Привет!
Малко спешен въпрос - преди малко хапнах гъби сърнели и чак след това се сетих,че може да е проблем за бебетата. Имате ли представа колко време трябва да изчакам, преди да мога да ги кърмя отновово и изцедената кърма да я хвърлям, или да я запазя и ако нямам неразположения да я дам по-късно? Доста идиотски въпрос и ситуация, ама още свиквам с това,че не ввсичко е позволено при кърмене и имам пропуски понякога. Благодаря предварително!
Извинявам се ако въпросът не е към нас! Гъбите не са забранени храни за кърмачката, ако в семейството няма алергии. Проблем по-скоро би могъл да бъде рискът гъбата да не е ядлива, а двойник на ядлива(ако е свободно откъсната), който важи за всички хора, а не конкретно за кърмачетата. Друг евентуален проблем е по-трудното храносмилане, но ако ти нямаш проблем с по-тежките храни, по-скоро това не би било проблем и за бебето.
Дария заспа снощи в 22ч събуди се чак в 5 сутринта хапна и в 6 пак заспа....да подчертая все още спи......на съм спала толкова много часове наведнъж от преди да се роди направо съм на кукуряк не съм и лягала.....Дано вече започне да си поспива повечко през нощта

Това е потвърдено от пробни кърмения в различни части от деня след сукане над час (поне 10тина на брой, винаги с резултат 50-60 мл) и изцеждане до край- и във втория случай пак същото количество (пак и от двете гърди). Възможно ли е все пак да ми е така организмът и да не може да произведе повече наведнъж? Гърдите ми са малки и по принцип са с твърда структура (не помня как го нарече мамологът), т.е. стегнати някак си (преди да забременея). Ако не увелича количествата, май скоро ще се наложи наистина дохранване...Според вас при 700 грама за месеца и наакани пелени на почти всяко хранене, но количество 50 мл и плачещо редовно бебе какво да правя- да дохранвам ли? Аз мисля да се помъча още 2 седмици, като ще пробвам няколко дена това с кърменето на всеки час, но досега ви казах какъв е разултатът..
Позитивната нагласа и увереността в собствените ни възможности, както във инстинктите на бебето са помогнали на много майки да преодолеят трудностите. Изглежда ти си много инстинктивна и старателна майка и даваш всичко от себе си за да се получи кърменето.
) , че нямах под ръка шише, а само помпа. След това в 6 посука малко и пак същото след това. В 9 пак така и тогава започнах да се притеснявам. Обмислих всякакви причини и най-логично ми беше, че му е запушен носа. Пръснах със стериамарче, престраших се и той го понесе добре, даже по-добре от чистенето с клечки. Та след стериамара започна да яде. Явно не е можел да диша добре докато му е запушена устата.
Той заспя така и после викам да го оставя в леглото и пак взе да хленчи.....леле викам какво му стана на това дете, но го по залъгах след храненето, та все пак заспа в леглото си. Не знам какво ще го правя ако така ме действа 
все си мисля, че всеки педиатър също би трябвало да е на ясно, но се убедих , че не са