не е комуникативна, но за сметка на това пък е доста образователна. Голямото бяло петно в общата ми култура в ресор "Индия", вече значително е запълнено.
Радвам се, че си тук.   bouquet  bouquet  bouquet

# 608
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Mарвела Hug вервай мац...кат съм казала, че не ми е дестинация...така е... Laughing
Много ми е интересно да чета Бандитка Heart Eyes, но не се провокирам да стягам куфари за там. Ще се задоволя с виртуала. Дано си променя мнението...ама надали... Grinning

За темата, че е образователна...да, така е...даже научих по някоя нова дума. Party Party Party

Айде хубав ден желая и се радвам за раздвижването на темата. Hug Hug Hug Hug

# 609
Здравейте!

Между другото темата май наближава към края си и ще трябва да се прави нова. Мисля си, че май би било по-добре да се смени заглавието на темата. Естествено казвам го само като мнение, не е задължително някой да се съобрази. Идеята ми е, че вероятно ще започнат да се излъчват и други индийски сериали, особено както сега Цветовете е към края си, а ние понякога говорим и за игрални филми, за традиции и така нататък. Струва ми се, че би било по подходящо например, темата да се казва нещо от рода на Индийските традиции и филми, или или примерно Индийски сериали всичко свързано с Индия. Посочвам само като пример, защото ако започне друг сериал така или иначе ще трябва и той да се вмъкне, а така темата ще е обща за всичко и няма нужда да се сменя заглавието. Не знам дали е добра идеята, вие ще прецените, може пък да има причина за която аз да не се сещам и поради тази причина никой да не е помислил за такава тема.

# 610
Здравейте!

Между другото темата май наближава към края си и ще трябва да се прави нова. Мисля си, че май би било по-добре да се смени заглавието на темата. Естествено казвам го само като мнение, не е задължително някой да се съобрази. Идеята ми е, че вероятно ще започнат да се излъчват и други индийски сериали, особено както сега Цветовете е към края си, а ние понякога говорим и за игрални филми, за традиции и така нататък. Струва ми се, че би било по подходящо например, темата да се казва нещо от рода на Индийските традиции и филми, или или примерно Индийски сериали всичко свързано с Индия. Посочвам само като пример, защото ако започне друг сериал така или иначе ще трябва и той да се вмъкне, а така темата ще е обща за всичко и няма нужда да се сменя заглавието. Не знам дали е добра идеята, вие ще прецените, може пък да има причина за която аз да не се сещам и поради тази причина никой да не е помислил за такава тема.

Добър ден! Hug

Има още доста докато стигнем до 50-та страница. Тя Терезка е подготвила нова тема, с която да ни изненада, но ще я пусне като се завърне от почивка. Предполагам, че това ще е в понеделник.
Иначе и аз съм си мислела, но за нова тема, която да не е само за сериалите, а за всичко свързано с Индия  - игрални филми, сериали, актьори, музика, традиции, религии, забележителности и т.н. Където всеки, който го вълнува Индия, да се включва с всичко, което му е направило впечатление - снимки, статии, клипове, репортажи и т.н.
Тази тема определено е за направена за сериалите, които се излъчват в Бг и тук предимно се разисква сюжета им, но има и хора, които я четат, заради интересните неща, които се пишат за Индия като цяло.
Не знам дали ще е уместно да се смесва всичко, тъй като някои искат да четат и пишат само за сериала, какво е станало, става и ще става и друго не ги вълнува, а други искат да четат и пишат и за неща извън сериалите.  Едни други се дразним и си пречим.
Аз лично съм решила да направя една такава тема. Wink

# 611
Здравейте!

Добър ден! Hug

Има още доста докато стигнем до 50-та страница. Тя Терезка е подготвила нова тема, с която да ни изненада, но ще я пусне като се завърне от почивка. Предполагам, че това ще е в понеделник.
Иначе и аз съм си мислела, но за нова тема, която да не е само за сериалите, а за всичко свързано с Индия  - игрални филми, сериали, актьори, музика, традиции, религии, забележителности и т.н. Където всеки, който го вълнува Индия, да се включва с всичко, което му е направило впечатление - снимки, статии, клипове, репортажи и т.н.
Тази тема определено е за направена за сериалите, които се излъчват в Бг и тук предимно се разисква сюжета им, но има и хора, които я четат, заради интересните неща, които се пишат за Индия като цяло.
Не знам дали ще е уместно да се смесва всичко, тъй като някои искат да четат и пишат само за сериала, какво е станало, става и ще става и друго не ги вълнува, а други искат да четат и пишат и за неща извън сериалите.  Едни други се дразним и си пречим.
Аз лично съм решила да направя една такава тема. Wink

От една страна е така, но пък от друга страна като помислим, именно покрай сериалите се обсъждат и традициите и другите неща. Мисля, че ако се направят 2 отделни теми, в двете теми ще се говори хем за сериали, хем за традиции, защото покрай едното върви и другото и ще стане една смесица, която май ще е излишно да се разделя на 2. Ето например аз се интересувам от доста неща именно покрай сериалите, затова попитах какво е прасат, защото в сериалите съм чувала, че носят на боговете. Няма как да се обсъждат традициите според мен, без да се за говори за някой сериал и нещата пак се свързват. Така мисля аз, пак казвам, не си натрапвам по никакъв начин мнението. Освен това, тези дразги според мен са някакви прищевки на дразнещите се. Ако се направи отделна тема съм сигурна, че тогава пък като спомене някой покрай сериалите за нещо друго, пак ще има недоволни.

# 612
Между другото има тема за индийски филми
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=617043.0;topicrefid=19

За Индия има разни теми, ама те са повече за родители, които живеят там.

# 613
Бубулина, и аз мисля като теб. Не е нужно да се разделят темите.

# 614
И на мен темата така си ми харесва, дори, ако щете, от сантименталност. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт