Работа, CV-та, HR-и, съвети - 39-та тема

• 104 707
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Докладвам за Британика. Интервюто беше за преподавател. Проведе се на английски. Доста читаво.
Не споменаха за заплащане и аз не питах.
Ако не съм се изложила много, може да ми пишат за следващ кръг /открит урок/.

# 331
В Менпауър преди беше много важно на кого ще попаднеш. Имаше много добри рикрутъри, но за жалост имаше един цял отдел, който беше изключително некомпетентен. Затова и можещите си заминаха оттам.

# 332
  • Сф
Моля за помощ.

Трудов договор, подписан на 1 ноември, с начална дата на започване на работа 7 ноември, до кога трябва да се регистрира в НАП? От кога официално се счита, че имам нов работодател- от деня на подписване или от деня на започване? Много ми е важно, трябва ми 100% вярна информация. Мерси

# 333
Моля за помощ.

Трудов договор, подписан на 1 ноември, с начална дата на започване на работа 7 ноември, до кога трябва да се регистрира в НАП? От кога официално се счита, че имам нов работодател- от деня на подписване или от деня на започване? Много ми е важно, трябва ми 100% вярна информация. Мерси
Договорът ти трябва да се регистрира в НАП най - късно 3 дни след сключването.Информацията, която НАП вижда е , че е подписан на 1, но не и кога е първия ти работен ден. От кога реално си започнала, ще бъде изпратено към НАП с декларация 1, която работодателят изпраща до 25.12. Трудовият ти и осигурителен стаж започват от 07.11. Дано стана ясно.

# 334
Нов работодател имаш от момента, в който трудовия договор влезе в сила. Което е момента, в който се явиш на работа. В твоя случай - 07-ми.

# 335
  • Сф
beba2   и   ZinaSt , много много благодаря!!!   bouquet  bouquet

# 336
  • Пловдив
Позволете да се включа в темата.

Има ли някой от Вас да е кандидатствал за съдебен деловодител? Тук в Пловдив редовно се търсят тези длъжности.  Следя обявите, но ми се струва, че конкурсите са нагласени. Освен това подготовката на документите изисква и финансови вложения.
Някой от вас да се е явявал случайно?

# 337
Някой има ли впечатления от Сънлайт Травъл като работодател?

# 338
  bouquet Да се включа и аз. От около месец и половина активно търся работа. Ориентирала съм се към позиции senior accountant/ старши счетоводител/ заместник-главен счетоводител. Знам, че е много условно, но все пак ще питам ... имате ли наблюдения как върви заплащането за такава позиция? 2500 нето космическа ли е? Ориентирала съм се към по-големи бг компании и чуждестранни такива.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Ако някой търси човек за подобна позиция - проявявам интерес.
Спорен ден и стискайте палци, че отивам на тест  Simple Smile

# 339
  bouquet Да се включа и аз. От около месец и половина активно търся работа. Ориентирала съм се към позиции senior accountant/ старши счетоводител/ заместник-главен счетоводител. Знам, че е много условно, но все пак ще питам ... имате ли наблюдения как върви заплащането за такава позиция? 2500 нето космическа ли е? Ориентирала съм се към по-големи бг компании и чуждестранни такива.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Ако някой търси човек за подобна позиция - проявявам интерес.
Спорен ден и стискайте палци, че отивам на тест  Simple Smile

2500-3000  Peace

# 340
Да, и аз писах на една приятелка счетоводителка да каже. Каза, че 2500 не е космическа, но зависи и от фирмата. В повечето случаи ги давали след като човек е работил там, не била чула някой да започне на толкова директно. Имала и приятелки и с много по-високи заплати, но с около 10 годишен стаж в една и съща фирма.  Simple Smile

# 341
Върнах се от теста  Simple Smile вече доста по-спокойна след като мина.
Благодаря за мненията много   bouquet.
Скоро бях на второ събеседване за такава позиция. Компанията е от големите (не най-големите, но достатъчно бих казала). Собствениците са чуждестранни. Странното беше, че втората среща се въртеше единствено около сумата, която бях казала че желая. Отговорите на всякакви други стандартни за събеседване въпроси, въобще не бяха изслушвани. Мениджъра се връщаше отново и отново на темата убеждавайки ме, че трябва да проуча пазара и тази цифра била далеч над нормалното ниво. Започнах да се съмнявам в здравия си разум. Помислих, че съм казала нещо двойно на очакваното. Разбира се с уговорката, че навсякъде е различно.
Хубав остатък от деня на всички   bouquet

# 342
2500 за старши, не главен, на мен ми се вижда малко много, но съм извън сферата  newsm78

# 343
  • София
И аз мисля че към 1500 е като за старши счетоводител. Но аз говоря за средни частни фирми.

# 344
Разбира се, че е много. Особено за стартова заплата на не главен. Та даже и нето.  Peace
Говоря главно като човек, работещ в сферата в средно голяма компания.  Peace

Трудно ще намериш място, на което да ти дават толкова. Ако е бруто, вероятно без проблем.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт