Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 905
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
  • София, св. Троица
Въпрос към ЛЛЛ:
Кърмя изцяло на поискване, но от самото начало дохранвам с АМ, тъй като нямам достатъчно кърма. Бебка ( вече на 43 дни) е лакома, засука добре още в родилното, суче активно в началото, след това забавя темпото, но все още на няколко дръпвания се чува преглъщане. Държа по колкото е необходимо на гърда - или докато усетя, че е вече празна; след това предлагам втората - изсуква и нея. В момента, когато задрямва и пуска зърното се предполага, че се е нахранила, но не - разбужда се и продължава да иска да суче. Това обикновено продължава по 2-3 часа ( случвало се е и повече), два пъти на ден - преди обед и късния следобед. Стигаме до състояние в, което след 2-3 часа на гърдата тя е озверяла от глад, защото гърдите ми са вече празни и пускат само по малки количества кърма, които не я засищат и тя започва да реве от глад и да отказва да суче. Тогава се принуждавам да и дам АМ и обикновено си изпива пълна доза. Първият месец успявах да и давам минимално количество АМ, но вече е по - голяма и гладът е голям. За месец е качила 650гр, основно на кърма, но всички други показатели са ок - пълни редовно памперсите след всяко хранене, с добър тонус и общо състояние. Забелязвам, че с увеличаване на дозата АМ прави понякога прави по - големи паузи между храненията и кърмата ми още повече намалява - затворихме един порочен кръг, от който не можем да излезем, защото аз на този етап не мога да и предложа достатъчно кърма, за да се засити. Сита и доволна изглежда само на нощното хранене, когато е направила 5 - часов интервал и гърдите ми са препълнени. Но след това започва да се буди на час, а гърдите ми се пълнят бавно и отново изпадаме в същото изнервено състояние и глад. На този етап дохранвам 2 до 3 пъти на денонощие, в повечето случаи с пълна доза АМ. За увеличаване на кърмата пия лактогонен чай, стремя се да се храня правилно и разнообразно, наблягам на суровите ядки и овесените ядки, цедя се ако спи повече часове, за да не се получават твърде големи интервали, но количеството изцедена кърма е много малко - около 20-30мл от двете гърди, но това не ме притеснява, защото усещам, че има още, но не мога да изцедя повече. Ако имате някакви идеи как да изляза от този затворен кръг, бих била мн благодарна на съвет. Следващата ми стъпка ще бъде прием на медикамент за увеличаване на кърмата, защото вече ми се изчерпаха възможностите. Благодаря предварително!

Здравей Aia_vet,
Чудесно е, че си така мотивирана да си кърмиш бебето и то да получава само кърма. Тук е важно да отбележа, че каквото и да е количеството кърма, то е много ценно за твоето момиченце и колкото по-дълго получава кърма, толкова по-добре за нея. Разбирам, че се налага да дохранваш. Понякога дохранването може да спаси кърменето, ако се прави правилно и с мисъл за кърменето. Също така, в ситуация на дохранване с АМ е добре да помним, че кърмата дава, това което АМ не може да даде.

Притесняваш, че бебето се събужда често, когато е само на кърма и това те навежда на мисълта, че кърмата не й е достатъчна. За повечето кърмени бебета е естествено да се нуждаят от кърма, по-често, от колкото ако са хранени с АМ. Кърмата за разлика от АМ се усвоява бързо, лесно и пълноценно, като отнема не повече от 30 до 90 минути. Правилно си забелязала, че след прием на АМ, бебето спи по-дълго. Това е така, защото АМ, като краве продукт се храносмила по-бавно и трудно и повечето бебета спят, за да могат да съсредоточат силите си предимно в храносмилане.
Чудесно е, че търсиш допълнителна информация за кърменето и обръщаш внимание на това, бебето ти да изсуче добре първата гърда преди да й предложиш втората. Hug Понякога бебетата преминават през периоди на усилен растеж – тогава може да изглеждат като ненаситни – искат да сучат много често, майките споделят, че бебетата са почти и само на гърда и това може да продължи от няколко дни до седмица. Това са естествени периоди при кърмените бебета – по този начин бебето показва на майката, че вече е преминало в следващ етап на развитие и ще се нуждае от повече кърма и за това именно иска да суче често. Ако майката предлага винаги, когато бебето поиска то и количеството кърма обичайно се регулира според нуждите на бебето, след което кърменето преминава в обичайния си ритъм. Peace
Повече за това, какво естествено се случва с повечето кърмени бебета, както и някои идеи за увеличаване на кърмата може да обърнеш внимание на поста ми към Сърчице www.bg-mamma.com/index.php?topic=794126.msg28904824#msg28904824 , както и статиите към него.
Лактогонните храни и напитки може да имат ефект. За повечето майки, това което дава най-добър резултат е честото кърмене и честото изцеждане на гърдите след кърмене – т.е. добра и ефективна стимулация на гърдите. Колкото повече и по-често те се изпразват, толкова повече кърма ще произвеждат, а именно празната гърда прави мляко.
Тези статии също може да са ти интересни:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4485
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=859
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20138

Ако искаш обърни внимание на тези линкове, а след това можем допълнително да ги обсъдим.

