Япония

• 76 568
  • 591
  •   1
Отговори
# 465
luba-rizova чукни едно съобщение като сте в Нара, аз съм летящ холандец на стероиди, но знае ли човек, може да имам някоя минутка...
За Кобе щях да ти препоръчам едно семейство на airbnb но целия октомври им е пълен , имат само два 19,20 ноември свободни. Иначе е уникално преживяване! Сещам се за едни приятели, които имат много специално местенце за отсядане, а имат и ресторант за телешко (Ямагата гию ползват), ако решите да жертвате токийската нощувка в полза на такава край Нара, свирни и ще ти пратя линк.

За Тсукиджи бих подкепила Иса, ако беше лятото или зимата, някой сезон, когато не е приятно да си навън. Но сега е най-доброто време в Япония, градините избухват в прекрасни цветове, небето е синьо, въздуха свеж...а вие да се забиете в една 80 годишна рибна борса...Оставете го за съботата или за някой дъждовен ден.

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 03:40 от samuraika

# 466
  • София
самураика, обаче пазарът не е само вътре. Има много голям част, която е вън.
Освен това като си спомня какъв студ беше в Нико (високо в планината е), още потръпвам...

# 467
Здравейте!Завърнахме се от Япония в понеделник Simple Smile
Сигурно е доста изтъркано да кажа,че сме очаровани,но наистина е така Simple Smile
Първо да кажа,че многото ми притеснения за това дали ще се стигнем от точка А до точка Б се оказаха абсурдни.Има табели на всеки метър и то на английски,във влакове и метро се съобщават спирките на английски...Много тежко преживях полета от Москва до Токио,беше ми много лошо,едва се довлачих до хотела и така от първият ни ден успяхме да видим само Акихабара вечерта.Другите 2дни в Токио ходихме до Асакуса и храма и уличките със сувенири,Мейджи храма(където имаше традиционна булка в кимоно)Одайба,Шибуя,Шинжику,Кулата на токио,Гинза,искахме да посетим планетариума в съншайн сити но не работеше Sad В кметството се каичхме да видим токио от високо.В Киото успехме само да видим Киомизу ,златния павилион и Гион,където успяхме да видим Гейша(или по скоро май беше Майко)Вечеряхме в един ресторант в  Гион,като не само в него и на всякъде където хапвахме се стараехме да е все местна храна и всичко беше супер вкусно.В Нико отидохме и мога да кажа,че бяхме най-доволни от това посещение Simple SmileОсвен храмовия комплекс,успяхме да отидем до водопада и езерото,където видяхме свободно живеещи маймунки Simple Smile Качихме се с въжената линия до върха на платото от където гледката към езерото беше страхотно.За есенните цветове ...те тепърва се появяваха Simple Smile
Японците са страшно любезни и отзивчиви,поклоните малко ме притесняваха,дори кондуктора в шинкансена при всяко излизане от вагона се покланяше  Confused Приятно ме изненада факта,че никъде не се наложи да разваляме пари,да търсим дребни и т.н. Много удобни се оказаха клетките за багаж по гарите  Wink Интернет хващахме почти навсякъде,по спирките на автобуса в Киото се учудих че има,дори хотела си го намерихме така(че беше наистина сложна улица,макар и на 3мин. от гарата),който беше японски стил с татами и футон легла  Wink Направи ми впечатление,че доста рано затварят магазините около 18-19:00 вече са затворени.
Ако ви интересува нещо конкретно питайте ,ако мога ще разказвам,помагам.

# 468
Здравейте!Завърнахме се от Япония в понеделник Simple Smile
Сигурно е доста изтъркано да кажа,че сме очаровани,но наистина е така Simple Smile
От Япония разочаровани май няма. Абсурдно е да не си впечатлен от отношението, което получаваш там.
Много бих се радвала да видя есенни снимки от водопада Кегон и езерото Чузенджи  Peace bouquet

И едно въпросче относно времето - как се движат температурите през октомври?

# 469
Аааа, има и разочаровани от Япония, разбира се, но очарованите са повече. Peace

# 470
https://www.facebook.com/rosina.baleva/media_set?set=a.102052458 … 3&pnref=story
 Chandni  тук са всички снимки(ще ги отключа за 1-2 дни за да можете да ги видите)
Времето...незнам дали ние имахме късмет,но през целият ни престой беше над 20градуса.След 16:00 се застудяваше и задухваше малко по-силен вятър.Във влака към Нарита(понеже последната нощувка спахме там) си мислех ,че нещо не е наред,защото не капна нито една капка дъжд докато бяхме там(а ние когато ходим в чужбина,задължително ни вали) и слизайки на гарата ни посрещна дъжд Simple Smile Simple Smile ,който беше доста краткотраен и успяхме да се поразходим,хапнахме в един японски ресторант,който направо "изби рибата" от вкусотии.Учудващо за мен в Нико беше най-топло(въпреки че е планинско).

# 471

Chandni  тук са всички снимки(ще ги отключа за 1-2 дни за да можете да ги видите)

Благодаря за фото разходката!!! Времето е било с вас ...  bouquet
Мислено се върнах отново там. За мен Япония беше сбъдната детска мечта и винаги когато гледам снимки от там се просълзявам.

# 472
Под спокойна разходка имах предвид да не препускам от забележителност на забелвжителност с цел да ги вместя за ден и половина,а не,че ще зяпам лежерно токийските улици / макар че вероятно и това е възможно технически/. В Киото имаме три пълни дни, отделно е разходката до Нара, евентуално отделно е и Кобето,ако го решим. Ясно е,че няма само телешко да яде, но веднъж поне ще си го позволим, а той дори е ял истинско Кобе бийф, но в Европа. Друго е там все пак. Пари имаме и йени достатъчно, отделно си носим винаги и евро и долари и кредитни карти. За билета за Метрото знаех, а проблем с ориентацията също ще има, но няма как, и все пак Япония не е на луната. Peace

Привет! Simple Smile
За ориентирането не се притеснявайте. Японците са изключително мили, любезни, добронамерени и отзивчиви, с удоволствие ще ви помогнат да намерите пътя, или правилния изход в метрото. Случи ми се няколко пъти сами да ме питат дали имам нужда от помощ, докато си гледах картата, дори ме завеждаха до правилното място като не можаха да ми обяснят.

# 473
  • Пловдив
Здравейте!
Прибрахме се живи и невредими  Joy Беше разкошно и много ми се искаше да има още, ноо свърши. Като погледна назад, и аз като повечето от вас ми става смешно как съм се притеснявала за оправянето. Общо взето, в Япония сме имали най-малко проблеми с намирането на каквото и да е, сравнение с навсякъде другаде. Дори в Европа е по-трудно. А почти нямахме навигация. Ходихме в Токио, Киото, Нара. Най-много ми хареса в Нара  Grinning . В Нико не отидохме, но не защото нямаше време, можеше да го вмъкнем спокойно, а защото моя мъж не щеше да гледа храмове по принцип. Наистина, като влезеш в един и вече си видял всички, много са еднакви. Но, градините, градините,ееех, съвършени!!! Самото Токио успяхме да овършеем доста сериозно, та програма не макс, а три пъти макс изпълнихме. Основно се движехме с Джи ар паса, с яманоте линията, плюс оранжавата Чуо лайн , тъй като е доста по-бърза между Токио и Шинджуку. Ама такива специалисти се извъдихме по транспорта, че и ние като същи японци подскачахме от жълта на оранжева и на зелена линия, нагласяхме маршрутите, както ни е лесно и така. Препоръчвам на който ще ходи, абсолютно по-бързо и лесно е с Джи ар линиите, отколкото с Метрото. Последния ден хотела ни беше уж пак до гара Шинджуку, ама на една спирка и половина , та ползвахме метро, то пък беше най-изчанчената възможна линия, за да отидеш от спирка 27 до спирка например 29 трябва да прехвърляш на спирка 1, да сменяш платформи, да се качваш на други етажи... /а не просто от другата страна на линията/, не че е трудно , ама е много изморително да се напрягаш да не се качиш на грешното метро.А и гарите са по-някак юзър-френдли от Метро станциите ни се стори. Както и да е, но проблеми с ориентация, никакви. Дори като ходихме на рибния пазар, ходихме от джи ар гара, спирката е на 15 мин. пеш, и погледнахме картата на гарата и тръгнахме нанякъде, ходим, ходим, по едно време си казахме, че трябва да погледнем вече накъде точно да продължим и в момента , в който си го казваме и виждаме сложена карта точно там. Същото беше и на следващото ни чудене - там пък имаше табела  hahaha Абе хората такаса го решили, че просто да не се моташ и за сек. Ходихме и на Асакуза /не ни хареса/, на Токио скай трий /не е супер впечатляващо, но си заслужава/, на Мейджи храма, той много ни хареса, на Ропонги също /изключително изчанчен квартал/, Акихабара, Одайба, рибния пазар, в близост до него има една превъзходна градина, Уено парка, парк Гойен на Шинжуку, на Императорския дворец /пълно разочарование беше, ходихме там уж заради парка, ама беше затворен/, абе слезнахме почти на всички спирки по Йаманоте линията плюс на 1-2 от оранжевата линия, на 47 ронина храма също. В Киото не можах да изпълня програма макс, защото първия ден отидохме наобед, настанихме се и  първо ходихме до двореца с парка до него /не ни хареса, отново/, после до замъка Ниджо /уникален/ и стана 17 часа, а забележителностите затварят. Отделно половината от единия ден в Нико ни беше зает да гледаме парада, тъй като на 23 октомври им е празника на града и имат страхотен парад. Ходихме и до Арашияма /страхотна красота е там/, парка на маймуните, бамбуковата горичка и каквото има в околността, а също и разбира се златен, сребърен павилион плюс още доста други в региона на единия и другия, японските градини се оказаха перлата в короната на страната. Нещо изключително и умопомрачително невероятни. За храната ядяхме в ресторанти, страшно ни хареса, супер вкусно, прясно и ЕВТИНО. ОНзи ден си намерихме първата сметка от ресторант, в първата вечер там ... 13 евро  #Crazy Ходихме и на Гион, разбира се видяхме и две истински гейши, другите бяха фалшиви, на мен поне не ми беше достатъчно японско дори и в Киото, при следващото ходене ще отседнем при местни хора и ще идем по-далеч от туристическите места. Организацията навсякъде беше перфектна, хората също любезни, не сме имали и езикова бариера. В Нара се запознахме с дечица, дойдоха да ни интервюират в час по английски език, много много бяхме впечатлени. Видяхме и сърничките и буда и дори пробвах земетръсните принадлежности, моя мъж не успя, тъй като стола беше само до 100 кг.  Grinning Това, което е негативно, не може само хубаво, много пушат, дори по заведенията. Другото е, учудващо не спазват предимство на пешеходна пътека. Друго негативно аз не видях. Младите хора в Токио са изключително интересни, бяхме на една-две тиййнейджърски улички  и ни беше невероятно. О, бяхме ив Гинза. Вечер градовете са приказха. И токио и Киото. Въобще като за първо презокеанско пътуване с първи далечен полет сме супер доволни. Проблеми с часовата разлика нямахме никакви. А, за яденето, едната вереч си правихме и гала вечеря на Одайба с гледка към моста през нощта, с омари, разни стекове, плюс супер десерти, и платихме по-малко, отколкото за подобна вечеря в България. Закусвахме в техните пекарнички , само европейски храни - и кроасани и понички и какво ли не. Голям смях беше - всички до нас седнали и си взели по едно кроасанче или една бутер нещо си, а ние с мъжо напълнили цялата кошничка  hahaha. Закуските са единственото, което е маалко по-скъпо , сравнено с Европа, всичко друго ни се видя по-евтино. Е, има и ресторанти с по менюто за 250 евро, но в тях не сме и помислили да ходим. Ходихме и по сладкарнички, невероятни десерти има.А, другото негативно, не можахме да намерим хубаво еспресо, всъщност каквото и да е еспресо, освен в едно кафененце до една бабичка. Може би в Старбъкс е имало, ама там така и не влезнахме ,н еобичаме американски вериги, хеле пък в Япония. И, да, този Хелуин навсякъде ... твърде много е настъпила Америката и дано това нещо се спре, че ...тази невероятна страна много ще загуби, ако се поддаде. Но явно, тъй като е много близо до тях, Европа е по-далече и няма как ... Абе много интересни неща, но не може всичко да се разкаже. Ак онякой ходи скоро, да си знае, че няма да има проблем с нищо. Честно да кажа, там се ходи най-лесно и без предварителна подготовка, а като се сетя как се притеснявааах ... Ама като не знае човек. От летището до първия хотел ходихме с Лимузин буса ,тъй като спира пред хотела. Навръщане хванахме Нарита експрес, горещо препоръчвам, за 57 мин от гара Токио , а е страхотно удобен, покрива се от паса. Паса го активирахме на първата сутрин в Токио, без проблеми, за 3 минути, без опашки.
Ами това е, ако някой има въпроси, също съм насреща.
http://antisneji.snimka.bg/travel/yaponia.884379

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 18:41 от luba_rizova

# 474
Ех, Люба Ризова, чак ти завидях!  Hug  Пак ми се приходи в Япония...  Joy  Обаче в Нико точно природата и градините са впечатляващи, е и храмовете, да, но те градините все край храмовете. Както и да е, пак ще отидете  Laughing  Много приятно и емоционално си описала пътуването ви. Аз не посмях да си пльосна тук накъсаните, объркани, емоционални и полубезмислени впечатления, които бях нахвърляла тогава, по други теми из форума.

# 475
Супер! Благодаря за разказа! И като тръгна натам ще те питам.
п.с. Имаш страхотни снимки за календара догодина - да не забравиш!   Hug

# 476
Браво! Аз тръгвам утре по подобен маршрут, дано хвана по-добре есента

# 477
  • Пловдив
Момичета, нямаше да бъде възможно без вашата помощ и съдействие, много Благодаря!  И на самурайка също,огромен  поклон!  Hug
Забравих да кажа за бисквитката, че ни чакаше в  хотела, страхотна работа ни  свърши , много си заслужава!
алекс, аз мислех,че си отишъл вече. Много ще ти хареса, чакам да се върнеш и пътепис даже  bouquet . А есента ще е страхотна ,очаквам  до началото на ноември да стане приказка! Особено  единия храм, който е по  пътеката на философа, трябва да видя как се казваше, да не го пропуснеш, той  е изключитлен точно през есента! Уникална красота ! Самата пътека иначе е едно нищо, де.  Късмет и весело да си изкараш!
Пина, нямаше как да не кажа две приказки след цялото ми мрънкане,че ще се изгубим, умрем от глад  и какво ли още не... а точно мъжо,който се притесняваше от храната,  почти обяви Япония за място за кулинарен туризъм, има много чувствителен стомах, винаги или получава киселини, или се разстройва,  е как  за 10  дни абсолютно нищо , ама нищо не му стана.  Това за първи път! Дори в Италия удрям е на камък понякога с яденето , е тук лабаво  няма ... Оф,  лаком гъз, има много впечатлителни неща,аз за хапването си  мисля, ама то баш ми беше дерт, не заради мен, ама се притеснявах.
Цлете , на целия ни карък, който ни преследваше преди заминаването и фотоапарата се прецака, та снимките са с телефона.  Е, как ме е яд.... срамота просто.  И не стават за календар.

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 19:09 от luba_rizova

# 478
Ехееее, кога отидохте, кога се върнахте!
Радвам се, че ви е харесало. bouquet
За ориентацията - много си зависи от нагласата, аз съм го казвала хиляди пъти. Ако си нагласата, че си на Марс и всичко е шантаво и изчанчено и няма начин да не се загубиш - така и ще стане. Ако се спреш и реагираш спокойно - огледаш се за табела, погледнеш карта, вдигнеш глава нагоре и видиш стрелка - всичко е много лесно. Какато казва и Люба -  има си всичко и то точно там, където ще ти потрябва, само трябва да преодолееш паниката.

Люба Япония е обявена за една от най-добрите гурме дестинации (в Токио има повече Мишлин ресторанти от Париж), но напоследък така наречено " B - gourmet" (евтин клас гурме - малки семейни ресторантчета с уникална кухня и ниски цени) става толкова популярно, че хора идват на екскурзия с точно такава цел - обикалят определени ресторантчета и градчета, известни с това. Освен това има и не малко рамен туристи, което мен ме изненадва. Аз съм върл фен, но чак някойда се вдигне от майната си и да обикаля по префектурите да яде рамен  не ми се вярваше! Да живее ниската йена!
http://www.nippon.com/en/features/jg00015/
Страхотно сте си изкарали като за първа кратка почивка. За следваща - задължително мръднете в провинцията и по встрани от туристическите места. Няма нищо по-очарователно, успокояващо и лекуващо духа от японско село. И задължително отседнете при местни хора - хората са си забележителност сами по себе си!

И пак за манджата, понеже все се каня да го сложа някъде този линк и все забравям! Ако искате да си организирате нещо по-така (а то е задължително) за кулинарно преживяване - един много полезен сайт в който да си изберете ресторант. Моля, да не се гледа от бременни и хора на гладен стомах.
https://gurunavi.com/

Токио Мотор Шоу е от Окт.30 до Нов.8 - за маниаците.
http://www.japantimes.co.jp/news/2015/10/28/business/highway-fut … transport-starts/
И там няма да мине без манджа  chef
...there would be food stands outside that will feature fare from famous restaurants selected by gourmet bloggers.

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 07:11 от samuraika

# 479
Момичета, нямаше да бъде възможно без вашата помощ и съдействие, много Благодаря!  И на самурайка също,огромен  поклон!  Hug
Забравих да кажа за бисквитката, че ни чакаше в  хотела, страхотна работа ни  свърши , много си заслужава!
Още един в клуба на доволните от Япония  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт