Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 919
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
Момичета някой от вас ще се възползва ли от помощта за майки студентки-аз смятам да уча магистратура -ако ме приемат разбира се.На 04,09 ще си подавам документите.Към 20 излиза класирането и 23,09 е записването.Питах социалните-паричките ги давали някъде след 2 месеца-условието е редовен студент и бебе до 6 месеца.Да го запиша-пък дано малката е послушна и да успея да го изкарам-само ми е под въпрос как ще се справя с кърменето.Ще цедя и ще даваме от шише-то и в Икономически университет Варна има преференции за майки студентки-отсъствие до 70 процента от заниятията, което си е доста Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 14:31 от mama hrisi

# 106
  • София
Мира , щом се успокоява на гърда не е малко. При нас започне ли рев от коликите, като сложа на гърда се дърпа, засуква, пак се дърпа, реве, ръмжи, пищи и си скубе косата  smile3511  Confused

И при нас е това с дърпането, пищенето и т.н. без скубането на косата - още ни е като мъхче и не става  Joy Но при не-колики, ако се замотая нещо и не я взема навреме, крещи дакато я сложа на гърда, после захапва, пуска, изкрещява много силно "уа-оу" (нещо като " Ма, оу!") и пак захапва и вече суче... Ще се възпитаваме, но по-нататък!

# 107

mama hrisi и аз мисля да кандидатствам чакам меито само да обявят прием след 15 септември, за държавна поръчка мисля, че са доста по-евтини семестрите.

# 108
  • Варна
mama hrisi, и аз смятам на 4-ти да ходя във ВИНС-а да си подавам документите за магистратура.  Peace Хайде да ходим заедно? Hug

silver_f, магистратурите във ВИНС-а са държавна поръчка само за такива, завършили бакалавърска степен в същия университет. Иначе са по-евтини, да. Peace

Какви специалности смятате да записвате? Simple Smile Аз - МБА. Първия семестър - редовно, после ще се прехвърля задочно. Дано да успявам да уча и да ходя от време на време на лекции с бебето, че иначе не виждам как ще стане. Rolling Eyes

mama irina, благодаря ти за отговора. И диастазата, и пъпната херния са ми диагностицирани още преди 3-4 години от коремен хирург, но нищо не е казвал за упражнения. Даже и операция не ми препоръчва, че щяло да стане много грозно заради белега. Затова съм решила след някоя и друга година, като приключа с кърменето и се възстановя напълно от бременността, да се консултирам с пластичен хирург. Peace Упражнения не успях да открия...  Rolling Eyes Само разни описания на проблема и изображения  Shocked

Имаме такава възглавничка, но черешови костилки - не съм я ползвала за децата като бебета, но пък върши добра работа, като ги заболят коремите сега вече, като по-големи.

Мамчета, от кога е нормално бебето да си изправя главичката? Като я държа легнала на мен по корем и се опира на ръчички и повдига за малко главата, все едно прави лицеви опори. Много е смешна. Иначе си клати главичката като костенурче и се опитва да пълзи нагоре по мен.  Simple Smile

Не си спомням кога точно предните две деца започнаха да си държат главичките изправени, но Лора ме изумява - от третия ден се опитва да я държи сама, сега вече я държи и като е по корем, а като е на ръце - постоянно. Много е жилавичка  Heart Eyes

Coming 2 life, това за хумата не го знаех, много полезно инфо! Peace

# 109
Имам въпрос към ЛЛЛ
Как мога да разбера, че млякото в едната гърда е намаляло и кога да предложа другата? По принцип гърдите винаги са ми меки и няма напрежение в тях и предои и след кърмене. Помпа не ползвам и често бебчо се сърди и пуска гърдата, но заради коликите, а не заради липса на мляко.

# 110
chockolina а в меито не е нужно да си завършил там, за да кандидатстваш за държавна поръчка Simple Smile мба какво ще рече? аз още не съм решила какво ще записвам.

# 111
  • Варна
Кое е твоето? Simple Smile МБА - Магистър по бизнес администрация. Peace

# 112
  • Варна
Влизам да се отчетем за първата ни месечинка!  Heart Eyes Честито и на другите бебета, които имат и естествено на мамите им.
Днес бяхме на ДК-4500гр./55,5см. Качили сме 1160гр за 16 дни Shocked Доки направо се шашна, но храним малкия човек, за да наваксаме, че преди това с хранене по схема качихме 140гр. за 10 дни Sad но сега равносметката е 1180гр. за 1м. от рожденото тегло и 5,5см, а аз се чудя защо вече като го сложа на гърдите си да легне и краката му долу се сгъват. Вече ще се укротяваме с хранене, че педи каза "бързо намаляш млякото, че иначе ще отгледаме кюфтенце"  Laughing вече съм спокойна, че качваме и мога да се опитам да го намаля, а той ще се примирява, няма как... докато на мама не и стане жал и не даде пак. Коликите ни са още по-зловещи та прибавяме и Коликинд към менюто. Да питам мамите, които давате:имаме за начало 6х3 капки, като преди каза около 1ч разлика с храненето. Да давам ли по 2 дози между хранения или да оставя 6 приема между различни хранения?  newsm78
Минах и аз на 1 контролен преглед да се успокоя, че се бях нашашкала, а всичко е наред и просто вече си ми дойде МЦ, а аз паника какво става. Доки каза "матката ти е напълно прибрана като на нераждала преди месец и чиста"   Ух, олекна ми! И май това от нас. Направихме и една здрава разходка. Малко почвам да коцукам като се преуморя, но и това ще мине. Сега ще имам гости, но след няколко дни вече съм в морската на линия за разходки Simple Smile
Отивам да посвърша малко работа докато успяваме да поспим в леглото, а не на ръце, че после ще има фотосесия за 1м. Simple Smile

# 113
мама Хриси, аз вече записах магистратура в ИУ-Варна,нищо че вече имам една. Този път Публични финанси, понеже съм завършила същото направление бакалавър и така ще имам по-малко предмети и съответно изпити. Мога да кажа от моя опит, че е хубаво отначало да се отиде за да се ориентираш кога да ходиш и кога не. По принцип на повечето лекции може и да не се ходи, но на упражненията зависи от преподавателя.
Варненски мамчета, много ми се иска да се видим на разходка в морската, но за съжаление без ММ не мога да стигна до там, което значи само събота или неделя. Вчера бяхме там и прекарахме повече от 4 часа, отрази ни се много добре и на мен и на бебо. Simple Smile
Моята възглавничка против колики е с гел вътре- слага се за 30сек. в микровълновата и после доста време остава топла. Пробвахме я няколко пъти, но не знма доколко помага, понеже като ревнем започваме да изпробваме всякакви средства за успокоение- та накрая не мога да преценя дали нещо дава ефект или просто му минава.
eli70o0, честита ви месечинка. Доста добре наддавате.

# 114
Чоколина ще се радвам да се видим,ще се уговорим кога да се чакаме.Аз предлагам да е в по ранните часове-гледам 8 часа започват-ако искаш към 8-9 часа-аз ще бъда с малката,по скоро тя ще бъде с баща си в колата-че напоследък се кърмим  на 2 часа и нямам изцедена кърма и не ми се рискува да държа мадам гладна, заради учението на майка й Laughing Laughing Laughing
Ели честита ви месечинка,да ви е много здравичък юнака. Аз давам капки-Коликинд-по принцип като е неспокойна давам на всеки 1-1,30 , не повече от 3-4 поредни пъти и после другите до 6 за останалите 24 часа.Капвам и понякога малко водичка в лъжичката,за да успее да изпие всичко от нея.Достатъчно е 0,30 мин преди или след хранене-по добре преди.Хомеопатията се усвоява през лигавицата на устата, затова ако е след хранене е хубаво устичката да е изплакната с водичка.Давам и хомеопатия на баткото и това са съвети на хомеопата Hug Hug Hug
Ами варненски майчета,предлагам задружно на училище н аесен, и после с количките в морската градина.Една остава да пази мъниците, другите учат, и после в МГ Laughing Laughing Laughing

# 115
Момичета, възхищавам ви се, как ви се учи. На мен не ми достига съня, ако трябва да уча..Малко ме домързява, макар да ми се иска да имам още една специалност.Като започнете учението, после как ще се върнете на работа? Аз пък за работата се тревожа..

Как обличате бебетата? Имам чувството, че много го навличам моето - винаги има боди, пижамка и чорапки, отделно е увит в одеалце. Ако не е завит - започва да киха и кашля, а ръцете му изстиват. Може още да няма 3 кг де, затова да сме зле с температурата..

Страх ме е от 6-валентната ваксина. Доки иска да я бие 1 седмица преди да сме навършили месец. Мога ли да откажа?

# 116
На лекциите бях чула за Коликинд, но сега щом го споменахте и се сетих- може и аз да пробвам. А има ли доволни от Абоколикен?

# 117
  • Варна
ето го моето шоши  Heart Eyes
Ana-Sofia на 1вият месец няма ваксина, на 2рият е.

# 118
Не знам каква ваксина тогава ще ни бие..
Моето бебче наддава по малко, все се надявам аз да слабея, той да пълнее, но уви...Апетита ми компенсира липсата на сън.
Ей как ми се разхожда с вас в Морската, ама като ядем на всеки час, ще ви загубя, докато кърмя на някоя пейка Joy

# 119
Мами, да ви питам как се оправяте, когато  бебчо ревне навън в количката по време на разходка. Все по- често ми се случва да се събуди навън и с отварянето на очите голям рев. Не лога да сваря да се прибеера. Вода не иска, биба не иска в чудо се виждам.

Общи условия

Активация на акаунт