НОЕМВРИйче смело се изправя - иска то света да опознава

• 34 554
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
И Дени се изправя и върви като се държи я за леглото, я за дивана, за каквото свари. Четох, че следващият етап е самостоятелно прохождане. Хич не ми се иска да е толкова рано. Ама когато тогава. Ние на кръщенето се екипирахме изцяло за есента от подаръците. Сега и майка ми му купува някакви неща харесала и ще си е супер. Аз много се радвам, че последните неща, които съм купила за есента му стават и сега. Купувам си му аз по-големички ама поне ще може да ги поноси още малко.
Връщам ви към една стара тема - какви обувки използвате? Ама ако може конкретно. Не знам дали тези, които купих са му удобни. В началото само подгъваше крака като е с тях. Сега определено има напредък (слагала съм му ги 3 пъти). Може би не е свикнал да е с обувки след като цяло лято беше бос.
Нашите са такива http://bg.nextdirect.com/en/x542766s4

# 136
аз още не съм купувала обувки ,босичка си е у дома  Simple SmileАз на вън не я пускам да ходи всъщност аз изобщо не я държа за ръце спестявам си го ,иначе си ходи по мебелите от 8месец ,но още сама не се е пускала  Simple SmileИ ще ми е интересно да ви видя обувките за да се ориентирам 

# 137
  Ние още сме на гости на майка ми и ще се пребираме в София в неделя. Аз много си починах, а много работа свършихме, ама друго е като има баба да гледа детето Simple Smile Направихме се лютеница за зимата, ходихме и на раходки всеки ден, тук въздуха е прекрасен.

Обувчици и аз още не слагам, все си мисля че има време и за това. За ходенето, ходи ако се потпира по диваните, но сам не се пуска още.

Имам една позната, която роди 2-3 месеца преди нас и сега пак е бременна, не знам как ще се оправя с две бебета  #Crazy Аз не си се представям скоро пак с бебе Simple Smile

Да ви питам за храненето давате ли пюрета с по-едри парченца на децата? Боби ако му дам да си гризе краставичка или варено картофче не се задавя, обаче ако в пюрето има парченца изобщо не може да го яде. Мъчих го един ден с такова пюренце и толкова се давеше, че накрая повърна и това което беше успял да погълне  Rolling Eyes

# 138
Днес и давах червена леща без да пасирам и имаше вътре морков,чушка ..на парченца хапна го въпреки ,че се опитваше да бута с език ама аз и говоря ммм вкусно  Simple Smileи мляскам с уста и тя го хапна .Щом не харесва и повръща Kamsita значи не готов изчакай и след време дай отново .
и моята едната приятелка иска 2ро все още правят опити ,но нейното е на 2г  Simple Smile
Ето че и Кейт и Уилям ,ще имат 2ро ,а малкият принц Джордж е юли 2013г  Simple Smile

# 139
Стефи, и ние днес ядохме леща, домат, лук, морков - не пасирам, а само намачквам с вилицата. Относно прохождането - от два, три дни нашата буболечка прави самостоятелно по една, две до три крачки и се хваща за нещо или някой Simple Smile Иначе на кръщенето ѝ подариха уокър (едно жълто лъвче на фишер прайс), което тя сама си ползва, когато реши. Не насилвам за нищо. Та очаквам скоро време да проходи. Аз в предишен пост мисля, че писах за обувките. Купих на К&К голям боклук са според мен, нещо не са ги мислили, както трябва. А тези дни взех на Zara - друга работа си е. Купих и едни есенни ботички пак на Zara.
Браво на тези, които се решават толкова скоро на второ бебе. Аз честно казано не мисля, че мога да се справя с две. Братовчедка ми роди май 2013 и всеки момент ще се роди второто Simple Smile

# 140
Относно обувките.... сега не ми се смейте.... имам поне 10 чифта обувки за Ева, кои нови (имам подарени от братовчедка ми маркови от Англия няколко), кои носени от кака й, но по нищо не им личи.... и така....НООО... на Ева са й най-удобни гуменките на Барт - ей такива подобни, но много светло розови: http://bart.bg/index.php?m=320&lang=1&category=30&pc … &prodid=12858. Не го приемайте за реклама, моля.

# 141
Боби си хапва храна на парченца без проблем - любим му е ориза. Онзи ден изяде сам цяла чушка, пълнена с ориз, без да я пасирам, както си е за нас. Също и ориз със спанак много харесва Simple Smile А кюфтенцата му ги давам на малки парченца, за да не се задави Simple Smile

За вкъщи съм му взела от тези обувчици, ползваме ги за пантофки, и не се пързалят по паркета http://www.decathlon.bg/bebestki-tsvichki-za-gimnastika-id_8278585.html. За навън ползваме тези маратонки http://www.decathlon.bg/bebestki-obuvki-id_8201429.html. И двата чифта много му харесват и са му много удобни Simple Smile

В Лидл от днес има много хубави детски дрешки (блузи с дълъг ръкав, дълги панталони, суитчери, чорапи) за малко пари. Аз минах да си взема, че нямаме нищо есенно, само летни дрешки.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 21:21 от ivelinagt

# 142
  • София
Калина хапва храна с парченца без проблем, даже май предпочита, премята си я в устата и доволно гълта.
Относно обувките-първите бяха К&К и беше идеално с тях. Ходи с тях предимно по пързалката и площадката с децата. Там е невъзможно да не я водя по земята иначе става голям рев. В последните дни стана рязко по-стабилна, но не бързам да прохожда. Баба и купи  проходилка докато докато беше при тях миналата седмица и Калина много се радва, но я оставям по малко в нея. Вчера пак купихме обувки К&К, но ще видим дали са ОК. Моделите не са нищо особено, а и са само 2-а от тези за прохождане с ципчето отдолу. Изглеждат доста меки и с ортопедична стелка. Ще кажа отзив след ден-два.  Първите бяха много добро попадение ето тези:
 http://www.k-k.bg/lyato-ComArticle560bg
Сегашните са тези:
http://www.k-k.bg/sport-ComArticle514bg

Тези на декатлон изглеждат мн симпатични, ще ги видя наживо и ще ги пробваме.

# 143
  • Истанбул
Боряна също си хапва парченца, но все още някой манджи и ги пасирам, главно месото, че тя няма никакви зъби и ми е съвестно. Иначе зеленчуците тя с венчета ги притрива и си ги хапва.
Относно обувки първите бяха на КиК, сега вече са и малки. Но аз не и ги обувам много. Даже на деската площадка я пускам по чорапи, а после пералнята пере   Simple Smile. А вкъщи си е само боса, най много с чорап, когато съм пуснала климатика. За следващите обувки, ще мисля по нататък.
Боряна ходи сама по мебелите и стои права без опора повече от 10 сек., така че може и скоро да тръгне, кой знае. Ева ние имаме същия уокър и съм много доволна, тя си ходи с него из къщи, като и омръзне седне. Още завиването не е усвоила, но живот и здраве и това ще стане.

# 144
  • Sofia
Деян още си няма обувки, чудя се какво ще носи през зимата. Той горкия като второ дете, хич не си давам зор да му купувам дрехи и затова ми се свиди да му купя и ботуши, които няма да износи. По принцип не съм "за" обувките втора употреба, защото стелките вече са заели съответната форма на друго краче, което не е добре за новото дете. Обаче за ботуши, които така и така ще носи най-много час на ден, ще рискувам. Ще търся от някоя приятелка назаем.
За яденето- той е захранен толкова скоро, че си кара на пюрета, които не винаги пасирам докрай. Има парченца, не се дави, досега всичко е ял без проблем. Но съм далече от идеята за истински манджи. Ял е овесени и ръжени ядки непасирани, банан намачкан и елдена бисквита. Не е ял моркови, ябълки, хляб, млечни и много други неща, за да мисля за манжди.

# 145
И аз обикалях за обувки, но не се спрях на нищо. Гледах на К&К, както и на една друга фирма, която не ми говореше нищо. На К&К ми се видяха малко груби, но са някакъв компромисен вариант. А другите имаха само яркосини, което ме отказа да ги взема.
Казаха ми, че Дайхман имали някаква серия за прохождащи и били много хубави обувки, но не съм ги виждала още на живо.
И синът ми има страшно много обувки, наследство от двамата му братовчеди. Но, тъй като са обикновени обувки, а не тип "буйки", много се чудя дали мога да ги ползвам. Какво е вашето мнение - задължително ли е носи първо буйки, за да не се увреди крачето с нещо?

# 146
zdravka., и аз съм много доволна от уокъра и малката също още не е усвоила завиването, но се сеща какво трябва да направи и от време на време успява.
Bunnyslava, много ми допадат тези гуменки Simple Smile В кои магазини ги има?
ivelinagt, на тези обувки, които използвате като пантофки, подметката мека ли е и от естествена материя ли са?

# 147
Момичета, много ми помогнахте с Декатлон и Барт. Хич не ги бях чувала, а имат голямо разнообразие и са на достъпни цени. Хич не ми се дават по 40-50-60 лв за обувки. Ако му взема да са ми добре като размер ще ги носи съвсем малко. А и като гледам прохождащите как за дни ги съсипват. Сега само ми остава да ги намеря в Бургас...

# 148
Ех,били сте активни пих кафе с вас  Simple Smile
Аз за вкъщи съм решила ще купя едни чорапи с гумирано отдолу ,за тук е идеален вариант хем няма да се пързаля по пода  Simple Smileпък и тук не студено и по тези чорапки ще и е идеално .

# 149
Много ми е важна темата за обувките, защото малката започна да прави крачки като я държим, така че скоро ще купя някакви. Мисля да ги използваме само навън, за да й пазят крачетата и да не цапа чорапите Simple Smile А и като стане студено няма как... Вкъщи най-вероятно ще е с чорапки с гума отдолу. Бях се спряла на КиК, но като видях тези на Декатлон, май ще огледам още Simple Smile
Dr.Who, не се препоръчва децата да носят чужди обувки, особено при прохождане. По-нататък може сигурно Simple Smile Сега е важно да са им точно на крачетата и да приемат тяхната форма, за да няма нежелани последици в/у походката, изкривяване на краката и т.н.
Kamsita, Александра се справя добре с консистенцията на попарата, кус кус, нямачкан плод. Гледам да й давам храна с по-едри частици, но ако детенцето се дави, изчакай  Peace
Ние на нашата госпожица й дадохме вчера да опита грейпфрут, защото съм гледала много забавни клипчета с бебета, нооо тя изобщо не се муси, отваря устата и иска още  Joy Няма да й давам още, исках само да пробвам, но явно обича кисело. Снощи пък взе едно бонбонче - лукче да си играе. По едно време реших да проверя дали пуска нещо през опаковката. Ами пускаше! Захрани се набързо и с лукчета  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт