Япония

• 76 032
  • 591
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте на всички!Отдавна не съм се включвала,но редовно ви чета и много се радвам ,че споделяте толкова много  Hug
Има ли някой, който да е ходил до Никко(че сега съм на тази вълна)  Party
Междувременно изчетох 5-6 книги за Япония,сега съм на "Писма от Япония" и е страшно интересна Simple Smile Купих си и един разговорник в който не е обяснено и не мога да разбера произношението на думи в които буквата "В" е отбелязана с кръгче отгоре,дали има някакво по специално произношение  newsm78

# 376
Има ли някой, който да е ходил до Никко(че сега съм на тази вълна)  Party
Има, да... Simple Smile Какво точно те интересува за Никко?

# 377
Chandni какво посетихте в Никко?Аз най-много набирам информация от този сайт http://www.japan-guide.com/e/e3800.html и се чудя дали да видим всички елемнети от комплекса,дали ще ни стигне един ден?Видях,че нямало комбиниран билет за всичко,така ли е?Ходихте ли в околността на някой от водопадите или езерото,а онсен може би?А в самия град?Ще ми е интересно да разкажеш какво ви е впечатлило в Никко  Grinning

# 378
  • София
Момичета, пълните ми душата Wink) Толкова интересни неща споделяте, благодаря, за сега събирам информация за нашето пътуване, което се отложи малко във времето , но задължително ще се състои Wink)

# 379
  • Англия
И на мен, изобщо не планирам пътуване в близкотоббъдеще, но ми е страшно приятно да чета. А някой знае ли защо в онсените не се допускат хора с татуировки?

# 380
Chandni какво посетихте в Никко?Аз най-много набирам информация от този сайт http://www.japan-guide.com/e/e3800.html и се чудя дали да видим всички елемнети от комплекса,дали ще ни стигне един ден?Видях,че нямало комбиниран билет за всичко,така ли е?Ходихте ли в околността на някой от водопадите или езерото,а онсен може би?А в самия град?Ще ми е интересно да разкажеш какво ви е впечатлило в Никко  Grinning
Аз също използвах http://www.japan-guide.com като отправна точка за планиране на нашето пътуване. Преглеждах това, което се препоръчва за посещение и онова, което ми направи впечатление включих в програмата. 
Никко определено ни хареса. Използвахме JR Pass-a и съответно се придвижихме до там с JR линиите. Обектите обикаляхме с туристическия автобус на частната компания Tobu. Излизайки от JR - гарата, вляво от входа й, има спирка на този автобус. Aко пристигате в Никко с частната Tobu Line, въпросната спирка е точно срещу гарата. Билет за автобуса купихме от гишето в JR-гарата. Първата спирка на автобуса e JR Nikko Station, втората е Tobu Nikko Station. Ние излязохме от гарата и се заоглеждахме за табела за туристическия автобус. До нас се озова възрастен японец и веднага ни заговори. Извади и ни подари  карта с маршрута на автобуса. Усмихнат, любезен, като всички там, попита от къде сме. След отговора ни "Булгария" (чухме, че японците така го произнасят) последва: "Оооо, Мейджиии, йогурт, вери гуд"  Peace И попита как се произнася точно името на страната ни, защото допълни ние казваме "БуРгария". Много мил човек.
Първо слязохме на спирката пред Rinnoji Temple, в който тече реновация, буквално е разглобен на съставни части, около него е направена временна постройка и влизайки вътре се завърташ от всички страни и виждаш от различните нива/етажи на постройката как тече ремонта. В част от постройката са изложени и обекти за поклонение. След това хванахме същото автобусче към Toshogu Shrine и Taiyuinbyo.  Tōshōgū е много красив наистина - богато украсен храмов комплекс сред гората. При входа има и впечатляваща 5-етажна пагода. Много ни харесаха дърворезбите върху сградите из целия комплекс - много детайлни, цветни, позлатени. За  огромно съжаление прочутата Yomeimon Gate в момента се реновира и е покрита (ремонтът в комплекса е до 2019, не знам дали през есента ще е готова), а за нея бях чела, че е може би най-богато украсената постройка в Япония.  Предполагам, че е внушителна, но уви, нямахме късмет да я видим - нито нея, нито Rinnoji Temple. На връщане слязохме на Shinkyo Bridge. След фотопауза там, се разходихме и позяпахме по уличките на града. Спокойно и приятно място. До езерото Chūzenjiko и до Kegon fall не ходихме, нито към онсените. Наблегнахме на храмовете, сметнах, че около езерото по-впечатляваща ще е гледката през есента, когато всичко ще е обагрено в червено-оранжево, така че вие може да направите пауза там и да се порадвате на есенните багри наоколо.
Тук - http://www.tobu.co.jp/foreign/index.html има информация за пасове, аз не съм проучвала, защото за Никко бяхме отделили един ден. Все пак пътят с JR влак от Tokyo до Nikko е около 2 1/2 часа в посока и нямахме кой знае колко време.
Смятам, че за един ден е възможно да се посети освен това, което видяхме ние и Chūzenjiko, Kegon и някой онсен. Е, може би малко по-бързичко трябва да върви разходката, за да се вместите в рамките на деня.
Ние нямахме никакъв шанс да отделяме повече от ден за Никко. Но и това, което успяхме да видим, макар и не много, ни напълни сърцето и си тръгнахме от там с красиви спомени.
За всеки обект заплащахме отделна такса. Tōshōgū е с малко по-висока входна такса, но наистина е  много колоритен и добре поддържан комплекс и си заслужава.
Имайте предвид, че там е гористо и в сравнение с Токио си беше доста хладничко. Облечете се добре.

Изобщо забелязахме, че храмовете, които посетихме в Япония са перфектно поддържани, свежо боядисани, блестят, все едно преди дни са реновирани, което е похвално разбира се ...   bouquet

А някой знае ли защо в онсените не се допускат хора с татуировки?
Може би заради Якудза, нали членовете й са с татуси   Party Сигурно за да не стресират останалите посетители. 
Трябваше да отида до някой  онсен да проверя дали ще ме допуснат - имам на ръката си татуиран голям надпис на китайски   Laughing

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 18:44 от Chandni

# 381

А някой знае ли защо в онсените не се допускат хора с татуировки?
Може би заради Якудза, нали членовете й са с татуси   Party Сигурно за да не стресират останалите посетители. 
Трябваше да отида до някой  онсен да проверя дали ще ме допуснат - имам на ръката си татуиран голям надпис на китайски   Laughing
Нямаше да те пуснат  Peace Някъде бях чела, че на някои места пускат, ако си лепнеш лепенка да не се вижда татуса, ама сега не намирам къде беше статията. Много се мисли по този въпрос, дано измислят нещо скоро.

# 382
  • The QC to be!!!
Като си сложите грим който заличава и сте готови.

# 383
Ама те искат в баня да влизат - вода, сапун, търкане, киснене...

# 384
  • The QC to be!!!
Самурайка, нали рекламират някакви фон дю тен които става за плаж, уж не се измивал освен ако не почнеш съвсем да го търкаш. Сега ако татуйровката е голяма… не може, но за малки може да ги покрие, то зависи и къде са. Аз грим не ползвам  Blush но съм попадала често на рекламите им.

# 385
Привет на всички.
Още на първият ден в България установих как подсъзнателно ми е повлияла Япония. Раздавайки дребни сувенирчета на колегите в офиса , приемах благодарностите им с поклон от кръста  Mr. Green беше изненада и за самата мен ,че го правя без да се замисля  Simple Smile
Непрекъснато разказвам за всичко което съм видяла и ме е впечатлило а то е безкрайно много.

За Никко - ние отидохме до езерото и водопада но не беше разеленено и признавам не се впечатлих особено. Комплекса от храмове беше друго нещо и определено си заслужава.

Много ме е яд, че не си организирахме онсен преживяване.

# 386
А печати събрахте ли си?  smile3525

Част от нашите печатчета:

Heart Eyes

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 00:16 от Chandni

# 387
... поклон от кръста  Mr. Green ...
Много ме е яд, че не си организирахме онсен преживяване.

Аз се кланям и по телефона  Mr. Green
А за онсена - непременно! Нали пак ще идвате и есента да видите? Wink

Chandni Много са красиви! Аз бих си ги рамкирала и бих си ги сложила на стената.

# 388
Ще ми се пак да дойда но следващата голяма и далечна  екскурзия като съберем финанси ще е Кения, Танзания и Занзибар  Grinning Ама за там ще търсим организирано с агенция, че по-опасничко.

Chandni - ако трябва да съм честна дори и не се сетих за печатите. Твоите са страхотни и идеята на Самурайка да ги сложиш в рамка е супер. Така ще ти напомнят по-дълго за приятното прекарване отколкото ако хващат прах някъде.

Аз  пък за спомен от екскурзията захванах да си подкастрям  едно храстче в двора  hahaha
На всеки разправям, че няма растение на което да не му е взето здравето от рязане

# 389
  • The QC to be!!!
Имаше едни карти като ходихме ние, и на самата карта бият печат също. За децата е интересно с картите, та ако сте с деца, може да ги потърсите, те са безплатни и са по обектите. Нашите мисля ги взехме като ходиме на Камакура.

Общи условия

Активация на акаунт