НОЕМВРИйче смело се изправя - иска то света да опознава

• 34 553
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Честито на малката Ния !  bouquet newsm59
Стефи, благодаря за информацията..Мария се свърза с мен..ще опитам някак да помогна на момичето:)

# 691
  • София
 newsm59 newsm38 ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА НИА!  Много здрава и весела да расте! MN, много радост да ви носи малкото човече!  Hug
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на всички рожденици днес!  nbirthday newsm67

# 692
Честит рожден ден на празнуващите днес Виктор и Пами  newsm38!
Днес рожденик е и нашият татко bdbaloni- здрав да ни е и все така работлив,търпелив и обичаш ни Simple Smile.Той е най-добрият ми приятел и сродна душа !
KamiTG -знам,че ще направиш каквото можеш и ти благодаря ,ти си добър човек !

# 693
Благодаря момичета за пожеланията, рожденият ден мина, и беше много весело:)

Лек ден:)

# 694
Честит Рожден Ден на цялата празнуваща банда сладури newsm59 newsm38  bigdance2
МN и аз се връщам скоро на работа и от сега се притеснявам как ще се справя с всички задачи. Освен работата карам и висше и май 24 часа в денонощието няма да ми стигат  Tired
За гърнето, слагам Боби колкото да свиква. Понякога си върши работа, но най често иска да пишка прав и гледа струята и се забавлява. Аз лично не го възприемам като дресиране, по скоро смятам, че и на самото дете ще му е по-комфортно без памперс, така че колкото по скоро се научи, по добре Simple Smile Разбира се това си е моето схващане, а и далеч не е най-важното нещо  Peace

# 695
Честит рожден ден на празнуващите днес своята първа годинка ! newsm38

# 696
  • На десетия....
Честит Рожден Ден на рождениците от последните няколко дни   bouquet   Да са живи и здрави и много послушни!
И ние вече сме в подготовка, а аз от време на време се връщам да чета притесненията, който съм имала миналата година и после поглеждам малкото човече  Heart Eyes . Мисля си дали с времето ще спра да си мисля за тези моменти или завинаги ще си останат толкова скъпи   Crazy
За гърнето, благодаря за отговорите ...аз съм далеч от мисълта, че ще махна памперс. Просто като слушам, че повечето бебета седят исках да опитам, но явно ще чакам, няма да я карам на сила да седи и да пищи.
И въпрос миете ли зъбките на бебето? С каква паста за зъби и по кое време? Аз до сега не съм ползвала паста, само търкам сутрин след хранене за да свикне. Чудя се за вечер при положение, че след баня давам да суче или АМ и обикновено заспива веднага има ли смисъл да ги мия  newsm78  или пък трябва с цел да стане навик.
На следващото писане ще изброявам момичета , които липсват  Wink

# 697
  • София
 newsm59 newsm38 ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на днешните рожденици!  Много здраве и усмивки!
Стефи, с малко закъснение,   да  е  здрав и обичан човека до теб! Много хубава е тази  близост между вас, запазете я завинаги!  bdbaloni
Кукумялка,  аз мия зъбки от доста време. Ползвам паста на Бочко с вкус на банан /то май друга няма/,  само нея намерих за толкова малки деца. Скоро видях и на аквафреш,  нова някаква, става за бебета, но не съм я пробвала още. Мия още със силиконов накрайник за пръст. Сутрин след закуската и вечер преди банята и последното мляко за заспиване. Тя докато го пие се унася да спи, така, че за сега не виждам как след последното ядене. В пастата има съставки, предпазващи от кариес,поне от твърдата храна почиствам. То и млякото си е въглехидрат, но... на Калина и е забавно миенето на зъбките.  Като кажа "ще мием ли зъбкете" и тя се ухилва и чака да сложа пастата. С накрайника аз почиствам в различни посоки зъбките, а тя се опитва да го захапе и си играе смеейки се или си чеше венците и пак е доволна. Това е за по-малко от минута. После мокря обилно накрайника с вода или с моята ръка да изплакна пастата, колкото може, но по-голямата част я изяжда....но това не ме притеснява.
купих ботички с топло отвътре и пантофки за вкъщи и още докато ги пробвахме в магазина за първи път направи сама няколко стъпки. Щях да се просълзя в магазина от умиление...С тях стои много стабилно сама. Явно предишните обувки не са били изобщо да нея, освен това започна да си криви пръстчетата на крачетата навътре. Започнах да се чудя за ортопед, но с новите обувки си е ОК. Предишните Бяха колев и колев. Няма да купувам повече от гях.elephant  са хубава марка. Не купих от тях, че нямаше номер. Започват ботушките от 21, но мерех есенни обувки и беше много добре с тях. Скоро крачето ще порасне и сегашните ботушки ще умалеят, тогава ще пробваме пак Elephant.  Трябва много да се внимава с обувките, че можем многъ лесно да навредим на децата. Сегашните ботушки струват 35лв. Не са от скъпите но и паснаха идеално, щом сама пристъпи... Grinning

# 698
  • София
Зъбките мия с Ненедент за бебета и силиконов накрайник.

# 699
Нашите 2 зъба още не мия, но трябва да поправя това. Със силиконов накрайник и Ненедент или Веледа ще мия. Може и само с марличка и дестилирана вода, това съм чувала като препоръка от зъболекари за самото начало.
Ралица проходи стабилно миналия четвъртък в градинката на Народния. То детето искало навън да хвърчи, а ние чакаме първо вкъщи.... Laughing
Относно работата - при мен нещата доста се промениха, напуснали целия отдел на куп, наели нови хора на доста по-ниски заплати. Ще си карам пълното майчинство, после отпуската, а след това ще му мисля.
Поздрави на всички рожденници и всички, които имат повод да празнуват!   bouquet

Кога мислите да давате мед, ядки (те не се препоръчват до 3г понеже са алерген и могат да се задавят децата от тях, но например такива, които са характерни за нашия регион - орехи, лешници, могат да се дават смлени с овесени ядки), цитруси?

# 700
Аз въведох мед и орехи и бадеми -ядките накисвам във вода и после в блендера .Правя и овесени ядки един орех ,малко мед и една -две лъжици кисело мляко много и харесва тази закуска Simple Smile
Зъбките за сега мия само с вода ,но обмислям вече да взема и паста за зъби.Тук има доста ще ги разгледам и ще се спра на някоя ,пък ако не и хареса ще вземем друга докато открием нашата  Simple Smile

# 701
  • София
Вие правихте ли/ще правите ли прощъпулник?
Веледа паста за зъбки - много хубава идея. Като се наспи Калина ще ходим до аптеката за кремче против подсичане Bepanten и ще купия и паста. Как не се сетих по-рано за Веледа...

# 702
Честит рожден ден на децата от последните дни. Да са много здрави и щастливи newsm59 newsm38

Аз паста за зъби купих, но още не съм я ползвала. Ние до преди 2 седмици бяхме само с долните две зъбчета и според мен нямаше много смисъл. Но Боби бързо навакса със зъбките и от днес си имаме и 5-то, така че и аз почвам да ги мия.

Аз се връщам официално от началото на януари на работа - оттогава ще си пусна натрупаната отпуска. Ние засега не сме се отделяли за повече от 4-5 часа и предполагам на мен ще ми бъде доста по-трудно, отколкото на Боби(той засега свиква много бързо с промените).

# 703
Мама Simonita1106;  бебе Светослав;  newsm38
Мама AliTia;  бебе Данаил;
Мама lara4444; бебе Александър;
Мама radkakaka;  бебе Невена;
Мама denica_todinova;  бебе Дария;
Мама nattyy;  бебе Никол;
Мама absolutpartystar;  бебе Ава;
Мама kamiTG;  бебе Адриан;  newsm59
Мама Bunnyslava;  бебе Ева; bdbaloni
Живи и здрави да са всички слънца ,които празнуват днес !
Специални поздрави за мама Simonita,мама kami TG и мама Bunnyslava ,нека за тях и за Светослав,Адриан и Ева днес е един незабравим ден ! Tada Gift  party041

# 704
Зъбите му  мия със силиконов накрайник и една мостра за детска паста на Колгейт .
За меда вече писах, че давам сутрин на гладно половин малка лъжичка. Също слагам мед и масло на палачинките, когато му правя за закуска.
Прощъпулник не сме правили още, но сигурно ще направим някой уикенд за бабите да се радват. Открих, че ходи много по-стабилно, когато е само по чорапи. Вкъщи е доста топло и му слагам от тези чорапи със силиконовите топчета отдолу, за да не се пързаля.
От последната консултация отчетът е 10.400 кг 79 см и 8 зъба.

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 09:54 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт