Химическа диета

• 6 276
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, освен една много стара и кратка тема тук, нищо друго не открих за тази диета. Една позната свали доста килограми с нея, направо се преобрази, но ми се иска да чуя и други мнения. Според мен е някакъв микс от монодиети. Ето я и нея:
Първа седмица:  

Три дни се яде : Закуска- чаша портокалов сок ( прясно изстискан, не от кутия) + кафе (чай) БЕЗ захар !
  Обяд - Пиле - печено, или варено , може и с кожата- на корем
  Вечеря - същата като на обяд ( яде се  колкото можеш и издържиш, няма ограничения,  Mr. Green)
  Следващите три дни : Закуска: чаша прясно изстискан портокалов  сок
  Обяд и вечеря : Телешко печено, или варено ( хапва се на корем,  Laughing) и салата от спанак (варен, или суров), овкусен с 1ч.л. зехтин и лимонов сок (от лимон ! )
  СЕДМИ ДЕН: Закуска: чаша портокалов сок + 60 гр. извара + кафе (чай)  без захар.
  Обяд : 2 бр. варени яйца + 50 гр. сирене + чиния зелена салата ( овкусена с чаена лъжица зехтин и лим.сок),  кафе (чай) без захар.
  Вечеря :  Едно сухарче, + 200-250 гр. кисело мляко с 3,8 - 4 % масленост, + една ябълка.
  ОСМИ ДЕН -  КИСЕЛО МЛЯКО - 3,8- 4 % мазнини - без ограничение в количеството,  Peace
  Втора седмица :  Първите три дни отново пилешко ,  Mr. Green, + портокаловият сок за закуска, кафе (чай)
  Следващите три дни:  закуската е портокалов сок + кафе (чай)
  Обяд и вечеря :  Риба, или морски дарове - варени, печени - на корем + салата маруля ( айсберг) , овкусена с чаена лъжица зехтин и лим. сок. Разрешено е и варени и овкусени тиквички - около 250-300гр.
   Седмият ден от втората седмица се повтаря със седмият ден от предишната - СЪЩОТО МЕНЮ !!!
   ОСМИ ДЕН от втората седмица е отново кисело мляко с висока масленост,  Peace -  без ограничение на количеството.
    Ако имате бъбречни проблеми НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ДИЕТА !!!

Изглежда лесна, като изключим факта, че не ям телешко, а се притеснявам, че ако ги заменя с пиле много ще ми писне.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 09:41 от Neolita

# 1
  • в колонките
Neolita, това НЕ Е химическата диета, а някоя измишльотина на някоя съфорумка,  Peace
    При химическата диета се ядат определени храни, протеини,  Peace, въглехидратите са почти изключени. Започва се с печено пиле няколко дни, сутрин се изпива портокалов фреш, след това се сменя месото. Но е МЕСО, НЕ въглехидрати. Не съм сигурна,че с описаната от теб ''диета'' ще имаш особен успех, освен ако се храниш оскъдно,  Peace

# 2
Може ли линк към тази химическа диета?

# 3
  • в колонките
Може ли линк към тази химическа диета?

Не мога да ти пусна линк, защото:
       1. Тази диета ми е даде една приятелка, чиято свекърва е ендокринолог и е напечатана на хартия.
       2. Още съм в офиса, диетата не е с мен,  Simple Smile
       3. Мога да я препиша довечера, или утре и да я пусна, но дали няма да оспамя темата на  Neolita ? Тя дали ще е съгласна?

# 4
Оо, как ще имам против. Просто това е единственото нещо, което ми излезе търсейки тази диета. Има го в ефин два сайта в този вариант. И мен ме усъмни това да е диетата на моята позната, но нямам контакт с нея и няма как да я попитам.

# 5
  • в колонките
     ХИМИЧНА ДИЕТА

Първа седмица:  

Три дни се яде : Закуска- чаша портокалов сок ( прясно изстискан, не от кутия) + кафе (чай) БЕЗ захар !
                            Обяд - Пиле - печено, или варено , може и с кожата- на корем + домат 200гр.
                            Вечеря - същата като на обяд ( яде се  колкото можеш и издържиш, няма ограничения,  Mr. Green), домата е само около 200 гр,  Laughing
   Следващите три дни : Закуска: чаша прясно изстискан портокалов  сок
                                     Обяд и вечеря : Телешко печено, или варено ( хапва се на корем,  Laughing) и салата от спанак (варен, или суров), овкусен с 1ч.л. зехтин и лимонов сок (от лимон ! )
    СЕДМИ ДЕН: Закуска: чаша портокалов сок + 60 гр. извара + кафе (чай)  без захар.
                       Обяд : 2 бр. варени яйца + 50 гр. сирене + чиния зелена салата ( овкусена с чаена лъжица зехтин и лим.сок),  кафе (чай) без захар.
                       Вечеря :  Едно сухарче, + 200-250 гр. кисело мляко с 3,8 - 4 % масленост, + една ябълка.
   ОСМИ ДЕН -  КИСЕЛО МЛЯКО - 3,8- 4 % мазнини - без ограничение в количеството,  Peace
             Втора седмица :  Първите три дни отново пилешко ,  Mr. Green, + портокаловият сок за закуска, кафе (чай)
                                      Следващите три дни:  закуската е портокалов сок + кафе (чай)
                       Обяд и вечеря :  Риба, или морски дарове - варени, печени - на корем + салата маруля ( айсберг) , овкусена с чаена лъжица зехтин и лим. сок. Разрешено е и варени и овкусени тиквички - около 250-300гр.
           Седмият ден от втората седмица се повтаря със седмият ден от предишната - СЪЩОТО МЕНЮ !!!
      ОСМИ ДЕН от втората седмица е отново кисело мляко с висока масленост,  Peace -  без ограничение на количеството.
   Забележка: Свекървата на приятелката ми е Патолог, сбъркала съм и специалността, за което се извинявам.  
    Ако имате бъбречни проблеми НЕ Я ПРАВЕТЕ ТАЗИ ДИЕТА !!!
      Успех на желаещите ! Аз не съм я правила, но приятелката ми редовно я прави преди празниците и преди лятната ваканция и винаги е имала  отлични резултати.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 19:58 от sivila

# 6
Много благодаря!!   bouquet  bouquet  bouquet Ще редактирам диетата по-горе.

# 7
Да не би да са две диети с едно име  newsm78   
Скрит текст:
[urlhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406972][/url]

Първи и втори ден – варени макарони със сирене и/или соев сос.
Трети и четвърти ден - варен ориз със сирене иІили соев сос.
Пети, шести и седми ден – телешко печено без тлъстина със салата по избор.
Осми, девети и десети ден - варено или печено пиле със салата по избор.
Единадесети, дваданесети и тринадесети ден - свински пържоли без тлъстина на скара, със салата по избор.
Четиринадесети , петнадесети и шестнадесети ден - печени или варени картофи със сирене .
Седемнадесети, осемнадесети и деветнадесети ден – варено телешко месо със салати по избор .
Двадесети ден - супа от нещо зелено - спанак, лапад, коприва.
Двадесет и първи ден - плодове по избор.
Двадесет и първи ден - варен ориз с кисело мляко.
Двадесет и втори ден – една торта или въобще нещо сладко.

# 8
  • в колонките
Glamur ,  еднакви ли ти се виждат двете диети?   И къде в моята видя макаронени и плодове, изключват се въглехидратите за 16 дни,  Peace

# 9
Мисля, че Glamur иска да каже, че са две различни диети с едно и също име. Май наистина има някакво дублиране. Но на мен по-удачна ми се струва спомената от silvila ( за което отново благодаря).

# 10
  • в колонките
Neolita[/b,  Hug аз не живея в България от 1993 год. Тази химична диета е много известна в някои среди в Гърция. Тя в основата си е чист Аткинс с леки отклонения в млечните дни. По принцип се правят две завъртания по 8 дни, резултати има, виждала съм приятелката ми. Тя, де факто си я прави по 3-4 пъти годишно, защото не издържа дълго без въглехидратни храни,  Mr. Green. А , в диетата е отбелязана по 50 гр. фета, но в България няма истинска гръцка такава та за това писах сирене,  Laughing. Също така е разрешена салата от варена хорта ( билкова трева), но в Родината не  се ядат тези треви,  Mr. Green. В общи линии само това съм изменила, всичко останало е същото от диетата.
    Отново повтарям - няма отслабване с въглехидратни храни, освен, ако не се намали количеството им ,  Peace. Линка, който е пуснат при мен не се отваря, не зная защо.
   Като не харесваш теле, яж пиле, аз предпочитам първото,  Laughing. Да, може да се каже,че е протеинова монодиета,  Wink.  Но салатите не се променят,  Peace . Пропуснала съм да добавя по един среден домат с пилето,  Embarassed, ще се опитам да го вмъкна.   

ПП. Вмъкнах тоя домат, че бързах сутринта и не съм го забелязала, Laughing. Но той се яде само с пилето, с телето е спанака, с рибните се яде марулена салата. С яйцата се яде зелена салата, но има допълнение,че може и зелева, хорта (трева варена), или тиквички бланширани,  Laughing. Салатите се овкусяват с чаена лъжица зехтин и лимонов сок според вкуса на потребителя. Mr. Green. Ами това е гръцката химическа диета на тукашните ''звезди'',  Mr. Green

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 20:06 от sivila

# 11
Еее, супер. Много изчерпателна информация. Благодаря!

# 12
И колко се сваля с тази диета, доста ли? Аз имам едни 8 кг с които се боря неуспешно доста време и се изкушавам да я пробвам, тъй като преди 6 години правих Дюкан и свалих 12 кг, но лека-полека си ги върнах почти всички.

# 13
Да не би да са две диети с едно име  newsm78   
Скрит текст:
[urlhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406972][/url]

Първи и втори ден – варени макарони със сирене и/или соев сос.
Трети и четвърти ден - варен ориз със сирене иІили соев сос.
Пети, шести и седми ден – телешко печено без тлъстина със салата по избор.
Осми, девети и десети ден - варено или печено пиле със салата по избор.
Единадесети, дваданесети и тринадесети ден - свински пържоли без тлъстина на скара, със салата по избор.
Четиринадесети , петнадесети и шестнадесети ден - печени или варени картофи със сирене .
Седемнадесети, осемнадесети и деветнадесети ден – варено телешко месо със салати по избор .
Двадесети ден - супа от нещо зелено - спанак, лапад, коприва.

Какви са количествата- грамаж или пък брой?
Двадесет и първи ден - плодове по избор.
Двадесет и първи ден - варен ориз с кисело мляко.
Двадесет и втори ден – една торта или въобще нещо сладко.

# 14
Това е някаква комбинация от монорежим (щом по цял ден се яде една и съща храна) и карбо-ротация (редуват се високо- и нисковъглехидратни дни).
Количествата храна не са ограничени - яжте, колкото искате.

Общи условия

Активация на акаунт