Отговори
# 165
  • София
формално родителите биха имали право.

# 166
  • Ямбол
формално родителите биха имали право.
Формално и в двата случая родителите имат право.

# 167
  • София
и в първия случай ще им посочат наредбата и ще кажат "няма бебе, има аборт -  под 800 грама и/или под 26 седмица, така че сори, няма нарушение!".

# 168
  • Ямбол
И как при другия случай наредбата ще каже, че има нарушение?
Наредбата няма функцията да казва, кога има и кога няма нарушение. Тя казва - в този случай е аборт, в другия е раждане.

# 169
  • София
тя поставя чертата, отвъд която бебето е бебе, а не аборт.

# 170
Мисля, че и в Горна Оряховица лекарите бяха оправдани, защото бебето беше аборт, а не новородено.

Лиляна, ако има бебе, може  да има нарушение, но когато няма срещу кого ще е извършено престъплението?

Вярно, че някакви формалности и термини няма да върнат починало дете или да намалят болката на родителите, но не може така да се заличава човешко същество, все едно не е съществувало. Ми това дете е живяло все пак определено време. Нека имат право да се сбогуват с него, ако искат да го кръщават, погребват, кремират - това трябва да бъде тяхно право.

# 171
  • Ямбол
Е, в трите часа е нито раждане, нито аборт. Коя дума от наредбата му позволява нехайство?

# 172
  • София
Всичко

# 173
Според мен си позволяват нехайство, защото когато бебето почине, то просто няма да е съществувало и не може да се търси отговорност.

# 174
  • Ямбол
Ами те бебетата и в други случаи може да починат. Как се търси отговорност при бебе в 26 седмица и 802 грама, което е починало?

# 175
Първо е редно самата болница да провери какво е довело до смъртта на новороденото, а родителите ако имат съмнения към действията на лекарите също ще могат да търсят правата си за извършено престъпление срещу дете еди кое си, родено и починало еди кога си.

# 176
  • София
Лиляна, ти наистина ли не разбираш? Не е въпросът КАК се търси отговорност, а ДАЛИ можеш да търсиш отговорност. Критериите са ненужно завишени. Колко правят двеста грама разлика на тегло 600 грама и на тегло 800 грама? също и 2 г.с? Жалко, че нямаме графика колко бебета са в тези интервали, за да сметнем колко бебета за двеста грама и две седмици се превръщат в аборти, които сигурно ще доведат до икономия на Х хиляди левове.

# 177
  • Ямбол
Да, може би трябва да се потърси статистика, колко от бебетата са доживяли поне година, които са били родени в границата межди 600 и 800 грама и между 22 и 26 седмица, преди тази наредба да бъде променена.

А знаете ли, че преди 2009 година в тази наредба е пишело 1000 грама и 7 дни?
А знаете ли, че заболеваемостта, тежки увреждания и инвалидност има при 50% от оживелите бебета, родени преди 26 седмица?

Последна редакция: пт, 29 авг 2014, 19:25 от Лилянa

# 178
Да, аз знам.

# 179
Промяната, според мен има значение само за погребване в случай на смърт.

Общи условия

Активация на акаунт