Япония

• 76 019
  • 591
  •   1
Отговори
# 360
  • The QC to be!!!
Самурайка права си.  Peace Но ако си жена и биваш спряна от разтеж в позиция само заради това… или примера който дадох… чудя се, как би се чувствала?

На японците им е мн. трудно да говорят англ., но човек сблъсквал се с различни акценти и култури ще се помъчи и ще ги разбере, а и те са прекрасни мим - цяла книга може би биха могли да напишат с мимики.  Grinning Чак им завиждам за тези способности.

# 361
Самурайка права си.  Peace Но ако си жена и биваш спряна от разтеж в позиция само заради това… или примера който дадох… чудя се, как би се чувствала?

Много пъти ми се е случвало. И съм се ядосвала, ревала съм, даже и за съд мислих веднъж - щях и да ги осъдя лесно, но щях реално да загубя повече, отколкото да спечеля от подобно дело. И с хората съм говорила много пъти. Но правилата тук не са спуснати от небето, еволюирали са, имат си културните корени и обосновка. За нас са неразбираеми и странни, но както каза един професор - Япония е това което е благодарение на тези правила и тези социални конструкции. Ако бяха други, щеше да е друго - Америка, Бангладеш, Танганайка...но не и Япония. Fair enough, аз не се чувствам капацитет до там, че да им давам акъл. А и те не са тръгнали да налагат ценностната си дсистема другаде, както го правят....някои други страни от първия свят, да ги оставим анонимни, никой няма да се досети. Wink

# 362
  • Пловдив

Много пъти ми се е случвало. И съм се ядосвала, ревала съм, даже и за съд мислих веднъж - щях и да ги осъдя лесно, но щях реално да загубя повече, отколкото да спечеля от подобно дело. И с хората съм говорила много пъти. Но правилата тук не са спуснати от небето, еволюирали са, имат си културните корени и обосновка. За нас са неразбираеми и странни, но както каза един професор - Япония е това което е благодарение на тези правила и тези социални конструкции. Ако бяха други, щеше да е друго - Америка, Бангладеш, Танганайка...но не и Япония. Fair enough, аз не се чувствам капацитет до там, че да им давам акъл. А и те не са тръгнали да налагат ценностната си дсистема другаде, както го правят....някои други страни от първия свят, да ги оставим анонимни, никой няма да се досети. Wink
Абсолютно точно и на място казано. Peace Съгласна с всяка дуна, самурайка. Добра,лоша, справедлива или не, Япония е уникална и неповторима в своята различност. Няма как да я разберем. Ох, с прочетеното от последните постове вече нямам търпение да стане октомври . Малко ще ни е седмица, но... По-добре от нищо. Ще чакам подробните разкази, малко по малко ще почна да нагласям програма, за там трябва да ми е точна и подробна,да не се изгубим случайно. Благодаря,момичета и момчета,че споделяте, това отваря нови хоризонти. Между другото моят съпруг от сега е притеснен,че ще си остане гладен там. Като му разказаха колко са големи порциите,хахахаха.  hahaha
весел ден!

# 363
luba-rizova- насреща сме за въпросчета, докато ни е прясно в главата. Кажи на мъж ти, че гладен няма да остане. Тази храна в многото малки чинийки е основно в гурме ресторантите. Повечето улични и непретенциозни заведения предлагат прилични порции които са или с ориз или с нудъли объркани къде с месо, къде с нещо морско. Или най-различни видове панирани неща. Местният омлет - окономияки натъпкан с какво ои не.Горещо препоръчвам всичко с къри  Laughing За кафе и закуска има на всяка крачка френски пекарни с невъобразимо разнообразие от тестени изкушения...ще ги откриеш по уханието отдалече .

Осака в неделя е страшно оживена, всички са по улиците и магазините. Видях най- сетне същинският кауаи стил....мале мале. Някои девойки наистина дават всичко от себе си да изглеждат различно.

самурайке - ако може последно да те изтормозя с въпросче  Mr. Green
Защо има вагони във влаковете само за жени, както и почти никъде не видях магазин едновременно за мъжки и дамски дрехи .
Ние сме в района на гара Намба и се впечатлих от гигантските игрални зали с ротативки. Влязохме от любопитство,но не издържахме и секунда на кошмарният шум. Нарочно ли е толкова шумна вентилацията ?

# 364

Защо има вагони във влаковете само за жени
Ние сме в района на гара Намба и се впечатлих от гигантските игрални зали с ротативки. Влязохме от любопитство,но не издържахме и секунда на кошмарният шум. Нарочно ли е толкова шумна вентилацията ?
Вагоните само за жени четох, че са с цел в пиковите часове да намалят до известна степен дискомфорта на дамите. Предполагам видяхте сутрин какво е положението във влаковете  Peace

Ооо, и на нас ни направи впечатление какъв невероятен шум е в Pachinko залите. Не влязохме в нито една, не поспяхме да си го причиним, но когато се отвореше входна врата, отвътре се чуваше някаква ужасяваща смесица от супер силни звуци. Имам чувството, че се зомбираш в тази обстановка.  ooooh!

Аааа, сетих се за нещо .... maria.krumova, обърнахте ли внимание, че и металните капаци на шахтите са произведения на изкуството, ние им се дивихме, но така и не ги снимахме. Но сега, във фейсбук, попаднах отново на тях:

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 20:54 от Chandni

# 365
И аз да питам, че лудо любопитство ме гони - защо народа масово спи в градският транспорт?  Чак и няколко правостоящи спящи видях   Crazy

# 366
И аз да питам, че лудо любопитство ме гони - защо народа масово спи в градският транспорт?  Чак и няколко правостоящи спящи видях   Crazy
Е,  теб не те ли унасяше във влака,  едно такова монотонно се движи,  особено сутрин,  когато си станал рано-рано.  И в западна Европа доста си доспиват в метрото Simple Smile

# 367

самурайке - ако може последно да те изтормозя с въпросче  Mr. Green
Защо има вагони във влаковете само за жени, както и почти никъде не видях магазин едновременно за мъжки и дамски дрехи .
Chandni ти е отговорила. А и по влаковете има всякакви, включително извратени типове търсещи вълнуващи усещания. За да могат дамите да пътуват спокойно има вагони само за жени (повечето са само за жени от7 до 9 в сутрешния час пик, през другото време са смесени). Има много смесени магазини за мъжка и дамска мода. В големите дипартмент сторс са разделени. Не е някакъв вид специална японска сагрегация. Но на партита ми прави впечатление, че често се разделят на момичешка и момчешка групичка. Това вече не знам защо е, но аз като не мога да си обясня нещо и се сещам за думите на генерал МакАртър - нация от 12 годишни  Mr. Green

В пачинко залите невъобразимия шум е от милионите метални топченца, с които се играе, не е от вентилацията. Това е такова мъчение за тялото и духа, че не знам как може някой да си го причинява. Това е хобито (пачинко) на най-ниската прослойка хора - като правило нискообразовани маргинали. И тук си имат нещо като цигани - хора със своя си субкултура - имат си своя мода (анцузи на Hallo Kitti) изрусяват си децата, женят се млади, едва избутват гимназия. И живеят на помощи. Та те са основните клиенти на тия заведения.

Да знаеш, не сте изпуснали сувенирчетата. В събота бяхме на суши - вече не се печелят страпчета със суши за сувенир, а някакви ужасни бакуган-магнитчета. Язък, бях се наточила да се запася за подаръци в Бг...

aomame_b защото да се пътува по 1-1,5 часа е нормално, в Токио и по повече; защото работят до късно и после ходят по клубове, хобита, уроци; защото не могат да четат в тъпканицата; защото няма какво интересно да зяпат, не са туристи, всичко наоколо им е до болка познато; защото да говориш по телефона си на висок глас във влака е неприлично....Ти защо мислеше че спят всички масово?

# 368
самурайке , не знам как да изкажа благодарността си за своевременните напътствия от твоя страна и изчерпателните отговори на безкрааайните ми въпроси  Hug Hug :hug

(Намерихме и магазинчето за стари кимона в Нара  Wink.....взехме си няколко нещица)

Пожелавам на повече хора да могат да посетят тази впечатляваща страна и да видят един наистина различен начин начин на мислене и поглед върху живота  Simple Smile

Целувки за последно оттук  Simple Smile

# 369
Samuraika, предположих че е дълго работно време, дълъг commute и ниска престъпност. Дните на Японците изглеждат дълги ...

# 370
мария  Hug лек полет! По вода, дет се вика Mr. Green Радвам се, че сте намерили магазинчето, в Киото са доста по-скъпи подобните такива. И пак да дойдете някоя есен. Ако наемете апартаментче може да си направите хубава staycation - да се изфукам с нова думичка, една австралийка ми го каза този термин.

Samuraika, предположих че е дълго работно време, дълъг commute и ниска престъпност. Дните на Японците изглеждат дълги ...
Точно така, много правилно си предположила. И наистина японците спят малко. 5-6 часа сън е нормално за хора средна възраст. Аз без да се наспя поне 7 часа съм неадекватна, как го правят тия хора не знам  ooooh! А как имат сили да работят на по 60-70-80 години - още по-малко. Това да се пенсионираш и да започнеш мечтания частен бизнес е масово разпространено. Имаше една реклама на Duracel - едното зайче с обикновенните батерии се скапваше, а другото продължаваше да дрънка на барабанчето - е тва са японците, батерийките им са други явно. Peace

# 371
  • The QC to be!!!
Във влак и метро си доспиват, не е толкова люшкане и лакатушкане причината.  Wink Като работиш по 60+ часа на седмица и ако имаш късмет на ден да ти е 2 или под 2 часа комют до работа и обратно, може и да имаш време да се наспиш. Но ако нямаш, дремеш във метро/влак.

# 372
mariа сблъскахте ли се с Пол Макартни на летището? Mr. Green

# 373
Тюууу да му се невиди....а казваш , че съм наблюдателна  hahaha

Ама за сметка на това мисля, че видях най- мустакатата катарка преди малко  Crazy

А сега кажи тази нова дума staycation нещо  като ваканция със стоене на едно място ли трябва да означава.

# 374
Иииих, разминали сте се. Ама и той пък да не ти се обади  Crossing Arms

Оказа се, че за любимия вид ваканция на мъжа ми си имало дума  Grinning и значело да си седиш в къщи и да си ваканцуваш, ходейки по ресторанти, музеи или просто на двора с биричка пред BBQто. Ама сега с бума на апартаментите под наем било мода да си наемаш някаде и да си правиш "стейкейшън" от там. Таз австралийка така си беше наела в Киото като вас, но едно малко апартаментче, не мачия, че много скъпо, за две седмици и каза че си била изкарала супер с разходки и безцелно моткане. Беше отишла веднъж до Осака и до Уджи само, много лека програма откъм туризъм, но много си била починала - истинска ваканция, не екскурзия. Каза че пак ще го направи, но мисли да се забие някъде в Бепу или Окаяма - сред онсени и природа. На мен много ми хареса идеята. Не е подходяща за първо посещение, но като цяло звучеще хем забавно, хем отмарящо.

Общи условия

Активация на акаунт