Юлски бебета 2013 - тема 25

• 30 837
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Пина, дано да е от зъб и да мине бързо, бързо.
За щастие Е. още не се тръшка и дано за дълго да остане така.
От около седмица се качва сам по дивани и легла, обаче слизането не му се отдава- и днес си заби главата в земята, а хем седях до него. Явно не се удари сериозно, защото не плака много.
И аз имам проблем с изплакването на главата, че май му влиза вода в устата и носа, та чак се дави. Обаче да полегне назад да го изплаква не иска. Мия му главата през ден-два, че се изпотяване. Обаче зимата ще бъде веднъж в седмицата.
Вие какво количество плодове на ден им давате.
Добре дошла Габи, много романтични имена сте им избрали на мъничетата. И аз си мисля, ако имам едно момиченце да е Лора или Мина😊

# 181
Пина, пиши как е Ю. Може и зъб да е, а може и кратък вирус без други симптоми.

Терп, искрено желая децата утре да са добре и почивката да продължи по план.

Добре дошла, Габи bouquet Прекрасни имена имат твоите момиченца!
За кърменето - аз все още кърмя по 3 пъти дневно (сутрин, следобед и вечер).

Дани Керанова, радвам се, че се разписа  Simple Smile

Мисти, честита придобивка! Много уважаван от мен уред.

Главата миех по-често през жегите - почти ежедневно. Сега 2 пъти седмично. Хич не му харесва.

Храна яде както пасирана, така и на парченца. Последните 5 дни яде от бурканчета (за пръв път опита) менюта на Гербер, които са 12-36 мес. и не прави разлика. Плодове всякакви много харесва, особено диня, круша и грозде. Хляб не давам на попара или сухар в супа, а гризка докато ние вечеряме; може да мели хляб постоянно, независимо колко е сит - толкова му харесва.

Нашата почивка в Трявна на финала приключи с повръщащо голямо дете и ММ с разстройство и повръщане. Добре, че не е дълъг пътят и успяхме да се дотътрим наобратно. Хубавото е, че и при двамата драмата беше няколко часа. Все пак ще ми трябва време да се навия за следваща почивка...

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 22:47 от Benny G

# 182
  • София
Добре дошла, Габи!
Пине, бързо оздравяване на Ю!
Терп, и на вас бързо оздравяване и дано отидете на почивката и много добре да си изкарате!
Ясен е със сополи и запушен нос. От време на време му се отпушва и тръгват прозрачни сополи. Давам му витамин "С" и физиологичен р-р.

# 183
Габи, добре дошла! Радвам се че се престраши да се включиш. Simple Smile

Пина, дано се оправя бързо Ю. и дано се окаже наистина, че е от зъбче.
Терп, да се оправяте бързо и вие и дано да стигнете до Гръцко и да си изкарате добре!

Като сме пак на вълна кърмене, да се похваля, че от днес вече официално млечния бар е затворен. Вчера сутринта си взех първото хапче Достинекс, а преди малко - последното. Дано да се получи без проблеми. Praynig

# 184
*Biyaya*, добре дошла!

Катенце, радвам се за теб, браво!

Бързо и леко да преборвате болестите!

Хера, ще пробвам и това, аз като се замисля 5 хранения ги правя от воле - все нещо тъпча, но ще разтоварвам с млечни дни, дано да даде ефект. Мисти, желязна си ти с диетите - я, сподели резултата до момента?

Gemavar
, голям сезон за млечния бар - евалла! Няма да се плашиш от Достинекса, като мен. Да го похваля върши чудеса - при мен нали изчаквах от самосебе си да спре млякото и взеха да се втвърдяват ... е Достинекс мигновено спря всичко, а и разсея втвърдяванията и гърдите са ми както преди, няма никакви течове или буци. Не съм ходила на мамулог, но ги чуствам отлични.

К., както писах също се тръшка, но се старая да го разсеям с нещо друго или не му обръщам внимание. За храната си има предпочитания - хапва едри парчета плодове, гризе хляб и бисквити, 2-пъти непасирана храна от кухнята, но има моменти се инати да яде... Главата я мокрим всеки ден, че много се поти. Шампуан ползваме 1-2 пъти седмично.

# 185
  • София
Добро утро, ще ни върви по вода и днес Simple Smile

Biyaya, добре дошла! Включвай се често и ни разкажи за дечицата Simple Smile

Не съм ходила на мамулог, но ги чуствам отлични.
  hahaha Първо качество! Браво!

Пине, пиши как е Юлия! Терп, вие как сте днес?

Катенце, браво! Ти си талант, заслужаваш го. Пожелавам ти скоро да правят цели репортажи за теб!

Мадлен, днес България се съединява, пък вие с Криси се разединявате, така да се каже! Хайде, честита ти независимост! Simple Smile

Джалинке, няма да й се даваш - тръшкането се лекува само с игнор. Твоят мъж пак големи заслуги си приписва, ще му се да е заради него Simple Smile

Колева, плодове давам белени праскови на парчета, банан, ябълка на пара, диня, пъпеш. Давам в 10 часа една праскова, след обедното ядене като десерт давам пак малко плод, следобед в закуската или след нея (ако е с КМ - изчаквам около час) и след вечерята малко банан.

# 186
  • Варна
Добро утро и честит празник.

Ммм, ми аз май много малко плод му давам на мойто дребосъче, за деня му се събира около плод и половина.  newsm78

Да го похваля- вчера му купих шише за вода със сламка и след като я подъвка 1-2 секунди смукна и вече си пие само от него. Следващата стъпка е чашка.  Simple Smile

Ох, почнах да чета темата за детските ясли и ме хваща страх, трябва ли да може да яде сам и да пие от чаша. И той заспива само когато е сам в стаята, там как ще спи незнам. Не че ще тръгва скоро на ясла, ама аз да си се попритеснявам малко предварително  ooooh!

Как са болните дечица днес?

# 187
Ей, момичета, много драго, че питате!  Simple Smile
Ю. снощи легна с 38,1, което си беше много добре в сравнение с обедните висини. Сутринта даже стана с 37,4, но имаше уморен вид след денонощие боледуване. После обаче се вдигна на 37,8, а по- после и на 38,3 и тогава дадох панадол. Сега е сложена да спи, не знам дали спи, но поне мълчи. Тя не спи по това време, но е уморена, малко забавена. Викам си, що да се мъчи, нека си дремне. Ако спи и следобяд - грешка няма да има. Аз се надявам да не е от зъб, а вируса, който Катенцето спомена с два дена температура, демек утре да е здрава и всичко да е зад гърба ни.

Дани Керанова, каква диета?! С тия дълги и стройни крака дето видях във вторник и отгоре на туй диета?!

Обаче голям проблем е даването на лекарства! Нищо не иска, всичко ѝ давам със сила, с борба. Тя когато се сети плюе......... Ужас! Тая сутрин витамин Ц го изплю. Панадола от 7мл барем 6 влязоха, много добро постижение.

# 188
Мисти, желязна си ти с диетите - я, сподели резултата до момента?
Откакто съм почнала с диети значи 4 март до тази сутрин -17 кг. Но аз наистина имах много за сваляне, и имам още много. Но съм -1,5кг отпреди да забременея, вкарвам се в дрехите си, и сега мисля след 2 седмици да си дам малко почивка.
Пине и от зъб да е, до утре трябва е ОК.

# 189
Мисти браво на тебе!Ти най-много се оплакваше,че си пълна,а виж какви чудеса постигна.Сега аз съм се захванала да видим до къде ще я докараме,че моят син все ми вика - мамо до кога ще си дебела?

Някой гъби давал ли е?За днес имах гъби с ориз,и дадох само ориза,от гъбите не посмях да и дам.

Хей болните момичета успешно оздравяване,дано да ви се размине по леко!

# 190
Аз съм давала гъби, никакъв проблем няма.

# 191
  • varna
Дани, с Дени ще ме уморите, такива сте фини, а диети пазели Laughing
Мисти, браво, аз съм още -1 кг от вчера, остават ми "само" 16  Praynig
Ема е добре, търчи си, ама щото съм болна ли, все отгоре ми иска да е, пък мен ме е страх да не я заразя. Нямам вече темп, обаче много ми дращи гърлото и ушите ме заболяха Sick

# 192
Как няма да се оплаквам, като след кърменето и качените и там кг се оказах 87,7  Embarassed на моите 168см, просто като видях кантара и си казах край, ако ще да прекратя кърменето не ме интересува вече, детето е голямо, но до нейният РД трябва да съм се вкарала в дрехите си. Успях с много инат, оказа се, че при мен бил голям  Rolling Eyes
Дани и Дени са си супер, чак ми е интересно Дани какви диети пази, видях я аз във ФБ  Wink мацка отвсякъде.
Някъде бях чела, че на деца до 3г гъби да не се дават, а и нямало особена полза от тях, та няма да давам скоро.

# 193
Да бе, Барни може, гъби не може.

# 194
Барни, преди един час в магазина му четох съставките, и казах, че и такова няма да яде скоро имаше 50 съставки от които половината не знаех изобщо какво са.
Наистина, гъбите са много богати на протеини, но цялостното им въздействие върху организма и ума може да има токсичен ефект. За разлика от други растения, живеещи чрез фотосинтеза, извличайки енергия от слънчевата светлина, в гъбите липсва хлорофил и те не могат да използват слънчевата енергия. Ето защо те трябва да набавят хранителни вещества от мъртви растения, мъртви животни, животински изпражнения и др. Извличайки енергия от смъртта и мрака, те пренасят тези статични сили и качества директно към консуматора. Известно е, че дори и най-скъпоструващите видове ядливи гъби са трудно смилаеми, ако се приемат в по-големи количества и причиняват ленива умствена дейност, сънливост и физическа летаргия. В много случаи количеството енергия, необходимо за да се извлекат полезни хранителни вещества от гъбите е по-голямо от самата извлечена енергия .
Ето това съм чела всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт