Предупредителни знаци в поведението на жените

• 42 950
  • 710
  •   1
Отговори
# 315
Не го разбирай буквално, а в преносен смисъл "женско равноправие". Ако с твоя приятел нямате намерение да създавате семейство, тогава всичко е ОК, но ако един ден решита да остареете заедно, и имате деца, то тогава нещата придобиват други измерения. Не може да не възникнат спорни положения и единият трябва да отстъпи. И, аз мисля, че това трябва да е жената, а не да го използва като повод за развод, защото по този начин нацията ни ще изчезне. Малко ще са мъжете, които ще създадат семейства с такива жени. Фактите са налице. Или ще кажеш, че няма демографски проблем? Нямало е, но при патриархата.
Значи в преносен смисъл - ок, приемам го. Имаме намерение да създадем семейство, ние сме си като семейство всъщност, за деца - ако ни е писано ще имаме Simple Smile Напълно съм съгласна с това, че ще възникнат спорни положения, те си и възникват, но това, с което не съм съгласна е, че на всяка цена жената трябва да отстъпи. Точно за това са и разговорите помежду ни. Нали си чувал приказката "В спора се ражда истината". Та мисълта ми е, че има случаи, в който аз се съгласявам с него, защото осъзнавам, че е прав, в други случаи той се съгласява с мене, но в никакъв случай не става въпрос за надмощие от моя или негова страна.
Ако жената използва несъгласието си с мъжа в някакъв спор като повод за развод, причината за това няма да е спора, повярвай ми, а ще е много по-надълбоко... Спорът може да е просто камъчето, което да преобърне колата.
Ако правилно те разбирам искаш да кажеш, че са малко мъжете, които биха създали семейство с жени, които не им отстъпват, когато между двамата има спор за нещо ли? Не се заяждам, питам те, за да си изясня гледаната ти точка.

Ами огледай се наоколо! Двама уж се събират, после се разделят и по някога пак се събират.  В човек е заложено като инстинкт, усещането за репродукция, както и при всички живи същества. Мъжете (с малки изключения), създават семейство и дом, за който да се грижат и с надежда жените им да отгледат здраво поколение. С изравняване на задълженията  се нарушава хармонията , при която възможностите на половете не се употребяват по предназначение и ефективността е много по-малка. След еманципацията, женската стойност не е същата за мъжете, както преди. Жените ги интересуват, само за задоволяване на мъжкия нагон. За това и не се говори вече за семейство, а за съвместно съжителствуване. Здрави семейства вече няма, а здравото семейство е основна градивна единица, за съществуването на определена нация. Каквито и спорове да възникват в едно семейство, мъжът е определящ фактор. Той трябва да е законът. Идеологичните капани, нанасят големи вреди на обществото, особено с изравняването на половете. Семейството, само по себе си е сила, когато е здраво и не съществуват раздори м/у половете. Жалко е, че женският пол, заслепен от дадените му законови правомощия, е обхванат от див реваншизъм, с който вреди най-много на себе си и въобще на обществото като цяло.

# 316
  • София
В едно семейство или съжителство нещата вървят, когато има уважение между двамата (освен любовта). Това за мене означава при един спор да се изслушват и двете страни и да може да се стигна до някакво компромисно решение, независимо кой от двамата е прав и кой не е. За мене това чест от една нормална връзка.
Лично аз няма как да уважавам един мъж, който счита, че е винаги прав, независимо дали е така реално или не. Това далеч не означава, че винаги аз съм правата, ако мъжът срещу мене се обоснове достатъчно добре, аз приемам неговото мнение, обратното също важи.
Имам чувството, че ти просто не можеш да приемеш варианта, при който жената срещу тебе има мнение различно от твоето, независимо дали е правилно или погрешно.
Около мене няма такива семейства, в които мъжът да е господар и хората си живеят чудесно.

# 317
В едно семейство или съжителство нещата вървят, когато има уважение между двамата (освен любовта). Това за мене означава при един спор да се изслушват и двете страни и да може да се стигна до някакво компромисно решение, независимо кой от двамата е прав и кой не е. За мене това чест от една нормална връзка.

Това е било някога, когато е имало ценностна система (морални закони). Тогава е имало и здраво семейство. Сега семейството е заменено със "съвместно съществуване". Споровете са непрестанни, а уважението се свежда до създаването на дете. После се разделят и всеки търси нова връзка.

Цитат
Лично аз няма как да уважавам един мъж, който счита, че е винаги прав, независимо дали е така реално или не. Това далеч не означава, че винаги аз съм правата, ако мъжът срещу мене се обоснове достатъчно добре, аз приемам неговото мнение, обратното също важи.

Ето, и ти казваш, че не винаги може да си правата, но спорът вече го има. Мъжът винаги е прав, защото той е законът (глава на семейството) и отговорността е изцяло негова. След като си се съгласила да си му жена,  длъжна си да го уважаваш. Противоречието не води до нищо хубаво. Има стара народна мъдрост, която днес не вземат под внимание. " Два остри камъка, брашно не мелят".

