2. Ето, и ти казваш, че не винаги може да си правата, но спорът вече го има. Мъжът винаги е прав, защото той е законът (глава на семейството) и отговорността е изцяло негова. След като си се съгласила да си му жена, длъжна си да го уважаваш. Противоречието не води до нищо хубаво.
3. Без господар не може, а жената не може да е господаря в семейството. Това е срещу природата.
1. Странна работа... защо реши, че споровете са непрестанни? И защо смяташ, че уважението се свежда до създаването на дете? При нас примерно няма непрестанни спорове, даже са редки, а уважението си го има и без да се мисли за създаване на дете (не е самоцел). Ние да не сме животни, за да се съберем само и само да създадем дете и после кой от къде е...
2. Да, казвам, че не винаги съм права, но това не означава, че във всички случаи разсъждавам погрешно. Мъжът ще го уважавам, само и единствено ако си го заслужи. И от къде на къде, отговорността за семейството ще е само негова, за децата (примерно) той ли единствено ще взима решенията? Значи представи си следната картинка - мъжът е на работа, жената с детето е в къщи, съответно изведнъж дечко се порязва сериозно (примерно) и мама какво следва да направи - да потърси мъжа по телефона, за да си дойде в къщи и да й каже какво да прави или да поеме отговорността да превърже детето, да извика Бърза помощ (ако е по-сериозно) и изобщо да поеме отговорността да се справи със ситуацията. Ами ако (в първия вариант) не намери мъжа по телефона? Трябва ли да седи и да чака той да се появи (обади и т.н.), защото Той е господаря и Той носи отговорността? А кръвта на детето да изтече... Малко краен пример ти давам, но на твоите доста крайни изказвания, така...
3. Срещу коя (чия) природа е това?
Омръзна ми да ви обяснявам. Вие си знаете своето. Не можете да разберете, че го правя с добри намерения. Аз също имам дъщери, и няма вечно да съм жив, за да ги пазя. Феминизмът не е донесъл нищо добро. В капана на тази идеология попадна съвременното общество. Дано ислямизацията, не е единствената алтернатива за измъкването му.