Минутка по минутка.... тлъста сметка :)

• 6 214
  • 36
  •   1
Отговори
Момичета, много неприятно впечатление ми прави това, как мобилният ми оператор ми изяжда минутките. Вчера говорих 7 мин 9 сек и ми отчита 8 мин Sad Миналия месец платих една доста нескромна сметка. Значи, имам достатъчно безплатни минути...на теория, на практика - една съществена част от тях изчезва, без да съм ги изговорила, защото отчитането е такова. Та, днес си поговорих с една девойка от кол центъра на въпросния оператор /умишлено не споменавам име, за да не излезе, че спамя/ и попитах какво да направя, за да ми отчитат коректно изговорените минути. Нали от м.Април, мобилните оператори са задължени да предлагат два тарифни плана - с отчитане на 60 сек и на 30 сек. Излезе, че мога да премина на 30-секундно първоначално отчитане, след което се отчита всяка секунда, ноооо...не е изгодно - нито като такса, нито като минути. И така - минутка по минутка...към голямата сметка Simple Smile А това не ми харесва.

# 1
По принцип след първата минута, не отчита ли на всяка секунда?  newsm78

# 2
По принцип след първата минута, не отчита ли на всяка секунда?  newsm78

Как тогава 7 мин и 9 сек станаха изговорени 8 мин? Sad Би трябвало да отчита, но дали?

# 3
По мои впечатления всички оператори отчитат на 60 сек., което не е никак честно, но... не съм чувала за вариант да се отчита на 30 сек? До преди 1-2г бях на план, при който след 1-та минута се отчиташе всяка секунда и беше идеално. Но след това влязоха в сила нови условия и се отчита 60 сек.  - т.е. може да си говорил 2 мин. и 1 сек. ще ти се брои като 3 мин...  #Cussing out

# 4
По мои впечатления всички оператори отчитат на 60 сек., което не е никак честно, но... не съм чувала за вариант да се отчита на 30 сек? До преди 1-2г бях на план, при който след 1-та минута се отчиташе всяка секунда и беше идеално. Но след това влязоха в сила нови условия и се отчита 60 сек.  - т.е. може да си говорил 2 мин. и 1 сек. ще ти се брои като 3 мин...  #Cussing out

От средата на м.Април всички оператори са задължени да прилагат и 30-секундното отчитане, като за целта предлагат и нови тарифни планове. В момента всички оператори се съобразяват с това изискване, въпросът е, че са открили вратичка, която е в тяхна полза...в крайна сметка Simple Smile Та...в момента с мен се получава точно така... може да си говорил 3 мин и 2 сек, отчита се като 4 мин. Аз съм на 60-секундното първоначално отчитане. И това закръгляне ме вбесява. Що пък не го закръглят на 3 мин??? Confused

# 5
А прекъсват ли ви разговорите? Да си говорите си с някого и по някое време разговорът да прекъсне и да се наложи отново да набирате?
Обхват ли се губи, нарочно ли го правят, не знам. Но от едно определено време е така. Първо набедих телефона си, че нещо не е наред, но се оказа, че същият ефект се получава и при разговор между други модели, от тези старите, железните, с държеливите батерии. Разговорите се водят в окръжен град, където антени има на почти всеки блок, а не вдън гори Тилилейски, да речеш.
Не ми е за изхабените минути, обикновено ми остават неизговорени, ама ме е яд, че се налага по сто пъти да се обаждам, за да си кажа с някого две приказки. А ако след прекъсването започнем и двамата да набираме, отива половин ден, докато се свържем пак.
Виваком са сладурите, които ми правят този номер, много съм им набрала.  Close
Също така забелязах, че на места, където преди години имаха много добър обхват, от известно време започна да им се губи сигналът. Останалите оператори си работят нормално, Виваком си играе на тука има - тука нема.

# 6
А прекъсват ли ви разговорите? Да си говорите си с някого и по някое време разговорът да прекъсне и да се наложи отново да набирате?
Обхват ли се губи, нарочно ли го правят, не знам. Но от едно определено време е така. Първо набедих телефона си, че нещо не е наред, но се оказа, че същият ефект се получава и при разговор между други модели, от тези старите, железните, с държеливите батерии. Разговорите се водят в окръжен град, където антени има на почти всеки блок, а не вдън гори Тилилейски, да речеш.
Не ми е за изхабените минути, обикновено ми остават неизговорени, ама ме е яд, че се налага по сто пъти да се обаждам, за да си кажа с някого две приказки. А ако след прекъсването започнем и двамата да набираме, отива половин ден, докато се свържем пак.
Също така забелязах, че на места, където преди години имаха много добър обхват, от известно време започна да им се губи сигналът. Останалите оператори си работят нормално, Виваком си играе на тука има - тука нема.

Доста мои приятели са ми се оплаквали от същия проблем с този оператор. Причината не е ясна. Аз съм с друг оператор, подобен проблем нямам. Но ме е яд за минутите, които вместо да изговоря, операторът ми ги "изяжда" с този начин на отчитане. Всъщност, трите оператора в това отношение не се различават. Sad

# 7
Сега погледнах моя план "Tарифирането на разговори е на секунда, минимална продължителност на разговора – 60 секунди."
Ако конкретният план отчита на минута...е доста кофти. Но го е пишело в договора - вече, ако пише, че отчитат на секунда, а ти таксуват минутата, трябва да се разправяш.  Confused

# 8
При моя оператор пише "Таксуването се извършва на равни интервали от 60 секунди. Всеки започнат интервал се отчита и таксува с цената за една минута."...няма и помен от отчитане на секунда или на 30 сек....  newsm78 Има ли някъде записано, че са длъжни да предлагат подобни тарифи? Мога ли да се разправям?

# 9
При моя оператор пише "Таксуването се извършва на равни интервали от 60 секунди. Всеки започнат интервал се отчита и таксува с цената за една минута."...няма и помен от отчитане на секунда или на 30 сек....  newsm78 Има ли някъде записано, че са длъжни да предлагат подобни тарифи? Мога ли да се разправям?

Има... Комисията за регулиране на съобщенията ги задължи да го направят, ще потърся точен текст.

# 10
И при мен има прекъсване доста често, а съм на Мтел
Много е неприятно

# 11
Скрит текст:

И при мен се случва. Много е неприятно.

# 12
Ето линк с информацията....решението е обнародвано и в Държавен вестник.

http://nixanbal.com/krs-zadalzhi-operatorite-da-predlagat-tarifi-s-otchitane-30-1

# 13

http://nixanbal.com/krs-zadalzhi-operatorite-da-predlagat-tarifi-s-otchitane-30-1

Благодаря! Ще ги питам какво мислят по въпроса Wink  Thinking

За прекъсването - аз не съм имала подобни проблеми - към Боб съм, а те ползват мрежата на Мтел.

# 14

Има... Комисията за регулиране на съобщенията ги задължи да го направят, ще потърся точен текст.

Комисията ги задължава да имат И такива планове, не само...не забранява да имат отчитане на 60 сек. или първоначално на 60 сек...за какво ще се разправя, ако в договора пише, че е такова тарифирането?

За мтел и виваком съм гледала, че има планове с 30 сек. - доста неизгодни; за глобул не знам, но сигурно и те.

Общи условия

Активация на акаунт