Япония

• 76 548
  • 591
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Привет момичета Hug
Я да раздвижа темата с невероятна промоция на Катар- 415 евро двупосочен билет до Токио #Crazy как ви се струва...важи до 17-ти януари плащане, а датите си ги избирате до декември, престоя на Доха и в двете посоки е нормален- около 3 часа, всичко си е точно! НО ТРЪГВАНЕ САМО ОТ БЪЛГАРИЯ, за съжаление наши хора от Япония не могат да се възползват Naughty
Купувайте и се насладете на прекрасна Япония Simple Smile
Аз тръгвам още другия месец... Hug

# 496
  • София
Ох, от вълнение не дадох линка, ето го:
http://www.qatarairways.com/bg/bg/special-offers.page?country_id … ce_page=task_nav#

# 497
  • София
Да, добри са цените все още.
Гледам нашите дати в юни имат леко покачване. Ние купихме по 392 евро на човек още с излизането на офертата на Катар Еърлайнс на 05.11.2015, а сега излиза 415 евро. Минимално е покачването. Peace

# 498
  • The QC to be!!!
Супер цени!

# 499
Цените са невероятно добри. През liligo.fr->gotogate.fr при плащане с Маестро цената дори пада на 736 евро за двама. Бяхме на крачка да купим билети за ноември да погледаме червените листа, но сега готвим юлското си пътешествие и не посмяхме да изхарчим пари за още два самолетни билета.
Но със сигурност ще се връщаме в Япония, след всички прекрасни спомени, с които се завърнахме от там.
Благородно завиждам на всички вас, за които Япония предстои. Приятно планиране и още по-приятно изживяване на всичко, което ви очаква в страната на изгряващото слънце.   Hug

# 500
  • София
Здравейте дами,
Отдавна не съм писала, а темата за живота в Япония съм "изяла" доста отдавна. Това беше най-голямото ми надъхване за посещение на Япония, но тогава въпреки че организирах друго пътешествие, постоянно зяпах инфо именно за Япония. И съответно и ние имаме билети от 40% намаление на катарските на същата цена около 392 евро.
kopche: и нашите билети са за юни 14-24, дано не ни вали много.
Искам да благодаря на самурайка и в тази тема за огромния принос, за неизчерпаемата енергия, с която разказва и за готовността да помага. Възхитена съм от информацията, която има. Постоянно се замислям ако някой чужденец ме разпитва за БГ, дали ще имам всичките тези знания по история, география, социология, икономика, всьо  Grinning
Ние ще бъдем 4 дни в Токио и 5 Киото (ще отскочим до някое от градчетата в близост, но още нямам твърда програма). Хотел имаме само за Киото, но като видях тези автентични къщи (споменати няколко страници по-назад) със сигурност ще променям резервацията.
За сега горе долу ми е изяснена ситуацията около програмата, с леки до средни елементи на каша.
Исках да питам предвид дъждовния период къде можем да предвидим "вътрешни" дни. Интересите ми са за музеи, галерия за японско изкуство, може и за контраст някой мол.
Също дали някой от вас е ползвал хоп он, хоп офф бус, докато е бил там или при JR pass не е много разумно. Нашият пасс ще бъде активиран при тръгването към Киото, така че придвижването в Токио ще е с метро.
Благодаря на всички, които се включват с впечатления, снимки и информация. 

# 501
  • София
От промоцията или по точно от "грешката" на Иберия успях да купя два самолетни билета до Токио с тръгване от Болоня и връщане във Франкфурт за 378 евро или по 190 евро на човек Joy за 1-9 ноември
И ние като Chandni  подготвяме юлското си пътешествие, но как да устоиш на тази цена.
Така че сега се връщам да Ви чета, за да мога да правя програмата ни, разчитайки както винаги на Вашата безценна и неоценима помощ Hug

# 502
Versatile благодаря за милите думи.
В Киото и Нара се обикаля основно с автобуси, като дневната карта е 500 йени. Паса е за междуградски дестинации или такива мегаполиси като Токио и Осака, които си имат кръгова ж.п. линия, която се ползва за градски транспорт.
За дъждовните дни бих препоръчала Осака или Кобе - молове,вискои сгради с наблюдателници, подземни молове и т.н. а са на половин и един час от Киото с влак. В Нара Националния исторически музей предпазва от дъжд докато сте в парка, а в стария град има много музейчета, магазинчета и ресторантчета за шмугване.

Роже, честито! Че и периода е чуден!

На нежелаещите да купуват скъпия JRpass напомням, че има вариянт за нискотарифната Peach - даже имат и промоция , и друг локален пас - Кинтецу пасс, който бива 1,2 и 5 дневен и покрва придвижване между Киото, Нара, Нагоя и Кобе. Ако не държите на возене със шинкансен и не смятате да посещавате Химеджи, Хирошима и други по-отдалечени места, този вариянт е по-икономичен.
http://www.kintetsu.co.jp/foreign/english/ticket/

# 503
Здравейте,

И нашето пътуване до Япония наближи.
В тази връзка, моля посъветвайте каква застраховка (какво да покрива) да си направим. Препоръчайте и застрахователна компания....досега не сме правили застраховки при пътуванията, но този път бихме искали.
Благодаря предварително

# 504
  • София
BillyJ: Ние до сега сме правили застраховки за определена сума, примерно 10 или 50 хил евро и евентуално да включва загуба/забавено пристигане на багаж.

Благодаря, samuraika  bouquet
IC картата за удобство ли е само или спестява и пари?

Последна редакция: пт, 22 яну 2016, 17:29 от Versatile

# 505
 Картата е за удобство - като електронен портофейл - зареждаш с пари и после само "титкаш" с нея по гарите на влизане и излизане. Може и на вендинг машинки да я ползваш и някои магазини също. Каквото ти остане - ти го връщат на връщане. Удобно.

# 506
Здравейте мами,

И ние имаме въпрос за здравната застраховка (асистънс) при пътуване в чужбина.
При кого е по добре да се застраховаме Алианц или Армеец? Дали има проблеми при изплащането?

# 507
Здравейте,

Може ли някой да ми даде отделни карти на Tokyo Metro и Toei Subway за да се ориентираме дали и 2те ще са нужни докато разглеждаме Токио?
Объркани сме, какъв билет да си купим: Tokyo Metro 1-Day Open Ticket (600 JPY) или One-day Ticket for Tokyo Metro & Toei Subway (1000JPY).
Мерси предварително.

# 508
Здравейте,

Може ли някой да ми даде отделни карти на Tokyo Metro и Toei Subway за да се ориентираме дали и 2те ще са нужни докато разглеждаме Токио?
Объркани сме, какъв билет да си купим: Tokyo Metro 1-Day Open Ticket (600 JPY) или One-day Ticket for Tokyo Metro & Toei Subway (1000JPY).
Мерси предварително.

Карта:

http://www.tokyometro.jp/en/subwaymap/index.html

Билети:

http://www.tokyometro.jp/en/ticket/value/1day/index.html

# 509
Здравейте,

Мерси предварително.

Най изгодно излизат картите само за метро, тридневната е 1500 йени, колкото е еднодневната за комбинирания билет. Може да се види почти всичко в Токио с такъв пас. Но ако искате да отидете и до Никко по-добре е еда вземете комбиниран и за Тобу. Може двудневен само за метро и еднодневен комбиниран за деня в който ще ходите до Никко. Одайба е на частна линия и за нея не важат пасове никакви, така че се плаща отделно.
Eто как се ходи до Никко и една малко по-простичка карта на Тобу линиите:
http://www.japan-guide.com/e/e3805.html

Общи условия

Активация на акаунт