Частни училища - информативна тема 4

• 64 413
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Жасмин златна си  Hug
Освен забавната математика, другите не бях ги чувала, за което страшно много ти благодаря

# 571
  • София
Жасмин похвала за твоя младеж  smile3501

А после в 1кл не му ли беше скучно при всички тези знания? И кое училище избрахте ако не е тайна?

# 572
  • София
Но мисълта ми беше как така хем да му разширявам кръгозора и да го стимулирам да е все така любознателен, хем пък да не стане така като отиде в 1клас да не му е скучно. Това ми беше по-скоро въпроса

В тази възраст занимания по методиката на Монтесори могат да бъдат интересни и полезни. Може да потърсите център, където се работи по тази методика и може да се посещава почасово. Ето една възможност: http://www.kamelini.com/pagebg.php?P=1

Тук също има много интересно предложение за деца от 4 до 7 години:
http://royana-bg.com.server23.host.bg/index.php?page=zala-2

Това също е добро:
http://www.zadecatadnes.com/all/events/detski-universitet-nbu

Още едно предложение:
https://www.facebook.com/pages/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D … A/614609178611654

# 573
А после в 1кл не му ли беше скучно при всички тези знания? И кое училище избрахте ако не е тайна?

В Света София е от ПУК, сега е 1 клас. В ПУК му беше много трудно, заради дисциплината, просто за 6-годишно момче е трудно да седи по 10 часа. Затова точно ти написах, да не бързате с ПУК.  Peace
Иначе не му е скучно, те в училище не учат такива неща, допълваме едното с другото.  Simple Smile
Или по-точно учат, но строеж на клетката се учи в 7 клас, а моят я учи на 5-6 години в Био-игрите. Така че и 2 години по-рано да го бях пуснала, пак нямаше да може да си оползотвори знанията.  Laughing

Сега се присетих, учиха и извличане на ДНК от ягода на биоигрите, гледах същия проект бяха правили и в Амер.колеж, значи това са практически знания за 8-9 клас.  Crazy

Последна редакция: сб, 27 дек 2014, 11:45 от Анонимен

# 574
  • София
Аз също смятам, че не трябва да се избързва и да пускате 5-годишни деца в ПУК в училище. Училището няма да избяга. Предложенията, които е дали Жасмин за допълнителни занимания са прекрасни. Синът ми е посещавал някои от тях и бяхме с много добри впечатления.

# 575
  • София
Благодаря ви момичета, радвам се че във форума има такива интересни хора като вас, а постовете ви определено ще са ми от полза  newsm74

# 576
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
... Предимствата на ЧО по моя преценка в настоящото у-ще /не опонирам на никого/ са следните:
- до 24 деца в клас
- в часовете по немски и английски децата се делят на групи
- иновативен, интересен за децата подход в преподаването. Примери много ще дам 2. По литература в 4 клас нямат читанка. Четат заедно първа част от "Властелина на пръстените", дискутират заедно, пишат есета. По немски учейки за велосипеда и правилата свързани с неговото управление го правят на двора, с каски, велосипед, пътни знаци, регулировчик. Има още много.
- Има индивидуален подход и подкрепа към всяко дете в учебен и социален план. Като преместих голямото си дете от ДШ, то изоставаше по математика и български. Настигна другите деца с индивидуална работа на педагози от у-щето.
- Децата ми ходят с удоволствие на у-ще.
- Няма лафка.
- Всяко междучасие децата са на двора.
- В клас са с чисти обувки - има място за подреждане на всички видове багаж.
- През седмицата раницата и спортният екип остават в у-ще.
- В къщи се връщат с усвоен материал. Каквото реша да проверя е наред.
- Участват във всякакъв вид състезания - спортни, художествени, образователни.
- Училището е на чист въздух.
- Децата в тази сграда са от предучилищна до 7-ми клас вкл. - няма пушещи наоколо големи.
- Няма униформи слава богу - не мога да пера и суша всеки ден 2-3 екипа. Тъй като са навън при всяка възможност, лукс и показност в дрехите няма.
- В междучасията децата са организирани в спортни или други игри от преподавателите по интереси и желание.

...

може да сте писала преди, но съм пропуснала да видя  Blush
ще кажете ли кое е това училище?

# 577
Vortex....за разлика от rossss, не съм впечатлена от езика и изказа. Считам че всяко нещо си идва с времето и наистита ми е мъчно за такива деца. Сина ми понякога започва да се изразява така когато е гледанняколко дни подред от баба и дядо. Представата за света му се поднася с едно поколение разлика. И изказа на твърде образован/дървен философ/ навлиза в говора му. Така и предположих ,че си гледан основно от възрастни хора.

Сентенциите не са полезни поради факта, че не си споделил другите факти. Честата смяна на училища и тн.
Детето ми също е в ЧУ но играе с всичките деца в квартала. Време винаги се намира. Та това ме наведе на мисълта за отношенето на родителите към теб.

Затова и споделих че нещата са доста изкривени.

Dobri Ива е споделяла че децата и учат в Увекинд.

# 578
Само младежът да не пишеше "дедукциЙ"... Множествено число, какво "Й" !? Тук пишат все интелигентни хора, предполагам. Поне тук се надявам да чета верен правопис.

# 579
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug Благодаря Хоуп, Ива  Hug

# 580
Хайде не прекалвайте с този правопис! Тук достатъчно често се срещат постове, където пълният член или запетайките са пропуснати. Все от интелигентни възрастни хора.

# 581
  • София
Да ви кажа честно четох четох назад постовете на това "момче"(вкл. и в други групи) и много се съмнявам да е на 16г, начина на изказване и задълбочените анализи приличат по-скоро на възрастен мъж(или жена). Само не мога да разбера защо? То е ясно че в много теми се подвизават фалшиви юзери, ама каква им е целта?

# 582
Vortex_2509,
Поздравления! Езиковата Ви култура за 16 годишен е повече от прекрасна. Речник, граматика, структуриране на мисълта. Не съм иронична и наистина Ви поздравявам.
Остава загадка за мен целта на писанията Ви във форума. Регистриран сте средата на декември, а вече имате над 130 поста. Коментирате алтернативната медицина, качествените коняци / за коняците определено споделям мнението Ви, само имат значение и броя звезди/. Имате и завидна музикална култура. Малко тийнове са слушали Пинк Флойд, Куин, Дайър Стрейтс.

Мисля, че шестте години в ЧУ са повлияли положително на личностното Ви изграждане.

Благодаря ви. Не бих могъл да ви отговоря за целта ми във форума, действително просто ми е забавно и интересно, затова продължавам да го използвам. Колкото до музикалният ми вкус, не смятам, че са малко, както вече сигурно сте разбрала уча във 9 ФЕГ и едно огромно количество хора слуша този тип музика.

Също се надявам тези шест години да са ми повлияли добре, но конкретно музикалният ми вкус няма нищо общо със тях, едва ли не започнах активно да слушам музика във седми клас, тоест, вече бях в държавно, а вкусът ми, такъв, какъвто е в момента, е резултат на няколко промени от 8ми клас нататък. Например, 8ми и началото на 9ти клас слушах много повече класически рок, изобщо не слушах метал, сега основно слушам пост-хард и металкор, въпреки че по-рано се хванах да припявам на Нирвана Simple Smile

# 583
Не е важно кой за какво се представя в интернет, важно е какво казва. Има доста примери с уважавани съфорумци, които крият своята самоличност и ги разбирам. На мен също ми е идвало на няколко пъти да си зарежа профила и да си направя нов.

Последна редакция: нд, 28 дек 2014, 16:24 от Анонимен

# 584
Да ви кажа честно четох четох назад постовете на това "момче"(вкл. и в други групи) и много се съмнявам да е на 16г, начина на изказване и задълбочените анализи приличат по-скоро на възрастен мъж(или жена). Само не мога да разбера защо? То е ясно че в много теми се подвизават фалшиви юзери, ама каква им е целта?

Благодаря ви, приемам крайно обидното ви изказване като комплимент. За последен път, не съм фалшив юзер, не разбирам какво толкова ви кара да го мислите.

Общи условия

Активация на акаунт