Вече сме ВТОРИ клас

• 48 504
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Цитат на:  link=topic=796855.msg29142853#msg29142853 date=1412170680
Момичета я да Ви питам,някое от Вашите деца оплакало ли Ви се е,че госпожата се държи грубо с него???

А в какво се изразява въпросната грубост? Конкретно детето какво споделя?

Ами принципно нашата госпожа крещи ужасно много и децата доста ги е страх от нея  Simple Smile
Но конкретно дъщеря ми сподели,че онзи ден /по време на час/ и се припило вода /водата и е в раницата,а раницата е точно до чина и/ и тя попитала госпожата дали може да пие вода и госпожата и казала не,при което дъщеря ми не я послушала и си отворила шишето и пила вода,след което госпожата отишла до нея и пред целия клас и издърпала ухото  Close

# 631
  • София
Miss  Shocked говори с госпожата! Това е недопустимо поведение!!!

# 632
  • София
miss_74, предполагам как се чувстваш. Дано детенце не го е приело много навътре. С моята м.г. се случи нещо подобно (издърпване от чина за косата заради неколкократно изпускан молив на земята) и беше една от причините да сменим училището. Като добавка дойде и изправянето й пред целия клас от другата им учителка, за да покаже на всички какво правила по време на час (чесала си корема с молив). За първото ми каза, че е станало "Нещо ужасно" и едва я накарах да разкаже, а за второто явно е била много засрамена, защото не сподели, а научих от други деца (а тя се разсърди, че са ми казали). Много съм против такива унижаващи наказания. Иначе ми е ясно, че все пак учителят трябва и да порицава и да наказва, но си има съответните начини подходящи за възрастта, ситуацията и отношенията учител-ученик, които трябва да почиват на уважение и доверие. Детето ми загуби и двете към учителките си в 1-ви клас.

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 14:01 от Лекси

# 633
  • софия
Издърпала и е ухото, леле как побеснях, ако беше моето дете не знам как бих реагирала #2gunfire

# 634
miss_74, предполагам как се чувстваш. Дано детенце не го е приело много навътре. С моята м.г. се случи нещо подобно (заради неколкократно изпускан молив на земята) и беше една от причините да сменим училището. Като добавка дойде и изправянето й пред целия клас от другата им учителка, за да покаже на всички какво правила по време на час (чесала си корема с молив). За първото ми каза, че е станало "Нещо ужасно" и едва я накарах да разкаже, а за второто явно е била много засрамена, защото не сподели, а научих от други деца (а тя се разсърди, че са ми казали). Много съм против такива унижаващи наказания. Иначе ми е ясно, че все пак учителят трябва и да порицава и да хвали, но си има съответните начини подходящи за възрастта, ситуацията и отношенията учител-ученик, които трябва да почиват на уважение и доверие.

Лекси,съжалявам,че и твоето дете е преживяло това  Close Принципно и аз съм за госпожата да въвежда някакъв ред,защото иначе децата ще и се качат на главата,но определено тези нейни методи ми идват в повече  Embarassed Добре, че детето ми не го е приело толкова "навътре", каза само, че малко я заболяло  Embarassed
tzvety и за мен е недопустимо такова поведение,признавам че като дъщеря ми ми каза се почувствах доста зле,говорих миналата година с госпожата, че не ми харесва това нейно отношение спрямо децата,а тя ми отговори,че били адски палави и нямало как иначе да се справи с тях  Shocked А и лошото при нея е,че тези родители,които много недоволстват,после се отразява върху децата им  Mr. Green
Мислих тази година да я местя в друго училище,но пък детето ми си харесва класа и я оставих в това училище,но след тази случка съм твърдо убедена, че след 4-ти клас ще сме в друго училище  Peace

# 635
  • Sofia
Ужасно и недопустимо от учител!!!
Всъщност от когото и да е #2gunfire Никога не съм я удряла моята щерка, нито аз, нито баща й бихме го направили някога - какво остава за чужд човек #Cussing out
Аз щях да се реагирам много лошо на такава ситуация - за мен е абсолютно недопустимо!!!

# 636
Има правила някакви в у-ще и щом нещо не може, значи не може. Иначе всички ще си правят каквото искат, когато искат. НО дърпането на ухо за мен не е начина на наказване най-малкото, тук е грешката за мен.

Искам да попитам нещо - вчера сина се прибра и ми каза, че трябва да си направим проект. Питам какъв - ами проект, така каза госпожата. Такаа, след доста въпроси от моя страна - накарах го да ми разкаже другите деца какви проекти са правили и представили, защото се оказа че имало вече готови - успях да разбера почти нищо. Освен темата донякъде - живота в училище. Седнахме снощи и два часа правихме едно табло, аз го измислих -той го осъществи. Въпросът ми е следния обаче - при вас има ли такива проекти първо? В Околен свят втория урок май беше - имаше написана задачка наистина - направете проект на смешни случки от уч.живот - или нещо подобно. Обаче не следва ли това да е съвсем отделна тема - как се прави проект, каква е идеята, целта и тн...Много се затрудних снощи юруш да обяснявам всичко, да правим и да го обясняваме...

# 637
  • София
Не сме правили Проекти Simple Smile  А всички домашни записва в един тефтер (предполагам под диктовка). Иначе всеки ден щеше да е забравила и да няма домашно Wink Вчера я прибрах с две чанти, два суитчера и две якета (забравено и складирано в училище), но се оказа, че в училище останали новите учебници, които вчера им дали. Няма ден да не забрави нещо  #Crazy
Аз пък не вдигнах голям скандал (е, разбира се говорих с учителката). Не виждам каква е ползата (освен да си разтоваря нервите) - ясно е, че няма да превъзпитам никой учител, най-много да го накарам да се сдържа повече и да е по-прикрит. Самата мисъл, че хора, използващи такива методи са почти по цял ден с детето ми, ми е неприятна. И тъй като имаше и други неща, които не одобрявах, взех по-радикално решение.

# 638
Е, то трябва  да се записва- ама ние и да записваме понякога забравяме  Joy

Аз пак имам проблем с тоновете учебници по БЕЛ - добавиха ни още някакво помагало, плюс трябвало тетрадка за работа в клас и за дом отделно по български и отделно по литература, отделно по РР, отделно по ЗИП - и в един ден са ни смесени български и литература, а в петъка - ЗИП и БЕЛ - и вече аз наистина загубих нишката кога какво да се носи и учи най-вече. Снощи се оказа че има три различни дълги домашни, да преписва диктовки, от учебника плюс от двете раб.тетрадки и направо ми стана лошо.  Sad

# 639
  • Пловдив
На мене вчера ми беше донесена бележка написана от детето - "В междучасието се подготвам за следващия час"...Г-жата го накарала да я напише и аз да се подпиша под забележката ooooh! Оказа се,че не си извадил едната тетрадка по формир. на речта,щото не знаел колко са ...И ето ти резултата.

Няма да коментирам...

# 640
Ами казвам ви и аз не се ориантирам вече лесно, хем чета и се интересувам - а децата...Чудя се защо при нас също не разделиха - дни само български и дни само литература например, поне наполовина да падне обема учебници и помагала и да е по-систематизирано какво се учи. Така днес не знаем по български ли беше домашното, политература ли...

# 641
mystic woman, e това е глупост при положение, че имат точно 1 път в седмицата развитие на речта.. и в помагалата се оплитаме и ние.
За пиещото вода в час дете имам собствено мнение по въпроса с това кой какво може да прави в 35мин час.  При отговор НЕ и пак да продължи да прави каквото си иска.. айде моля. После се чудим защо дописват, доучват у дома.

# 642
  • София
Дали методът е правилен или не е въпрос, който винаги ще има доста мнения, но категорино не одобрявам яденето, пиенето и т.н. дейности в час, особено сред нарчона и недвусмислена забрана.
Това, което Лекси разказва за издърпването за косата е действително прекалено, пак добре, че е сменила училището.
Аз все още продължавам практиката да слагам всичко по дадения предмет в една папка, за да избегна това объркване.
Вчера им върнаха първите писмени преразкази по Развитие на речта, девойката има 5, защото първите 2 изречения ги запомнила и написала дословно и госпожата й написала рецензия, че това не е преразказа Simple Smile Та се наложи да обянявам, защо и какво е преразказването и какво е цитат и т.н.

# 643
РР при нас с този първи преразказ мина добре  Joy , защото три пъти го е писал сина и на четвъртия е вече предадено. Веднъж аз вкъщи, после в занималнята, после госпожата в час и следващия път - официално в работната тетрадка. Ми той го научил на изуст вече като гледам...

# 644
  • София
А при нас директно в тетрадката са писали, направили са план и после са писали преразказа. Снощи правихме поправката и наща пак си тръгна наизуст Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт