Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 894
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
Пипи2013 и аз с първото дете изживях същото-беше декември,сняг и студ и то постоянно ревеше по цели вечери с колики нощем ядеше по два пъти.Направо бях се отчаяла от всичко мислех си че не ставам за родител и че ми се е паднало най-киселото и ужасно човече.Но стана на 3 месеца и спряха коликите то почна да се усмихва и да става по-лесно за гледане и нещата се подобриха.А щом и се навих на второ след първото значи се оцелява  Mr. Green.

# 316
Пипи2013  не си сама и при мен положението е същото постоянно плаче и не се успокоява. НЕ спи по цял ден, тези колики много го мъчат, а мен ме боли гърлото и се чудя как да го опазя, а да не говорим че ми жълтее доста. До кога трябва да мине тази жълтеница, че само това ми липсва. билирубина му беше 150 преди две седмици  и нищо не сме му давали дано не се е увеличил още

# 317
  • София
Въпрос към ЛЛЛ (в темата ми във форум Кърмене нико не ми пише):

На кърма е бебето и от днес по обяд е с маслено зелено ако. На консистенция е както преди - редичко с по-твърди безформени частици, като по-сурово приготвени бъркани яйца. На мирис си е както преди - характерния сладникав мирис с оттенък на сирене...

От вчера вечерта аз съм на антибиотик - Зинат, пробиотик Линекс и имуностимулант Бронхо-ваксом.
Тя, също от вчера, по друга причина Smile на Фунгостатин, капя и вит. С в нослето.

Да е от лекарствата? Да се притеснвам ли само заради цвета?

# 318
  • София
Пипи2013, и аз бях така!!!! Моята пищеше всяка вечер и аз ревях с нея всяка вечер! Първо, като се върнах от болницата, си ревях за щяло и нещяло, но като почнаха коликите през 3та седмица, ми се канализира плачът  Grinning и само вечер ревях. И на мен ми минаха хиляди подобни мисли - защо ми трябваше да настоявам, сега ще се върнат децата и ще се чувстват ужасно с това ревящо бебе всяка вечер, и те ще имат нужда от внимание и обич, а аз на ръце с едно пищящо бебе, защо причиних на ММ това и пр. но нито за миг не си помислих, че не го искам. Просто искам го, но защо обърках живота на всички други, не можеше ли иначе? А то пищи в ръцете ми, не мога да му помогна, веднъж и аз извиках "спри вече!", до днес не мога да си го простя, нали не е виновно милото, че го боли...

С овладяването на коликите всичко си дойде на мястото. Не ги овладяхме от 1вия път, де - с лекарството първо добиха краткотрайност по 10 минути ан 2 пъти вечерта, но къде ти това, къде ти цяла вечер пищене. Тогава спрях и да плача. Вече не реве така, но иска на ръце цяла вечер. ЦЯЛА вечер е по ръцете ми - или мрънка, или спи, а ако заспи е за кратко и плитко, но МИР има и съм готова да я държа така, важното е да не я боли. При всеки повод си я целувам и й казвам, че я обичам! От 2-3 вечери се чудя дали имаме още колики, но не смея да не дам лекарството. Сега се чудя с какво да й помогна да не е толкова превъзбудена вечер, но може би и това ще се израсте. Не съм се наспивала, откакто родих, максимумът ми сън за денонощие е 6 часа на кръст, ядем на смени с ММ, единият сяда с децата, яде набързо, другият по-късно застъпва, като му предава щафетата. Тя има нужда от прегръдката ми, най-вероятно. Този следобед рева няколко пъти, защото се събуждаше сама. Сложа я на рамото си и заспива за 1 минута. Ми, имах си яка цял следобед. Чувствам ес уверена и никой не може да се справи с нея по-добре от мен, а и не давам шанс на никой, де...

Ще мине, Пипи, кураж!!!

# 319
  • Пловдив/София
ох, наистина ме успокоихте, Coming, mama irina, Ани, мерси   bouquet не знам защо ми се струваше, че при  нас е най-зле, а всички други бебета кротки и спят по цял ден  Laughing

сега съм по-добре, още не съм спала, ама поне не реве, а само помрънква, досега го кърмих и заспива. Напоследък имаме нов проблем- унася се да спи, но започва да хълца, разбужда се, кротува малко и после рев. Постоянно хълца, знам, че не е проблем, но когато му се спи наистина е досадно, освен колики и това да му пречи. Някой знае ли как да спираме хълцането, пробвах водичка, вдигане нагоре, слагане пак на гърда, нищо не действа. Или ако спре, след малко започва пак.

Инак аз ако съм сигурна, че са колики, също ми е жал и го целувам и успокоявам, но на един етап си мисля, че си реве само ей така от инат, защото примерно е сутрин и е между храненията и коремът не е твърд. И тогава вече се дразня, едно е да го боли, друго е просто да реве и да не знам защо...

# 320
  • Кюстендил
Момичета, аз пак да помоля някоя добра душа да ми пусне потребителското име и паролата на албумчетата ни? Искам да ви видя, а и да покажа и моето отроче Wink Благодаря!

И аз бих искала!
И аз  Simple Smile.
И да се похваля - днес за първи път печеля от игра на бг мама, и то ваучер за комплекти за кръщене на стойност 100 лв - много съм щастлива!

# 321
  • София
Пипи, да не е гладен? На колко често го храниш - мъничък е още и едва ли изсуква количеството необходима кърма бързо, а и ако заспива при кърмене...

Момичета, какви са тези игри на БГ Мамма - никога не са ми попадали!

# 322
  • София
Пипи   Hug Hug Hug Hug Надявам се да влезете в ритъм ......аз освен да ти предложа да излизаме на разходки заедно и да си се оплакваме Simple Smile че знам че сме съседки......ако решиш че имап желание от компания пиши на лични да се разберем по кое време излизате.....

Признавам си моя в болницата имаше няколко ужасни вечери с рев и мрънкане и тогава такъв рев му удрях с него, че за 5 дни там имах не повече от 5 часа сън, да не повтарям всички болежки и той като реве и не знам защо, а и не може да го оставиш, че все пак и други хора има там и те трябва да спят. Другите бебета спят, а моето не и не знам какво му е. Няколко вечери обикалях коридора и се скривах с столовата и се затварях да не ни чуват и рев заедно с него и си викам малеееее ако е така все как ще се оправям, но от както съм в нас не съм ревала Simple Smile

# 323
  • София
Здравейте мами!

При нас същото положение от шест сутринта не  е спала дълбоко на пресекулки по десет мин.Раздрусах я с количката за два часа, прибрахме се, изкъпах а, накърмих я и заспа, ама май вече се пробужда..поне спа един час пълноценно.. Rolling Eyes Ужас е с тези колики, нас ни хващат вечер и когато е гладна не може да захапе зърното, няма такова бясно мятане, горката и да й говоря и да я гушкам, нищо не помага, трябва да се нареве..Притеснено ми е че всяка вечер хрипти, като че ли има секрети в гърлото и спи с отворена уста.Но днес навън си прибра езика и затвори уста, може и въздуха вкъщи да не й понася.. Thinking
Нас ни викат на 18 за ваксина незнам каква, но тогава Цвети ще е на един мес.Минахме при ортопеда рано не знам защо, но сега разбирам, че има и за фонтанелата Thinking това не го знаех..

Пипи
, сигурна съм, че бързо ще ти отминат тревогите Hug Бъди сигурна, че всички сме на същият хал, както се казва Wink Не е лесно, всяко бебче с характера си..Само да ти кажа понеже и аз дохранвам, че е хубаво да се дава добавка след всяко кърмене, пък бебо ако иска ще си дояде, това ми го казаха три педиатърки.Аз не давах редовно, само когато почваше да пищи от глад.И преди кърмене трябвало да се прави шишето и веднага след като приключиш да му го даваш да си дояде, да не се правят паузи между едното и другото, защото това също създавало колики.. Rolling Eyes

Мами, вие всеки ден ли къпете цялостно бебчетата и всеки път ли с шампоан?

# 324
Момичета мисля, че всяка една от нас има такива периоди на безпомощност.Давайте си кураж и ще е по леко.Аз също си поплаквам от време навреме.Бебка от една седмица е с хъркащ нос, сутрин дори сякаш е запушен, пръскам стеримар, вади сополи, после това хъркане го има от време навреме.Водих при док, каза че ще мине до 10 дни, но утре пак ще ходя.Ей за тва нещо ревах онзи ден.
Пипи и аз мисля, че може да е гладен.
Не можах да се оправя с този албум, никъде не ми излиза качи снимка, някой ако може да помага.

# 325
  • София
Ели, отиваш на албума бебенца, отолу има качи снимка в албума, след това на оранжевото избери снимка, после имаш отдолу продължи напред.Излизат всички снимки на бебоците, отиваш на твоята и където пише заглавие може да й добавиш името или твоето, може и нищо да не пишеш, натискаш запази промените и си готова Hug  ако има нещо пиши..Чакаме с нетърпение бебочка.. Wink

П.С не трябва регистрация, влизаш с дадената парола и си качваш снимката директно .

riviera , горе-долу съм опитала да обясня.Пробвай, ако не стане пиши ми, ще помагам..

# 326
До болните мами - гушкайте и кърмете с маска. Откакто ме п одсетиха за маска се чуствам доста по - спокойна.
Аз отново да помоля някой да ми обясни къде да го търся този албум, че парола имам, но то само с нея не става  Grinning

# 327
 Здравейте, мами. Не съм писала докато бях бременна, защото имах сравнително лека бременност, а и беше първа, просто нямах какво да кажа. Сега обаче като нова майка въпросите преливат, нуждата от комуникация със хора, минаващи през сходни неща расте, та успях да намеря време да се представя, ще се радвам да ме приемете Simple Smile
Синът ми Сава се роди на 7 август, 3600, 51см, нормално раждане, макар с епизиотомия, което за мен не беше много нормално...но явно практика в тази болница. Нямам нищо против да ни впишете в "регистъра" и ви благодаря, че ви има - спестили сте ми много нервни кризи Simple Smile

# 328
petyshaaa Добре дошла!
Едно от любимите ми мъжки имена, ако не бяхме решили бебо да е кръстен на майка ми щеше да се казва Сава Simple Smile

# 329
Пипи2013,не си сама ,да знаеш  Hug И ние сме със зверските колики. Тя не реве,а направо пищи и я обхваща паниката,та чак и нас паниката ни хваща. Започват със сутрешното хранене към 7-8 и завършват грандиозно към 11 вечерта. и на нас ни се реве с нея. Цял ден е на ръцете ми,всичко ме боли,а а капак тази вечер съм я кърмила на повивалника,не питайте как  Sick Научих се да пускам стерилизатор с една ръка,гладя с една ръка,правя си сандвич и ...голяма мъка  И аз на два пъти си изтурвах нервите и смятах,че на моменти е нарочно, за което дълбоко съжаЛявам и се чувствам ужасно Sad Нас като ни боли нещо много никой не ни крещи,че ни боли Cry ... ММ се опитва за малко да  ме отмени,но не успява,че аз по цял ден с опитите си съм и свикнала повече. Храненето ни е по час и половина до 2 и половина- ...излизането сме го поизоставили.Тук поне сешоара действа леко и като ревне навън - така ни гледат лошо отстрани,че все едно нещо и правим. На вс отгоре  каналите ми редовно се запушват ,а нямам как да се изцедя като я гушкам цял ден. Сега съм поръчала Лефакс и мн му се надявам. Cry Нз колко ще издържа така  Cry
Е,оплаках се и аз  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт