Ето го СЕПТЕМВРИ свеж! Започва есенен бебевалеж - Тема 9

• 39 558
  • 509
  •   1
Отговори
# 180
  • Сандански
christina 1980 Новините около нас с малкия Борис са все по хубави и хубави вече е 1890 надава опитва се вече да се храни и с биберон днес се погушкахме и погалихме дай Боже мъничко да ни остана

# 181
  • ул. "Мечтание"
christina 1980 Новините около нас с малкия Борис са все по хубави и хубави вече е 1890 надава опитва се вече да се храни и с биберон днес се погушкахме и погалихме дай Боже мъничко да ни остана

Супер!  Hug
Айде скоро да ви изписват! Simple Smile

Аз снощи имах контракции цяла нощ. Бяха болезнени, усещах ги в съня си, наболяваше ме и кръста. Но в седем сутринта спряха. Сега пак ме започнаха преди малко. Да видим пак ли ще спрат сутрешно.  Joy

# 182
  • София

Естествено, че можеш да откажеш. Никой няма право да те задължи на секцио против волята ти.  Peace Нито пък седалищното предложение е причина за секцио. Като ще те режат, поне да е когато е започнало раждането и са дали шанс на бебето да се подготви максимално за появата си.

Правиш ли нещо ти да опиташ да го обърнеш? Thinking

Да, правя упражнения и онзи ден бях на водна аеробика, след която поплувах из басейна, но няма ефект засега.
Мисля като отида в болницата за тонове тия дни да се опитам човешки да си поговоря с докторите, пък дано ме разберат...

# 183
  • ул. "Мечтание"
 Peace Докато не се е родило бебето винаги има шанс. Simple Smile

Други варианти са да се опита с хомепотия (класическа), моксибуция, боуен терапия... Едно по едно, не всички наведнъж де. Simple Smile
И говори с бебето - колкото по-често толкова по-добре.  Grinning

Надявам се да имаш успех с уговорката с лекар!  Hug Иначе за това мануално обръщане за което спомена по-назад - честно да си кажа не съм чула някой бг доктор да го е опитал.  Rolling Eyes Въобще не си правят труда да направят каквото и да било за седалищно бебе... освен секцио.  ooooh!

# 184
Честито на всики мами , които си гушкат вече бебенцата..аз съм още от чакащите , за сега нямам никакви признаци , освен че вечер , почват едни тъпи болки по кръста и корема като предменструални , но не са контракции , много слаби за сега ..
Днес ще ходя да го видим какво прави малкия юнак ...много ще съм доволна ако реши да излиза преди термина .. Laughing Laughing

# 185
  • have faith and be patient ..
Здравейте момичета , честито на всички родили и успех на всички чакащи (като мен) ! Влизам с бърз въпрос - тапата - може ли да е без цвят , по-скоро бледо бяло ,хлъзгаво течение (подобно на овулационното , но със бяло  newsm78 водите -какъв цвят са ? и гъстота ? вода ли си е или и то си е като течение - хлъзгаво и бледо някво .. или са си прозрачни води ( като урината примерно )  и как изтичат на веднъж или по малко .. като течение ? newsm78

# 186
тапата е слузеста обикновено, иначе може да е безцветна. и може да пада на части.

# 187
  • София
Аз съм в малка чуденка, от два дни след тоалетна след забърсване виждам по тоалетната хартия едно слузесто нещо, но е по-скоро бяло-жълто, а пък до колкото знам тапата си е кафеникаво-червена....... newsm78

С. Алекс водите могат да изтекат изведнъж или по малко, по принцип знам, че трябва да са си бистри, но ако са зелени трябва да се иде в болница колкото се може по-бързо. Аз почти цялата бременност се психясвам, че водите ми изтичат по малко понеже имам по-засилено течение, но всеки път лекрката ми казва, че всичко е в нормата. Само спокойно, какъвто и сигнал да получиш за предстоящото раждане не се паникьосвай, необходимо е доста време докато се случат нещата  Peace

# 188
  • have faith and be patient ..
Ааа бтв аз май говоря за същото бяло/жълто слузесто нещо  Rolling Eyes

# 189
Днес бях на доктор. Въпреки наближаващия термин, при мен почти липсват признаци на подготовка за раждане, освен ставни болки. Тапата се не види, коремът ми не е паднал, нямам и подготвителни контракции... Все пак на ехото се видя, че бебето (3кг) се е насочило вече стабилно в таза. За сигналите пък ми каза, че съвсем не са задължителни да се появят предварително. Докторите по-скоро ни информират за тях, в случай че се появят, да не се чудим какво става.

# 190
Здравейте момичета!
Честито първо на всички, които вече финишираха успешно! Много здраве и усмивки!
И сега аз да си оплача мъката! Четох какво са писали Колибри и Йоанни, положението при мен е горе-долу същото! Бях на преглед в понеделник и на запис на тонове, подготвителни контракции никакви, бебчо не е слязал в таза изобщо, а имам вече 5 дни до термина, който е в понеделник на 15.09. Главата ни е голяма и тежим 3.600кг., слава богу поне не сме седалищно, но перспективите не ми харесват, на мен също ми предлагат секцио, за да не се мъча с голямото бебе, че незнам кой е казал че секциото не е мъчение и не боли, глупости, не искам и да го чувам това секцио, казах на доктора че ще се мъча за нормално на 100% пък дано стане! Ох, притеснена съм оптимално честно да си кажа, много ми е напрегнато!

# 191
Йоанни, моят бебок се обърна към средата-края на 8ми месец, като лекарката смяташе, че е малко вероятно сам да се намести правилно. Тя ми препоръча няколко метода за обръщане Simple Smile
1. Да застанеш на лакти и колене - така трябва да седиш всеки ден по 10 минути
2. Да му говориш и да му обясняваш, че е хубаво да се обърне
3. Ако имаш къде да си държиш дупето по-високо от гърдите - трябва около 20 см. разлика.
4. Ако имате фенерче да светиш ниско долу в корема...
Аз ги правих и бебо се обърна, дали от това или от друго, не знам, но не пречи да пробваш Simple Smile

Освен това моята лекарка практикува това с обръщането на бебето и беше казала, че ако не се обърне до 9ти месец ще го мъчи и тя...

# 192
  • Монреал, Канада
Selinadi, сигурно не ти е лесно, но колкото повече се притесняваш толкова по-нервно ще ти става. Аз надали мога да дам какъвто и да е съвет, че при мен ще е първо раждане, но наистина спокойствието е много важно. Детенцето усеща всичко. От една страна като ви чета колко често ходите на видеозон и как всеки път виждате бебенцата си, малко ми е криво че аз имах само 2 видеозона. От друга страна обаче като не знам колко е голяма бебка и си ми е спокойно Simple Smile Понякога като не знаеш, няма от какво да се притесняваш. Като му дойде моментът, ще го мисля. Знам и друго, че в България лекарите са свикнали все да те плашат и да ти казват как това и това не може. Ако се абстрахираш от това, може би сама ще усетиш кое е най-доброто. Дори това да се окаже секцио. Стискам палци раждането да се развие по най-добрия начин  Hug Едно е сигурно, по един или друг начин бебето ще се роди  Grinning

# 193
  • София
Много ви благодаря, момичета Hug
Да знаете, че няма нищо случайно! Днес на йогата се запознах с една дула, която много присърце взе тревогата ми и ми даде страшно много информация и сега ще правя серия от упражнения, които имат към 85% шанс да обърнат бебо за няколко дни:) Самата тя е родила седалищно и то преносено голямо бебе:)
Много ми олекна да ви кажа, цяла бременност бях толкова спокойна и сега накрая почнаха да ме плашат тия доктори #2gunfire
Няма да се дам без бой Laughing

# 194
Yoanny стискам палци бебенцето да се обърне  и да се успокоиш  Hug Hug

Selinadi и моето бебе е голямо , но никой не ме плаши  ..така че нормално ще си бъде , аз се успокоявам като не им вярвам на замерванията ...все си казвам , че има отклонения и така... Grinning Grinning
И при мен няма изгледи скоро да се гушнем с бебчо ..но забелязвам , че вечер имам повече подготвителни контракции  newsm78
Но това че няма изгледи също нищо не значи ,  първото ми раждане се разви доста бързо , нямах нито  разкритие , нито паднала тапа , нито изтичане на води ...само болезнени контракции, даже след прегледа докторката ми каза да се прибирам , че няма да раждам скоро и само след 5 часа вече бях родила ...

Общи условия

Активация на акаунт