Ето го СЕПТЕМВРИ свеж! Започва есенен бебевалеж - Тема 9

• 39 118
  • 509
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Честито Карамелска!!!!! Надявам се всичко при вас да се развие добре от тук насетне и да няма нищо притеснително от изследванията.  Hug

# 121
iskambebe, ти вече сама така си решила, но да те подкрепя и аз - дишай и не се сърди нито на себе си, нито на мъжа си - говори за всичко с малкия човек - тез малки съкровища много обичат, и полека-лека всичко ще ви се напасне. стискам палци!  Hug

island_of_dreams, много хубаво си описала как се чувстваш. и аз бях така към края, поне малко остана. Дано е ок кръвното

Прегръдки на всички, който още чакат незабравимата среща - всичко ще се нареди скоро, скоро и ще се чудите просто как сте живели без тези малки съкровища, а не как ще свикнете и ще се справяте с тях.

Дидката, поздравления за предложението   bouquet

Уики, честита да е Христина!

Карамелска, честита Аника! От сърце стискам палци и се моля скоро-скоро да те зарадват, че всичко е ок с малката. Просто не мога да си представя какво ти е, докато чакаш. Прегръдки и кураж!

# 122
Честити малки принцески на Wickedly и Karamelska,много да ви радват!!!

Преди малко се прибрах от очен лекар и много се издразних.Попринцип съм късогледа с много малък диоптер ама АГ-то каза за всеки случай да отида.Разшири ми зениците,прегледа ме уж всичко е наред за нормално раждане,и накрая ми вика "ами то това не е точна наука като математиката и все   
 пак по малко да напъваш" направо щях да падна!Незнам как ще родя без да напъвам. Simple Smile

# 123
  • София
Честити малки принцески на Wickedly и Karamelska,много да ви радват!!!

Преди малко се прибрах от очен лекар и много се издразних.Попринцип съм късогледа с много малък диоптер ама АГ-то каза за всеки случай да отида.Разшири ми зениците,прегледа ме уж всичко е наред за нормално раждане,и накрая ми вика "ами то това не е точна наука като математиката и все   
 пак по малко да напъваш" направо щях да падна!Незнам как ще родя без да напъвам. Simple Smile
hahaha hahaha hahaha
тая сигурно не е раждала

# 124
  bouquet Честити бебешорчета на Wickedly и Karamelska, много здраве, късмет и усмивки!  Hug

# 125
Wickedly и Karamelska, честито!!!

# 126
  • ул. "Мечтание"
Karamelska, честито!  Hug  bouquet Heart Eyes

# 127
Честито на  Wickedly и Karamelska  да са ви живи и здрави бебенцата и само радост да ви носят   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 128
  • София
Честитоооооооо, Карамелска! Tada

# 129
Честито на новите майчета Simple Smile
Цветелина Костадинова :
Доволна съм като цяло от Щерев. Най-вече от лекарите. Оставиха ме да опитам нормално. После педприеха адекватни мерки, за да си отидем оттам живи и здрави. Не са ме мъчили да раждам нормално, при положение, че няма как да стане, защото попаднах на една жена раждала 30 часа в майчин дом без разкритие и накрая секцио. Направиха най-доброто за мен и бебето ми и ни спасиха живота. В същото време ми дадохда шанс и уважиха желанието ми. Лекарката ми идваше да ме види и в следващите дни, за да види дали всичко е наред. Същото беше и при съкватирантката ми. Получихме и компнсация, заради ремонта нямаше място и бяхме в стая без саитарен възел в началото. Направиха ни подаръци. Обезболяването беше супер. Боли си, но ти дават свещички, с които болката става поносима. Седмица по-късно се чувствам много добре. Почти не ме боли. Анестзиолога ми беше супер. Бях при Николаев, няма такъв точен човек. Обеснява си какво ще ти прави, поскрепя те, окуражава те. Много беше готин като цяло, пуска и майтапи, та съм се смяла с операцията.
От акушерките съм със смесени чувства. Имаше някои много готини и печени и разбрани, но някои... според мен не са на  нивото на болницата. Тази, която ме подготвяше мен клизма и т.н. много и се издразних. Жалко, че не и помня името Поли някоя си ... Само ми повтаряше ми така е боли, то после боли още повече с един такъв тон , какво очакваш като искаш естесвено. Чувствах се като идиотка, че искам естесвено едва ли не. После ми каза, че тя направо решила секцио, че да и спести тия болки. Никой обаче не е бил груб или да обижда. Бебетата бяха при нас през деня, вземаха ги за преобуване и за прегледа от неонатолога или педиатъра, не знам как се води Дачева. През нощта ни ги вземаха, не знам дали само на нас (секцио) или на всички.
Дачева също беше много готина, миаваше всеки ден да каже как е бебето, колко е наддал, отслабнал и т.н.
Малко не им харесах организацията, не знам дали не им достигаха хора, ама често се случваше излизаш да потърсиш акушерка за нещо и се оказва, че на етажа няма никой, защото е долу  родилното. Само една акушерка ми каза, слизам долу, ако има нещо звънни на един кой си телефон. Връщам се след еди колко си време. Иначе си имахме оставен GSM за спешни случаи.
Една обаче беше толкова груба и така ми сложи инжекцията, че ми остана синьо, ама това са бели кахъри. И през нощта се случваше да няма никой на етажа. Само една лекарка дежурна :Арабаджи мина и ми се представи, каза аз съм дежурна, долу съм, имате ли телефон за спешни случаи, как сте и така.
Като цяло съм доволна, но според мен трябва да имат една акушерка постоянно на етажа.
За кърменето, някои обесняват, някои не. Аз разпитвах Дачева, обесни ми жената каквото я питах. Но според мен и в тая насока има какво да се желае.
Едната от акушерките я бях помолила да ме раздвижи, защото от предната смяна ми бяха обеснили, че трябва да стане към еди колко си часа. Звънях на телефона, помолих някой да дойде при мен. Бях се изпотила цялата, гърба ме болеше и катетъра също, нямах търпение вече да стана. След два часа нищо, а аз не издържах повече и накрая станах сама....
Та така някои от акушерките са супер, ама други .....
Но като цяло съм доволна, адекватни са, никой не е бил груб и гледат да останеш доволен като цяло.

# 130
Здравейте мамчета, да се похваля и аз Simple Smile на 30.08.2014 в 2:03 се появи и нашето съкровище Дарина. много съм щастлива, от 02.09 сме си вкъщи и вече 3 дни се нагаждаме, все още ми странно и чудно за някой неща така ли трябва да са или иначе но мисля че ще свикна а и таткото много ни помага. Леко раждане на всички който още не са и честито на всички мами които вече родиха.
Относно самото раждане - родих естествено и като че ли лесно и бързи, не мога да се оплача въобще.

# 131
edkata честита Дарина да ви е жива и здрава и много да ви радва! HugПиши повече за раждането като можеш.

# 132
Много е важно да си спокойна, и да ти казват че не боли не е вярно, но самото чувство на болка сякаш е приятно (може да звуча като мазохист, но е така) към 22:30 на 29.08 ме почнаха болки като при цикъл и бях през около 3 минути като се засилваха с всяка следваща. свалиха ме предродилна да ме наблюдават и към 1:00 на 30.08 вече имах 5-6 см. разкритие пуснаха ми система и като почна да ме напъва ама такова напъване беше, и голямо викане - просто усещаш как бебето слиза. Малко мъки в предродилна зала и малко на магарето и излезе малката принцеса. Това беше, при мен бяха докито което ме следеше завеждащата отделение акушерка в болницата и акушерката която ме изроди. Пускаха ми майтапи, който на момента не оценях но сега като се сетя и ми е забавно. Много ме насърчаваха и бяха много внимателни.

# 133
Доста бързо е протекло раждането,дай боже всекиму! Praynig

# 134
  • София
Честито, Едката!  bigdance2
Чудесно звучи твоето раждане. Дай Боже всекиму!

Общи условия

Активация на акаунт