Частни училища - информативна тема 4

• 64 581
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
Grumotevitza в този ред на мисли и защото и аз исках да придобия лично впечатление именно за тези, а и за други неща бях изключително неприятно изненадана от Питагор. Щели да имат само ден на отворените врати за всчки интересуващи се и нямало да има персонални срещи както в доста други училища. Да сме отишли в този ден ако искаме да разгледаме учлището. Казах, че имам доста въпроси. Тогава можело да си ги задам. Дали съм проверила сайта. Там всичко пишело. Нали съм видяла, че записването е от еди кога си. Аз отговорих, че докато стигнем до записване трябва сериозно да се потрудят за да ме убедят, че тяхното училище е най-подходящо за детето ми. Малко според мен са започнали да си вярват повече отколкото е здравословно за репутацията им.

# 316
  • София
Сайтът на Питагор/ПЧМГ откакто го качиха на ново място преди няколко месеца е  ....  доста сайтове на общински у-ща са по-добри и информативни.
За сметка на това ФБ страницата на Питагор е приятна за следене, качват редовно снимки на децата от различни проекти.

# 317
Сайтът на Питагор/ПЧМГ откакто го качиха на ново място преди няколко месеца е  ....  доста сайтове на общински у-ща са по-добри и информативни.
За сметка на това ФБ страницата на Питагор е приятна за следене, качват редовно снимки на децата от различни проекти.

Ели следя я много изкъсо. Но исках пряк контакт. Той ми говори много. Също и нежеланието за него ми говори много.

# 318
  • Sf
Grumotevitza в този ред на мисли и защото и аз исках да придобия лично впечатление именно за тези, а и за други неща бях изключително неприятно изненадана от Питагор. Щели да имат само ден на отворените врати за всчки интересуващи се и нямало да има персонални срещи както в доста други училища. Да сме отишли в този ден ако искаме да разгледаме учлището. Казах, че имам доста въпроси. Тогава можело да си ги задам. Дали съм проверила сайта. Там всичко пишело. Нали съм видяла, че записването е от еди кога си. Аз отговорих, че докато стигнем до записване трябва сериозно да се потрудят за да ме убедят, че тяхното училище е най-подходящо за детето ми. Малко според мен са започнали да си вярват повече отколкото е здравословно за репутацията им.

Какво ти пречи първо да отидеш на отворените врати? Може би няма да имаш въпроси след това. Всички родители питат 99% едно и също.

Без да се заяждам, но това "да се потрудят" звучи леко неадекватно. Ще се трудят да убеждават тези, които имат бройки за попълване, а при тях май желаещите са повече от местата.

# 319
Grumotevitza в този ред на мисли и защото и аз исках да придобия лично впечатление именно за тези, а и за други неща бях изключително неприятно изненадана от Питагор. Щели да имат само ден на отворените врати за всички интересуващи се и нямало да има персонални срещи както в доста други училища. Да сме отишли в този ден ако искаме да разгледаме училището. Казах, че имам доста въпроси. Тогава можело да си ги задам. Дали съм проверила сайта. Там всичко пишело. Нали съм видяла, че записването е от еди кога си. Аз отговорих, че докато стигнем до записване трябва сериозно да се потрудят за да ме убедят, че тяхното училище е най-подходящо за детето ми. Малко според мен са започнали да си вярват повече отколкото е здравословно за репутацията им.

Какво ти пречи първо да отидеш на отворените врати? Може би няма да имаш въпроси след това. Всички родители питат 99% едно и също.

Без да се заяждам, но това "да се потрудят" звучи леко неадекватно. Ще се трудят да убеждават тези, които имат бройки за попълване, а при тях май желаещите са повече от местата.

И какво като питат едно и също... всъщност това е абсолютно нормално. Обаче родителят наблюдава не само какво му се отговаря, а как се отговаря, поведение на насрещната страна в разговора и в странични ситуации, дори езика на тялото при определени въпроси е важен. И аз искам да видя реалността, а не режисирана ситуация точно в деня на отворените врати. Искам да видя един реален учебен ден, а не нещо което на директорката и изнася да ми покаже и да поприкрие това което не и изнася. Бяхме в други училища, дори в едно което е с доста по добра репутация и най-вече резултати и отношението не беше изобщо формално нито към повтарящите се въпроси, нито към начина по който ни показаха училището.
Никак не е неадекватно "да се потрудят". Постигнатото трябва и да се задържи. Да не говорим, че пък Питагор не е постигнало кой знае какво.... а предучилищна имат мисля от миналата година. Да не говорим, че наплива точно за предучилищна там не е чак пък толкова огромен. Ако някой би се задоволил с подобно отношение ОК (негов си проблем), но съм сигурна, че не само на мен това отношение прави негативно впечатление и изобщо не е от полза за репутацията на училището или по скоро за репутацията на ръководството на училището.

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 09:40 от Анонимен

# 320
Най-идеалният вариант е да се отиде на отворените врати и след това персонално. От моя опит само от една среща е трудно да се прецени. На отворените врати ще се изяснят сигурно по-общите въпроси и човек ще си прецени на личната среща какво друго има да пита.
Чак да убеждават не, но все пак да представят училището и идеите си подобаващо Simple Smile
Също така това, че имат наплив и правят подбор е чудесно, но не бива да се превръща в някакво успокоение от типа: имаме си достатъчно деца, ако някой не е доволен, на негово място ще дойде друг.

Анирам, за повечето държавни училища съм съгласна. Има и такива, където изпитите са поне два пъти по-трудни от тези за частните училища и подборът е по-строг. Така че не навсякъде е плява.

# 321
Най-идеалният вариант е да се отиде на отворените врати и след това персонално.

Bliss на общи срещи не ходи, само персонално с постлано червено килимче и двама афроевропейци с ветрила отзад.
Очаква се след 7-8 години подобно мнение и за АК Simple Smile

# 322
Най-идеалният вариант е да се отиде на отворените врати и след това персонално.

Bliss на общи срещи не ходи, само персонално с постлано червено килимче и двама афроевропейци с ветрила отзад.
Очаква се след 7-8 години подобно мнение и за АК Simple Smile

Иронията е излишна и дори го приемам като форма на заяждане. Честно казано е абсурдно да сравняваш АК с неговите традиции и постигнати резултати с едно училище, което е стартирало миналата година (имам предвид ПУК на Питагор, та дори самото Питагор действа едва от 2011 г.) и нямащо още нищо черно на бяло като отлични резултати, което да обяснява подобно формално и надменно отношение към заинтересовани родители. Но хич не ти се учудвам - всичко в името на егото и на доказване компетентност в областта на образованието.

Червени килими не очаквам, но като загрижен и заинтересован родител не приемам избора на училище формално, и подобно формално отношение от страна на Директор само може да ми изостри вниманието.

Пролетен дъждец със сигурност ще отида на отворените врати. Просто споделих неприятни впечатления.

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 09:37 от Анонимен

# 323
  • София
че е страхотно за дисциплината децата само в междучасията да ходят до тоалетна.

Това сериозно ли?  Shocked За 6-годишни деца, едва излезли от ДГ?
Знаеш ли колко е вредно и до какви усложнения може да доведе стискането и задържането на урина - развитие на възпалителни заболявания на отделителната система, смущения при уриниране, увреждане на бъбреците и др., да не говорим за срама на детето, да се напикае пред съучениците си и да стои така цял ден. Абсурдно е да се постъпва така с деца!

Жасмин, надявах се, че се разбира иронията в изречението "Може да има родители, за които 12 учебни часа не са проблем, както и да смятат, че е страхотно за дисциплината децата само в междучасията да ходят до тоалетна." Simple Smile
А иначе - да, знам много добре, дъщеря ми е с операция на отделителната система поради вроден дефект, едва ли има нещо, което да не съм научила за тези проблеми, и сигурно съм побъркала учителите в нашия клас в последните 2 години на тема колко вода пие, и колко често ходи да пишка, защото е преживяла 3 пиелонефрита до момента. В този смисъл съм много благодарна и на двете учителки в Петър Берон - в ПУК и 1ви клас, защото са приели присърце проблема и непрекъснато подсещат детето да ходи да тоалетна.  Peace

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 10:31 от Olive

# 324
Olive, явно не съм я разбрала, благодаря за пояснението. Реших, че ти си от тези родители.  Peace

За Питагор какво мисля:
- преподаватели, учебен процес, подбор на децата, организация - отлични;
- база, местоположение и транспорт лоши;
Като общо - многообещаващо училище, в моята класация - на едно от челните места. Дано си направят собствено училище, да не стоят под наем в тази рушаща се сграда, тогава вече напливът при тях ще стане огромен - особено при този бум на математиката в последните години.

# 325
  • София
Ок. Hug
Аз затова и писах, че не харесах БШ на предварителната среща.

За Питагор - на същото мнение съм. Когато видях училището ми хареса като атмосфера, като сграда и особено двор - много лоши. Ако имаше ПУК обаче, щях да я запиша там, но нямаше преди 2 години.

# 326

Като общо - многообещаващо училище, в моята класация - на едно от челните места. Дано си направят собствено училище, да не стоят под наем в тази рушаща се сграда, тогава вече напливът при тях ще стане огромен - особено при този бум на математиката в последните години.

И аз мисля така, но исках да придобия представа именно за организацията и други неща.
Сградата я помня още от времето когато съм имала в нея трудово обучение. Основен ремонт не и е правен от тогава.

# 327
  • София
ПЧМГ тръгнаха от стара и неприятна сграда, която родителите преглъщаха заради ниските такси.
В Питагор сградата отново е меко казано неадекватна за времето и претенциите, но таксите са на  нивото на останалите частни училища. За мен това е доста отблъскваща политика. При толкова застроена и неизползваема площ в София е неуважително да имаш претенции за селективно училище и да си на това място и в тази сграда.

Симпатизирам на първоначалната идея на училището и ако четат тук могат евентуално да помислят върху думите ми. Честно казано, ако бяха запазили първоначалната си политика вероятно щях да запиша там малкото си дете.

# 328
Bliss, най-добре поговори с хора, чиито деца са там. За Питагор има тема, има група във Фейсбук, може да познаваш някого лично. Тук не очаквай да се поделят на всеослушание всички минуси и плюсове, които би ти казал родител на 4 очи.

# 329
  • София

За Питагор какво мисля:
- преподаватели, учебен процес, подбор на децата, организация - отлични;

Жасмин, за кой клас са тези впечатления и откъде?
Имам две приятелки с второкласници там и честно казано, понякога имам чувството, че говорим за различни училища.

Общи условия

Активация на акаунт