Надявам се информацията да ти е полезна.

bouquet

# 331
  • София, св. Троица

Aidin,благодаря ти изключително много Heart Eyes. Страшно полезна информация!  bouquet
Нямах представа,че гърдите не трябва да са твърди  Blush. Иначе от три дни приемам лецитин и определено съм по-добре.
Гърдите си изцеждам между 1 и 3 пъти на ден. Но гледам поне 1-я път  да изцедя колкото мога,а не само да олекне,за да изкарам запушванията.
Изчаквам тя да пусне гърдата при кърмене и тогава сменям.Запушване имах вчера- бучка. Общо взето през около 3-4 дни ми се появяват и след цедене на ръка излизат много "парцалчета" и то доста големи. Температурата не съм я мерила- признавам си,но не мисля,че имам- не   ми е топло челото,нито се чувствам зле. Усещам нещо като щипане точно на ръба на ареолата,но не е постянно. [color]
Сенедра,честит ти юнак! Да ти е жив и здрав!   bouquet

Здравей Espresso,
Благодаря за милите думи.  Hug Тъй като минало доста време, от както си писала, се надявам нещата при теб вече да са се оправили. Peace Ако все още имаш притеснения ние сме насреща. За Лецитина е важно да се намалява постепенно с по едно на седмица, спрямо това, което си взимала като първоначална доза. Нормално е, когато си имала запушване, при изцеждане след това, да излизат такива по-гъсти части от кърмата.

bouquet

# 332
Момичета как сте
Направо като ви чета-тези колики са кошмарни.Прегръщам ви дано скоро преминат.Да ви  кажа моята мацка е спокойна и пак се усеща като я боли корема,гърчене, не спане,събуждане на 10 минути.Вчера и купих копър семе да й варя, и днес е спокойна.Не смея да кажа че е от него ще варя всеки ден пък ако след няколко дена е все така спокойна значи е от него.То ако си имат силни колики надали ще мине само с чайче ама все пак пробвайте.Дано помогне Hug Hug Hug Hug
Днес ме нямаше около час бях на родителска среща на баткото, и като се върнах като ме усети и като почна да се усмихва и да издава едни много сладки звуци.Направо ми затрепера под лъжичката Grinning Grinning Grinning
За имунитет много харесвам клеевата тинктура, но не съм сигурна дали е може да се приема при кърмене
Честито но новите майчета.Много здраве на бебоците и вас Hug Hug Hug
Лека вечер Hug Hug Hug

# 333
Аз чай варих една седмица и се отказах- те не пие.Отказва ми чая и водата за изплакване- само си пълни врата с нея  Laughing Пробвала съм чай,взема биогая и колийф,а сменям инфакол,еспунизан,саб симплекс... Ако някой ама предложения- с отворени обятия съм  Peace
И да попитам мамите от Варна - някой случайно да знае къде има Дактарин ,че Фустагин-а нещо нямаме ефект вече 3-ти ден.

# 334
  • Варна
Здравейте от мен отново! И аь малко да се пооплача-в момента сме изцяло на АМ, защото аз съм на антибиотик, който според лекаря в болницата е съвместим с кърменето, но педи каза да не му давам. Бие иначе отдавна не се кърмим, само изцеждам и давам колкото има, което не беше много, а сега съвсем намаля. А на антибиотици съм точно заради гърдите, след цедене вдигах висока температура и ме наплашиха с приемане в болницата пак(имаше и съмнение за останала плацента) , но се разминах. Поне съм си с бебчо вкъщи. Постоянно ми се натяква за кърменето и взе да ми омръзва-все едно аз не знам колко е по-добре за бебо и колко е по-лесно и евтино, ама като сме още от болницата на смесено хранене и вода от шише и като не ще да се нахрани от гърда... Само ми набиват някакво чувство за вина. Бебо откакто е изцяло на АМ пък взе да ака-преди едва акаше на 3-4 дни, сега от 2 дни е акал 4-5 пъти, за него си е голям напредък. Зелено е, но ми казаха, че от млякото било и не е ненормално.

