С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 281
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • София-Младост
Да питам и аз нещо...
Принтирах си здравната карта и утре мисля да щурмуваме педката (и Хиполенд, и Лидл  ще намажат Laughing ), та първата част, с данните на детето да я почвам ли или...  newsm78
Почвай я Simple Smile

# 421
Каква лична карта и трябва ли да се вади картата за детето за градски транпорт и платена ли е тя, или безплатна?

# 422
  • София-Младост
Каква лична карта и трябва ли да се вади картата за детето за градски транпорт и платена ли е тя, или безплатна?
Ученическа лична карта, купува се от книжарницата. Слагате снимка и надписвате, после класната ги събира в един момент, за подпис и печат.
За ГТ, децата до 7 г. се возят безплатно, но и за тях има карти, безплатни са. Отиваш в най-близкото бюро за карти с акта за раждане и ти издават, снимка не е нужна. След като стане на 7 по тарифата за превоз на пътници.

# 423
  • Sofia
Благодаря, Ала-Бала!  Hug

Личната карта е като на възрастните, но ученическа. От училището се издава. Тя служи и за изваждане на уч. карта за градския транспорт.
Обаче, като спомена тук Мимка, та се разтърсих за инфо и ето какъв е случаят за малки деца (над 7г), които пътуват с придружител.

чл.29 т. 8 от наредбата за Градски транспорт
т.8. " семеен пакет-ученическа карта за един месец за всички линии, закупена с едномесечна абонаментна карта  за всички линии, персонализирана по редовна тарифа за родител/настойник/попечител– срещу Удостоверение за раждане на детето или документ за настойничество/попечителство. Абонаментните карти от пакета задължително се зареждат с един и същи период на валидност;"

Та картата за детето (в семейния пакет! )  за един месец, в … чки линии - 10 лв

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 22:31 от Morena

# 424
Благодаря ви много.  bouquet
 Семейния пакет обаче е 50 лв. карта за мен и 10 за нея за цялата градска мрежа. Иначе е 2 по 23 за една линия, която реално аз съответно сега ние, ще ползваме всеки ден.

# 425
  • Sofia
Денси, защо 2х23?
И мен не ме устройва семейният пакет. Пътуваме до у-ще с една линия. За мен 23, за детето 9лв за един месец.

# 426
  • София (Възраждане)
За ученици транспортът не беше ли безплатен? newsm78

# 427
  • Sofia
Тц.  Sad

# 428
  • София-Младост
Така е, щом ползвате само една линия няма смисъл от пакета. Мен ме устройва идеално, за сега го ползваме с каката, а от ноември може и за малкия да взема, защото където 9лв. за една линия там и 10 за цялата гр.мрежа, което вкл. и метрото. Днес попитах даже, когато зареждахме картите може за повече от едно дете да се ползва семейният пакет.

Mooimeiske  не, дойде демокрацията и вече всичко се плаща  Mr. Green Mr. Green

# 429
Денси, защо 2х23?
И мен не ме устройва семейният пакет. Пътуваме до у-ще с една линия. За мен 23, за детето 9лв за един месец.
Защото аз разбрах, че когато аз ползвам една линия и тя плаща пълна такса. Намалението 10 лв. е само, когато аз си купя карта за цялата градска мрежа, която ако не се лъжа е 50 лв. Ти защо 9 лв. смяташ? Не съм наясно въобще с плащането на транспорт за деца над 7 години.

# 430
  • София (Възраждане)
Въх, ще трябва да влизам бързо в час, видно е. Тези 10 лв за ученическа карта само за една линия ли са?

# 431
  • Sofia
Mooimeiske, виж http://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokumenti/46/tarifa

Денси, в същия линк виж, извън семейния пакет, уч. карта един месец, всички линии - 20лв , за "Един месец една линия /от  наземен транспорт или от метро/" - 9лв

# 432
Разбрах, благодаря много за бързината и отзивчивостта.  Heart Eyes
Купих по ваше мнение гуменки Руканор от Парадайз, досега никога не е носила гуменки и нищо не знаех къде се намират и какви точно, и съм много доволна. Благодаря! Hug  bouquet

# 433
При нас нямаме грижа с транспорт, училището е на няма 5мин. от нас.
За сега все още се движи без билет в ГТ, но явно я смятат за по-малка от 7годишна.
От 7г. нагоре си плаща редовен билет - 0.80ст. при нас. Но така или иначе се движим с кола, изключително рядко се налага да се качим на ГТ.

# 434
  • Sofia
Затова сме тук де... да си сверяваме часовниците и да сме си полезни.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт