Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 875
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Изпъкналият пъп се третира до около 6ти месец, а не с една лепенка.
Шакти, свалянето било точно такова,зачервявала се кожичката.Мажи с по-мазен крем наоколо.

# 631
fiona, давам и аз колик табл., но само след 16ч. по 2тб няколко пъти/ при необх./ Пряви ми впечатление , че понякога ефектът им е буквално отрязване и чак ме притеснява /то и в упътването си го пише/. В нач. като започнах да давам и мъжо вика -има приспивателно в тези таблетки  Crazy Crazy За натрупване не съм забелязала. И при нея си има дни с непрекъснат рев денонощно и такива в които през деня спи , храни се и мрънка/само/ а през нощта-пак колики и рев  Confused

gretalinka синът ми беше така. При растеж явно намалява разликата. Сега го гледах- няма.

Ортопед за София аз когато търсех инфо , се спрях на Алексиев/ платен е прегледът/. Не сме го посещавали обаче, та нямам лични впечатления. В Пловдив я водих при д-р Янакиев  Peace

# 632
Изпъкналият пъп се третира до около 6ти месец, а не с една лепенка.
Шакти, свалянето било точно такова,зачервявала се кожичката.Мажи с по-мазен крем наоколо.

Благодаря ти,Мира...значи по-смело ще пробвам довечера след банята ни Simple Smile

# 633

gretalinka синът ми беше така. При растеж явно намалява разликата. Сега го гледах- няма.

Благодаря ти, искрено ме успокои,но ще отида утре до педито.

# 634
Искам да попитам дойде ли ви цикъла и на кой ден ?

# 635
Можете ли да обясните малко по-подробно за пъпчето? И нашето отхвръкна. Сложихме лепенка. Но колко време може да седи 1 лепенка? Колко често да се сменя? Не можах да разбера ЛЛ. Как до 6 месец? Няма ли по-лесен начин за прибиране? #Crazy
Вчера след хепатитната ваксина малкия беше раздразнителен, не искаше сам в кошарата и заспа в ръцете ми. Последно кърмих в 21 ч. В 3.30 промърмори, накърмих го, после в 6,30 ч пак. Не ни се е случвало да има такива големи интервали на хранене, не знам дали е от ваксината, но аз поне си поспах Simple Smile Сега пак спинка милото Simple Smile Много сладко прохърква запушеното му, както всяка сутрин, носле Simple Smile

Иска ми се да му направя фотосесия, но както е тръгнало, няма да се вредя.
На лекцията в Мола ще дойда сама най-вероятно - мъника не е във форма за молове. После ще го разходя навън с ММ-днес е в почивка  baby_neutral
Хубав ден от мен!

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 08:08 от Ana-Sofia

# 636
Набързо да щриховам по темите, че малкия ми заспа в скута, а готвене ме чака.

И ние водихме каката при Драганов, сега пак ще е той, че ни е близо , въпреки че не ми допадат особено приказките му.

Имам малък напредък с бибата, само трябва да се научи да си я задържа и сме ток.

Пъпа на бебо не е изпъкнал ама се чудя дали да не му хакна една лепенка, ей така за всеки случай.

Фиона вашия хаос ми се струва по-организиран от нашия Simple Smile И това, че ги оставяш да заспят сами е просто безценно.  Искам и аз така Simple Smile

Очите не знам дали са различни, но определено едното го отваря повече от другото. Черепа на главата при дребен е доста различен  обаче в ляво и дясно - тотална асиметрия, дано поне е умен и добър, че нали красотата била симетрия Simple Smile

Май и аз започнах да го обличам повече отколкото трябва. Обаче така му е добре. Снощи рев пак някакъв от нервничене и бързо му напълних кофата. Там е страшен кеф, толкова му харесва, че като го извадя рева почва отново. Та в бързината му налях по-топла вода и определено много му хареса. После порева- умори се и като го нахраних заспа дълбоко за няма и 30 минути. Сложихх го в количката и го оставих в детската, че в спалнята по това време още се четяха приказки. Скоро не беше заспивал толкова рано - 21.00 ч. Събуди ме чак в 3.20 ч. Първата такава пауза. Посла до 6.00 и от тогава си го подаваме. Вече се бетонира, отивам да го хвърля в леглото му и да почвам вечерята.

# 637
 Grinning Grinning Grinning
Почваме да им хващаме цаката.Или те на нас.

# 638
  • Пловдив/София
Пипи 2013, какв се случва с храненето?

Ами и аз не знам вече...Миналата седмица ми се стори, че ми се е увеличила кърмата- успявах да изцедя по 80-90 мл и на едно пробно кърмене излезе 90. Но следващите дни пак наддаваше малко на пробните (към 50-60 мл) и гърдите ми дори не капят вече... иии вече просто гледам да не го мисля, ще го следя седмично/месечно колко наддава и ако е в норми, супер, ако не, дохранване. Струва ми се, че за последната седмица е дръпнал 200 грама, ама меря с различни дрешки и не съм сигурна, при педи ще е най-точно.

Мерси, че попита Simple Smile

Ние водихме бебо на моренце и отдъхнаме за 3 дена, че имахме и помощ. Беше на чист въздух по цял ден и спа много, почти не рева. Сега в София компенсира- от 2 дена е ужас, май се върнаха коликите. Почти не спи, мрънка, реве, даже нощем не иска да заспи след сучене, а трябва да го разнасям, после евентуално гушкам и след още малко сукане евентуално заспива.
Вкъщи е кочина, но това не ме притеснява, нали идва събота и неделя и ще успеем с мъжа да изчистим малко (надявам се). И все пак ми се иска да имах някакво време, а не само кърмене и гушкане...ето сега се опитва да заспи, но аз първо исках да видя форумите и после ако остане време- домакинството  Grinning

някой има ли проблем с хълцането? Знам, че по принцип не е страшно, но при нас е ужас. Почти по цял ден, понякога с часове. Понякога си кротува и си хълца, но друг път се изнервя и реве. Не може и да заспи така, дори когато му се спи. Какво ли не правя, за да го прекъсна- вода, вдигане, въртене, затопляне, притискане на диафрагма- нищо не действа. А се оригва по няколко пъти. Май само със сучене се оправя и то ако заспи на гърдата, ама ми писна всичко да лекувам със сучене, иска ми се да разреди храненията и да започна да живея като човек- да изляза, да поспя, да спортувам...
Скоро мисля на доктор да го водя, но не знам какъв- гастроентролог ли?

# 639
  • Пловдив/София
Искам да попитам дойде ли ви цикъла и на кой ден ?

на мен не е, за месец и половина. Но доколкото знам при кърмещи майки не идва поне няколко месеца, аз поне не бързам, добре ми беше без цикъл вече 10 месеца  Laughing

аз тогава да попитам, някой дали би споделил дали е правил секс вече и как е минало? Blush
При нас много странно, първите дни след изписването имахме и двамата желание, ама имах доста лохии и не посмяхме. Сега почти са ми спрели, но сме толкова изтощени, че не виждам кога и как ще стане. Сънувам почти всяка нощ секс, ама вечер не ми е до това, за първи път,откакто се помня...ужас, май е точно като по филмите, а се надявах, че преувеличават...
Дано все пак някоя нощ се наспим и пробваме, че вече три месеца затишие и ще полудея, ако вярвам на безумните сънища  Embarassed

# 640
  • Точно където трябва
Върнахме се от консултация-измери я 5930 с дрехи и пампа. Ама аз вкъщи преди това я мери 5650 гола т.е. е качила 2290 от изписването за 2 месеца. Доволна съм. Обаче не и записват мерки и теглилки, нарочно попитах колко е била миналия път. Струва ми се нехайно. Някой да следи как нараства обиколката на главата на бебето му. Нали още през бременността уж все беше по-малка, роди се с 35,5, при норма/ до колкото съм чела/ 36, което е ОК. Сега я измери 37, но на едно близко бебе наскоро са я измерили, че е нарастнала на 40 и се шашкам нещо. И не ми дадоха направление за педи. То и аз така си поисках, ама все се правят на специалисти. Биха противохепатитната.  Другия месец другите. Поплака милата. Сега я успокоявам на циците. А, има ли проблем да я къпя. Сестрата нищо не каза, ама ме срещна една комшийка и каза 2 вечери да не я къпя. Що така?
На всички хаоса ми се вижда по-подреден от нашия. Как така просто ще я оставя и тя ще заспи, няма такъв филм. Само с мен и на гърда.  ooooh!

# 641
Пипи, не се вкарвай във филми с тези пробни кърмения. Виж дали детето наддава добре за седмица и ако има проблем тогава мисли за алтернативи. Аз бях така с първото дете, мерех го преди и след ядене. Той беше много ревящо и мислех, че гладува, от друга страна съм много против АМ и не ми беше алтернатива, абе ужас. Сега на девойката хич нямам желание да разбирам колко яде при положени, че наддава добре, а иначе пак си е нервна и ревяща, значи не е щото е гладна при положение, че е качила над кило за месец.

Моето бебе заспива само на включен сешоар, НО само вечер. Всъщност все още я приучвам, промънква малко понякога, но се правя, че не я чувам, просто нямам сили за люлеене и вечерно време  Tired

# 642
Нашта мома заспива само на ръце или рамо и много рядко на гърда  Mr. Green И аз нямам сили да нося обаче нямам и друг избор  Tired

# 643
  • София
elliee, на нас лекарката ни каза, че при хепатитна ваксина може да се къпе детето, при поли-валентните - не, става въпрос за вечерта на слаганеот на ваксината. Не знаела защо. Сега като слушам, че на някой са казали 2 вечери да не се къпе... Аз мисля, че е за да не се простуди детето, все пак са му вкарани разни бацили и е добре максимално здраво да е.

Гледах картона на моята кукла  и след прегледа на 1 месец, пише, че ни праща за "ехо на ортопед", само дето не ни е пратила. Много яд ме хвана. Разбирам ги и личните лекари, че са им кът направленията, особено септември, когато след лятото раздават направления за щяло и нещяло и пращат за изследвания за акита за градини, но защо не ми даде направление за педиатър, което не им е под бройка, а този педиатър да ни прати на ортопед и на какво ли не, което не им е проблем пък на тях?! Хм. От друга страна, втората щерка не сме я водили на ортопед, много добре си го спомням. Първата я водихме при Драганов - и на мен не ми харесват приказките му, един фамилиарен такъв, а шегите му граничат не знам с какво. Да не говорим, че явно е доста вървежен и доста си почакахме и може би затова не отидохме с втората дъщеря при него.

Сега се чудя. Късно ли е да поискам от педиатърката такова направление - на месеца и няколко дни сме. Полага ми се вторичен преглед по онова направление и жената може да ми даде направление за каквото си поискам. Когато бяхме на преглед, се съмнявахме фиксиран ли е погледа на бебето или не е, решихме ад й дадем още 10-ина дни шанс "да дойде на себе си", каза, че ще ми даде направление за очен, отделно ми каза, че би ми дала и за гастроентеролог, заради това постоянно и многократно връщане на храна (заради това връщане я преслуша и много обстойно, да не би от връщането да има и попадане на храна в дробовете)... ларж е жената, но на вторичния преглед се разбрахме, да не трупаме много направления на първия преглед, когато ми даде за хирург. Та, според вас? Късно ли е за ортопед - в случай, че ги гледат на определена възраст, както "едно време" при ФМ.

# 644
 и хирурга може да даде за ортопед. Никога не е късно ...

Общи условия

Активация на акаунт