Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 915
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • София, св. Троица
Здравейте ЛЛЛ.
Ние вече сме на 10 дни и сме изцяло на кърма.Събужда се да се храни през около 3 часа +- 30 минути.Преди се хранихме за около 1 час като предлагах и двете гърди,обаче от вчера моят поспаланко изяжда едната , и след като се оригне  му предлагам и другата,той цоква малко и заспива.И няма събуждане.И аз като повечето майки започвам да се притеснявам дали си хапва достатъчно.Ака почти на всяко хранене.За денонощие сменяваме най-малко 6-7 памперса.Понякога ако то му е  редичко- дали това е нормално?Все още не сме се мерили и не знам дали е наддал.Вчера идва педи,прегледа го и каза ,че всичко си му е наред.Да си хапва когато иска и ако искам да му давам и водичка.Обаче,аз не смея.Ще се мерим чак на 9.09 и малко си се притеснявам.Иначе е спокоен.

Здравей desism,
Честито бебе, да сте живи и здрави и много да се гушкате.  Hug Поздравления за успешния старт на кърменето  Hug Според това което споделяш, изглежда се справяте много добре. А ето и някои показатели, по които можеш и сама да се ориентираш:
Ориентир дали получава адекватно количество кърма могат да бъдат следните показатели:
- да има поне 5-6 добре напишкани пелени с безцветна или бледожълта на цвят урина;
- до 6-тата седмица да се изхожда поне 2-3 пъти, но не по-малко от веднъж дневно, поне колкото монета от 1 лев (меко, кашесто); около и след 6-тата седмица може да продължи да ака няколко пъти дневно, но за бебе, което е на изключително кърмене, това може да бъде и веднъж на 7-10 дни.
- да има влажност в устичката - лигички, слюнка, балончета или просто вътре лигавицата на устичката да е влажна;
- да има добър тургор на кожата (когато с пръст леко притиснем бузката, кожата избледнява, а когато отпуснем пръста си, цвета следва веднага да се възстанови);
- бебето да е жизнено и енергично, когато е будно;
- да наддава;
- педиатъра да го намира за здраво.

Ако бебето е само на кърма, не приема други течности, не употребява залъгалка, суче минимум 8 пъти за денонощие, има не повече от една 4 часова пауза от сън(за първите 6 седмици), вероятно всичко е наред

Може би тази статия ще ти е интересна http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21073 както и тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20418.0

Надявам се информацията да ти е полезна.

bouquet

# 181
Влизам да се пооплача,че нещо не ми издържат нервите последно време.Синът ми на 5г откакто се прибрахме с бебето ревнува  ли какво ли му стана ,но се държи повече от безобразно.
Няма нещо за което да го помолиш или накараш и да не ти обяснява половин час защо няма да го направи -той знаел и можел всичко и затова няма да ни слуша.Направо ни побърка една седмица само реве и се сърди освен когато всички не му угаждат и нещата стават както иска.
Не ми се мисли как ще ги гледам двамата от другата седмица.
Добре,че бебето е кротичко и се гледа в пъти по-лесно отколкото беше брат му, голяма е душичка даже почна да се усмихва Heart Eyes.
Сега трябва да ходим да вземем удостоверението за ЕГН,при вас кога стана готово минаха две седмици дали има смисъл да ходя да проверявам?

# 182
  • Точно където трябва
Вече категорично смятам, че нашата ситуация не е нормална. От сутринта от 8 часа ядем с почивки. Даже и не яде енергично, а вяло. Отпуска се да заспи, като я оставя в леглото се размърдва, размрънква, вземам я и пак давам да суче и пак така. Сменям памперса, тя мрънка през това време и всичко това подължава до сега - 4 часа. И това е обичайна ситуация. Е, в повечето случаи си суче по-енергично, но иначе ситуацията е същата. Не знам какво да направя, но не ми харесва така. Не мога да мръдна или да си планирам нещо, не мога да излезна даже на разходка. Тъпо е да се оплаквам, но как другите дечица се нахранват и кротуват, а ние сме все голи и на ръце. Честно, по цял ден ходя по цици из къщи. Нито мога пък да поканя някой...
Какво мислите за носенето на бебето в кенгуру или слинг. Имам слинг с халки, но се чудя как да я сложа вътре. Искам да е изправена все едно съм я гушнала, но дали е подходящо за толкова малко бебе?
Все си мисля, че с кенгуру ще е по-лесно. Изобщо едното замества ли другото? Но пък нямам кенгуру да пробвам, за да не купувам излишно.

# 183
Вече категорично смятам, че нашата ситуация не е нормална. От сутринта от 8 часа ядем с почивки. Даже и не яде енергично, а вяло. Отпуска се да заспи, като я оставя в леглото се размърдва, размрънква, вземам я и пак давам да суче и пак така. Сменям памперса, тя мрънка през това време и всичко това подължава до сега - 4 часа. И това е обичайна ситуация. Е, в повечето случаи си суче по-енергично, но иначе ситуацията е същата. Не знам какво да направя, но не ми харесва така. Не мога да мръдна или да си планирам нещо, не мога да излезна даже на разходка. Тъпо е да се оплаквам, но как другите дечица се нахранват и кротуват, а ние сме все голи и на ръце. Честно, по цял ден ходя по цици из къщи.
Все си мисля, че с кенгуру ще е по-лесно. Изобщо едното замества ли другото? Но пък нямам кенгуру да пробвам, за да не купувам излишно.
Едва от 48 часа сме си вкъщи, но това все едно аз съм го писала. Абсолютно същата история. Чудя се как да се измъкна от ситуацията преди да ни е станало навик...

# 184
Може ли и на мен някой да ми прати паролата и линк към албумчето  Embarassed Много ми се гледат малки сладки бебчовци  Heart Eyes Blush

# 185
  • Варна
elliee, днес и ние сме по същия начин, даже не от сутринта, още от през нощта - като се наяде към 3 ч., ококори едни очи и мрън-мрън.мрън, като я сложа в леглото, наложи се да я взема при мен, където заспа, сучейки. Така откарахме до 9 ч. - и двете, полуспящи, когато най-после успях да се измъкна от нея Crazy и да подготвя прическата на каката за танци (добре, че мъжът ми се оправя със сина ми за градината Heart Eyes). Измих си очите и зъбите, изпратих каката и точно се приготвих да закуся и дребното пак се размрънка. Закусвах, докато тя беше закачена за мен. После се пробвах да я оставя в шезлонга - спа 5 минути и отново поиска да суче. Точно, както и ти пишеш - вяло, дори без да преглъща (като потече кърмата, тя нарочно си дърпа главата, явно не е гладна), по-скоро ме ползва за биберон. Дремахме пак двете на дивана до преди 20-тина минути, когато явно заспа по-дълбоко, та успях да стана и да й изрежа ноктите. Сега се опитвам да направя една супа за обяд, дано да поспи още малко, че да не трябва да я правя с нея на ръце. Crazy Та, исках да те успокоя, че не сте единствени - то такова малко бебе, просто няма какво да го занимаваш друго... просто трябва да порасне. Peace

От всичко, което съм прочела, кенгуруто е вредно за толкова малки бебета. Ползвала съм с големите деца, но след третия месец и то за кратко време - докато разходя кучето, например. Сега купих слинг-шал, но още не съм се престрашила да я сложа вътре. Пък и в тия жеги, съвсем не ми се струва подходящо... чакам да се позахлади малко. Peace

AniMM, при нас стана след по-малко от седмица, би трябвало да е готово, но все пак зависи от общината. Peace

Нашия 5-годишен батко, както много се радва на бебето и иначе не показва никакви признаци на ревност, през първата седмица нарочно (според мен) започна да се изпуска в гащите - уж не успял да стигне до тоалетната. Поприказвахме си, уверих го, че много си го обичам и него и се оправиха нещата. Heart Eyes

Sisskata, стискам палци да мине по-бързо и леко за теб и бебето!
Eti*, радвам се, че вече сте си вкъщи в пълен състав! Всичко наред ли е вече с малкия сладур?

# 186
Eliee, и при нас е така кърменето. Чудя се дали ще се нормализира някога. Само дето след толкова часове бебка се изнервя, че тече по малко и започва да реве от глад, та в такива случаи се налага да дохранвам, за съжаление. Но на мен кърмата ми е малко като цяло, въпреки че кърмя на поискване и напрактика постоянно  ooooh!
В слинг с халки нашата ревла категорично отказа да стои! А и на мен не ми се вижда удобно. Взехме ето тази раница от Продавалника, заедно с възглавничка за носене на новородено:
https://www.youtube.com/watch?v=6SeOwBYCa3o

# 187
  • София
Eti много се радвам, че се включи Simple Smile Дано успяваш по-често да ни даваш инфо как сте Simple Smile  Hug Hug Hug

Моя бебо сега му я явно будния период.....от като е ял в 12 и се се пули, а сега вече взе и да мрънка и поревава като изтърве биберон, което става често и аз все ставам да му го давам. Просто вече е изморен и му се спи и това го нервира, а не може да разбере, че просто трябва да заспи Simple Smile Кофтито е, че мислех да готвя, ама не мога да го оставя така.

Я кажете като ви паднаха пъпчетата колко време още кървяха. Минавам със спирт на всяка смяна на памперс и всеки път има кръвцица и даже малко цапа и бодитата и направи петна. Пъпчето ни падна преди 4-ри дни. Чакам да заздравее напълно, за да правим истинска баня, а не само да се поливаме, че на това само реве и се надявам другия вариант да му стане приятен, че ми е кофти така да ми се дере детето при всяко къпане....то и смяната на памперсите не са му от любимото занимание освен ако не е много сънен.

Снощи направи едно огромно повръщане и направо не знам дали му остана нещо в стомаха от изяденото....направо ме заля...но пък си изкара до следващото хранене, а мислех, че след половин час ще е гладен....май трябва да махам едното хранене, ама то нали уж ще се почваме на кърма....
имали някоя от вас да цеди и да дава кърма със шише? Чудя се ако не се научим на гърда кой хранения да са на кърма и кой на АМ? Защото кърмата няма да стига за всички хранения, но не знам кое ще е по-добре, сутрешните, да редувам, вечер???? Ако някой има идея да каже.....

# 188
Привет  и от мен!
Днес и аз да се оплача. Бебо яде на 5-10 мин. - близне и заспи. Сложа го в кошарата-ревне. Свеката е на гости и сега е в нейните ръце. Сложим ли го да спи-хленчи. Кърмих 3 пъти за половин час - унася се и забравя за какво го държа. Точно като ходещ биберон се чувствам. И започва да се инати ако настоявам да го кърмя. Та днес ще сме на ръце цял ден...
От другата седмица започвам сутрешни обиколки на МГ. Удобно ще ми е, понеже ще водя малката кака на градина Simple Smile И после директно продължавам към Морската. Иначе следобед до към 16-16.30 ч. ще успявам да се включа. Надявам се на хубаво време само.

Моля за парола и аз Simple Smile

Днес си уших и шал за кърмене. В моя фейсбук съм споделила модела и мерките. Получи ми се добре, надявам се скоро да пробвам Simple Smile

Мислите ли да ходите на лекции за бременни? Не знам откога започват, но може да има полезни теми.

Замислихте ме за магистратура. Как мина днес записването? Мисля, че нямам шанс за държавна поръчка, но и реално няма кой да ми помага с бебо Sad, освен ММ, ако се е е върнал от нощна смяна, но тогава той ще спи, бебето-не..много сложно.

Отивам да врътна едни пържоли на скарата, че имам гости все пак Simple Smile

# 189
  • София, св. Троица
Имам въпрос към ЛЛЛ
Как мога да разбера, че млякото в едната гърда е намаляло и кога да предложа другата? По принцип гърдите винаги са ми меки и няма напрежение в тях и предои и след кърмене. Помпа не ползвам и често бебчо се сърди и пуска гърдата, но заради коликите, а не заради липса на мляко.

Здравей kremolin,
Естественото състояние на гърдите е да са меки и спокойни. Когато гърдите са пълни, това е сигнал за тялото да намали производството на мляко. Случва се гърдите да са пълни след раждането вследствие на вливанията, които често правят като рутина в болниците, също при разделяне на майката и бебето и т.н., но това не е обичайното състояние на гърдите. Ако майката и бебето са заедно от рано и често, това препълване дори може да се избегне. А когато лактацията се регулира, много жени определят гърдите си като меки или празни.
Обичайно, когато бебето приключи с гърдата, то я пуска само. Важно е бебето да се остави да суче толкова дълго от една гърда, колкото то желае, като разбира се следи да суче ефективно от нея, а не просто да спи на гърда(последното е напълно ОК, ако преди това бебето се е нахранило)Не е необходимо да я изпразва, просто добре да я изсуче. Ако се е насукало от тази гърда, като не иска да суче повече, (ако ползвате компресия на гърдата, ако не иска и след нея да суче повече), вероятно просто е сито. Ако пък иска още малко, може да се повдигне и да му се предложи същата гърда или пък просто може да се даде и втората. Понякога една гърда може да е достатъчна, друг път бебето може да иска да суче и от двете и всичко е напълно естествено.
Няма общо правило как да се кърми(дали от едната или двете гърди), тъй като всяка двойка майка бебе са уникални. Всичко е въпрос на усещане, а понякога на изпробване на различни варианти или дори импровизиране. Важното е ти и бебето да се чувствате добре.

bouquet

# 190
  • Точно където трябва
Аз чукам с еди пръст, тя спи в ръцете ми... ooooh!
А това, че повечето сме така хич не ме радва.  Sad
Aia_vet, това няма ли да запарва.
Иначе искам нещо, с което хем 2-те ми ръце да са свободни, хем да е права, а не хоризонтално.
ymemansi, отрано те е изманипулирала, при нас по-късно се започна.

# 191

Eti*, радвам се, че вече сте си вкъщи в пълен състав! Всичко наред ли е вече с малкия сладур?
Надявам се, че е добре. Мисля, че много добре се чувства вкъщи, докато беше по болници имаше много изстрадал вид, сега е един избистрен, за 9 дни е наддал 300 грама. На 01.10 ще го водя на кардиолог да видим как е след операцията-аз съм оптимист.

И Коко има пъпна и ингвинална херния. Пъпната му я прибирам с лепенка, ингвиналната се надявам да се прибере от само себе си, че пак, ако трябва да го оперират, ще ми дойде свръх.

# 192
Привет и от мен, момичета!

Първо да се извиня много на Coming to Life - мила, видях едва снощи, че си ми предложила да ми дадеш хума Embarassed Страшно мило от твоя страна, много ти благодаря за предложението Hug Но вече няма нужда - поръчах на мъж ми да купи от аптеката и той е взел от бялата на Талодерма, та ще караме с нея.

Бърз отчет и от нашата първа консултация Wink - малкият е наддал повече от идеално (от 3080 г при изписването вчера го измерихме 4340 г, брат му беше с 200 г по-малко първият месец), на ръст също има приличен прогрес - цели 4 см (от 50 - 54 см), така че съм доволна. Здравичък е, единственият проблем му е все още подсеченото дупе. Педиатърката ми изписа Джинджира за през деня и Клотримазол вечер, ще се лекуваме, а след подобрението вече ще слагаме ваксини.

Иначе какво да ви кажа - колики малкият все още по-скоро няма, та не създава особени проблеми. Само нощем е много лаком и се буди по 2, а понякога и по 3 пъти и яде по един час, но това си е в реда на нещата, така че просто чакам този период да мине. А и откровено казано, в момента направо го пренебрегвам това бебе покрай баткото, който ми е основна грижа напоследък - днес беше за първи път на ясла и вълненията и притесненията са огромни...

Ще приключвам, но може ли и на мен линк и парола за албумчето ни? Blush

# 193
  Elliee, и при нас ситуацията с кърменето е подобна. Кърмим се през час, през два, а в моментите му на бодърстване се чуства задължен да плаче. Дори и на ръце като му доскучай на човека се започва рев, та рев. Направо взе да ми омръзва това кърмене   Embarassed:, а уж трябва да доставя удоволствие. Но то освен, че не се наспивам и нищо друго не мога да свърша из нас, както и да е, ами и разходките ни са едни никакви - само в квартала. Затворила съм се в нас и никакви соц. контакти, не смея с никой никакви срещички да си правя, еднствената ми утеха са ТВ и таблета. Честно казано, ако кърмата не беше толкова важна за бебо досега да съм се отказала (тук някой може и с камъни да ме замеря), защото след родилна депресия нямах, но тази изолация със сигурност ще ме депресира. Единствено стискам зъби и търпя, заради доброто на бебчо и дано да успея да устискам по - дълго или още по - добре нещата да се регулират поне малко и то по - скоро.
Оф, оплаках се и аз.

# 194
  • Sofia
И аз се чудех какво правите когато са будни, а всички сме на един хал, не разбирам не може ли да бодърства и да си стои в шезлонга и да си гледа и без това е отворил едни големииии #Crazy очи... А то какво се случва цял ден носене, кърмене, пак носене, спане на корема... на каката никакво внимание не мога да й обърна, тази седмица свекито е при мен или по точно сме си комшии, другата се прибираме от вилата в квартала и всеки си тръгва по задачи, малката на градина, баща й си е на работа вече, аз си оставам със скачения цокльо, наистина тоя път кърменето и на мен не ми доставя кеф, да не кажа никакъв, направо съм ходещ дявол, не мога ноктите да си изрежа вече 4 ден, за къпането и ходенето до 00 не ми се и споменава....

Общи условия

Активация на акаунт