Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 866
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
  • Точно където трябва
Моето бебе до преди 2-3 дни беше спряло да се буди само през нощта за хранене. А на мен гърдите ми се пълнят и понеже няма как да се изцедя все се мъчех да я събудя. Цокне 5мин. насила и я оставя.Бях се притеснила, че ще ми спре кърмата, пък и ме беше яд, че има, а то диването не иска. Та се чудя как става това пропускане на хранене и какво ги правим циците.
Аз преди малко диагностицирах бебка, че има къса юздичка. Пък и разпознах доста от проблемите, които имаме-често и нервно хранене, поемане на въздух и колики, "цъкане" при сучене, че е наследствено /и аз съм била така/, че се среща при една генна мутация /и нея имам/Но и прочетох, че трудно се навива някой да коригира. Ще ми е полезно всякакво инфо по въпроса, както и ако знаете специалист, който би свършил това след диагноза от лекар.

# 286
elliee то и аз се замислям да не е при нас това проблема и все забравям да я погледна  Crazy
Защо трудно да се намира специалист за корекция- лицево челюстен хирург, че и не само, може и стоматолог , не е кой знае какво. Е - може и пластичен хирург, познавам един  Wink Mr. Green

# 287
  • София
Ами аз не че напирам да го отказвам от нощно хранене ама нали сме на АМ се притеснявам.....за кърменето съм напълно съгласна, че трябва да има нощно хранене....просто с това АМ не знам как стоят нещата, че още от родилното ме гледаха лошо като отивах за храна в 4 сутринта и ми казваха, че трябвало стомахчето му да почива. После и по това което пише на кутията на млякото ни би трябвало да имаме ядене по-малко. Абе ще чакам сам да се откаже пък ще видим.....

Абе майките на момченца...последно на къде слагате пишката.....лекарката каза нагоре .......тъпото е, че много ни пропуска памперса така....сега чета тука една книжка дето ни беше сред подаръците в болницата и пише пишката да се слага надолу, че да не се възпалявал мехура.....та взех че се обърках!!!!!!!!!!!!!!!!!!Кое сега е правилно.........на вас какво ви казаха?????

# 288
Като ви чета за това нощно хранене се чудя ние с нашите 3-4 кърмения м/у 12 и 7,  кога ли ще ги откажем Mr. Green Аз ще съм доволна и на редуциране, но когато тогава Simple Smile. Поне като изключим няколкото десет минутни хранения през останалото време спи. През деня ситуацията е доста по - различна. Чудя се как му стига съня на това дете, като спи накъсано, вечно се стряска и се буди, после по един час се приспиваме и след 15 мин, хоп пак оцъклен  Shocked
В събота ще правим 40 дена и някъде чета, че питата трябвало да бъде сладка.А соденане става ли? И освен ходенето на църква имали някакъв друг важен ритуал?

# 289
Здравейте, нямам много време да пиша. Ние сме добре с малката, гледаме се, баткото започва училище вече и така!  Simple Smile
За АГ прегледа, аз ходих на 20-ти ден! Иначе М на мен ми дойде на 22-ри ден  Crazy от раждането, вече свърши даже! #Crazy
Асти, аз я слагах на сина ми нагоре! Simple Smile
Надявам се да мога скоро да се включвам повече,  Hug за всички мами и дечицата!  baby_neutral

# 290
  • Точно където трябва
mama irina, не знам. Зачетох се в нета за проблема  и все това пише. А ми се иска да я диагностицира лекар, който няма без да я погледне да отсече, че и няма нищо. Ако знаеш кой може да свърши тая работа свиркай.

# 291
elliee ами аз като се замисля, на толкова малко бебе може би ги притеснява точно храненето /захранването/веднага след операцията. Иначе тя не е нищо сложно, просто се срязва юздичката. Повечето стоматолози ще я направят, може и детски от факултета, както и всеки лицево челюстен хирург. За познат, казах, пластичен хирург, но финансово е излишно скъпо, според мен.
Дани, радвам се, че писа!  Hug
За питката- в различните региони обичаят е различен. На нас дори отчето каза, да не я носим в църквата, само молитвата ни прочете.

# 292
Шехина, Андреевден е на 30.11 Simple Smile

Да, да, да, 30-ти имах предвид - от недоспиване явно пиша пълни глупости Blush

# 293
Здравейте,
днес бебе Момчил стана на 40 дена.Ходихме на църква, сарандисаха ни, и имахме бебешко парти.Черпихме със сладка питка и сладкиши, да е сладък живота на бебето.Гостите ни бяха и орисници, всеки пожела по нещо.
Качих снимки на беба в общия албум.
Ние ядем 2 или 3 пъти вечер, не мисля да премахвам хранене, за сега.

# 294
Момичета незнам какво да правя, питам и вас и ЛЛЛ:
От скоро бебка взе да спи по цяла нощ след баня чак до сутринта 6-7ч., така пропуска едно ядене. Кърмя я отначало. Бяхме днес на консултация, откакто ни изписаха (минаха 16 дни) до сега е качила общо 600гр., от които последната седмица едва 150гр. Преди седмица в болницата тежеше 3,400гр.,  изписаха ни 2,900гр., а днес при педиатърката беше 3,560гр. Днес лекарката ми каза, че си наддава добре и да не я будя в 12ч, но мнооого се чудя дали няма да изостане така? На ръст се роди 49см., а сега е 50см. Хем искам да си я оставя, хем нещо ме притеснява, че няма да й достига. Изобщо бебетата качват ли равномерно или не? Как така в първите дни дръпна толкова, а сега по- малко. Точно когато взе да пропуска по едно хранене...  ooooh!

Какво да правя....  Confused

# 295
Момичета, аз пак да помоля някоя добра душа да ми пусне потребителското име и паролата на албумчетата ни? Искам да ви видя, а и да покажа и моето отроче Wink Благодаря!

# 296
Момичета някой да има излишни капки Лефакс? Че на нашето момченце от нищо не му минава, постоянно свива крачетата и е целия червен. Минахме през еспумизан, инфакол и коликинд ама не виждам някакво подобрение. Успокоява го само сешоара за момент Sad

# 297
Прочетох ви и идвам да се хваля - наспах се, а бебо още спи.
Беше започнал много да нервничи нощем и да се носим на ръце с часове докато заспи. Не броя кърменето и повръщането  Mr. Green
Давах Инфакол, СабСимплекс и четейки ви, купих и Абоколикен. В листовката му пише да го смеся с кърма или АМ, а аз реших, че ще го давам с лъжичка и после ще кърмя. Добре, че звъннах на педиатърката, че да разбера, че е безсмислено - ензима трябвало да се смеси с млечна храна и да престои известно време (10-20мин), за да има някакъв ефект. Иначе съставките на другите капки били различни и можело да давам едните като газогонни, а това - за добро храносмилане.
Два пъти цедих, смесвах с Абоколикен и давах с лъжичка, давах и от другите капки и тази нощ не само, че нямаше рев, ами и сам си заспиваше в леглото, без да иска да го нося и гушкам. Иначе си суче в 1 и в 3ч. И повръщането го нямаше тази нощ. Мисля, че колкото повече се напъва, толкова повече връща/повръща.
При АГ ходих седмица след раждането, да ми махне външни конци и към 20-тия ден (вчера) - вътрешни.
Ходих с бебчо, той естествено се събуди и пищя сякаш го колят. Гинеколога му вика "Мълчи, де, аз мога да те израждам, ама то вече свършило. Сега к'во да те правя?"  Joy

По повод 'пишката надолу или нагоре' и аз се интересувам. Педиатърката каза, че няма нужда от нищо специално засега и аз гледам, че естествено си е надолу... Страх ме е, че не само ще излиза урина от памперса, ами ще замърсява и пъпа, който още не е паднал.

А по повод ваксините - ако 6-валентната я няма, какво се случи с 5-валентната? С голямата дъщеря ми препоръчаха да си я купувам, защото я нямаше по каса. Като приключихме с всичките й приеми, я въведоха в календара. А сега къде е?

# 298
chockolina честита месечинка със закъснение  Hug
Не мога да ви изчета, че съм с гостенка тая седмица и нямам много свободно време от брисане Grinning
Но да се похваля, че си сменяме графика на по 4 ч хранене голям кеф, скоро и аз смятам да сменя храненето в 3 с чай (след месец де) За сега и коликите почти изчезнаха да не казвам голяма дума  Crazy За сега единствено проревава, когато пръцка или ака
За ортопеда аз смятам да го заведа при Райков при първа възможност, педиатърката каза след 2 ри месец, че се ходило но то при него докато се наредя ще мине време  Laughing
Не знам, от какво но нещо се обрина цялото му лице на моя мушмул взех едно кремче за лице от аптеката на Попова на центъра да видим newsm78
Да се похвалим, че в петък ставаме на 40 дни и в събота се готвя да му правя питка ако не се случи нещо, не че съм много запозната ама ще видим, какви ще ги свършим Simple Smile
Другата седмица ще ви чета. Честито на новите майчета да са живи и здрави бебчетата!  Hug

# 299
  • София
Ох ние тази сутрин сме много нервни и едвам едвам закусих сега в 11:30, като с една ръка го полюшвах. Това след храненето ни в 7 - само мрънка и се разревава и се напъва. Сега се пули да видим до кога, че от 7 хич не е заспивал.

Уф пък аз нещо се събудих със запушен нос и като цяло съм отпаднала и пих един Тайлол хот - дали да ми давам кърма днес  newsm78 newsm78 newsm78 имате ли представа - то основната съставка е парацетамол та се чудя и ще поровя сега. Нещо съм голяма развалина.....не знам момичета на вас как ви се отрази раждането, но аз не мога да разбера защо така тежко го изкарах - то три антибиотика, катетри, хапове и сега като излезем на разходка не мога да направя и 100 метра и сядам  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazyче аз деня преди да родя ходех повече и не се изморявах. И ето сега тръгвам да се сополива и даже ми става и студено и като ми стане студено на мен все си мисля, че и на него му е. Страх ме е да не го разболея каквато съм кекава. ОХ дано детето ми е по-здраво от мен, защото аз съм направо развалина. Трябва да помоля да ми донесат клеева тинктура малко да си вдигна имунитета.

Общи условия

Активация на акаунт