Ние вече сме на 10 дни и сме изцяло на кърма.Събужда се да се храни през около 3 часа +- 30 минути.Преди се хранихме за около 1 час като предлагах и двете гърди,обаче от вчера моят поспаланко изяжда едната , и след като се оригне му предлагам и другата,той цоква малко и заспива.И няма събуждане.И аз като повечето майки започвам да се притеснявам дали си хапва достатъчно.Ака почти на всяко хранене.За денонощие сменяваме най-малко 6-7 памперса.Понякога ако то му е редичко- дали това е нормално?Все още не сме се мерили и не знам дали е наддал.Вчера идва педи,прегледа го и каза ,че всичко си му е наред.Да си хапва когато иска и ако искам да му давам и водичка.Обаче,аз не смея.Ще се мерим чак на 9.09 и малко си се притеснявам.Иначе е спокоен.
Здравей desism,
Честито бебе, да сте живи и здрави и много да се гушкате.
Поздравления за успешния старт на кърменето
Според това което споделяш, изглежда се справяте много добре. А ето и някои показатели, по които можеш и сама да се ориентираш:Ориентир дали получава адекватно количество кърма могат да бъдат следните показатели:
- да има поне 5-6 добре напишкани пелени с безцветна или бледожълта на цвят урина;
- до 6-тата седмица да се изхожда поне 2-3 пъти, но не по-малко от веднъж дневно, поне колкото монета от 1 лев (меко, кашесто); около и след 6-тата седмица може да продължи да ака няколко пъти дневно, но за бебе, което е на изключително кърмене, това може да бъде и веднъж на 7-10 дни.
- да има влажност в устичката - лигички, слюнка, балончета или просто вътре лигавицата на устичката да е влажна;
- да има добър тургор на кожата (когато с пръст леко притиснем бузката, кожата избледнява, а когато отпуснем пръста си, цвета следва веднага да се възстанови);
- бебето да е жизнено и енергично, когато е будно;
- да наддава;
- педиатъра да го намира за здраво.
Ако бебето е само на кърма, не приема други течности, не употребява залъгалка, суче минимум 8 пъти за денонощие, има не повече от една 4 часова пауза от сън(за първите 6 седмици), вероятно всичко е наред
Може би тази статия ще ти е интересна http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21073 както и тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20418.0
Надявам се информацията да ти е полезна.
.
и да подготвя прическата на каката за танци (добре, че мъжът ми се оправя със сина ми за градината 

Дано успяваш по-често да ни даваш инфо как сте
, освен ММ, ако се е е върнал от нощна смяна, но тогава той ще спи, бебето-не..много сложно.
- малкият е наддал повече от идеално (от 3080 г при изписването вчера го измерихме 4340 г, брат му беше с 200 г по-малко първият месец), на ръст също има приличен прогрес - цели 4 см (от 50 - 54 см), така че съм доволна. Здравичък е, единственият проблем му е все още подсеченото дупе. Педиатърката ми изписа Джинджира за през деня и Клотримазол вечер, ще се лекуваме, а след подобрението вече ще слагаме ваксини.
очи... А то какво се случва цял ден носене, кърмене, пак носене, спане на корема... на каката никакво внимание не мога да й обърна, тази седмица свекито е при мен или по точно сме си комшии, другата се прибираме от вилата в квартала и всеки си тръгва по задачи, малката на градина, баща й си е на работа вече, аз си оставам със скачения цокльо, наистина тоя път кърменето и на мен не ми доставя кеф, да не кажа никакъв, направо съм ходещ дявол, не мога ноктите да си изрежа вече 4 ден, за къпането и ходенето до 00 не ми се и споменава....