Япония

• 76 533
  • 591
  •   1
Отговори
# 510

Най изгодно излизат картите само за метро, тридневната е 1500 йени, колкото е еднодневната за комбинирания билет. Може да се види почти всичко в Токио с такъв пас. Но ако искате да отидете и до Никко по-добре е еда вземете комбиниран и за Тобу. Може двудневен само за метро и еднодневен комбиниран за деня в който ще ходите до Никко. Одайба е на частна линия и за нея не важат пасове никакви, така че се плаща отделно.
Eто как се ходи до Никко и една малко по-простичка карта на Тобу линиите:
http://www.japan-guide.com/e/e3805.html
[/quote]

Hi samuraika,

Мерси много за инфото за 3 дневния билет. Не знам защо така и не бях видял тази опция, мисля точно за нас e Simple Smile. Моля за някои доуточнения:

1. Освен Tokyo metro и Тоei Subway, за които виждам важи 3-дневния за 1500JPY, бихме искали или може би ще се наложи да ползваме и JR Lines (Yamanote, Saikyo, Chuo/Sobu), т.к.
А. JR Yamanote Line (например според hyperdia.com най-оптимално от Nishi-Nippori до Komagome)
Б) JR Saikyo Line; JR Chuo/Sobu Line също излизат като оптимални опции в комбинация с Метро или Toei.
Та въпроса е: За тези JR линии 3-дневния за 1500JPY важи ли?
Ако не, то как/къде се доплаща: Например хващаме от Myogadani метро до Ikebukuro и после се прехвърляме на JR Saikyo до Shinjuku…..преди да се качим ли трябва да си закупим билет, или във влака на място...т.н.

2. Може ли да се закупи 3-дневния пас предварително предния ден или 2-3 дни?

3. Следното инфо: Означава ли, че не можем да се възползваме т.к.?
*Not sold in Tokyo, Kanagawa, Saitama, Chiba, Ibaraki, Tochigi, Gunma and Yamanashi prefectures.
*Only sold together with other travel products (transportation, accommodation, travel packages, etc.) for Tokyo.

Мерси предварително

# 511
Паса, който имах предвид е Free kippu и той включва JR линиите, Тоеи, но не и Тобу линията до Никко - моя грешка. По принцип, този билет предполага адски много пътуване за да се избие цената, с други думи е излишен, според мен. Ето дискусия в адвайзъра за него. Да, да можеш да ползваш какъвто си изкаш транспорт е удобно, но чак три пъти по-удобно - не е! А ако толкова се налага да се извозите с JR на някои отсечки - билетчето започва от 170 йени, няма да вие  повече от 250.

Само метро си ви стига - от Икебукуро до Шинджуку се стига с едно прекачване (от кафявата на червената линия), до Шибуя ви е директно. Ако от някъде искате да продължите с JR просто се прекачвате от метрото на железницата като си купувате билетче за няколко спирки и това е.

Може да се купи по-рано и обмени/активира по-късно.

Тридневния за 1500 може да се купи от двете летища и да си обмените закупения ваучер на всяка по-голямя метростанция (обяснено е малко по-надолу от текста, който си копирала, скролни и ще го видиш).

# 512
Тридневния за 1500 може да се купи от двете летища и да си обмените закупения ваучер на всяка по-голямя метростанция (обяснено е малко по-надолу от текста, който си копирала, скролни и ще го видиш).

Samuraika, идеално....мерси за поясненията

В тази възка: Може ли ваучерите да се обменят за билети предния ден, но билетите да не се активират (обмяна на Нарита например)...т.е. да се активиран на следв. ден сутринта? Или се считат активни в момента на мяната на ваучерите

Мерси отново ...

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 21:16 от BillyJ

# 513
Предполагам, че за активиран се брои от момента на ползване - т.е. с първото си качване на метро, но не съм сигурна, ще трябвада попитате на гишето.

# 514
И така, аз си продължавам да питам за билетите. Сега на дневен ред е Киото. Simple Smile

Разбирам, че най-оптималният вариант е „Kyoto Bus Only Pass (500Y/Person).“

1.   Има ли опция за 2 или 3 дневен билет?
2.   Ако не, то всеки ден ли трябва да се купува този билет или може да се купят за 2-3 дена напред...т.е. когато ги купуваме да кажем да сложат дати за следващите дни ....нещо от рода?
Посъветвайте ме и тук, моля.

# 515
Автобусните пасове се купуват от информационния център на гарата, който е много препоръчителен за посещение - ще ви дадат карти, нарисуват маршрути и препоръчат места за каквото ви интересува. Еднодневните карти си ги активираш сам - пъхайки в машинката първия път и то ти изпринтва датата, после само показваш на шофьора, че си с днешен билет. Продават се и в самите автобуси. Ако искаш можеш да си вземеш колкото карти искаш да ползваш - 1,2,3...Или да си купуваш всеки ден, защото някои дни може да пообикаляте повече пеша, или да вземете колела и т.н.

# 516
Автобусните пасове се купуват от информационния център на гарата, който е много препоръчителен за посещение - ще ви дадат карти, нарисуват маршрути и препоръчат места за каквото ви интересува. Еднодневните карти си ги активираш сам - пъхайки в машинката първия път и то ти изпринтва датата, после само показваш на шофьора, че си с днешен билет. Продават се и в самите автобуси. Ако искаш можеш да си вземеш колкото карти искаш да ползваш - 1,2,3...Или да си купуваш всеки ден, защото някои дни може да пообикаляте повече пеша, или да вземете колела и т.н.

Simple Smile Перфектно....напълно ме урежда

Мерси много...

# 517
Здравейте,
 да питам и аз;
Евро или долари носите за да обменяте там?
В България от къде закупихте йени?

# 518
Здравейте,
 да питам и аз;

Ние избрахме да носим йени, все още не съм купил, т.к. курса в момента (последните 3-4 дена) пада....ще следя до последно и ако почне да скача и аз "скачам" и купувам.
Аз досега съм купувал от тук: http://nikar.net

# 519
Здравейте,
 да питам и аз;
Неголяма сума в йени, закупени от ТАВЕКС, дебитна и кредитна карта. На място не се наложи да обменяме.

# 520
  • София
Япония ми е отдавнашна мечта, която се надявам да реализирам рано или малко по-късно. Записвам се да ви следя с интерес.

# 521
  • The QC to be!!!
На летището в Япония дават най-изгоден курс за обмен. След като обмените си запазете бележката която ще ви дадат. Ако ви останат йени, отивате там с бележката и ви ги обменят обратно на същия курс, без значение след колко дни/седмици е това, така, че нито цент няма да загубите. При нас, един от пътите имаше месец + разлика.

Това го писахме и аз и други тук из темата (или да не беше другата тема) няколко пъти. Да, обратно е на всички други държави, където на летището е най-лошия курс, и в коя друга държава ако си запазите бележката ще ви обменят обратно купената местна валута на същата цена = аз за друга такава държава не знам. Но да си го знаете за тези които не са пътували до Япония. Пиша от личен опит, пътувала съм няколко пъти.  Peace

# 522
Има различни курсове на летището, там няма само 1 бюро!
Ако си пътува няколко пъти, това говори зле за теб.
Аз например за смяна на 1500лв загубих около 20-25лв понеже не избрах правилното бюро.

# 523
  • The QC to be!!!
Има различни курсове на летището, там няма само 1 бюро!
Ако си пътува няколко пъти, това говори зле за теб.
Аз например за смяна на 1500лв загубих около 20-25лв понеже не избрах правилното бюро.

Аз писах за в Япония, конкретно Нарита. Разбира се, че бележката важи за бюрото от което се купуват йените.

# 524
  • София
Приключи и нашето японско приключение! Hug

Постарахме се да обходим възможно най-много места за тези 10 дена и пак малко сме видели.
Огромна страна и най-вече ме впечатли чистотата по улиците и вежливостта на хората.
Обиколката ни включваше Токио -2 нощувки-3 дни общо, Осака- 6 нощувки, 1 ден + 1 вечер за разглеждане на града. ooooh!
Нара- 1 ден, Киото- 2 дни. В един ден посетихме набелязаните замъка в Химеджи и Окаяма. Дъждът пробвали, обаче планът ни за Кобе. Слязохме на гарата и се качихме обратно на на друг влак.. ooooh!
Последният ден преди полета от Ханеда, който е в 00:30, бяхме цял ден в Йокохама, което заформи кръга от общо 7 посетени града.

Пътувахме с предварително закупени JR пасове и доставени в България по Федекс.
500 йени си е картата еднодневна за Киото. Купувахме я в двата последователни дни, в които бяхме там, посветени за 4те маршрута -отбелязани на картата на Киото, получена с доставените ни пасове. Peace

Общи условия

Активация на акаунт