Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 933
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ели,благодаря!ще търся подобен,явно си трябва.И да те питам бебчо на какво ам е? аз дохранвам с Аптамил,не ми го е предписал лекар,както писах по назад майка ми отиде д о аптеката и това са и предложили,та на кутията пише като се разтвори остатъка се хвърля,но какго кадваш ти те си заспиватслед малко пак се събуждат,може ли поне пол.час да постои в шишето..

# 91
  • София

Скрит текст:
Към ЛЛЛ. Бебе Боян се роди на 21 август, но заради усложнения от нормалното му раждане не можахме дори да се опитаме да се кърмим и ме почнаха с лекарства и ми забраниха да го кърмя. Сега още осем дена най-малко няма да можем т.к. от утре пак съм на антибиотик за седем дена. Опитвам се да се цедя на всяко негово хранене, но си признавам, че ми е трудно и пропускам някой, когато съм много уморена или той плаче и трябва да го гушкам. Страшно ми е гадно как хвърлям кърмата, но няма как. Докато бях в болницата събирах на цедене по около 70/80 мл от двете гърди, вкъщи нещата зазляха...може би като ефект от умора, лекарства и притеснения. Млякото ми вече е бяло и по-рядко в сравнение с това което цедях в болницата -  жълто и гъсто. Ще се боря с цеденето, но въпроса ми е от тук на къде след това, когато свърша хаповете.....как да процедирам след повече от две седмици изкуствено хранене....въобще как да започна .....да цедя и давам от бутилка, кога да се пробвам, как да преценя колко добавка да давам т.к. явно няма да му стига от мен, като гледам по колко цедя сега???? Въобще ако има някаква схема как се минава от изкуствено към кърмене - мислех си може би да го сложа на гърда след като съм подърпала малко с помпата да тръгне и докато той още не е много гладен, че тогава е направо истеричен. Да видя какво ще направи и после освен да цедя и дам с бутилка. Но пък направо не знам как после да преценя колко и дали да давам добавка  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 Лошото е, че това предполага, че скоро няма да имам никакъв нормален режим на хранене така и направо не знам дали ще ми стигнат силите, че и без това още се боря с последиците от раждането. Благодаря предварително за помощта.

Astined, привет и честит да ти е Боян!
През сериозно начало сте минали двамата с него, но е похвално, че се опитваш въпреки трудностите да изцеждаш кърма и търсиш допълнителна информация за връщането му на гърда. Знам колко натоварващо може да е постоянното изцеждане на мляко и те поздравявам за решението да го правиш.
Като начало, ако прецениш, би могла да напишеш какъв антибиотик са ти предписали лекуващите те лекари. Може да проверим в справочниците дали е съвместим с кърменето. Обичайно предоставяме тази информация на майките и те преценяват дали да я обсъдят с лекаря си и дали е възможно да се обмислят и варианти с този, или подобен лекарствен препарат, който да е съвместим.

По отношение на изцеждането: нормално е кърмата да променя вида си с течение на времето. Както вероятно знаеш в първите дни след раждането тече предимно коластра, която е почти прозрачна, жълтеникава течност, в малки количества, но пък за сметка на това е много богата на хранителни вещества. Новородените бебенца растат буквално с часове и затова организмът на майката  е устроен така, че да задоволява нуждите на бебето и съответно променя плавно и вида на млякото. В следващите дни то става по-гъсто и наситено – тъй нареченото преходно мляко и в последствие избледнява и добива вида, който и ти си видяла. Това е нормален процес на развитие. Нормално е също леко да намалее млякото при изцеждане в ситуацията, която описваш. За да се поддържа лактацията, която е необходима за бебето е необходимо да се изцеждат гърдите толкова пъти, колкото бебето би сукало от тях. За новородените е препоръчително хранене от 10 – 12 пъти в денонощието, или иначе казано на около 2 – 2,5 ч от началото на едното хранене до началото на следващото. Добрата новина е, че кърмата може да се регулира спрямо нуждите на бебето и когато то се върне към гърдата и започне да се храни от нея е възможно до няколко дни организма на майката да се настрои така, че да отговори на нуждите му.

Един от най-добрите начини за поддържането и стимулирането на лактацията е сукането на бебето от гърда. Има и бебета, които отказват гърда по една, или друга причина, но постепенно с насоки и помощ за майката и някои усилия и трикове приложени от нея се съгласяват да засучат и да се върнат към сукането от гърда.

Ако мислиш,че е подходящо при вас би могла като начало да опиташ да храниш Боян по алтернативен начин, а не с шише – например с чашка, или пипета, а защо не и с лъжичка? Много новородени учудват майките си с това, че умеят да изпият млякото си от чашка без прекалени усилия от страна на майката. Ето и едно клипче, което нагледно показва как новородено пие от чашка.

Приемането на млякото от шише и сукането от гърда се различава доста: когато бебето пие кърма от шише, засукването на биберона е плитко и той пуска лесно и бързо млякото, а бебето не полага достатъчно усилия за да получи храната си. Докато при сукането от гърда в устата на бебето би следвало да попадне освен зърното и част от ареолата, което прави засукването по-дълбоко, но и ефективно при изсукването на гърдата. Залъгалката-биберон също може да има неприятен ефект върху засукването от гърда – Боян ползва ли залъгалка? Ето защо бебетата се объркват и често това може да е причина да отказват да сучат, но с търпение, спокойствие и желание много майки успяват на върнат бебетата си да сучат от гърдите им.

Много бебета са склонни да сучат в полусънно състояние. Ако искаш би могла да опиташ да му предлагаш да засуче когато се пробужда, или пък когато се унася да заспива.

Друго, което би могло да помогне да се върне бебето на гърда е да му се предлага да суче преди дохранването от чашка/лъжичка/пипета. Така, ако не е прекалено гладно може да е склонно да засуче и от гърдата. Чудесно си се сетила, че изцеждането в началото би било подходящо, защото така вероятността млякото да потече по-лесно в устата на бебето след като засуче е голяма и то вероятно не би имало против да суче от гърда когато млякото тече по-лесно.

Храненето на по-чести интервали е друг подходящ подход за връщане към гърда, т.е. да не се чака бебето да огладнее, за да не се изнервя, че трябва да положи малко усилия, за да потече кърмата. Обикновено първите признаци, че бебето е гладно са когато започне да си слага ръчички в устата, или леко да промрънква, да върти главичка наляво надясно и да прави сукателни движения с устичка - при тези знаци може да му се предложи да суче.

Изтеглянето на зърната с помпата преди даването на бебето да засуче също е идеален метод за да се помогне на кърмата да тръгне по-лесно и също би имало реален шанс бебето да суче когато полага по-малко усилия за това. Друго, което би могло да помогне е да се остави малко кърма по зърното - мирисът и ароматът ѝ понякога успяват да възбудят интереса на бебето към зърното и съответно кърменето.

Още нещо, което много майки споделят, че им е помогнало за връщането на бебето на гърда е гушкането “кожа до кожа“. Може да опиташ, току виж и при вас проработило. Това означава да се съблечете до кръста и ти и бебето и да полегнете заедно. Така приятно гушнати да полежите в леглото заедно кожа до кожа, или да поседите на дивана, за да може бебето да има достъп до гърдите когато има нужда да посуче. Докосването по кожата активизира инстинктите на бебето да суче, а и така то усеща близостта с мама и много често предпочита да се успокоява гушнато в мама и да суче от гърда. Често пъти за успеха допринася и спокойната обстановка и/или кърменето в притъмнено помещение, което би могло да успи бебето и то естествено да засуче и да се нахрани в полусън.

За количествата мляко за дохранване: Обичайно  се предлага на бебето първо да суче от гърдите /предлага се първата гърда, помага му се евентуално с компресия да я изсуче, след това се слага на втората/ и ако има нужда от още храна – т.е. прави познатите движения с уста, примрънква и т.н. е препоръчително да се дохранва с изцедена кърма, която се предлага с чашка, пипета, или лъжичка, защото по този начин то има възможност да откаже храната като избута лъжичката/пипетата, или чашката с езиче и да престане да преглъща. Когато едно бебе се дохранва с биберон то обичайно само преглъща изливащото се мляко в устата му и му е трудно да „откаже“ да се храни, когато вече се е наситило.

Ако мислиш, че и при вас това би могло да се случи не се колебай да ни пишеш и да обсъдим допълнителни варианти, които да опитате и които може да помогнат в това начинание.
Ща очаквам да пишеш и да ни държиш в течение как се случват нещата при вас.
  bouquet

В болницата бях на два антибиотика, но не те бяха проблема (до колкото знам там дават такива които не се излъчват с кърмата) а Калимин, който ми даваха заради катетъра. Сега антибиотика, който почнах е Аугментин. Слагам и свещички Волтарен за болката, че просто нямаше да могат да ни изпишат и трябваше спешно лекаря да ми предпише нещо, за да се събера и изляза. Гледам вече да не ги слагам, но пък така и така пия антибиотик ако ме заболи много слагам, че поне да съм по-качествен родител, но последните два дни не съм прибягвала до тях, не че няма болка, но по се търпи.

Дадох биберон още в болницата и бях с ясното съзнание, че е лощо за кърменето, но просто нали бяхме само на шише и не можех да го сложа на гърда да го успокоя просто направих този избор- все пак трябваше да се чакат определени часове за хранене. Моя бонбон се оказа много активен, а може би го хванаха болки в коремчето още там (макар лекарите да казваха, че не е възможно) т.к. е само на АМ и бях единствената която по цяла нощ обикаляше коридорите и се затваряше в празните стай да го успокоява, та в комбинация със състоянието ми биберона си беше спасение. Най-страдам, че дори една глътка не успя да вземе от мен, за да си добие антителата и стомашните бактерии и затова и може да ни се появяват коликите толкова скоро.

Малко ме отчайвате с това с пипетка и чашка, защото ми се струва, че значи въобще да не спим, а от другата седмица съм вече сама и се чудя дали ще се справя. Сега ММ ми спестява доста задължения и му приготвя храната. За сега цедя 60 мл кърма на около 3 часа (гледам да цедя докато видя, че вече струята намалява или спира). Както казах случва се да пропусна, ако го хванат болките Боянчо и тогава го взимам на корема ми и така спим. Ще видим като спра антибиотика как ще се развият нещата и ако трябва ще инвестирам в ел. помпа, за да спестявам поне това време за цедене.

Да обобщя, че сега пия Аугментин, взимам и Б-комплекс, Малтофер и Утинал форте. Може да се каже, че мога и без свещичките Волтарен - изкушавах се само защото така или иначе не мога да кърмя и от два дни не съм слагала от тях.

# 92
Гледам, че обсъждате шезлонзите  и аз да се включа. Ние на 10 ден ходихме на ортопед и доктора каза, че е най добре да не се ползват никакви приспособления - кошчета, шезлонг, столчета, кенгуру. Бебето трябва да бъде в легнала поза на равна и сравнително твърда повърхност и да има достатъчно  място да си пери ръчичките и краченцата. Каза, че евентуално може слинг, но и той не е за дълго време. Във всички тези нещица му се натоварвало кръстчето и прешлените. А ние имаме фамилна обремененост с дискова херния и за това мисля на бебо да му ги спестя тези екстри. Те били създадени за безопасност при пътуване в автомобил и трябвало само там да се ползват, при достигане от т.А до т. Б. Също каза, че като проходят, това трябва да става на бос крак, без обувки и никакви проходилки.

# 93
Моя като надуе гайдата ни шезлонг, ни люлка, ни количка, само на гърда се успокоява.

# 94
Здравейте ЛЛЛ.
Ние вече сме на 10 дни и сме изцяло на кърма.Събужда се да се храни през около 3 часа +- 30 минути.Преди се хранихме за около 1 час като предлагах и двете гърди,обаче от вчера моят поспаланко изяжда едната , и след като се оригне  му предлагам и другата,той цоква малко и заспива.И няма събуждане.И аз като повечето майки започвам да се притеснявам дали си хапва достатъчно.Ака почти на всяко хранене.За денонощие сменяваме най-малко 6-7 памперса.Понякога акото му е  редичко- дали това е нормално?Все още не сме се мерили и не знам дали е наддал.Вчера идва педи,прегледа го и каза ,че всичко си му е наред.Да си хапва когато иска и ако искам да му давам и водичка.Обаче,аз не смея.Ще се мерим чак на 9.09 и малко си се притеснявам.Иначе е спокоен.

# 95
  • Точно където трябва
Оффф, имала съм предвид 2см. зачервена ивичка, то цялото дупе е 12см.  Simple Smile Грапаво е.
Coming, а хумата как се съхранява, за да е като кремче, не изсъхва ли и да се втвърди? И я мажеш само на подсеченото ли? И само докато мине или я ползваш вместо крем?
Зачетох се за подсичането и се споменават разните кремчета, които се ползват.  Всъщност кремовете само при подсичане ли се слагат? А аз мажа с крем при всяка смяна на пелени. И пак е подсечена милата ooooh!

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 17:03 от elliee

# 96
  • София
Обсъждате шезлонгите - нашият бебо получи подарък шезлонг-люлка и от около 7-8ми ден го слагаме в люлката (опцията на шезлонга още не сме ползвали). Гледам да не се застоява много в нея, но по 3-4 пъти на ден, а около час, го оставям да се люлее - понякога заспива вътре, понякога просто си седи и будува.

Имам питане - тези от вас, които вече са извеждали бебо на обществено място (визирам магазин, в мола, дори и някакво заведение) или ще ги извеждат - на кой ден го направихте/ще го направите? Ние от 5ти ден излизаме на разходки в парка, но още не съм го вземала с мен по време на пазаруване например (майка ми ми помага и има на кой да го оставя, докато аз пазарувам, но тя ще си тръгне след няколко дни, а мъжът ми е на работа и ще трябва да си вземам бебо с мен, като излизам).

# 97
  • София
Защо се преврява кърма?

Моето зверче много тежка жълтеница кара, още има, а е почти на месец.Още не е избистрен.
Кърмата се затопля на парна баня за няколко минути (ще питам педито на консултацията, че съм забравила колко) и след това се дава. При единия ми син имаше ефект и след около три дни изчисти жълтеницата. Другият вариант е наливане с глюкоза или спиране на кърменето за няколко дни, което за мен не е вариант. Ако се наложи пак ще минем на "преваряването" (което не е точно казано, но така ми е по-лесно  Laughing).

Coming 2 life, хумата я мажеш и си я оставяш на дупето, така ли, не отмиваш? После не се ли отмива трудно като се спече?

# 98
  • Варна
Сърчице** и ние сме на Аптамил формула НА. Хубаво е в началото да е хипоалергенната, а и е по-лека за коремчето. Естествено и обикновената формула обаче също става. Аз след щателно проучване на млеката се спрях на това. Говорих и с АГ към края и тя каза, че също е хранила детето си с Апатамил, а предполагам, че те като семейство лекари не биха избрали нещо лошо. Тук също доста мами споделиха, че дават Аптамил и са давали на по-големите си деца. Милупа като марка са качестве и и съответно млеката им-Аптамил и Милупа.
Млякото може да стои максимум 1ч. Аз никога не оставям толкова много, а давам ако се събуди до 10-15мин. да си дояде. Имай предвид, че на капките Колийф пише млякото да престои с тях 30мин и тогава да се даде, така че мисля, че няма проблем и до час, защото трябва да е сметнато и времето, че после ще отнеме такова докато бебето го изяде. Ако някога се притесняваш може да пробваш млякото. Аз така бях оставила малко 2ч, за да го пробвам и видя разликата във вкуса. Има такава, така че най-добре пробвай и ще видиш разликата и ще го познаваш, но ако не го оставяш повече от час няма да имаш проблем.
ижинка, за сега му спестявам тези 'разходки', но вече не е толкова малък, а и като се наложи ще го водя, няма как.

# 99
  • София
Искам да попитам кърмещите мами и ЛЛЛ - каква точно ви е кърмата като консистенция и цвят? Моята е прозрачно бяла и докато суче бебо виждам как обилно количество се стича около устата му. Според майка ми и свекървата, кърмата ми е много рядка и затова не го засища. Гледам да се храня пълноценно, макар че месото не ми е от любимите храни. Но ям млечни продукти, много плодове, пия много вода, ям сурови ядки... Та въпросът ми е трябва ли кърмата да е плътно бяла?
И друго - бебето ми е на 18 дни и се роди 4600 г, 55 см. и още в болницата ме предупредиха, че ще има по-големи нужди от другите бебета, ще яде по-големи количества. В момента дохранвам с 90 мл. и си ги изяжда като не повръща. Иначе не отказва гърда дори и след шишето - давам му да суче когато поиска, дори само за успокоение. Как ще ме посъветвате да постъпя?

Кърмата може да има различни цветове, включително странни - като зеленикава например, но тя е такава, каквато трябва да бъде за бебето. Може да бъде синкава и водниста или жълтеникава, като гъста сметана, може да е снежно бяла или зеленикава, сива също... изобщо външния вид на кърмата може да бъде много различен, но дори кърмата на жени от третия свят е със състава, който е нужен за техните бебета. За "нехранителна" кърма, при която дори не става въпрос за насищане, а за ниски нива на витамин В12 може да има при лошо организирана диета на майки вегани. И това не се разпознава по цвета и консистенцията на млякото.  Друг вариант за "нехранителност" е при много рядка болест, свързана с обмяна на веществата, която е с ясни последствия за майчиния организъм и едва ли би могла да остане незабелязана. (хиперлипидемия тип 1). Всички изследвания правени до момента показват, че цвета на кърмата не определя хранителността ѝ и с изключение на тези два редки случаи, няма нехранителна кърма.

Това, което изтича от устата на бебето, може да е слюнка или кърма примесена със слюнка. Слюнчените канали при бебетата отделят много слюнка и дори някои майки прибягват до ползване на лигавник, за да предпазят дрехите от "подгизване" със слюнка.

Ако детето не се засища, причините могат да бъдат най-различни -
 - не се храни достатъчно често (защото спи твърде много или заради режим на кърменето или заради ползване на залъгалка или заради прием на вода/чай/глюкоза);
 -или  не се храни с достатъчно количество( ако по някаква причина суче вяло, заспива бързо, захапало е гърдата плитко, задоволило си е сукателние рефлекс с биберон, стомахчето е пълно с вода/чай/глюкоза или друго и т.н.)
 - ако майката има свръхпроизводсто на мляко, а бебето приема само т.н. "предно мляко" от гърдите, като не успява да изсуче всичкото.
 Има и моменти, в които може да се сметне, че детето не се засища, ако от бебето се очаква да се държи така, както не е типично за него. Ако например от него се очаква да спи по три часа непробудно след всяко кърмене или да спи нощем без храна или всяко промрънкване да се счита за сигнал за глад например.

Колкото и голямо да е бебето с големите си нужди, майчиния организъм обикновено е напълно способен да ги задоволи ( с редки изключение на някои редки заболявания). Ако искаш, разкажи малко повече как протича храненето при вас през денонощието, колко често дохранваш, с какво дохранваш, какво в бебето те смущава и те навежда на мисълта, че млякото е нехранително (освен цвета на кърмата)?

# 100
  • София
Хумата, веднъж като я въведа в употреба, в домашни условия само нея я ползвам, докато... махнем памперса. Съхранявала съм я в една пръстена купичка (пека пак в нея, не е добре да е в метален съд)и като поизсъхне, доливам малко вода. Сега я държа в контейнерче за кърма с капачка и съм доливала само веднъж. Мажа и оставям на дупарата до следващото преобуване, особено нощем е много полезно - на места сутрин, след 9 часа престой в памперса, тя си е на сухи корички и кожичката под нея също. С вода се отмива много лесно, защото веднага се вкашевява. И да остане по някоя гънка, не е фатално.

# 101
Izvinqvam se za latinicata-laptopa e zaet.
Moeto bebe obi4a na ryce i mrazi mokri pampersi, polzvam shtedro Sudokrem i nqmame problemi. Zapo4na sa se.okokorva ve4e, da rita s kra4eta, daje dnes dokato mi dyrjeshe uj prusta na rykata me zahapa..ve4no gladen...2 den razhodka-rai. Iztoshtena sym. I debela. Iska mi se da otslabna ve4e. Oba4e sled tova sekcio..nqkak korema mi ne se pribira. Uprajneniq trqbvat, a me boli..

# 102
Aidin, много ама наистина много благодаря за всичко, което ме посъветва относно храненето на Цвети.Започнах да прилагам схемата и май има резултати вече.Тя си хапва, пълни памперсите всеки път и заспива за около два часа след това.Обаче храненето продължава около 30р40 мин понякога и повече.Трудно ми е обаче да различа дали се  енахранила или я присвива коремчето от колики.Мисля си, че когато я боли, тя търси инстинкнивно още храна newsm78.Вчера минахме едно контролно мереве при педиатърката.Накара ме да я накърмя и след това я измерихме, оказа се че е изсукала около 65мл за двадесет мин.Каза да пробвам само на кърма тази седм и пак да отида за мерене.От два дни не дохранвам с АМ Дано така се задържи.. Praynig Praynig Praynig А иначе от изписването е наддала с 300 гр.за седем дни, но беше на комбинирано хранене, ще видим дали ще успеем.Радвам се, че попаднах и на педиатър, който е ЗА Кърменето без добавки.
Още веднъж много благодаря за отделеното време, ние продължаваме борбата докрай.. Wink

Привет, Сърчице!
Нормално е кърменето да продължава 30-40 минути в началото. С времето Цвети, ще става все по-уверена, по-голяма и вероятно ще започне да се справя по-бързо. Хубаво е, докато опитвате да увеличавате количествата на кърмата, тя да суче на не повече от 2-2,5 часа спрямо началото на кърменето.

Напълно е възможно, когато я боли коремче да търси да суче. Когато бебето суче се отделя окситоцин, който всъщност предизвиква слизането на порциите мляко. Винаги, когато се отделя окситоцин, се отделят и ендорфини, които действат обезболяващо. От друга страна, коликите се облекчават от топлината, а когато бебето суче, се затопля от тялото на мама отвън и от кърмата, която също затопля стомахчето, отвътре. Нуждата да се разпознава дали са колики или бебето е гладно е свързана с бебетата на АМ, тъй като даването на АМ е свързано с определени здравни рискове като затлъстяване, диабет в детска, юношеска и зряла възраст и т.н.. При кърмените бебета това не е така и ако бебето изпитва нужда да суче, то може да суче, дори да е било на гърдата преди малко. Ако е гладно ще си досуче, ако го боли ще получи ендорфини, които да го обезболят.

Прекрасно е, че имаш педиатър, който те е подкрепил! Една седмица е безопасен срок, в който да се вземат адекватни мерки за кърменето и да се види как се случва наддаването само на кърма. Минималното наддаване на тегло за кърмените бебета е поне 110 грама за 7 дни. Ако е толкова или повече е добре и вероятно ще продължи да се подобрява. Ако е по-малко, може да се прегледа какво е направено до момента, какво още може да се направи и временно да се дохранва с изцедена кърма след кърмене, докато се уверим, че наддаването е започнало да отговаря на очакванията. Ще се радваме да споделиш как е минало следващото посещение при педиатъра.

За съжаление пробното кърмене не ни дава кой знае колко информация. Това, че Цвети сега на това кърмене е изсукала 65 гр, не означава, че винаги суче по толкова. Хормона, който отговаря за производството на млякото се казва пролактин и неговия пик е от 2-3 през нощта до към 7-8 сутринта. Обикновено в сутрешните часове има по-обилно кърма. Към обяд, тя е малко по-малко, а в следобедните и/или вечерни часове е най-малко и после кривата пак тръгва нагоре. Кърмените бебета, за разлика от повечето бебета на АМ се хранят с различно количество мляко в различните части от денонощието, като кърмата се променя постоянно според техните потребности, според вкуса на храната, която майката консумира, според сезона и т.н. Прекрасно е, че сте установили, че Цвети си суче, но грамовете посочват само това колко в момента е сукала и нищо повече. В други часове, тя може да суче съвсем различни количества и това да е напълно ок. При следващото теглене е важно да се вземат предвид приблизително същите условия - по едно и също време на денонощието; да е било или преди, или след изхождане; да е или преди, или след хранене; да е голичко, без памперс по възможност. Важно е какво е наддаването за седмица, еднократното хранене не ни дава много информация.

Наддаване от 300 грама за 7 дни е по-скоро много, когато има смесено хранене. Ако е само на кърма, не ни притеснява, но ако се дава и АМ, означава че АМ вероятно е било в повече от нужното.   bouquet

ПП: Нямам възможност да прегледам комуникацията ви с Aidin, надявам се, че не съм я повторила, а ако съм може да е като кратко обобщение Wink

# 103
Добро утро! Аз да пиша , докато беба кротува  Mr. Green Първо да я похваля , че тази нощ ме пощади/ татко и беше дежурен 24ч/,  беше мноооооооого кротка. Не знам дали от възглавничката , или просто съвпадение, но като се нахрани в 18ч. , плака малко към 19ч/ друг път минимум от 19 до 20/. После заспа и спа до 23,30  Blush. Аз през цялото се чудех да я събуждам ли , че стана дълга пауза ,накрая успях да я накърмя , както си спи. После в 3ч пак я кърмих без да се събуди и вече към 4 започна да мрънка , та няколко пъти слагах на гърда, слагах и  възглавничката , пак сме спали и вече в 6ч аз се събудих, тя промрънква , но не иска да хапва, смених памперса и от 6,30 вече си поплака , но не и се сърдя  Wink Досега като започнеще рев - от 22ч дооооо 24, че и до 02ч понякога  Crazy
 Онзи ден, докато я снимах, баща и и батко и бяха слезли до колата на паркинга. После ми викат- чува се чак долу , а сме на доста висок етаж и беше през деня- навън шумно. Представям си как се чува в 2ч. посред нощ, когато е сравнително по- тихо  Embarassed
 Coming 2 life, радвам се че при вас има значително подобрение с Лефакс-а. Ако трябва и аз ще сменям с него. Иначе, това, за което ти пишеш е грейка. Аз взех такава http://www.dm.de/de_homepage/babylove/produkte/zubehoer/gesundhe … enkernkissen.html - с гроздови семки е, но в България не намерих , не зареждали отдавна от тях в дм  Confused
За хумата- аз имам някакъв блед спомен от прди 9г., че съм я ръсила и като пудра  Thinking
Ползвам на Талодерма, бяла е , много ми харесва.

Мира , щом се успокоява на гърда не е малко. При нас започне ли рев от коликите, като сложа на гърда се дърпа, засуква, пак се дърпа, реве, ръмжи, пищи и си скубе косата  smile3511  Confused
 Има още необебили се мами- чакаме хубави новини от вас!  fingerscrossed  Hug

# 104
  • Точно където трябва
Мамчета, от кога е нормално бебето да си изправя главичката? Като я държа легнала на мен по корем и се опира на ръчички и повдига за малко главата, все едно прави лицеви опори. Много е смешна. Иначе си клати главичката като костенурче и се опитва да пълзи нагоре по мен.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт