Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 848
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, мамчета!
Не ми остава време да седна на лаптопа да драсна два реда, пиша във фейсбук основно ,че ми е по-лесно през телефона!
Ние станахме на месец преди 5 дни и кантара отчета 1200 наддаване само с кърма! Пу пу,много съм щастлива, че успях да кърмя този път и се надявам все така да е, затова искам да благодаря много на ЛЛЛ за съветите- безценни сте!
Иначе бебчо си поплаква периодично от коликите, понякога реве и защото му е скучно сам, обича да ми е в ръцете, а аз не искам да го свиквам така.
Все още се кърмим много често нощем, но вече взех да свиквам с безсънието.Надявам се като поотрасне още малко да поразредим през нощта да е поне на 3 часа, сега се кърмим на 2 часа...

Честито на всички мами с първолаци, нашата кака е предучилищна и днес я изпратихме в училището с бебчо, много хубаво беше!

Честито на всички мами с бебета, които съм пропуснала да поздравя!

# 466
  • София
Shakti, браво на вас! Все така да наддавате..

При нас резултата за сктафилококи е положителен.. Sad педито ми изписа някакво лекарство,което е спряно от внос от два месеца та имах преживявания и с намирането му, отделно трябваше да ходя и да ми забъркат някакви капки в друга аптека и така.ММ е командировка и всичко ми е олеле.. #Crazy В сряда трябва да ходиме да ни поставят хепатитната ваксина и каза, че не били проблем тези кокита, ама ми е притеснено, нали трябва да са здрави бебетата .. Confused

И друго да питам някой знае ли дали тази 6-валентна дали  може да се купи и да се сложи на детето не ми се чака неопределено време.. Thinking

# 467
Днес минах през ДМ и взех подаръка-куфар - вече е приватизиран от каката  сложи 2 гири по 1 кг и каза, че ще тренира Simple Smile Тя майка й като не прави нищо по въпроса Wink)

За стриите - избледняват с времето и не мисля, че изчезват някога. Купих си Мустела за оформяне на тялото, но засега не виждам резултат. Не съм се гледала за стрии  още, че ще изтрещя. Вчера бях 2 кг по-лека от днес. Започвам да не вярвам на нашия кантар.

Моя бебо спи добре навън, но вляза ли в магазин реве с пълен глас и излизам.. Ходихме до Метро, има промоция 1+1, но не можах да се насладя на покупки Simple Smile Малкия като изрева като лъв и се наложи да кърмя в колата - така се успокоява най-лесно Simple Smile
Иначе Колийф са ми номер 1 за колики, почти на момента действат.

Как забелвате пишлето? Просто не ни се получава. Започвам да съжалявам, че не го обрязохме като се роди - моя мъж беше против-така съм посягала на мъжеството му #Crazy #Crazy да бе, да..сега ще се чудя кое и как правя добре.

вечер се къпем към 8-реве, после кърмя, заспива. В полунощ се буди-4 часа пауза по никое време-кърмя. И после като започне през 2-3 часа да мляска и хленчи..голямо кърмене. Срещнах една мама, каза, че цяла година е кърмила на час и половина - никак не се успокоих от това..Започвам да се изнервям от омагьосания кръг на кърменето. Ако не разредя как ще се разхождам без да вадя цици на обществени места?!? Ще ме побърка 2-то дете, а уж се гледало лесно. ooooh!

Искам да си купя ИНКА, вместо кафе. Къде продават, знаете ли?

Малкия е сополив, ще отложа ваксината и без това я няма...

# 468
"кафе" Инка купувам от т-маркет. При мен не може да замени кафето, сутрин си пия по едно. Днес и второ изпих- с две мами от класа на синковеца се черпихме с децата по обед. Наложи се да кърмя пак в супер пълен ресторант. Малкото братче на единия съученик няколко пъти ме пита с какво ще храня бебето, ама къде му е храната? Оглежда количката, искал да ми я даде , да ми помогне  Mr. Green ....и той кърмен милия. Майка му каза - на всеки час  Wink

Е, Колийф само на моето бебе ли не му помагат? Може и да има минимален ефект, но не е достатъчен  Crossing Arms Сега да ви светна на още една промоция  Flutter: Събирате 5 опаковки и ви изпращат една безплатна! Rolling Eyes

Честити бебоци  на новите майчета!

# 469
  • София
Писах, писах и ми изтече сесията и изчезна всичко.....  Crossing Arms
За мокрите кърпички - ползвам също само тези на Лидл. Пускат доста често големи опаковки 100 на цената на 80бр. и тогава обикновено се презапасявам.  Grinning
Инка купих от Фантастико. Откакто родих само такова пия, за кърма, пък и успешно се лъжа с вкуса му, който наподобява нескафе.
Днес момчетата ми започнаха трети клас. Миа пък стана на 40 дни и имахме час в 10,30 при дядо поп да ни пее. Пуснах момчетата сами на първия учебен ден, въоръжени с ентусиазъм и цветя за учителките. Оказа се, че други деца без родители нямало, само моите, горките... Аз реших, че вече са достатъчно големи, за да ходят сами на първия си учебен ден, ама явно само аз така си мисля.  Joy
През нощта имаме две хранения - към 2 и към 5-5,30ч. След второто кърмене обаче се започва едно пъшкане, мрънкане, ръмжене, ритане, така че спането ми е горе-долу до тогава. Тъкмо ще ми е като будилник за батковците за училище.  Mr. Green
За килограмите - остават ми 10кг за сваляне. Днес след църквата си купих едни дънки. Стоят ми ужасно, но вече униформата (две рокли от бременността) не мога да я нося, че застудя. Дънките на всичкото отгоре ми стягат и хич не знам как ще ги нося... Лекарката каза, че може коремни преси след третия месец и ще се опитам да я слушам, въпреки че този корем много ме дразни.

# 470
  • София
И друго да питам някой знае ли дали тази 6-валентна дали  може да се купи и да се сложи на детето не ми се чака неопределено време.. Thinking
Може, стига педиатъра ти да е съгласен.

Нашата отказа, пък и аз не съм много навита на такъв вариант и ще заложа на пропоръката й да използваме изпитаната четиривалентна. Но, всеки си решава.  Peace

# 471
Добро утро момичета.

Може ли да ми кажете питката точно на 40-тия ден ли се правеше или трябва по-рано. Забравила съм вече на баткото кога я правихме. Благодаря ви.

За коликите - имаме и ние, плаче, свива се, сърди се, даже ме рита като се опитвам да го успокоя с кърмене. Чакаме да ни донесат Лефакс - дано да има ефект.

Моля да кажете дали имате такъв проблем - след второто нощно кърмене към 4.00-5.00 часа не иска да заспива, спи му се обаче не иска. Нося го, люлея го на ръце, не иска и не иска да заспи. Сърди се чак че му се спи а не може. Не знам какво му става. Не мога да разпозная дали са колики или друго.
 Confused Това се случва от около седмица насам.

# 472
здравейте, да се разпиша и аз, че само ви чета . Моите мъже понякога са кротки, а някои дни се скъсваме от гушкане, люлеене и така. За колики не мога да кажа имат ли, но през вечер два както си стоят рев, нито се свива, нито нищо, дръпнат от цица и рев, мъжа ми вика че това са колики, а на мен ми се струва че не могат да заспят  Cry най- се изнервям когато заспи единия и другия се размърка #Crazy
за наддаване не знам, но порастват - по дрехите съдя и по кончетата на китките, кърма имам дано и така да продължи, че иначе не се виждам. Няма да спирам нощното хранене, че чакам те сами.
Другия месец сме при личната и ще ни правят 4 валетна ваксина и нас никъде не ни праща на прегледи, преди 2 години и с баткото пак никъде.
Ох оплаках се и моля за парола и линк за албума. Praynig

# 473
  • София
desimira , благодаря  за отгвора.Сега пък 4-валентна.. ooooh! ooooh! ooooh! тотално се обърках, аз мислех, че е 6.Май ще трябва да седна да прочета малко за тези неща..От друга страна пък не ми се навлиза по надълбоко в темата, че се страхувам от нея.. Confused

mama irina, пиех лецитин в началото, но не знам колко време мога да продължавам с него.Мисля да почна профилактичо по едно хапче на ден.. newsm78

poly*
, за питката доколкото разбрах се прави на 40 ден или ако е през седм. неделята преди това.На църквата детето се води на 40 ден или след това.Но да не е преди 40 ден.

Ако съм с грешна информация, моля някой да ме поправи.. Hug

# 474
Благодаря на мама Ирина за бързото отговор  Hug

# 475
Здравейте момичета

Нас също не ни праща педито по други лекари.Гледм тук на ехограф и ортопед ходите бихте ли ме осветлили малко.Имали някакви определени или препоръчителни срокове за посещения на специалисти. Вчера и купих памперси  сенситив на памперс испаднах в потрес от цената 29 лв и стотинки  #Crazy Има леко подсичане госпожицата и се боря упорито с него. Не става повече, но седи зачервена...и малката ми лъвица такъв вой надава не иска да седи гола малко поне да и подиша кожата  Rolling Eyes не знам как ще се оправи.......
Дайте съвет храним се изцяло на АМ и акото и е като на козичка  Embarassed /извинявам се за красноречивото описание/ ака по няколко пъти на ден със зор. Преди нямахме този проблем запече се първоначално от НАН 1 сменихме го с НАН НА и се оправи сега и от него проблем с акито. Чудя се с какво да и помогна  newsm78 приемам всякакви идеи

Аз питката ще я правя чак октомври, че тогава чакам майка ми да си дойде от чужбина, а на църква ще си идем точно на деня.

# 476
Здравейте
И аз не съм наясно въобще с ваксините-ама май трябва да попрочета нещичко-то е ясно че 6 валентната е за 6 болести а 4 за четири,поне така мисля Laughing Laughing Laughing
Каквото каже док това-не искам да навлизам в подробности,пък и нали затова са педиатрите
Моята малката снощи не спа- по точно-заспа сама на столчето за кола вкъщи към 8,30-батко й и дал бибата и заспала-докато гледали Сървайвър-и тя гледа не се смейте, направо се кокори и прави едни странни физиономии Laughing Laughing Laughing-спа до 1 после ядохме, после до 4 ядохме после от 4-6 се смя с глас и се преспивахме-е как да му се сърдиш като ти се смее.И после станахме в 7,30 че баткото е 1-ви клас и го изпратихме.Сега заспа мн.трудно.От време на време се присвива,и си мисля че е от коремчето.
Аз все викам на моите мъже тихо че спи, но да ви кажа ако й се спи не и пречи нищо.В неделя се събирахме с роднини вкъщи и можете да си представите 12 души 3 от които деца-и викове и крясаци-а тя спи -2,30 пак в столче за кола-явно много и харесва.
И ние сме леко подсечени-обаче много сранно само отпред-не на дупето а около дудата.Мажа с един правен крем-от Попова за варненските майчета-обаче няма ефект-а иначе дупето като е червено помага от първото намазване
И аз ще питам док-дали може да ни прати на ортопед-кажете на кои други специалисти ви пращат вашите-за да си поискам и аз направление.Ако можем да отидем защо не  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 477
gretlinka дъщеря си кърмих 15 месеца. До последно имахме поне едно нощно кърмене, но с времето те стават доста по-кратки и са като успокоение по-скоро, не толкова заради глад. Колко наддава бебето та на ЛЛ му се вижда много?

Понеже не знам дали се смята от раждането (3300 кг) или от изписването (3050 кг)  килограмите, но сме в момента на месец и половина 5 кг. За това категорично каза да го спираме.

В началото се хранехме през 3 часа нощем , а някой път и на 2 часа, но като че ли вече след месец или след тези 6 седмици вече малкия сам си направи режим и се буди само веднъж на нощ. Дори снощи яде последно в 11 часа и после спа до 6 сутринта. Хем се радвам за голямата дупка, хем пък се притеснявам да не ми намалее кърмата . Нали ЛЛЛ казаха, че нощес между 2-3 и 7-8 часа е апогея на кърмата:))))хаха
за пишлето на мен моята педиатърка ми каза , че е рано и да започнем след 7-8 месец, после го водих на друг педиатър и още там го забели малко и каза да започваме. Не мога да разбера как всеки различно мнение има и така объркват и мен.Sad Сега вечер или забравям да го правя или се чудя дали да го правя, а си ме е страх да не направя нещо или някоя инфекция да не стане, защото си е опасно.
Ние също имаме колики най-вече вечер, но освен Биогая, която не е за колики нищо не му давам. В началото взимахме СанСИмплекс, но нямаше файда и решихме нищо да не даваме, така или иначе всичките са едни и същи-за заблуда на майката. Гледам, че от Колийф сте доволни, но то си е и до бебе. Надявам се другия месец като станем на 3 месеца да спрат че ми е жал за малкия бонбон.
Имам въпрос: къде и как да видя снимките ви във фейсбук?

# 478
gretalinka ми то с тази дълга нощна пауза бебето само си е махнало едното хранене, да не кажа 2 даже Simple Smile
Пишока за сега още не го мисля/пипам.
За файсбук снимките трябва някой да те включи в групата.

Сладкиша вече категорично си носи само дрешите 3-6 м. или ръст 62 см. Simple Smile Днес мисля да събера всички по-малки и да ги прибера, че да не ми заемат място само и да ги премятам.

ИНКА има на много места. Аз лично си купувам от кварталния маркет, но съм виждала и в големи вериги.

Аз да питам друго нещо: Тези които давате биогая и витамин Д - кога ги започнахте и педито ли ви каза или проактивно започнахте? Аз това тотално съм го забравила.

Малкия като хапна снощи в 23:00 и после чак в 4:00 сутринта и канчетата ми преливаха. Толкова се препълват, че направо тази стрелкащата болка в гърдите я осещах като цялостно изтръпване.

Не мога да си намеря гумените ботуши и стоим у дома на това време, поне уплътнявам с малко къщна работа Simple Smile

По - хаотично нямаше как да го напиша този пост Simple Smile
ЧАО   bouquet

# 479
Здравейте , бих искала да попитам относно коликите , кога запо4ват ? 4е ние сме още малки но май ги имаме. 4ай от копър помага ли? Ами пъп4ето кога пада и като падне лепите ли с нещо след спирта и пудрата? Ох моми4ета със сигурност някъде го пише това , но нямам никакво време , 4етя само по скорошни постове.

Ако можете отговорете ми . Благодаря ви! Hug

Общи условия

Активация на акаунт