Цитат
Имам чувството, че ти просто не можеш да приемеш варианта, при който жената срещу тебе има мнение различно от твоето, независимо дали е правилно или погрешно.
Около мене няма такива семейства, в които мъжът да е господар и хората си живеят чудесно.

Не си ме разбрала правилно. Аз приемам мнението и, заедно го обсъждаме, но решението винаги вземам аз, и аз отговарям за последствията. Казваш, че около теб нямало такива семейства, в които мъжът да е господар! То тогава те толкова ще са семейства.  Както вече съм казвал, за мен здравото семейство е сила, като една малка държава, а държавата не може без управление, но и не може всички в държавата да са управляващи. Без господар не може, а жената не може да е господаря в семейството. Това е срещу природата.

# 318
Да, и той след като ме е приел за жена, длъжен е да ме уважава.
Създаването на дете не е уважение, а е билогия и генетика. Възпитанието на дете е същинското предизвикателство и там си проличава има ли го или го няма уважението.

Мъжът е глава на семейството, ако се докаже като такъв. Каква глава може да бъде някакъв безработен нещастник, дондуркан от майка си, баба си и жена си, примерно?

# 319
Това с "мъжът винаги е прав" малко ми звучи като "тази банка е прекалено голяма, за да фалира", затова й се наливат пари.

Проблемът е, че много малко мъже могат винаги да си позволят да са прави. В повечето случаи някой трябва да поеме ударната вълна, ако се окаже, че всъщност не са прави.

Ще ти разкажа една история. Зимна вечер, вали сняг, има доклади за запушени пътища, лоши условия, задръстване. ТЯ казва- нека да не тръгваме, не ми изглежда добре. ТОЙ обаче смята, че ще тръгнат, на негова отговорност. Условията наистина са лоши, но за щастие се разминава само с подхлъзване и попадане в канавка, без удар в насрещното движение. Е, кажи ми как ТОЙ ще поеме отговорност, ако другите в колата го отнесат? ТОЙ ли ще изпитва болка, ако другите си счупят кост? Ето затова ТОЙ сега е бивш.

Та така с "мъжът винати е прав". Скептична съм към мъже, които дори споменават това нещо. Защото човек, който търси власт и влияние, по дефиниция е сбъркан. Да, има мъже (и жени), които могат да бъдат авторитети, но то става естествено. Но да изискваш да се реализира твоята воля и да не виждаш, че всъщност други обират негативите, докато ти си пиян от власт, това вече е много погрешно.

# 320
Скрит текст:
Това с "мъжът винаги е прав" малко ми звучи като "тази банка е прекалено голяма, за да фалира", затова й се наливат пари.

Проблемът е, че много малко мъже могат винаги да си позволят да са прави. В повечето случаи някой трябва да поеме ударната вълна, ако се окаже, че всъщност не са прави.

Ще ти разкажа една история. Зимна вечер, вали сняг, има доклади за запушени пътища, лоши условия, задръстване. ТЯ казва- нека да не тръгваме, не ми изглежда добре. ТОЙ обаче смята, че ще тръгнат, на негова отговорност. Условията наистина са лоши, но за щастие се разминава само с подхлъзване и попадане в канавка, без удар в насрещното движение. Е, кажи ми как ТОЙ ще поеме отговорност, ако другите в колата го отнесат? ТОЙ ли ще изпитва болка, ако другите си счупят кост? Ето затова ТОЙ сега е бивш.

Скрит текст:
Та така с "мъжът винати е прав". Скептична съм към мъже, които дори споменават това нещо. Защото човек, който търси власт и влияние, по дефиниция е сбъркан. Да, има мъже (и жени), които могат да бъдат авторитети, но то става естествено. Но да изискваш да се реализира твоята воля и да не виждаш, че всъщност други обират негативите, докато ти си пиян от власт, това вече е много погрешно.

Не ми изглежда подходящ този пример. Нещастия се случват и на хубави пътища и при прекрасни метеорологични условия.

# 321
Да, и именно за това е трижди по-идиотско да тръгнеш самоуверено в лоши условия.

Но между другото мъж, който иска водещата позиция видимо е също като жена, която иска да се налага.

Мъжкият авторитет трябва да идва естествено. И да не се налага в типично женски полета на изява.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 13:35 от Mamacita Bandida

# 322
Аз не бих се качила в тази кола, при тези условия. Имам си глава. Още повече с децата. Той нека си е прав.

# 323
Напълно разбирам това, което е написала Мамасита.

Ето друга една ситуация с мъж и неговото право: Жената е бременна от мъжа в трети месец. Предстоят изследвания за генетични увреждания на плода. Лекарят от Женска консултация има съмнения, че нещо не е наред. Предлага им да потърсят специалист. Мъжът не е съгласен. Аргументите са следните: само ни плашат и ще ни вземат парите. След хиляди уговорки, правят нужните изследвания и лошите предположения на лекарите се оказват верни. Рискът да се роди дете с тежко увреждане или мъртво дете е огромен. Лекарите, препоръчват аборт. Мъжът отново не е съгласен. Детето трябва да се роди въпреки всичко, само защото той има ДОБРО предчувствие.
Въпросът е в тази ситуация какво се очаква от жената да направи? Да ходи да пали свещи за доброто предчувствие въпреки всички предупреждения и да гали егото на мъжа си ли?

# 324
Напълно съм съгласна мъжът да има право, ако така ме подсигури, че ако направи грешка, от това да не пострада моят стил на живот. В тоя ред на мисли- не бих гладувала, за да може той да прави рискови инвестиции например.

А това с колата може и да се приема метафорично. Мъжът може да има право пред мен само ако ме кара в добра посока, комфортно и безопасно.

Иначе ми разказваше разни романтични истории как едно време жените ходели в Сибир, след като са заточвали мъжете им. Но едно е да последваш мъж, който е бил заточен, защото е герой- друго е да следваш мъж, който прави глупости, защото е дебелоглав.

Да, онзи път ей така напук се качих в оная кола, просто да види какво ще стане, ако е на неговото. Е, стана. Година по-късно се бяхме развели, като стресът от това ПТП беше немалък фактор. Осъзнах, че по същия начин щеше като цяло да разбие живота ни и да го вкара в канавка, защото не може да взима добри решения.

# 325

Жалкото е Мамасита, че не искате да ме разберете. Тук e женски форум, по default жени се оплакват от мъже и по default се изказва подкрепа за оплакалите се жени и се насоляват гадните мъже. Ние мъжете нямаме навика да споделяме такива истории и съответно няма такива форуми. Но ако този съпруг беше изказал своята гледна точка за нещата в мъжки форум, то сигурно историята щеше да изглежда различно, а съпругата щеше да бъде здраво насолената от коментиращите.

# 326
Изобщо не ме интересува мнението на мъжете в случая. Жените сме емоционални и плашливи. А когато ме уплашат с въртене на кола по заснежен път и изхвърчане в канавка, общо взето някак човек не мисли много рационално, нали? Не и все едно нищо не е станало.

Добре де, кажи като мъж как ти се струва? Да чуя едно мъжко мнение по отношение на нещо като пътуване през зимата по тъмно в тежки условия и защо не може да се отложи за сутринта.

# 327
  • Galaxy 13197853088
Най-интересното обаче  е когато подобна
история се случи по настояване на жената
, тогава пак мъжа е виновен.

# 328
  • София
1. Сега семейството е заменено със "съвместно съществуване". Споровете са непрестанни, а уважението се свежда до създаването на дете. После се разделят и всеки търси нова връзка.

2. Ето, и ти казваш, че не винаги може да си правата, но спорът вече го има. Мъжът винаги е прав, защото той е законът (глава на семейството) и отговорността е изцяло негова. След като си се съгласила да си му жена,  длъжна си да го уважаваш. Противоречието не води до нищо хубаво.

3. Без господар не може, а жената не може да е господаря в семейството. Това е срещу природата.

1. Странна работа... защо реши, че споровете са непрестанни? И защо смяташ, че уважението се свежда до създаването на дете? При нас примерно няма непрестанни спорове, даже са редки, а уважението си го има и без да се мисли за създаване на дете (не е самоцел). Ние да не сме животни, за да се съберем само и само да създадем дете и после кой от къде е...

2. Да, казвам, че не винаги съм права, но това не означава, че във всички случаи разсъждавам погрешно. Мъжът ще го уважавам, само и единствено ако си го заслужи. И от къде на къде, отговорността за семейството ще е само негова, за децата (примерно) той ли единствено ще взима решенията? Значи представи си следната картинка - мъжът е на работа, жената с детето е в къщи, съответно изведнъж дечко се порязва сериозно (примерно) и мама какво следва да направи - да потърси мъжа по телефона, за да си дойде в къщи и да й каже какво да прави или да поеме отговорността да превърже детето, да извика Бърза помощ (ако е по-сериозно) и изобщо да поеме отговорността да се справи със ситуацията. Ами ако (в първия вариант) не намери мъжа по телефона? Трябва ли да седи и да чака той да се появи (обади и т.н.), защото Той е господаря и Той носи отговорността? А кръвта на детето да изтече... Малко краен пример ти давам, но на твоите доста крайни изказвания, така...

3. Срещу коя (чия) природа е това?

# 329
Човекът с авторитет НЯМА нужда да се налага.
А ти толкова отчаяно се опитваш да се наложиш, Херки.
СЕга се сетих: предвид твоята любов към арабския свят и причините за нея, знаеш ли къде също ще ти бъде добре? Иди в Африка! bowuu

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 18:51 от S k i n

Общи условия

Активация на акаунт