Предупредителни знаци в поведението на жените

• 42 940
  • 710
  •   1
Отговори
# 330
1. Сега семейството е заменено със "съвместно съществуване". Споровете са непрестанни, а уважението се свежда до създаването на дете. После се разделят и всеки търси нова връзка.

2. Ето, и ти казваш, че не винаги може да си правата, но спорът вече го има. Мъжът винаги е прав, защото той е законът (глава на семейството) и отговорността е изцяло негова. След като си се съгласила да си му жена,  длъжна си да го уважаваш. Противоречието не води до нищо хубаво.

3. Без господар не може, а жената не може да е господаря в семейството. Това е срещу природата.

1. Странна работа... защо реши, че споровете са непрестанни? И защо смяташ, че уважението се свежда до създаването на дете? При нас примерно няма непрестанни спорове, даже са редки, а уважението си го има и без да се мисли за създаване на дете (не е самоцел). Ние да не сме животни, за да се съберем само и само да създадем дете и после кой от къде е...

2. Да, казвам, че не винаги съм права, но това не означава, че във всички случаи разсъждавам погрешно. Мъжът ще го уважавам, само и единствено ако си го заслужи. И от къде на къде, отговорността за семейството ще е само негова, за децата (примерно) той ли единствено ще взима решенията? Значи представи си следната картинка - мъжът е на работа, жената с детето е в къщи, съответно изведнъж дечко се порязва сериозно (примерно) и мама какво следва да направи - да потърси мъжа по телефона, за да си дойде в къщи и да й каже какво да прави или да поеме отговорността да превърже детето, да извика Бърза помощ (ако е по-сериозно) и изобщо да поеме отговорността да се справи със ситуацията. Ами ако (в първия вариант) не намери мъжа по телефона? Трябва ли да седи и да чака той да се появи (обади и т.н.), защото Той е господаря и Той носи отговорността? А кръвта на детето да изтече... Малко краен пример ти давам, но на твоите доста крайни изказвания, така...

3. Срещу коя (чия) природа е това?

Омръзна ми да ви обяснявам. Вие си знаете своето. Не можете да разберете, че го правя с добри намерения. Аз също имам дъщери, и няма вечно да съм жив, за да ги пазя. Феминизмът не е донесъл нищо добро. В капана на тази идеология попадна съвременното общество. Дано ислямизацията, не е единствената алтернатива за измъкването му.

# 331
НЕ, защо ислямизацията да е единствената.
Чух, че Либерия е много красива по това време на годината.

# 332
  • В заешката дупка
Рискът да се роди дете с тежко увреждане или мъртво дете е огромен. Лекарите, препоръчват аборт.

Неморално и неетично е лекар да прави подобни препоръки. Разбирам какво се опитваш да кажеш, но примерът е изключително неподходящ. Идеята, че има един единствен правилен избор в тази ситуация и той е да се следват препоръките на лекар за аборт, е абсурдна.

# 333
.

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 08:24 от Анонимен

# 334
  • Насред хаоса

Не можете да разберете, че го правя с добри намерения. Аз също имам дъщери, и няма вечно да съм жив, за да ги пазя. Феминизмът не е донесъл нищо добро. В капана на тази идеология попадна съвременното общество. Дано ислямизацията, не е единствената алтернатива за измъкването му.
Пътят към ада е постлан с добри намерения.  Wink
Феминизмът пречи на онези, които се изживяват като господари и собственици на човека до себе си и не искат нищо да ги възпрепятства да го правят по един или друг начин. Едно е да тропаш с крака и да скачаш по главата на някого, който няма право дори да се защити, друго е да се опиташ да правиш същото с човек, който има права и си ги отстоява.
А ако си научил дъщерите ти да си знаят и отстояват правата, няма да се налага вечно да ги пазиш, защото те ще се пазят сами. Много по-вероятно е да се налага да ги пазиш, ако си ги учил на подчинение пред мъжете им.

# 335
НЕ, защо ислямизацията да е единствената.
Чух, че Либерия е много красива по това време на годината.

С теб не искам да говоря, че пак ще ми изтрият коментарите. Знам, че умишлено ме предизвикваш и едва се сдържам да не ти отговоря. Няма нужда да ме пращаш в Либерия. Аз съм имунизиран срещу феминизъм и ебола!

# 336
  • София

Не можете да разберете, че го правя с добри намерения. Аз също имам дъщери, и няма вечно да съм жив, за да ги пазя. Феминизмът не е донесъл нищо добро. В капана на тази идеология попадна съвременното общество. Дано ислямизацията, не е единствената алтернатива за измъкването му.
Феминизмът пречи на онези, които се изживяват като господари и собственици на човека до себе си и не искат нищо да ги възпрепятства да го правят по един или друг начин. Едно е да тропаш с крака и да скачаш по главата на някого, който няма право дори да се защити, друго е да се опиташ да правиш същото с човек, който има права и си ги отстоява.
А ако си научил дъщерите ти да си знаят и отстояват правата, няма да се налага вечно да ги пазиш, защото те ще се пазят сами. Много по-вероятно е да се налага да ги пазиш, ако си ги учил на подчинение пред мъжете им.

La Sombra Подкрепям мнението ти.

# 337

La Sombra Подкрепям мнението ти.

Разбираемо е, нарича се женска солидарност.

# 338
  • София
Не, не е женска солидарност, просто тя е казала това, което и аз мисля, при това по-добре от колкото аз бих го казала.

# 339
Не, не е женска солидарност, просто тя е казала това, което и аз мисля, при това по-добре от колкото аз бих го казала.

Това си е феминистично изказване, а и форумът се води женски, така че аз каквото и да кажа, ако е антиженско, винаги ще го отнеса. Радвам се, че Рафаела успя да ме разбере. Тези които те хвалят (величаят) не говорят истината. От тези които критикуват, може да се научат доста неща, и да се извади поука.

# 340
Без господар не можело, ама жената не можело да е господаря......... Joy Joy hahaha Ох, Херкулес наистина ли си вярваш на глупостите......... Tired В 21 век нормалните хора отдавна не си играят на господари и роби.И въпреки, че форумът е женски, това не значи ,че е феминистски.
Ето например един мъжки представител тук-Куркума я кара много добре и се забавлява.Но говоря за жъж с друг интелект и разбирания, нещо много далече от теб. Tired

# 341
  • София
Именно! Изчетох 80% от коментарите по темата и стигам до извода, че може би съм идеалния мъж. Simple Smile

# 342
То изводи много, друг е въпроса доколко са верни....... Mr. Green

# 343
  • Насред хаоса
В 21 век нормалните хора отдавна не си играят на господари и роби.
Абе аз почнах да се чудя кой некадърен средновековен вещер му е объркал отварката на Херки, та го е запратил в 21-ви век да ги ръси едни ... Точно като някой от "Дошли от миналото" е.

# 344
  • София
Ами защо не за разнообразие не пробваш, Херки, да се позамислиш защо толкова жени тук те критикуват, току виж и поука си извлякъл.
Но защо ли ти го й предлагам, ти вече си определил форума като феминистичен и всяко едно мнение, различно от твоето ще бъде определено като феминистично. Така е като човек си слага капаците пред очите и не може да погледне встрани... ( а може и много приятно да се изненада от нещата, които може да види).

Общи условия

Активация на акаунт