Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 878
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,
и ние днес бяхме на ДК, тежим 3550гр, 56см Simple Smile.Ние почти не наддавахме до 15тия ден, та днешният грамаж много ме зрадва.Младежките пъпчици позагоряха, вече се виждат само като почервенее при рев.За задника аз ползвам македонското кремче, много добре омазнява, а не е тежко като судокрема-него го ползвах 2-3 пъти само.И няма подсечено, за сега.
 Подариха ни кенгуру 0-12 месеца, но ми се струва, че сме твърде малки за него, ще го ползваме след 3тия месец.
Планирам края на месеца да направим една морска почивка с бебо, дайте мнение дали е добра идея.Аз кърмя сякаш през 2 часа и беб яде по 30 мин. минимум, та ще усетим ли нещо от почивката...

# 196
Привет и от мен, момичета!

Здравичък е, единственият проблем му е все още подсеченото дупе. Педиатърката ми изписа Джинджира за през деня и Клотримазол вечер, ще се лекуваме, а след подобрението вече ще слагаме ваксини.

Моето момченце ми го дадоха от болницата с много изринато дупе. Джинджирата много помага. Аз редувам Джинджира с Бепантен. Почти му изчезна обривът.

# 197
  • София
Момичета, и ние минахме скоро през това да сме като скачени съдове с малката - няколко дни направо останах без ръце, без гърди, да не пропускам че и нощем сучеше през 2 часа. Реших, че може да е скок в растежа, защото се случи някак изведнъж, и наистина пишеше, че 6та седмица има такова - та в нея си бяхме и й дадох срок още 2 дни, след които влизахме в 7ма седмица. Кротна се момичето.

# 198
кремолин и моник като ви чета все едно аз съм го писала, само дето мойте ваденки са две и нямам свободна ръка. в момента единия спи , а другия се киска в мен, после ще се разменят  Sick и аз се чудя кога ще пораснат да си лежат будни и да кротуват, а не да сме все на ръце. като ви чета по не се успокоявам, че не е само при нас така и наче досега да съм откачила.
искам и аз парола и дано да намеря време и да кача снимки на моите красавци.
извинявам се ако имам грешки, с една ръка толкова Joy

# 199
  • София
elliee , това за косата и киселините при мен не беше така изразено.Имах само първия триместър, ама тогава скаридката едва ли е имала коса Rolling Eyes Simple Smile

Eti*
, толкова се радвам за вас, че вече сте си вкъщи.Естествено, че при мама си е най-добре и Коко ще се чувства супер в прегръдките ти.. HugМного да са здравички им пожелавам и на двамата да са..

Така като ви зачетох за кърменето, леко и аз се поуспокоих, че и нашият режим е оле мале..А и на мен вече ми е доста трудно, като си спомня и какви мъки преживях в родилното с това да си отпуша запушените канали..Направо пак ми се приревава.. Cry Ще я карам докато има, пък после от глад няма да умре..нас със кисело мляко са ни отгледали.. Joy

Днес вече официално се записахме при педиатърката -трета подред.. ooooh!Надявам се да е последната...И разбрах, че колкото лекари, толкова мнения.Да ви попитам давате ли вигантол и по колко капки на ден? Едната ми каза една капка, другата държи да са две..

И утре вече имам записан час при козметичката, на върха съм.. newsm44

# 200
  • София
Моя Боянчо има много косичка, а аз нямах киселини. Имах и аз де само в началото, когато повръщах, но то нормално. Накрая си бях като пушка и си ядях и пикантно и нямах киселини, а гривата му е направо за сресване Simple Smile Много се надявам да не ни се получат крусти, че да не му се разваля перчема, макар че знам че ще опада....ама ми е толкова сладък сега .....

Никой не каза нищо за кървенето на пъпчето.....колко време след падане ви продължи.....

# 201
  • София
Асти,нашия не е кървял,след всяка смяна на памперс слагах спирт и пудра,след като падна и коричката,започна да си става само кожа..днес лекарката каза да не слагам и спирг вече,още му е рано може би на Боянчо, спиртосвай го още няколко дни..

# 202
  • София
Кървенето на пъпчето - ако броим посипването на трошички засъхнала кръв, доста време, поне 7-10 дни. Явно се чистеше, но не е било кървене на капки.

Някой беше пуснал тук развитието на бебето по седмици. Чудех се и за това, и за проглеждането и други постижения - не трябва ли да се броят от термин или около термин поне? Не можем да очакваме от преждевременно родено бебе - понякога родено и в 7-8 месец - да прогледне около 40 ден, нали? На близначетата на девера ми са казали - ваксини правим с 2 месеца по-късно от на др. бебета на тази възраст, защото са родени по-рано. Следователно и постиженията им се очакват по-късно. Размишлявам, че нали и е 3то бебе и имам база за сравнение - едно е да се роди преносено, друго е с 2-3 седмици по-рано.

В тази връзка, моята е на над 40 дни, вижда определено, щом и усмивки раздава и общува с разни декорации, но не ме гледа още в очите като бял човек.

# 203
  • София
  Elliee, и при нас ситуацията с кърменето е подобна. Кърмим се през час, през два, а в моментите му на бодърстване се чуства задължен да плаче. Дори и на ръце като му доскучай на човека се започва рев, та рев. Направо взе да ми омръзва това кърмене   Embarassed:, а уж трябва да доставя удоволствие. Но то освен, че не се наспивам и нищо друго не мога да свърша из нас, както и да е, ами и разходките ни са едни никакви - само в квартала. Затворила съм се в нас и никакви соц. контакти, не смея с никой никакви срещички да си правя, еднствената ми утеха са ТВ и таблета. Честно казано, ако кърмата не беше толкова важна за бебо досега да съм се отказала (тук някой може и с камъни да ме замеря), защото след родилна депресия нямах, но тази изолация със сигурност ще ме депресира. Единствено стискам зъби и търпя, заради доброто на бебчо и дано да успея да устискам по - дълго или още по - добре нещата да се регулират поне малко и то по - скоро.
Оф, оплаках се и аз.
kremolin, защо не пробваш да кърмиш навън? Аз засега обикалям квартала и прибирането ми е лесно, така че не съм кърмила навън, но с близнаците едното хранене задължително ни беше по пейките, защото прибирането ми само за кърмене беше кошмар. Толкова не ми се седи вкъщи, че днес даже два пъти излизах и двата пъти безславно се прибрахме по дъжда, но съм доволна.

Eti*, браво на юнаците, дано всичко е наред оттук нататък! Оптимизмът ти е заразителен, да знаеш!   Hug

Като ви чета може би смяната на времето влияе на бебетата, аз мислех че само моето е в някаква странна фаза... Вчера следобед и днес яде странно, вяло, заспива на гърдата или се дърпа и плаче, все едно не тече, а като пусне цели струйки я пръскат по лицето. После не иска втората гърда, а се събужда след два часа вече гладна. Но, като чета, че и вашите правят подобни номерца и се успокоявам, явно е някакъв период... Снощи от зор изварих една залъгалка, но тя не я ще, чак се гнуси и прави физиономии все едно ще повърне.

След няколко молби, ще пробвам отново - моля, някой да ми прати паролата за албумчето....  Praynig

# 204
Coming 2 life, точно така е. За развитието на моите бебоци се следи от датата на термина. Това е до навършване на една годинка.

# 205
  • София
Благодаря за паролата chockolina!   bouquet

# 206
Kremolin, Monique, и при мен е абсолютно същото. Някак успяваме да излезем на разходка по някое време, вече и по парковете свикнах да кърмя, но това постоянно висене на циците ме побърква. Че на всичкото отгоре и като нямам достатъчно кърма и трябва да дохранвам ми е допълнителен стрес  Sad Вече почти 6 седмици мъки с това кърмене и никакъв напредък, всеки ден съм на кантар да се откажа, но се държа на един гол инат. Вашите постове все едно аз съм ги писала, поне знам че не съм само аз без никаква организация и режим. Отделно, че на бебата много бързо и доскучава - погледа нещо няколко минути и айде рев, че не е нагушена. Айде и аз се оплаках.
Eliee, възглавничката наистина държи топло на бебето и не е за лятото. Но нали идва есен, а и ние обикаляме основно по гори и планини, а там е по - хладно, та затова я взехме. Засега 2 пъти сме я носили в нея - и двата пъти заспа блажено и не се събуди, докато не се прибрахме и я разопаковахме, което е голямо постижение, че нашата си е ревливичка и малко нещо да не и харесва я разбира квартала.   Mr. Green

# 207
Здравейте момичета
Чоколина,предвид графика ви едва ли си стигнала до  ИУ Hug Hug Hug-аз още сутринта по дъжда ходих-дано да ми върви по вода-Айде след някой друг ден на училище Hug
Ана-София-нямаше много хора,добре организирано,с изключение на това че долу книжарницата не работеше до 10,30-та трябваше пак в дъжда да излизам да ксерокопирам дипломата-е като всяка българска работа не може да е идеално Laughing Laughing Laughing
Ети много се радвам че вече сте си цялото семейство-малките герои да са гордостта на мама и татко-хубаво че само вие ще помните лощото през което сте минали
Момичета с това кърмене направо не искам да си представям-аз на 2-2,30 понякога ми тежи,а това постоянно висене на гърда не знам-дано всичко скоро се нормализира при вас-а и по моята мацка забелезвам че като суче по начесто и почва да се гърчи и плаче.Дне успяхме даже на 3-3,30 часа да се кърмим-и даже спа два часа следобядвкъщи иначе спи само в количката, а в къщи дреме за 10-15 мин
Кървене на пъпче не сме имали
Ние нямаме коса и нямах кисилини,баткото имаше повечко коса но не супер много и пак съм нямала киселини
Капки вигантол-док каза след 1-вия месец по 1 капка сътрин
Сиска-успеех май ти остана последна от редиците на необебилите се тук във форума-а във ФБ не знам.Айде чакаме новини
И ние сме със пъпчици по лицето с бели връхчета-водих я на педиатър изписа ни пиоктанин да туширам пъпчиците-ама ми се струва че е много концентрирано-правих го 2-3 дена и толкова-Сега почиствам само с лайка запарене и от време на време мажа с здраве бебе-дано скоро минат
Това е от нас с Ивайла
Лека вечер

# 208
  • София, св. Троица
Добре сте се завърнали на ymemansi и Astined възстановявайте се бързо и здрави бебенца без колики ви пожелавам Simple Smile

Имам въпрос към ЛЛЛ, за начало ви благодаря страшно много за всеобхватните отговори, търпението и щедростта да помагате! Признавам, че за много неща не съм била подготвена и бебетата ми са много различни като темперамент. Ето какво се случва с нас от два дни насам, точно като по учебни коликите се обостриха след 15 ден, но вчера в следобедното кърмене си изкарах акъла буквално, след ядене  / не бях цедила и кърмила около 6 часа, понеже излизах делово и бабата го храни с изцедена кърма / след като се насука бързо от едната гърда, не съобразих и без да се е оригнал, това е един от проблеите, че рядко и болезнено се оригва, повърна, един път на мен върна изля се от устата, не бих казала, че е на фонтан, но не беше малко, после на баба си втори и пак при мен за трети път, през  цялото време поведението му беше неестествено за сравнение с предните дни, нервничи, ядосва се и реве, започва да хълца и препръцква едновременно и да стене жално. За мен това е огромен стрес разбира се като имам отстрани  фактор баба / свекърва, нищо лошо, но факт всичко знаят, нали? / и мъж които очевидно иска спокойно бебе на 20 дни. След дълго разнасяне, ядене бясно на ръцете и ръкавите и мятане се успокои, след банята беше това кърмене. Следващото кърмене след двучасов сън с пристенване около 12 часа, което си е нощно премина без по горе упоменатите истории, после кърменето в 3,30 през ноща също, както и това в седем, но с настъпването на деня, около 8,00 часа след поредния час пак искаше да суче и аз предпочетох да не го мъча и му дадох, гърдата която не беше много пълна и не е била шурвала да се нагълта бързо например, отново имаше повторение на снощните неща, но само веднъж и по обилно колкото длан беше на блузата ми. Заспива само на ръце и в количката и спа до към 13,00 тогава беше следващото кърмене днес, не сме имали повръщане само точка върнато. Разказвам ви дословно за да съм сигурна че не е проблем. Разговарях с педиатърката ни като тя е личен лекар на семейството, но пък е детски педиатър и разчитам да знае достатъчно деца има, тя каза да съм спокойна че е нормално, да го храня поне на интервал 2,30 и да го кърмя по точно 15 минути от едната гърда, не мисля че мога да го постигна защото той иска още, не винаги но иска, според нея го прехранвам и връща това което е в повече, от днес давам капки Колиеф и Биогая и се надявам да се нормализрат нещата вчера нищо не бях давала. Състоянието му е чудесно иначе и изглежда добре пълни си памперса на всяко хранене, а ака около 6-8 пъти зависи, наддал е със сигурност или така поне ми се струва, на 12 сме на консултация. Та какво да направя не знам, направо съм в чудо дори ми идва да го храня със шише и изцедена кърма за да видя колко яде, не мисля че кърмените деца имат точна мярка 80-90-100 грама например, знам че сте казвали че няма трябва при кърмени бебета. Но ако положението е такова за мен е голямо напрежение щом го прави след всяко хранене / според бабата при нея не го правил, не съм била, не съм видяла/.Моля ви да го обсъдим, защото наистина имам нужда от психоподкрепа, мисля че кърменето ми този път се получава и не искам заради тези неща да се завъртам в кръга цедене, стерилизация, шишета под час. При каката ми се случи да нямам достатъчно кърма и съм го изживяла цялото това хамалуване денем и нощем. И въпреки това нея съм я кърмила 8 месеца и дохранвала с АМ, но все пак е нещо ценно и 30 грама да са били.
Благодаря ви предварително!

Здравей Monikqe,
Благодаря за милите думи  Blush
Чудесно е, че смяташ, че кърменето този път ти се получава. Hug Именно ти, като майка познаваш и усещаш най-добре тялото си и бебето си и именно ти най-добре можеш да прецениш дали нещата са ви ОК или не. А когато една всеотдайна майка смята, че нещата са наред, то това вероятно е точно така. Peace
Бебето ти пишка и ака достатъчно, доволно е, изглежда добре, виждаш, че е наддал - наистина звучи, като едно добре развиващо се бебе.

До колкото разбирам, основното ти притеснение е това, че бебето връща/повръща кърма и първия път е станало след една по-дълга пауза от време, през което гърдите не са били изпразвани. Обичайно е за много бебета да връщат известно количество кърма, особено ако са хапнали малко повече, от колкото стомахчето може да събере. А когато гърдите са били препълнени преди това е възможно кърмата да излиза на по-силни струи и това да допринесе за повръщането/връщането. Хубавото на кърмата е, че с нея не може да се прекали или да бебето да преяде с кърма.
Тук е важно да се разграничи повръщане от връщане. Повръщането обикновено е на фонтан, на силна струя, може да излиза и през носа. Ако има повече от две такива на ден е добре да се проследи допълнително от лекар. Ако по-скоро бебето връща кърма - излива се от устата, това е характерно за някои бебета и обикновено не е проблем. Ето как можеш да облекчиш връщането/повръщането:

- често кърмене - колкото по-често суче бебето, толкова е по-вероятно бебето да приема по-малки количества кърма на всяко хранене, а това може да улесни допълнително храносмилането. Кърменето на 2.5 - 3 часа по-скоро може да доведе до това бебето да е много изгладняло, а гърдите да са вече пълни и тогава обикновено се случва, това което ти описваш - бебето суче енергично, поглъща големи количества за малко време и това създава дискомфорт.
- кърмене в по-изправено за бебето положение – така, докато суче гравитацията спомага, кърмата да се стича към стомаха по-бързо, където благодарение на това, че се усвоява бързо, не се задържа дълго време.
- Важно е бебето да суче от една гърда, толкова дълго, колкото то желае, т.е. да се увериш, че бебето е изсукало добре първата гърда, преди да предложиш втората.Така то може да достигне до по-задното мляко (разграничението на кърмата на предна и задна и служи по-скоро за обяснение). По-задното мляко е по-богато на мазнини. Те забавят храносмилането и дават възможност на тънките черва да произведат достатъчно храносмилателни ензим – Лактаза. Лактазата служи за преработката на млечната захар – Лактоза, която естествено се съдържа в кърмата. Когато бебето се ограничава да суче точно опредено време на една гърда, това може да доведе до приемането на повече предно мляко, което също е важно, но както споделих вече, в него мазнините са по-малко, съответно това може да затрудни храносмилането, а от там да се получат коликите. Колкото по-често и ефективно бебето суче от гърда, толкова повече кърмата е по-хомогенна и почти не се забелязва разлика между предно и задно мляко.
- Ако прецениш, че струята е прекалено силна по време кърмене и това затруднява бебето, можеш да опиташ и биологичната поза, като може да е добре ти да си по-изправена, с оглед на по-горе описаното(бебето да е по-вертикално от колкото хоризонтално, докато суче). Ето тук можеш да видиш какво представлява тази поза 
http://www.llli.org/faq/positioning.html
Относно повръщането, може и тази статия ще представлява интерес за теб: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76874.0

За много бебета е естествено да връщат известно количество от приетата кърма и това може да продължава месеци. В повечето случаи това се дължи на незрялата им храносмилателна система. А щом и докторката ти е казала, че няма нищо притеснително в повръщането/връщането, вероятно при вас това е точно така.

Относно храненето с шише – наистина кърмените деца нямат точна мярка...кърмата е естествената им храна, когато те сучат от гърда. Ако са здрави и добре развиващи се, могат сами да контролират, кога какви количества кърма да приемат. А както споделих и по-горе, няма вариант бебето да преяде с кърма, ако е в повече, просто то ще върне излишното. Кърмата за бебето е малко като медът за Мечо Пух – “Колкото повече, толкова повече” smile3521

Надявам се информацията да ти е била полезна. Ако имаш въпроси, не се притеснявай да пишеш

bouquet

# 209
Въпрос към ЛЛЛ:
Кърмя изцяло на поискване, но от самото начало дохранвам с АМ, тъй като нямам достатъчно кърма. Бебка ( вече на 43 дни) е лакома, засука добре още в родилното, суче активно в началото, след това забавя темпото, но все още на няколко дръпвания се чува преглъщане. Държа по колкото е необходимо на гърда - или докато усетя, че е вече празна; след това предлагам втората - изсуква и нея. В момента, когато задрямва и пуска зърното се предполага, че се е нахранила, но не - разбужда се и продължава да иска да суче. Това обикновено продължава по 2-3 часа ( случвало се е и повече), два пъти на ден - преди обед и късния следобед. Стигаме до състояние в, което след 2-3 часа на гърдата тя е озверяла от глад, защото гърдите ми са вече празни и пускат само по малки количества кърма, които не я засищат и тя започва да реве от глад и да отказва да суче. Тогава се принуждавам да и дам АМ и обикновено си изпива пълна доза. Първият месец успявах да и давам минимално количество АМ, но вече е по - голяма и гладът е голям. За месец е качила 650гр, основно на кърма, но всички други показатели са ок - пълни редовно памперсите след всяко хранене, с добър тонус и общо състояние. Забелязвам, че с увеличаване на дозата АМ прави понякога прави по - големи паузи между храненията и кърмата ми още повече намалява - затворихме един порочен кръг, от който не можем да излезем, защото аз на този етап не мога да и предложа достатъчно кърма, за да се засити. Сита и доволна изглежда само на нощното хранене, когато е направила 5 - часов интервал и гърдите ми са препълнени. Но след това започва да се буди на час, а гърдите ми се пълнят бавно и отново изпадаме в същото изнервено състояние и глад. На този етап дохранвам 2 до 3 пъти на денонощие, в повечето случаи с пълна доза АМ. За увеличаване на кърмата пия лактогонен чай, стремя се да се храня правилно и разнообразно, наблягам на суровите ядки и овесените ядки, цедя се ако спи повече часове, за да не се получават твърде големи интервали, но количеството изцедена кърма е много малко - около 20-30мл от двете гърди, но това не ме притеснява, защото усещам, че има още, но не мога да изцедя повече. Ако имате някакви идеи как да изляза от този затворен кръг, бих била мн благодарна на съвет. Следващата ми стъпка ще бъде прием на медикамент за увеличаване на кърмата, защото вече ми се изчерпаха възможностите. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт