Отговори
# 675
 Понеже на мен от болницата ми искат сапунче взех на Бюбхен и лосион за след баня на Нивея бебешки. За в къщи съм взела душ гел и шампоан на Чико. За след баня все още нищо, мисля да видя първо как ще й се отрази на Нивея, а може да се наложи и олио да взема.
 Само кремче против подсичане не съм купила, ноимам мостри, който ми дадоха от Училището за родители и ще видя кое ще е най-подходящо. Вие какво препоръчвате против подсичане - Здраве как е?

# 676
Ние ще ползваме Бочко,подарък от моята майка.Кремчето за подсичане било някакво,което се правело в аптеката. Другата седмица пристига майка ми заедно с цял тон дрешки,козметики и пр. та тогава ще мога да бъда по-изчерпателна относно козметиката.
Само да спомена за спрея за пъпче,който бил много ефикасен -Оксикорт.Аптекарката е казала,че изобщо не се препоръчва за бебета понеже съдържал кортикостероиди

# 677
За къпане ползвах това: http://www.hlapache.com/kozmetika/shampoani/shampoan-za-kosa-i-t … hicco-300-ml.html Много бях доволна, смятам и сега да го ползвам. За мазане преварен зехтин по принцип, но като започнахме да излизаме повечко навън или при пътувания, мъкнех с мен това: https://www.koalabebe.com/product/522/hip-hipp-babysanft-losion- … tyalo-350-ml.html Много нежно лосионче, много ни харесваше. А за мама това: http://apteka.framar.bg/30019770/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82- … -30-%D0%BC%D0%BB-
Винаги си много отзивчива!!!! Да ти се връща добрината  bouquetАз понеже подслушвам чужди разговори да попитам крема на Авент без изплакване ли е? Свързан е с кърменето предполагам?
Момичета, аз искам да поговорим за нещо , което мен лично малко ме притеснява. С моят мъж не успяхме да се оженим  Joy Joy Joy Или го отложихме за догодина , но както и да е .Мисълта ми е някой знае ли нещо за "припознаването" ? Много гадна дума! Заради нея бих отишла да подпиша, ама не ми се претупва работата:) Та дали знаете за процедурата? Че една приятелка спомена нещо за нотариус #Crazy #Crazy #Crazy

# 678
Аз използвам гела за коса и тяло и хидратиращия крем за тяло на Мустела и крем против подсичане на Бочко. Много дъм доволна и от трите продукта и мн добре се отразяват на малкия. А аз съм поставена пред една дилема и ще се радвам да чуя мнения, особено от опитните мами. Моето слънце вече се научи всичко да лапа - ръце, ръкавици, одеялото, юргана, хавлията, че дори и нас с баща му ближе като го гушнем. Абе изобщо всичко де що мине покрай устата се опитва. И тук ми възниква въпроса има ли смисъл от стерилизация в такъв случай? Иначе съм си взела бебешко веро на Бочко и всичко измивам с него преди да стерилизирам. Само с измиване добре ли ще е?? Днес ходихме на консултация, но забравих да питам педиатърката. Иначе сме качили 240гр за 8 дни  baby_neutral

# 679
Момичета, аз искам да поговорим за нещо , което мен лично малко ме притеснява. С моят мъж не успяхме да се оженим  Joy Joy Joy Или го отложихме за догодина , но както и да е .Мисълта ми е някой знае ли нещо за "припознаването" ? Много гадна дума! Заради нея бих отишла да подпиша, ама не ми се претупва работата:) Та дали знаете за процедурата? Че една приятелка спомена нещо за нотариус #Crazy #Crazy #Crazy

Питай в болницата където ще раждаш. Процедурата зависи от тяхната политика. Някъде наистина искат бележка заверена от нотариус. Мен след раждането ме накараха да се подпиша, че съм съгласна детето да всеме имената на бащата, той се разписа също, че иска да го припознае и след десетина дни отидохме да му вземем акта за раждане от общината.

# 680
Браво на бебко Simple Smile Ръкавици в никакъв случай не слагай,моля те!!! В болницата в която раждах и пак ще раждам направо са забранили,защото имало починало бебенце от задушаване с такава ръкавица!!! Аз не съм стерилизирала нищо!!! Всичко ново по веднъж,а след 3тия месец беше на АМ Wink Всичко е по твоя преценка как ТИ искаш да си гледаш детето!!! Успех!!!

# 681
  • Бургас
Аз и друго знам за ръкавичките-като ги носят бебчетата не си виждат ръцете, и като спрем да им ги слагаме изпитвали страх като виждали ръчичките си  newsm78
Аз на baby love  ще пробвам козметиката за вкъщи да видим, ако не й понася тогава ще мина на по-скъпа козметика. Много мои познати са доволни от тях. Въпреки че съм привърженичка на HIPP ще пробвам baby love
А за припознаването, знам че бащата трябва да отиде до нотариус с една декларация за припознаваме
ПО принцип при нотариусите си имат бланки но и в интернет има
ето http://probonoforlaw.blogspot.com/2007/11/blog-post_12.html
И тази декларация после е давате в болницата мисля че при изписването. Питай най-добре в твоята болница която ще раждаш  bouquet

# 682
Еха, Честито на новите мами, да са им живи и здрави бебенцата!   bouquet
На вас момичета, бързо възстановяване!

# 683
Браво на бебко Simple Smile Ръкавици в никакъв случай не слагай,моля те!!! В болницата в която раждах и пак ще раждам направо са забранили,защото имало починало бебенце от задушаване с такава ръкавица!!! Аз не съм стерилизирала нищо!!! Всичко ново по веднъж,а след 3тия месец беше на АМ Wink Всичко е по твоя преценка как ТИ искаш да си гледаш детето!!! Успех!!!

В Тина Киркова,където ще раждам задължително искат да носим ръкавички..взела съм 3 чифта...,а и всички знаем,че бебетата се раждат с нокти и много нежна кожичка и ако няма ръкавички ще се издерат.. newsm78 newsm09 Weary

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 19:34 от Galkaa23_SF.

# 684
Всяка болница си е различна. Някои не искат нотариус, трябва да се пита.
За козметиката: взела съм душ гел на Urtekram и бебешко олио на Bentley organic. И двете са био в истинския смисъл на думата и съм много доволна от покупката си.

# 685
Сашева, на секундата скочих да му махам ръкавиците. По принцип и на мен изобщо не ми се иска да му спарвам ръчичките в тези ръкавици, но ръцете му са постоянно на лицето докато спи, за ушите се хваща чак и много се дере Sad Затова му ги слагах, но ти ме отказа изцяло

# 686
Desy, У.К. , много ви благодаря , ще проверя в Тина Киркова. То май стана често срещано да нямат брак родителите Peace
А за стерилизатора , аз първо се скарах с майка ми , като ми каза, че било ненужна вещ, ама май и аз ще пробвам в началото само с гореща вода и препарата на Бочко, тъкмо защото живеем в много мръсна среда и е по-добре нещата да са практически чисти, отколкото стерилни , иначе не можем да ги адаптираме после. Но сега ми е лесно да говоря, после ще видим. Само за помпата за кърма се чудя, дали и нея само да я мия newsm78.

# 687
diva4e81, кремът на Авент за зърна е срещу разраняване, не се отмива, много ми помогна на мен - първите дни особено, докато не загрубеят зърната. Малко е скъп, но си струва  Peace
Помпата аз я стерилизирах, както и бибата заедно с шишетата в стерилизатора поне първите 2-3 месеца. То с тая биба така се бяхме сраснали, че после чак в яслата я махнахме  hahaha
Ръкавички му сложих само в болницата, че беше с нокти като търнокопи  Mr. Green Като ни изписаха, ги отрязах на секундата.

# 688
По отношение на ръчичките - днес на лекцията в Шейново за новородените препоръчаха повиването на бебето с пелена, докато спи. Ръчичките трябва да са прибрани до тялото, защото през първите 2-3 месеца бебетата имали много силен рефлекс и се стряскали от най-малкото нещо, дори от неволно движение на собствените си крайници. Не го споменаха в прав текст, но съм чела, че това е една от причините за внезапната смърт при някои бебчета.
Много ми стана страшно... Хем не ми се иска да ограничавам движението на бебето, хем ме е страх от това, което казват. Мисля да го спазвам този съвет за повиването, обаче...

# 689
Нашия поне не се вълнува от бибата особено. Днес видях едно дете, изглеждаше много голямо, ходи, бяга, скача, а с биберона в устата. Много грозно ми се видя и даже мисля повече да не му я натрапвам тая биба, че да не вземе много да и свикне. В болницата ми казаха, че колкото по-скоро започна да му режа ноктите толкова по-бързо ще стане истински нокът, затова само с моите да му ги махам като люспички. И аз така правя, нали съм послушна

Общи условия

Активация на акаунт