Вече май имаме и колики-аз и преди се чудих дали нямаме, но предполагах че се свива, защото не акаше, а и не е ревал дълго и истерично, освен като беше недохранен само на кърмене. Сега ака, а пък плаче сякаш без причина - като се наяде, или пък час и половина след ядене - все време, в което преди си беше спокойно детето. Капки давахме в началото колийф-не бяхме прочели, че се държат в хладилника, като видях спрях да ги давам, че бяха седяли с дни в стаята. Взехме инфакол-щото всички държат нещо да му наливам в устата-нищо, че изобщо не се знае има ли колики. Колкото пъти дадох, толкова рева след ядене, и тях спрях сега. Като видя нужда реална от капките тогава ще давам. Единственото, което АЗ държах да дам-биогайа, че нали сме нс АМ-еми никой не го купи, само някви други дето някой си бил казал.

Свекърва ми и оставих бебето за 1 час и половина, докато бях на преглед-оставих я с шише с готово мляко иточни инструкции как да го храни. Върнах се-детето зяпа от глад-тя му дала преди ядене от едно шише с разтворено лекарство в него-решила, че е вода. И го нагълтала преди яденето, докато изстинело млякото(аз и го дадох готово и я оставих уж да го храни) , после той не бил искал млякото. След ядене пак го нагълтала-а уж бил заспал и не можела да го събуди. Някакви абсолютни небивалици ми говори, а милото бебе реве от глад ама не може да яде, щото повръща водата с лекарството... Едва изчака няколко часа да може да хапне, цял ден си повръща иначе. Е как да и го оставя пак? Такива работи при нас-сега заспа след хапването, и аз ще се ориентирам, лека нощ  Hug

# 335
Добро утро Simple Smile
Чета редовно, но не ми остава време за писане. Сега се възползвам докато дребната спи да посвърша малко работа и да си изпия кафето на спокойствие.
Ние също сме в отбора с коликите. Когато не я боли коремчето е най- кроткото и спокойно бебе на света, но като ревне - е няма успокояване с часове това дете. Давам Инфакол и Коликинд, но не забелязвам да има разлика. Понякога я успокоява бял шум, понякога - не  Mr. Green. Жал ми е за детенцето, че така се мъчи и нямам търпение да отмине този период. Не ми пречи, че реве, стига да зная, че не е от болка а просто от инат.
Вчера свекър ми, шашардисан от този рев ме пита защо не го заведа това дете на лекар да видят поради каква причина плаче толкова  Laughing. Забравил е ММ като е надувал гайдата  Laughing
Мен най ме дразни като познати и не толкова познати ме питат кърмя ли и що не кърмя. Направо съм изумена какво ги интересува, че и коментари получавам отгоре на всичко. Аз спомен нямам да съм питала жена дали кърми...
От няколко дни и аз се чудех дали не съм в цикъл. Е, днес вече няма съмнение. Да минава и това, че ми омръзна от превързочни материали.

# 336
Добро утро и от нас. Ние сме будни вече /обикновено бебо по това време си доспива/ и си се гушкаме и се гледаме. От вчера забелязах едно секретче на окото, като при конюктивид, което доста се засили и сега е чак зеленикаво и доста обилно при плач. Някое друго бебе с такъв проблем? Забърсвам го със сребърна водичка и умувам какво да го правя, че да не опирам до педито.

Ох, коликите за ужасни. Много зор, ама и това ще мине скоро... дръжте се момичета. Hug

# 337
  • Sofia
Добро утро момичета, и аз поизпуснах темата, но ви чета, кога през телефона, кога на лаптопа / надявам се на таблет ама да видим ще пиша на дядо ти Коледа, дано ме огрее с две вече деца... Какво да кажа...
За коликите ей това момчетата наистина са много несъвършени същества, за едно акане и пръцкане се напъва все едно самосвал, изака се хубаво и е кеф до уши, вече се усмихва съзнателно, държи главата изправена и е станал доста силен...

За кърменето Дали аз си въобразявам не знам но ту имам кърма ту нямам достатъчно според мен, но никога не отказва да суче, макар че вече въведох шишето с изцедена кърма, в някое от храненята, понеже не съм сигурна колко приема и вчера се принудих на бегом да се прибирам отвън не бяха минали и два часа от кърменето той гладен вълк, навън не ми се разголваше гръд newsm78 Всъщност какво мислите за кърменето на обществено място?! Не ми стиска, може би ще трябва да се пречупя?!

Утре сме на ДК правим месец, ще попитам за направление за ортопед, макар че ужасно се дразня на моето педи като ми отказва, за каката освен за нефролог през 6 месеца за нищо друго не ми дава, да не говорим, че сега за паразитологията се направи и не ми даде за детската градина, ама и тя ще получи вече т мене нищо, иначе все съм с торбите и подаръците по различни поводи. Та Мони не съм я водила на ортопед, понеже Токуда имаха пакет и още в болницата минават.
Ще питам и за ваксините, макар че от вас като чета май няма да ги има прословутите променени?!
Абе сега да не забравяме къде живеем, нали?

petyshaaa
Добре дошла, Сава е прекрасно име, да е жив и здрав юнака! Да пишеш когато можеш Simple Smile

Neillia въпросите относно изхранването на бебето и мене ме дразнят много, като например свекър ми казал на свеката да не е гладен, че плаче, ми бебетата плачат, не винаги е от глад... Ама иди им обяснявай забравят разбира се, или по малко познати, да се изцепят емиии дохранвай ако трябва, ще кажеш че са на борда на ЛЛЛ / моите уважения, че си споменавам /

Пипи2013 Настроението ти е съвсем нормално, всеки преминава през тоя период и наистина дори и с второ дете бих казала, че на моменти имам съмнения, че не се оправям добре, но си казвам че ще отмине, и отстрани растат бързо децата но и за нас ще е така, докато се обърнем и станали по 20 кила и замирисали на шарена сол Party, но пък ние все някога ще се наспим знам ли...

Ядосана съм не на последно място защото кажете нормално ли е 3 месеца да е здрава и да я пусна на градина за два дни и хоп сополите, еми така се получава като са 40 деца и си ги водят сополиви, уф ма се изморих по тая тема да коментирам, блъскам я с някакви неща и стискам палци да не се развие нещо:(

Стана дълго, но нали не пиша често, ще ми простите Hug
Хубав ден на всички.
Честити нови бебета  bouquet
Честити месечинки и погачи на бебоците пораснали Hug

# 338
Добро утро, мили момичета  newsm51
Днес всичко ми е мило, след страхотна нощ, денят започва добре. Сетът е хубав!
За колики давам Инфакол, СабСимплекс, Абоколикен, кое преди хранене, кое след, кое със... зависи по кое време плачем. Вчера добавих и едни хомеопатични гранулки и тази нощ не само, че не е плакал, но и пропусна хранене в 3ч. От 1 се е събудил чаааак в 6ч  newsm44
Каза ми ги една приятелка, веднага звъннах на педи-то на каката (че нея само с хомеопатия сме я лекували) и тя потвърди качествата им и ме поощри да ги давам на бебчо.
Ако някой се интересува - Dioscorea villosa 9ch и Colocynthis 9ch по 5 гранулки от двете в 30мл вода.
Не знам кое точно помага, защото продължавам да давам от всичко според случая, но е факт, че нощите са по-спокойни.
А иначе, добре че ми е второ дете, че по-не ми пука като плаче. Ми той си плаче, аз го гушкам, кърмя... той повръща и пак плаче, свива се, изпъва се... и пак плаче, ако го пусна от ръцете си направо изтерясва... Вкарах го с шезлонга в банята и пак плака... ами не мога да се изкъпя. Отивам до WC, майка ми вика "Плаче", ами да поплаче, аз да се напишкам ли?!
Много е хубаво да чета съветие на ЛЛЛ. Мен не ме притеснява качеството на кърмата ми, дори да кърмя през половин час, но е много тъпо някоя баба - разбирачка, да ми настоява, че кърмата ми била рядка и детето оставало гладно, затова ядяло прекалено често. Обаче пък от това често кърмене, колко кърма ми слиза, не е истина.

# 339
  • Точно където трябва
ymemansi, и ние имахме секретче  от едното око. Беше жълто прозрачно, беше чисто бяло, после пак жълто, но по-гъсто. Случи се в събота и докато чаках понеделник капвах кърма. Оправи се и засега вече 10-тина дни няма нищо.
"Най-любимия" ми въпрос-Що плаче? Все ми идва да кажа: Набих я! Mr. Green
Как разбирате, че плаче от глад, че не си дояжда?
И един спешен въпрос. След 42-дневния болничен какъв се издава, за колко дни какво пише в него? Моля за всякакви подробности, че сестрата не знае и ми каза да отида с точно инфо, че все и ги връщали ooooh! А поне 30г. работи, как не се научи.

# 340
  • Sofia
Ще чета, но докато успея, да се включа по темата с късите юздички, при нас каката има, но е жилото отпред на зъните между двата големи, не е под езика, няма закономерност да има и на двете места, хранеше се добре, водила съм я миналото лято на ортодонт каза няма страшн не бързайте, макар че трябваше да я цепнем, че сега разбира много повече и мисля, че ще ние по-трудно, иначе говори много добре / и повече отколкото трябва ooooh! / изговаря всички носови, гласни и съгласни, както и буквата р отдавна, тя проговори без да има зъби още налични на 9 месеца ни се появи първият / ще я водя пак да видим.  А наистина ли късата юздичка пречи на кърменето, какво се случва?

Coming to life предлагам разходки с количките в нашия район, аз съм в Хаджи Димитър, ще се радвам да се запознаем.

Варненки сте много готини как си излизате заедно Heart Eyes

# 341
Здравейте, Hugцяла бременост ви следя но не съм ви писала първа бременност ми е .Родих дъщеря ми Теодора на 8.08.2014
3.460кг. 49см.секцио.Ще се радвам ако ме приемете и мен, колики и мен ме изкарват понякога изън нерви като започне да реве и не мога да и помогна изпадам в паника и се чудя какво да направя започвам един рев и се обвянявам че за нищо не ставам,но барзо гледам да се стегна.Изцяло сме на АМ не ми се поличи кърменето.Сега хапнахме и пак сме на ръце само това успокоява положението. smile3525 smile3525

# 342
  • София
Въпрос към ЛЛЛ:

Занимавам се с глупости нощем, докато кърмя - за да не заспя седнала и да не изтърва бебето, а и за да имам представа дали се е нахранила или просто е задремала, броя глътки.  bowuu Само нощем тишината ми го позволява. Допреди седмица средно по 120-140 глътки на ядене - това за яденето към 4-5 сутринта и следващото след 2-3 часа. Но в един момент, 2 вечери подред гълташе по 180-200 пъти, не ме питайте после докато се уригне и заспи, колко верме минаваше - явно тежко й ставаше. Но от 2 нощи насам, едва гълта по 100 пъти, побутвам по бузката, крачето, навсякъде, където работи за събуждане, но не, сънят й е бетон, не иска повече. Не се буди по на често. Та, като се абстрахирате от начина ми на добиване на информация, това нормално ли е? Някакъв изход от нощното хранене ли, период ли?

П.П. Не възнамервам да цедя нощем. Ако ще, да се буди по на често, но аз едва спя по 6-7 часа на денонощия, остава и да губя часове в цедене по тъмно.

# 343
  • София
здравейте...и днес сме нервни след храненето сутринта....вади газове, не е зловещо чак да реве, но мрънка и маха с ръчички съответно нито аз мога да стана нещо да свърша, нито да си доспя. Гушкаме си се в леглото от 7 до 9 така. Сега съм го сложила в хола на канапето, че е слънчево и го водя тук през деня - успях да хапна една филия и да ви изчета, като междувременно му набутвам биберона когато го изтърве и се ядоса Simple Smile
И ние имаме гурлички ту на едното ту на другото око, особено след като е плакал и даже се случи да му е залепнало чак окото. Мия с преварена водичка или мицеларна вода. Правя и масажче под очето, че педито каза да го правя да не се запушат каналчетата, а на мен това ми е болна тема, че аз съм дърта магарица със запушен канал и едното му око сълзи постоянно. След детска възраст това може да се оправи само с много тежка операция. Та с възглавничката на пръста си масажирам под очето от края към нослето. Но не съм се шашнала много от гурличките.....де да знам не ми се вижда толкова зле, а виждам че като не е ревал не се появяват. Като отидем на ДК ще питам какви капки все пак трябва да се слагат ако се наложи. Как всъщност разпознавате, че е конюнктивит???
deindja доста подобна на моята ситуация.....но поне моята свекърва не се намесва така, макар че и аз се дразнех докато бях на антибиотик как ми се казваше, че няма начин, ще почнем да се кърмим.....еми и аз се надявам, но пък ако не стане не стане.....това са си седмици хранене от шише и не искам да ми се втълпява вина и сама се чувствам достатъчно зле.....

Хайде от мен за сега толкова

# 344
и мен разни бабички ме бяха стресирали първия път с ежедневни, даже ежечасни тъпи изказвания и въпроси от рода на "защо не се цедиш?", "гладен е!", нехранителна ти е кърмата, дай му сухо мляко", едва устисках първите месеци с кърменето, но после, като мина малко време и аз се съвзех от първоначалния стре и всичко си дойде на мястото, та дори го кърмих до 1,9 г. Сега никой не смее нищо да ми каже, че веднага питам те какъв опит имат с кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт