Отговори
# 255
Ама аз немога да разбера защо са толкова скъпи тия възглавници за кърмене просто един скроен плат като кренвирш пълен с вата  Sick  newsm78
Купих си такава още в началото на бременноста защото ми е супер удобна да спя с нея дори си я носих в България че и с мен в хотела като ходихме на почивка но тук струват 10 евро а какви са тия 90 лв  smile3511 как не ги е срам  newsm78

# 256
Така и не можах да свикна да пия много вода, най-много литър. Доктора ми каза да пия сок, бира, течности да има. Но, ми е като на сила. Преди водата ми беше в кафето сутрин.  newsm78

# 257
Момичета, да ви попитам, сега пиете ли повече течности, понеже аз пия сравнително много малко, а чета че е добре да пиеш над 2 литра вода на ден! Аз пия максимум литър - литър и половина. Мислите ли, че би повлияло количеството вода и за кърмата за напред?  Rolling Eyes

Аз никога не съм пила много вода освен когато ям солено или ми е жега дори сега пия по една две чаши на ден еми не ми се пие и това е само като имам разтройство а напоследък често ми се случва се наливам повечко но ми е гадно  Cry

# 258
А хълцат ли бебоците ви. Малката не спира, наистина много често усещам как корема ми пулсира...
Поне 2-3 пъти на ден.  Моя колежка която роди май каза че по време на бременността е усещала как бебето и хълца и сега при най-малкото по-силно разсмиване, малкото почва да хълца (много е сладка).
Та тя ми каза да не ме притеснява това, но мисля другия път да споделя на АГ-то  Flutter

# 259
Водата е много ама много важна през бременността, каквито и течности да сте поели водата си е вода. Чела съм че играе роля за достатъчно снабдяване на плода с кръв и запълване на обема на околоплодните води.

# 260
Пия толкова течности, колкото ми се пият. Нито миналия път, нито сега съм се насилвала да пия нещо само защото било полезно. Напротив - смятам за опасно да натоварвам бъбреците излишно. В крайна сметка организмът ясно си показва от какво има нужда и по колко  Peace

# 261
Ама аз немога да разбера защо са толкова скъпи тия възглавници за кърмене просто един скроен плат като кренвирш пълен с вата  Sick  newsm78
Купих си такава още в началото на бременноста защото ми е супер удобна да спя с нея дори си я носих в България че и с мен в хотела като ходихме на почивка но тук струват 10 евро а какви са тия 90 лв  smile3511 как не ги е срам  newsm78

Онзи ден гледах една на Чико, тя беше 90 лева. Вярно, удобна изглежда, но е прекалено скъпа. Затова реших да слагам обикновена възглавница. Може и да има по-евтини, не знам.

# 262
Такива възглавници има по вторите употреби, онзи ден видях и слинг там и много ме хвана яд, че не го взех...

# 263
Аз искам да купя кенгуру а никъде не мога да си харесамммм  Cry Някой да е виждал нещо по-свежо?

# 264
  • София
още свикваме един с друг Simple Smile опитвам се да го кърмя, но май нямам много кърма. трябва да взема едно кантарче да го меря преди и след гърда. иначе май малко го наболява коремчето и периатърката днес разреши чая на хип. не му се мръщи така, че се надявам да не хванем силни колики Simple Smile

# 265
Аз не съм ползвала никога възглавница за кърмене, дори обикновена не съм подлагала под бебето, докато кърмя. Нощно време дори, понеже аз съм на мнение, а и такива бяха препоръките, че нощното хранене е важно, сме си се кърмили пак през около 3ч. и малката спеше при мен на спалнята първите 4месеца. после вече си мина в креватчето и проблем не е имало с това, че не иска да спи там. но мисълта ми беше, че кърменето в легнало положение е изключително удобно и за майката и за детето, дори ако са по-широки каналите на гърдите, за да не му е силна струята кърма на бебето, легналите пози са най-удобни. моят съвет е не избързвайте с тези възглавници, пък те и не са евтини като гледам.

А, какви са тези термоподплънки?

тединка, при условие, че не ги познаваш и не се следиш при някой конкретен лекар наистина няма смисъл да избираш екип. и аз натам съм се насочила  Simple Smile

# 266
шантал, стимулирай гърдите след кърмене, доизцеждай се и му предлагай ако трябва на по-чести интервали, не чакай точно 3часа, а като заплаче си му давай. пий повече течности, ще се регулират нещата. не пренебрегвай и нощното кърмене, дългите паузи не спомагат за успешното кърмене. успех  Hug

# 267
Здравейте момичета!Как сте?

# 268

А, какви са тези термоподплънки?

С тях се правят топли и студени компреси на гърдите,съответно - преди и след кърмене.

# 269

Давам ти прясна информация от преди 2 дни Simple Smile
Искат следродилни превръзки (всъщност може и само превръзки, но определено следрдилните вършат много повече работа, защото лежим), 3 бр. стерилни превръзки  25см(за раната, ако си секцио) и електронен термометър.
Това е. Лигнин слагат само в реанимация. Ние с Шантал си бяхме взели и бикини за еднократна употреба, а аз имах и памперси от тези постелните, защото отдолу държат на един найлон, който така запарява...
 Hug
[/quote]

Ckharisma, благодаря ти за инфото, ще се заредя с такива следродилни и бикините за еднократна употреба.

Общи условия

Активация на акаунт