Предупредителни знаци в поведението на жените

• 43 678
  • 710
  •   1
Отговори
# 375
Срещнал е "вещица" в крехка възраст и още не може да се възстанови от шока.

# 376
  • София
Ама още ли му се връзвате на herkules. Оставете го, иначе сам няма са спре.
Това е или човек, който е много наранен и отхвърлен от някоя жена, или малтретиран (физически или писхически) от майка си.
Затова и изпитва огромна нужда да обяснява, че той и мъжкия пол е по-висш. Дано има близък около него, който да го убеди да иде на лекар, защото проблемът му не опира само до разбирания и мнение, както се заблуждава.

Аз се опасявам, че нещата са по-сериозни от това и човека страда от някакво сериозно увреждане на нормалните възприятия за правилно и грешно, морално и неморално, което от своя страна води до извода, че в живота си е възможно този човек да извърши деяние, което в Наказателния кодекс се води за престъпление /например да убие таксиметровия шофьор, който го е закарал до вкъщи, защото, О, Боже мой - оказал се е жена/. Такъв тип мислене е  присъщ на лица, които в живота си са толкова незначителни, толкова безцветни и обикновени, че хората не ги забелязват, а ако това се случи, то ги забравят моментално. Такива хора се опитват да добият "значимост" по всякакъв начин, който не разкрива действителното положение, като формата на анонимен мачо в женски форум е една от възможностите. Такъв тип мислене показва дълбоко личностно увреждане от най-ранна възраст,  та и до сега, което е формирало едно самосъзнание до такава степен екстремно паталогично болно, че е направо плашещо.
Този човек нито ме ядосва, нито може да ме притесни.  Единственото, за което трябва да внимаваме, момичета, е да не обостряме патологията, за да не последват реални действия срещу някоя нищо неподозираща бедна жена...

# 377
Без да искам да сменям темата, но мисля, че това, което искам да питам е на място тук. Аз съм бг мама в чужбина и тук гръмна скандала с ризата на един доктор, който изпрати космическа сонда на комета. По едно време беше облечен с риза, на която бяха изобразени жени. Цялата планета гръмна, че е сексист. В България чу ли се? Писаха ли? Какво смятате вие? Правили са тези феминистки?

# 378
Хахаха...че то тука секси жени с ей такива деколтета висят от всеки билборд, ако видим такава риза, ще ни мине под радара.

Човек трябва да мръдне малко на запад, за да усети, че тук жените се носят хипер секси, а навън са консервативно-сиви. Например тук на никого не прави впечатление, че жени на работа ходят с много секси разпуснати коси, а не с прибрана прическа.

Западните феминистки са съвсем друга бира. За тях всяко различие на половете, дори очевидно, е проява на сексизъм.

На мен ризката ми стои много неофициално, трябваше малко да се барне, ама е учен, простено му е. По-скоро бих си помислила, че е някакъв вид аутист или просто не му пука как се облича, което е нормално за учен.

# 379
За западнячките си права, а ми се ще да знам и други мнения от момичета в БГ, за да съм сигурна, че наистина е така. Простете, но наистина съм забравила как е у нас.

# 380
Между другото мярнах ризата за пръв път с периферно зрение и си помислих, че е някаква хавайска с папагали, въобще не се загледах...

# 381
Многократно съм повтарял, че това е мое мнение и никой не е длъжен да се съгласява с него, както и аз не съм съгласен с твоето. Това, че ти изопъчаваш нещата си е твой проблем. Никъде не съм нарушавал правилата, освен ако е забранено мъжкото мнение, което е различно, понеже форумът е женски, и критиката съм жените не се приема и трябва да бъде санкционирана, а мненията дискриминационно отхвърлени (изтривани) защото не се харесват от женската аудитория. Ако въобще няма спорове, то тогава какъв е смисъла на всичко? Спокойно може да се коментира женското величие (което в същност го няма), на фона на мъжкото безсилие, за справянето в живота днес. Истината по някога е болезнена, а относно обидите, защо това което аз виждам, говоря и доказвам с линкове, трябва да обижда някого. Ако кажем на циганина "циганин", "българин", или "ром", кое ще е обидното тук? В доста публикации на официални медии има информация, която е помощен материал при споровете. Престъпление ли е да се посочват линкове, след като веки търсещ информация за нещо, вече я е прочел?
Модераторите ще решат дали мнението ти нарушава правилата или не. По твоята логика всяка обида е само въпрос на мнение. Освен това смятам, че няма начин да си толкова задръстен, на колкото се правиш, а нарочно се опитваш да предизвикваш конфликти.

Отговори ми на другите въпроси.

Цитат
Без да искам да сменям темата, но мисля, че това, което искам да питам е на място тук. Аз съм бг мама в чужбина и тук гръмна скандала с ризата на един доктор, който изпрати космическа сонда на комета. По едно време беше облечен с риза, на която бяха изобразени жени. Цялата планета гръмна, че е сексист. В България чу ли се? Писаха ли? Какво смятате вие? Правили са тези феминистки?
И да, и не. Ризата е доста лош избор за интервю, което ще се гледа по цял свят, но напълно мога да повярвам, че човекът просто не си е дал сметка за това. За мен беше буря в чаша вода. Преди да кажете колко са гадни феминистките - щеше да има сходна реакция и от мъже, и от жени ако на негово място беше жена учен с впита тениска с провокативен надпис, примерно.

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 10:30 от *Coraline*

# 382
Херки, разбирам, че на теб ти се иска да си по-добър от другите ей така, по подразбиране, само защото си с определен цвят на кожата, с определени органи между краката или по някакви други независещи от усилията ти "качества". Който не може да направи друго, се уповава на това че били мъж, нали, поради което по рождение имал повече права от жените по някакви мистични причини.
Ако едната ти дъщеря бъде пребивана от мъжа си, а на другата мъжа й си намери младо гадже и я остави да гладува заедно с децата, ще твърдиш ли, че имат тези права само защото са мъже?

Реших да ти отговоря, независимо, че придзваваш модовете към спешни рестрикции към мен, понеже съм с антифеминистични възгледи. И заради това, че форумът е женски, не може да се говори истината, а само да се величаят жените, и да се казва, това което искат да чуят, а не истината за тях, понеже не им изнася.

1. мъжът винаги е бил по-значим от жената, по-силен е, и това му дава природното право да определя правилата в живота (конкретно между човеците), а това не са мистични причини, а реалност.

2. При патриархален начин на живот мъж никога няма да тръгне да пребива жена, а ще я защитава, защото това е негова собственост, а жената никога няма да си разреши гадости (както прави сега), защото ще знае какво я чака. Всичко е въпрос на възпитание. В днешно време е изчислено, че жените ядат бой 23 пъти повече от преди, когато са нямали право на глас, и не са можели да се гаврят с мъжете. Няма да ти давам линк, защото виждам, че истината те дразни, и пак ще се обърнеш към админите, да ме остракират, заради линкове, които на теб не ти харесват, а и сигурно си определящ фактор, за цензурата тук. При днешното положение, едната ми дъщеря ( за която говориш) има много по-голяма вероятност да бъде пребивана, от колкото преди. За това и аз ще я пазя до колкото мога, а тя ще трябва да си отваря очите и да внимава кого ще си избере, защото няма да съм вечно жив, за да я пазя.

3. Другата ми дъщеря може да даде всичко от себе си, за да не се налага мъжът и да си търси друго гадже, а и аз имам достатъчно средства (които ще са нейни и на другата), с които да живее и да не гладуват с децата си, ако се стигне до това положение, а тя трябва да направи правилния избор, за да не става така.

# 383
1. мъжът винаги е бил по-значим от жената, по-силен е, и това му дава природното право да определя правилата в живота (конкретно между човеците), а това не са мистични причини, а реалност...

Т.е. всеки по-силен от теб мъж е по-значим от теб и при едни съвместни отношения, например в работата и т.н. определя правилата по подразбиране?
А при жените, които спортуват нещо и са по-силни от доста мъже, там как са нещата?

Хората, които смятат, че мускулите им определят значимостта и правата, са с дста сериозен проблем, както писахме и нагоре.
Иди на лекар, за твое добро го казваме, не е подигравка или шега.

# 384
Ей в това "всичко от себе си" е драмата. Дано не се налага на дъщерите ти да дават "всичко от себе си", само и само да не им изневеряват.

"Всичко от себе си" се дава за важни неща, не за задържане на някакъв муньо, не и за да се пазиш да не те набие. Не си заслужава...

# 385
  • Насред хаоса

2. При патриархален начин на живот мъж никога няма да тръгне да пребива жена, а ще я защитава, защото това е негова собственост, а жената никога няма да си разреши гадости (както прави сега), защото ще знае какво я чака.
Собственост ще наричаш собствения си задник, не друг човек. Напук на първобитните ти разбирания все повече жени си позволяват много неща. Защото ако при прехваления патриархален модел е можело да фраснеш и напсуваш безнаказано жена си, щото примерно те е яд, че наоколо бръмчи муха, то днес нямаш това право. И всяка жена с акъла си се ползва от правата си и закрилата, която законът й осигурява, ако някой смотаняк се вземе много насериозно.

# 386
Цитат
мъжът винаги е бил по-значим от жената, по-силен е, и това му дава природното право да определя правилата в живота (конкретно между човеците), а това не са мистични причини, а реалност.
Глупости. Какво го прави по-значим? По-голямата физическа сила и парчето месо между краката ли? Защото другите разлики съществуват само в твоето въображение.

Цитат
При патриархален начин на живот мъж никога няма да тръгне да пребива жена, а ще я защитава, защото това е негова собственост, а жената никога няма да си разреши гадости (както прави сега), защото ще знае какво я чака.
При патриархалния начин на живот много повече жени са пребивани и дори убивани. Справка - държавите с религиозно управление. Ще почупят една жена, ще си вземат друга, по-млада, какъв е проблемът. И жената не е твоя собственост, освен ако не се изявяваш като робовладелец. И нямаш право да нараняваш друг човек, освен ако той не се опитва да те пребие, примерно.

Цитат
В днешно време е изчислено, че жените ядат бой 23 пъти повече от преди, когато са нямали право на глас, и не са можели да се гаврят с мъжете. Няма да ти давам линк, защото виждам, че истината те дразни, и пак ще се обърнеш към админите, да ме остракират, заради линкове, които на теб не ти харесват, а и сигурно си определящ фактор, за цензурата тук
Не, няма да ми дадеш линк, защото знаеш, че източникът не е достоверен или защото директно си го измисли. А цензура тук очевидно няма след като ти можеш свободно да си развяваш половите комплекси за малоценност тук.

Цитат
При днешното положение, едната ми дъщеря ( за която говориш) има много по-голяма вероятност да бъде пребивана, от колкото преди. За това и аз ще я пазя до колкото мога, а тя ще трябва да си отваря очите и да внимава кого ще си избере, защото няма да съм вечно жив, за да я пазя.
Зарежи увъртанията. Мъжът и я бие, независимо в какво общество. Тя ли е виновна? Ще си пиеш ли с ракията с мъжа й, докато тя ви сервира салатката със насинено око?

Цитат
Другата ми дъщеря може да даде всичко от себе си, за да не се налага мъжът и да си търси друго гадже, а и аз имам достатъчно средства (които ще са нейни и на другата), с които да живее и да не гладуват с децата си, ако се стигне до това положение, а тя трябва да направи правилния избор, за да не става така.
Какъв е правилният избор? Тя внезапно да стане с 20 години по-млада и нераждала някак? И е чудесно, че ти като дядо ще се грижиш за внуците си, смяташ, че баща им има право да се откаже от тях ли? И какво става, ако тогава останеш без пари и всички колективно гладувате, пак ли мъжът й има право?

Въобще може ли ужасно затвореното ти мислене някога да предположи, че има и мъже виновни за нещо?

Истината е, че на теб ти е удобно половината човечество да са роби на другата (твоя) половина и си измисляш причини за това. Случвало се е многократно в историята.

Пак да те попитам - какво търсиш тук? Защо не ходиш да си общуваш с висшите себеподобни?

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 11:53 от *Coraline*

# 387
А това, че мъжете били по-силни...нали знаете, Smith&Wesson прави всички хора равни. Някои- даже водоравни.

# 388

2. При патриархален начин на живот мъж никога няма да тръгне да пребива жена, а ще я защитава, защото това е негова собственост, а жената никога няма да си разреши гадости (както прави сега), защото ще знае какво я чака.
Собственост ще наричаш собствения си задник, не друг човек. Напук на първобитните ти разбирания все повече жени си позволяват много неща.

Така е!!! Собствеността си е собственост и това си е! За другите не знам, но освен задника ми, имам си и друга собственост, за разлика от жените. Ама нали и аз това казвам? Все повече жени си позволяват много неща, които не са им разрешени и за това се налагат някои мерки, които мъжете често вземат.

Цитат
ако при прехваления патриархален модел е можело да фраснеш и напсуваш безнаказано жена си, щото примерно те е яд, че наоколо бръмчи муха, то днес нямаш това право.

Вярно е, ама не за всеки. Зависи кой как реши, какви права има. Видях наскоро, че вместо да я фрасне, той решил да я залее с боя. Интересни бяха и коментарите по този случай. Уж жената била жертва, а в 95% от коментарите във фейса , я обвиниха, и решиха че и е било малко. Щото и аз май подкрепям коментиращите. Преди да я залее с боя, е трябвало май да я ошамари и после да я залива. За да може след това жената да си ползва правата по предназначение.

Цитат
И всяка жена с акъла си се ползва от правата си и закрилата, която законът й осигурява, ако някой смотаняк се вземе много насериозно.

Да де, съгласен съм че е така, ама то пък жена с акъл........???!!!??? Пък смотаняци много!

# 389
Неща, които не са разрешени ОТ КОГО?

Общи условия

Активация на акаунт