Япония

• 76 550
  • 591
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Записвам се тук да следя темата.
Ще летим с катарците за Япония юни месец 2016! Hug Hug

Детска мечта ми е Япония! Crazy Crazy Hug
Наистина ли юни е дъждовният сезон там? Thinking

# 481
  • The QC to be!!!
...
Както съм чула от японците, най-неподходящото време да посетиш япония е лятото им. Дъжд, влага, жега, комари по храмовете - говоря и от опит разбира се.  Peace

# 482
...
Както съм чула от японците, най-неподходящото време да посетиш япония е лятото им. Дъжд, влага, жега, комари по храмовете - говоря и от опит разбира се.  Peace
Да, мои познати бяха там за около месец лятото и споделиха същото. От всички снимки, които съм изгледала за мен най- хубавия сезон за там е когато цъфтят черешите. Ако се върна отново, ще е за сакурата, определено Simple Smile  Blush

Катарците имаха много добри цени до Токио в промоцията им преди ден.  Peace

# 483
А на мен есента най- много ми харесва, но края на октомври- ноември, за да има червени кленове. Защото септември няма, както и началото на октомври.

# 484
Kopche ние сме били и по време на сакура- март-април и лятото, точно юни- баш дъждовния сезон, началото на месеца, тази година.  И да- вали, но не е нещо ужасно. Влажно е, но не беше жега. От две седмици имахме два дни със силни дъждове, другото си беше ръмеж. Даже изгорях в Киото карайки колело, беше като цяло слънчево, чудесно време и много приятно. Може би жегите юли и август са кофти време за туризъм.
Миналата година когато бяхме за сакура ни валя повече, беше и доста по-студено.
Но и двата пъти много ни хареса и всеки сезон според мен носи по нещо уникално.
Сега е ред на есенно посещение  Mr. Green

# 485
Здравейте, ще следя  темата защото тази дестинация ни предстои през 2016 г.
Високи ли са цените в обществения транспорт и ресторантите?

# 486

Когато аз организирах нашето пътуване имах много въпроси по отношение на времето. Следях един сайт за времето и виждам, че точно в нашия период - дъжд и пак дъжд. Ние пътувахме от 5 юни до 11 юни миналата година. Пристигнахме в облачно време, настанихме се в хотела и като решихме да излезем за вечеря - дъжд. Видяхме, че от хотела дават за безплатно ползване чадъри, взехме си и излязохме. Намокрихме си обувките, но до сутринта изсъхнаха. В стаята имаше една машина, която не знам каква функция имаше, но до сутринта всичко изсъхваше. Валя ни два дни - но дъжд да ти види окото. Но беше топло, примерно около 20 градуса. Още на първия ден вечерта като се прибрахме установихме, че един от телефоните ни трябваше да го изцедим. както и да е повреди се. Но нищо. Следващият ден също дъжд. Вземахме си по един чадър и напред за забележителности. Третият ден беше по-приемливо. На четвъртият ден видях изгрева, и о радост, видях Япония, като страна на изгряващото слънце. През пози ден пътувахме до Киото, а там какво да видим: носим си чадърите - три броя, а слънце, топло около 25-30 градуса. Следващите дни в Токио бяха много прилични по отношение на времето. Отпътувахме без дъжд в ясно време. Но не се тревожете. По-късно като се върнете, ще си спомняте за дъжда само с усмивка. За секунда не си разваляйте настроението заради един дъжд. И все пак - тук в България ако те вали дъжд ставаш кален, а там в Токио, само мокър. Това ме изуми, как не останаха кални петна по дънките, как не видях мътна дъждовна вода?! Стъпвахме във вода, например с височина 3-5 см, бистра вода, като в басейн пет звезди. Така, че да се види  дъждовното време в Токио си е нещо като природно явление-няма кал. Желая Ви успех. Всичко ще ви хареса, дори и дъждът. А нов телефон купихме веднага след като се върнахме, макар че в магазините на Apple  в Токио , бяха по-евтини, защото ДДС е по-малко.

# 487
  • София
Bara, rd -благодаря и много за полезната и обнадеждаваща информация! bouquet bouquet Hug
Каквото -такова!

Сега е време да запазваме хотелите. Какво препоръчвате- букинга или стаи от arbnb? Thinking
Искаме да разбием нощувките по равно в Токио, Осака, Киото...

# 488
Но стават локви. Бях изумена в друг град, в друга страна, че не стават локви, невероятно оттичане и очаквах и в Япония да не стават локви, но стават.

# 489
Ще дам малко прясна информация.
Цените по ресторантите няма как да ги коментирам, понеже има много различни като клас и цени такива. Има много евтини и много скъпи със звезди мишелин и т.н.
Като цяло в момента в Япония цените са по-ниски от среднит в Европа, като изключения правят кафето(минимум 3-4лв и нагоре, като е гадно) и бирата.. Всичко останало ми се стори приемливо, дори евтино спрямо Европа.
Транспорта е много евтин, ако знаеш как да се организираш и какви карти да използваш, такива цени няма в западна Европа. Лично аз дадох за тридневна карта за метрото в Токио 1500 йени или около 22,50лв, което е смешно. В Киото давах по 500 йени 7,50лв за дневна автобусна карта за всички линии.
Всякакви входове са в пъти по-евтини от Европа, средно вървят по 300-400-500 йени 5-8лв, не съм давал над 1000йени никъде. За 900 йени или 13-на лева беше едно голямо виенско колело на острова Одайба в Токио, в Лондон е 20 паунда.
Електрониката е по-евтина, освен заради ддс, на много места направо го вадят от цената или го връщат на летището, което е 10%. На места правят отделно намаление от още 3%, при плащане с кредитна карта виза. Аз купих една ел.книга за 91евро, като в Европа в момента е 130евро дори в Амазон.
Айфони се купуват на килограм, видях много чужденци да пазарят в магазините им, идва с около 100евро по-евтино спрямо Европа

# 490
За нощувките, които бяха 6 в Токио, използвахме официалният сайт на хотела. Нямаше никакви изненади. Всичко точно. Почакахме около 2-3 часа в фоайето на хотела до 15 часа, както беше обявено в сайта за настаняване. Всички чакаха и си подремваха. Стаята беше точно такава, каквато я резервирахме. Новото което видях за пръв път, е че на всяко легло имаше нещо като пижама - нощница, универсална и за жени и за мъже (приличаха на белите престилки, като на нашите медицинските сестри). Оказаха се много удобни, второто по удобство след чехличките, които вече и у нас се предлагат. Сменяха ги всеки ден. Хотелът го избрахме, така че да бъде в непосредствена близост до гара на Яманоте лайн, защото имахме пасове, които ползвахме още с пристигането за влака Нарита експрес. Изборът на хотел продължи около месец с по около 2-3 часа висене в интернет. Обсъждане с близките, разглеждане на картата на Токио, с нанесени хотели и гари, разглеждане на известните световни сайтове за резервация на хотели и така избрахме хотел Метрополитен на гара Икебекуро. Нямахме никакви затруднения с точното му намиране, в гарите има табелки със стрелки и на английски език, на които са означени по-важните обекти около нея. Хотелите от среден клас - три или четири звезди, предлагат стаи с малки размери, все пак не е за подценяване това да го знаете предварително, за да не се изненадате. Нашата стая беше около 30 кв. м. за трима. И долу-горе за техните стандарти-добре беше. Обикновено закуска няма включена, но се предлага срещу допълнително заплащане, което става в края на престоя. След като избрахме хотела, на официалният им сайт изпратихме писмо по ел. поща с конкретни въпроси: например - желаем стая от дата до дата, броя нощувки за трема човека, колко ще струва, ще има ли възможност за ползване на интернет, в смисъл, ще ни бъдат ли предоставени свързващи устройства за включване в ел. мрежата им на нашите лап-топи или др. Също така е добре да знаете как става плащането - изисква ли се депозит, блокират ли се средства от посочена банкова карта за първата нощувка, как става анулирането. Важно е да проверите в сайта как се предлага интернет, за да няма изненади, важното е да изберете хотел, в който има възможност за комуникация на английски език или друг език какъвто желаете. Малко са хотелите, от среден клас, които имат обслужване на английски език. Новото за мен беше, че при пристигането и при чекирането в хотела, ни беше обяснено на чист английски език, че плащането ще стане в края на престоя, като се включат нощувките и всички разходи, които бихме направили за храна или екстрите, които предлага хотела. Но освен това, беше необходимо да платим депозит в брой или да се блокират средства от банкова карта, която предоставихме там в момента с налична сума, по-голяма от сумата на нощувките. Примерно: Ако нощувките ни струваха 1000 долара, то бяха блокирани около 1500 долара. Аз не бях наясно с тези новости в съвременният свят, но се справихме. Имахме такава възможност, не се губи по никакъв начин средства от картата, те само се блокират не преминават по курс купува от една валута към друга и после при отблокирането-обратно. Парите бяха възстановени много по-късно, но това мисля, че зависи от съответната банка. Тъй като бяха минали около 10 дни след завръщането ни и още не беше отблокирана сумата, написахме писмо до хотела по ел. поща, но отговорът беше, че с плащането за нощувките, автоматично се е задействала процедура по отблокиране на сумата. И наистина след около още пет дни всичко си дойде на място. А за плащането на нощувките си носехме в брой йени, които закупихме от банка в България. Също така и за останалите разходи, които направихме. Те не бяха много, предвид, че имахме пасове, които ползвахме за транспорт в Токио и за влак Токио-Киото-Токио. Не се притеснявайте, всичко ще бъде на ред. Пиша по-дълги постове, но това е начин да си припомням и припомням хубавите неща в живота ми, за което моля да ме извините. Не се притеснявайте, и колкото се може повече си угаждайте, че то какво друго остана. За локвите дъжд, да наистина имаше, но на кой му пука. Локви, локви ама на другия край на света. Все пак локви дъжд - четири, пет звезди. Ако времето е топло, а през юни е такова, няма страшно да се разболеете от мокрите крака. А аз си бях взела едни обувчици, от силикон, ли не знам от какъв материал, но такива като за плаж, продават ги навсякъде в България-15,00-20,00 лева. И изкарах много добре с тях. Дори забелязах, че и там жените бяха обути с някакви обувки от подобен материал, дори  и с токчета.

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 13:37 от rd

# 491
rd, може би си писала в кой хотел сте спали в Токио, но би ли споделила отново. И колко време преди престоя го запазите?  Благодаря!

# 492
Хотелът го избрахме и резервирахме след закупуването на самолетните билети. Така че в края на февруари 2014 г. купихме билетите за полетите, и един месец по-късно резервирахме нощувките - краят на март, което означава около два месеца по-рано.

# 493
  • София
rd, супер полезно инфо! Благодаря ти! Hug

# 494
Ние използваме само букинг и до момента не сме имали никакви проблеми. За Япония конкретно над половин година по-рано се бяхме спрели окончателно на хотели. Голямо ровене беше, резервиране, анулиране на резервации докато намерим нещо, което да е на цената, която си бяхме заложили, да е близо до гара и да изглежда симпатично и чисто. Но в букинга повечето от хотелите бяха с доста висок рейтинг и колебанията бяха големи Peace Ние отседнахме в Осака и Токио.
Транспортът ако ще обикаляте много не е евтин, но пък е перфектно организиран и точен.

Еех, когато вляза в тази тема все се връщам назад и ми става едно щастливо. Имам прекрасни спомени от Япония. Дори когато излезе промоцията на катарците се поколебахме дали да не отлитаме и тази година натам, цените бяха ужасно примамливи...

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 01:56 от Chandni

Общи условия

Активация на акаунт