Работа, CV-та, HR-и, съвети - 39-та тема

• 104 651
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Формата на СВто в джобса е точно по Европейският формат. Peace
Моята също там е така попълнена, отделно имам винаги пдф. файл под ръка с Европас.
Така никога  не забравям важните неща, които имам да напиша за себе си. За мен е удобство, технически погледнато.

та къде в джобса е това св?
Трябва да създадеш първо твой акаунт, за да имаш активно това като опция. Peace
И там стъпка по стъпка въвеждаш и накрая получаваш вътрешно СВ в джобса, европейски формат.

Отделно европейски формат- от тук- https://europass.cedefop.europa.eu/editors/en/cv

# 406
Формата на СВто в джобса е точно по Европейският формат. Peace
Моята също там е така попълнена, отделно имам винаги пдф. файл под ръка с Европас.
Така никога  не забравям важните неща, които имам да напиша за себе си. За мен е удобство, технически погледнато.

та къде в джобса е това св?
Влизаш в профила си и има подменюта. Едното е CV. Започваш да попълваш полетата и накрая то само си ги подрежда под формата на CV. Когато изпратиш такова СВ към работодателя, то излиза в съответния вид. Много по лесно за него е всички СВ да са в този формат, защото най - бързо вижда това, което го интересува.

# 407
Сега погледнах - всъщност е опционално, избираш или стандартен или европейски формат - общо взето, като смених от стандартен към европейски формат и от два листа СВ-то ми стана на три  Crossing Arms

# 408
Мен ме притеснява, че това в джобса се казва "CV". Не знам работодателите дали виждат отделните сивита все с това име, но предпочитам да изпращам външен файл със заглавие моето име.

# 409

Мен ме притеснява, че това в джобса се казва "CV". Не знам работодателите дали виждат отделните сивита все с това име, но предпочитам да изпращам външен файл със заглавие моето име.
newsm78 Хъм, не се бях замисляла за това... И на мен ми е интересно, нека HR -те да кажат спъва ли ни това по някакъв начин?

# 410
  • София
О, да. Точно това виждат.
На интервютата, които ходих, виждах това разпечатано на масата.
Но на мен ми е по-красив Европаса и съм си импортирала файла във пдф, формат ако реша да кандидатствам за позиция, която ме интересува. Peace

Едно друго питане имам.
Какво мислите за позициите, за които има бонус при стартиране. Сега кандидатствам за позиция, за която има обявени 200евро бонус при започване.
Видях го след като бях поканена на интервю.
Какво да си мисля сега? Работодателя има спешна, отчайваща нужда от този кадър? Човекът на тази позиция е напуснал скоропостижно и му търсят с цената на всичко заместник? От какво е избягал? Thinking

Интересно ми е какво мислите вие по въпроса. Simple Smile

# 411
Никога не бих пуснала CV - формат на джобс , както и при нас не се гледа добре на кандидати изпратили такива. Не казвам , че няма да ви извикат , но при равни условия и при ограничен брой интервюта, ще се извика кандидата със CV уордовски файл . Моето е такова и  ви уверявам , че няма нищо безразборно или просто така нахвърляно. Определено следвам логиката , която е общо приета , започвам с последната си работа и т.н. За мен използването на формат Jobs , europass e по-лесния избор , докато с друг тип автобиография приемам , че кандидатът е положил допълнително усилие за процеса на търсене на работа.

# 412
Нямам голям опит в търсенето на работа. Три пъти съм си изпращала СВ през джобс и то техния формат и на трите са ме викали.

# 413
  • София
За мен използването на формат Jobs , europass e по-лесния избор , докато с друг тип автобиография приемам , че кандидатът е положил допълнително усилие за процеса на търсене на работа.
Те са създадени имено за да улеснят всички. И от двете страни.
Това е като вид етикет.
За мен е част от взаимното уважение. И абсолютно се придържам към него. За да имам изисквания към бъдещият си работодател, поставям това изискване първо към себе си.

Изключения в това отношение могат да правят предимно арт, дизайн и криейчър средите, където СВто е оригинално да бъде представено под формата на слайдове, анимация или нещо такова  в духа на позицията, за която се кандидатства.

Ето малко примери за представа:
http://business.financialpost.com/2014/02/01/16-most-creative-re … s-weve-ever-seen/

# 414
На мен не ми се обадиха след последното интервю...  Sad Продължавам с търсенето.

Относно СВто. Като човек, видял стотици СВта, единственото, което искам е да е написано подредено, четливо, без 10000 картинки и формички и с еднакъв шрифт.

Лични данни
Имена:
Телефон за връзка:
И-мейл: още тук си личи какъв човек кандидатства. Wink seksipatenceto89 и batka85 си отрязват шансовете и дори не чета надолу, ако ще да са били председатели на парламента.  ooooh!  Не е сериозно и не говори за отговорност към себе си и към търсенето на работа. Толкова е просто да се напише: p_petrova@...  Tired
Адрес: лично на мен не ми е пукало за адреса на кандидатите. Струва ми се излишно описването чак на жк, бл.ет.... В моето съм написала само "Бургас".

Опит:
Ако може опитът, който ще се описва, да е в един и същ формат и да не е разхвърлян, също така да се започне от последната месторабота.
Длъжност:
Дати:
Фирма:
Няколко изречения, описващи задълженията:
Следващата, по-предишна работа, да е подредена в същия ред, за по-лесно сравнение. Не да е  - описание, пък длъжност, след това дати и така... Просто да се следва една избрана схема.

Следва малко информация за образованието.
Достатъчно е специалността, ВУЗа или СОУто. Някои като почнат да описват какво са учили по предмета Х и У.... излишно ми е.
Езиците.

Нещо допълнително, което според кандидата би направило хубаво впечатление на работодателя.
Толкоз. Абсолютен максимум 2 страници.

Всичко да е в един неутрален и лесно четим шрифт. Никакви къдрички, ченгелчета и подобни.

А да - прословутата снимка. Ако се слага снимка или паспортна или поне някой да е снимал кандидата пред неутрална стена вкъщи. Без компании, пиячка, бански, люлки, танци, балове и така до безкрайност. БЕЗ селфита!!! ooooh!

Смятам, че моето СВ е добре написано. Канят ме почти от всяка обява, на която кандидатствам, но ...
ма*ка му какви са тези заплати, условия и работно време в тази държава! В потрес съм! Дори ми се учудват като отказвам директно на интервюто. Ами сори, ама с 300лв не мога да живея и не мисля, че е нормално!  Tired

На едно интервю ме попитаха каква заплата желая. Поисках им лист и химикал. Написах:
Храна 30 дни х 10 лв = 300 лв
Ток, вода, топлофикация =150 лв
Телефон = 30 лв
Интернет и ТВ = 25 лв
Козметични и почистващи препарати (дам. превръзки, сапуни и т.н.) =30 лв
---------------
Никакви лекари, лекарства, дрехи, обувки, излизания и личен живот!  Naughty
Значи минимум 550-600 лв

Гледаха ме ей така  Shocked Shocked Shocked и казаха, че съм имала много нагло отношение.  Mr. Green
Та.. въпросните предлагаха 350 лв и за работата, която изисквали било дори много.  Whistling

ЕДИТ: Като прочетох поста преди моя се сетих.
Преди време гледах по някаква чужда ТВ съвети за намиране на работа. Изключително се впечатлих от кандидат, който беше кандидатствал за някаква АРТ длъжност (не помня подробности) и беше пратил СВто си под формата на пъзел. Наеха него.  Laughing

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 09:49 от Ice Queen

# 415
Ice Queen , ужас , може само да се радваш , че не си започнала при тях .
За София ли става въпрос ? Защото евентуално задължително трябва да има и пътни примерно. Това, което си написала е направо абсолютния минимум , а пък да не говорим ако имаш заеми или кредити под една или друга форма.  

kopche, абсолютно без никакъв елемент на заяждане , а имайки в предвид , че сме на две противоположни мнения , можеш ли да споделиш от къде имаш преки наблюдения , че на CV в друг формат не се гледа добре. Аз веднага казвам , в средно голяма , производствена фирма съм, с не български собственици - СВ-тата се гледат задължително от управителя и неговото мнение /също като моето и на нашия специалист ЧР/  е това , което споделих , за допълнителното усилие...

# 416
За Бургас. Да, аз им казах, че ако включа и останалото минимума ми става 1000 лв. А ако имах и деца щях да докарам инфаркт на "бизнесмените".  hahaha
Но аз никога не съм се давала за малка заплата. Гладна, жадна и боса ще ходя, града и държавата ще сменя, но няма да работя за такива!
Личен избор, не ми обяснявайте сега как, ако имах деца и прочие бих се съгласила на всичко! Не, не бих!  Peace

# 417
От списание Мениджър сигурно ни четат  Grinning

http://www.manager.bg/%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5 … cebook?page=0%2C0

# 418
mia_bella и аз да попитам, без заяждане естествено, просто наистина ми е любопитно - т.е. въпреки, че компаниите пускат обяви в джобса и са наясно, че там има заложена бланка - т.е. потребителите ползват опциите,които платформата предлага те НЕ гледат с толкова добро око на това, а предпочитат СВ-тата да им се пращат чрез външен файл и това означава, че кандидатът се е постарал допълнително? А колко повече е това старание, чисто технически, че да е от такова значение ? И по двата начина трябва да си попълниш сам данните. Просто ако решиш да си го правиш сам на уордовски файл ще са ти нужни 5 минути повече - за това "допълнително усилие" ли става дума?

# 419
За Бургас. Да, аз им казах, че ако включа и останалото минимума ми става 1000 лв. А ако имах и деца щях да докарам инфаркт на "бизнесмените".  hahaha
Но аз никога не съм се давала за малка заплата. Гладна, жадна и боса ще ходя, града и държавата ще сменя, но няма да работя за такива!
Личен избор, не ми обяснявайте сега как, ако имах деца и прочие бих се съгласила на всичко! Не, не бих!  Peace
И аз така. Ти беше, която сподели за прекрасните си впечатления от интервюиращата нали? Съжалявам че не са ти се обадили повече  Hug Кажи тогава за коя компания беше, че ми направи наистина голямо впечатление тогава

Общи условия

Активация на акаунт