С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 058
  • 744
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Maryse, благодаря за новата тема!  bouquet

Гледам повечето родителски срещи са се състояли, а нашата е чак на 10.  ooooh!
Моят син също не е въодушевен от това, което предстои. Доста е чувствителен и мен това ме притеснява много. А че е инат, инат е, но май само вкъщи, ще видим как ще се прояви в училище. С математиката проблеми нямаме, но писането на буквички и сричането хич не му харесва и все се пазари и протака.  Tired Критичен е към себе си и като види, че не се справя, започва да драска или да къса страници от тетрадката.  ooooh!

# 16
  • Sofia
Ами нашата госпожа каза, че ще пишат с химикал, защото свиквали да трият с молива. Та то е същото и с триеща химикалка.  Simple Smile
Питай по книжарниците, ето една например и си е с гумичка мисля.
Писах ти ЛС.

На мен пък ми е още ваканционно. Докато не почне.  Grinning

Ирена, добре дошла!  Grinning
Аз тематичен подарък - книжки съм поготвила. То и без това все книжки си поръчва за подарък.  Simple Smile Малко преди това е РДто, та без играчка най-вероятно, но не е сигурно. Ако нямеря нещо дребно...   Или ако има хубав детски филм по кината.   Grinning

Аз ще питам дали може да си носи книжка за четене моята,  но след като тръгнат и ако видя, че е необходимо, за да не и е скучно. Тя вече доста гладко и бързичко чете.

Остават 11 дни.  Wink

# 17
Нашата рс е на 12септ. Вълнение няма никакво. Беше повече миналата година. Сега сме на почивка даже и ако питам девойката, хич няма желание за училище. Като знам какви чудесии я очакват, гледам и аз да не го мисля много, иначе само се ядосвам на образователнаъа система и на училището.

# 18
  • София
Ние взехме гуменки с ластици вместо връзки.
Скрит текст:
от този тип, но това са кецове.
Много са удобни.

Включих се в групата
Скрит текст:
Мисля да сканирам помагалато, които ще купим. На издателство Просвета: Тетрадка за упражнения по математика и Теткрадка за упражнения по писане. Но не знам кога ще ги получим.

Така ми се искаше и нашата родитеска среща да е тази седмица. Следващата няма да съм в София за два дни и дано не е точно тогава. На юнската не ходих, че пак ме нямаше.

Не сам подготвяла изненада за в къщи. По- скоро ще целя да няма излишен драматизъм. Колкото е по- спокоен чиляка, толкова по- естествено ще се получат нещата. Но всеки си знае детето, аз не искам да го пренавия предварително, с тайната надежда да избегна някаква част от проблемите, за които писах по- рано.

# 19
Morena благодаря за сборника
искам химикал, който се трие или молив, защото като сбърка иска да къса страниците
поне в началото докато свикне

# 20
Здравейте, да ви доложа - благодарение на вашият списък, днес набавих почти всичко. Остана ми само пластелин и мушама за рисуване, но ще попитам пак на РС, ако не изискват, няма да взимам.
Купихме и раницата, много съм доволна от избора на детето, чудесна е, не много скъпа, достатъчна, че да си слага и нещата за физическо там, отделени в пликче. На мен ми е прекалено много да мъкне и сак за едни гуменки, клинче и тениска.
Купих и гуменките за физическо - тъмносини на Руканор, тя имаше черни такива и са и много удобни. 20 лева, с лепки. Взех и едни бели.

Скрит текст:

Ето ни раницата:

Скрит текст:

Може би не е толкова важно, но женска ми работа, гледам да я съчетая. Ще отива на всичко, на червеното и палто, на малиновото и яке и на дънковия шлифер. Повечето и дрехи са подобни цветове - момичешки, но в същото синьо, бяло, сиво.

# 21
Maryse, благодаря за новата тема! Много хубаво е оформлението!
За подарък - взела съм книжка и аз.
Днес си взехме и ние униформата. Оказа се, че за начален курс е по-ярко зеления суитчър, който е малко по -приятен като цвят от този за среден курс, но пък и двете ни блузи са жълти, та ще е патенце. Ръкавите са изключително дълги и макар, че има варианти за замяна, няма смисъл, защото просто са ги ушили така - тесни, къси в кръста, но с много дълги ръкави, като че ли децата ни са маймунчета. Сега се чудя да ги подвиваме ли или да търся шивачка за скъсяване, защото, ако взема по-малък размер от блузите, ще са тесни и няма да й стигат до кръста. Ето снимки и на момичешкия вариант на униформата: http://mupa.snimka.bg/arts/risunki.739630.33951053

# 22
и аз ще ви следя Simple Smile

# 23
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
химикалка с гумичка купих от малка книжарничка за 2 лЪва, сега се чудя дали да му я давам. не ми се иска да свиква с триене и поправяне  Blush

за първия учебен ден си поиска подарък  Laughing щом е празник казва, трябва да има подаръци.
няма изненада - книжка ще е и пак няма изненада - за чудовища или за магии или за чудовищни магии  Laughing

маги,  Blush може ли да ми пуснеш сборника?

за извънкласните занимания - аз съм на мнение, че ако не му харесва учителя, групата или обстановката като цяло не бива да го насилвам. ходеше на рисуване с огромно желание. рисуваше бързо, беше му интересно, учителят му харесваше, всичко беше страхотно. а беше по-малък и учителя беше строг.
на следващата година смениха преподавателя с млада жена, тя беше по-нежна, допускаше повече свобода (направо свободия) и независимо, че беше с повече игра, отколкото рисуване, той сам каза, че не иска и спря да ходи.

с плуването почти същото - отказа да ходи след първия урок, защото треньорът много вика и се кара. лятото го заведохме при друга треньорка, пак беше строга, но не викаше и не се държеше като каруцар. на третия ден плуваше в големия басейн без осигуровки и още си пита за нея.

# 24
  • София
NinoTino , къде има такива гуменки? Спарват ли краката?

Вчера кумата ми даде идея за гуменки на Бефадо, сега трябва да ги открия в някой магазин. Дишащи били и т.н.

За 15 септ. мислим да му подарим часовник, задача на баща му е да го избере. Ще ми се да приготвя нещо вкъщи като торта например, но ще го мисля допълнително. Мисля и на обяд да отидем някъде на заведение, но пак ще го мислим допълнително, а и сигурно ще е голям гъч навсякъде тогава. Ще ми се да усети деня по-специален.

# 25
NinoTino , къде има такива гуменки? Спарват ли краката?

Да ти кажа, сигурно зависи от детето. Но Кристина по принцип се поти цялата, но тези гуменки ги носи цяло лято, тя сандали много не обича и не са и се потили грам.
Има ги в синьо, бяло, светлорозово и черно.

И са много леки.

В магазини на Спортмания, аз ги взех днес от МОЛ Парадайз. На етажа на Карфур.

# 26
  • София
Ние за подарък не сме мислили още, обикновено той си го избира сам и в никакъв случай няма да е книжка.  Mr. Green
Тези, които сте с униформа, мислили ли сте по какъв начин ще "маркирате" суитчъра например. Те като започнат да ги събличат и обличат, какво ли ще стане. Аз съм в чуденка какво да правя, че да си го познава.  newsm78

# 27
  • София
NinoTino, благодаря ти.

sise_to, нямат ли етикетче за името (май на ХМ съм виждала да има такиа). Иначе с перманентен маркер отвътре на етикета?

# 28
На Бефадо са хубави,но в София има само на две места по- голям избор. Копирам отговор на мое запитване къде в София ги има тези гуменки.
Относно въпроса ви - най-голямо разнообразие от посочените номера за град София има в магазини "Жаба".
Адресите им са:
бул. Ломско шосе 106
и ж.к. Стрелбище, ул. Нишава 127

Друг магазин, който зарежда и от по-голямата номерация е магазин "1001 пантофки", който се намира на бул. Черни връх 100, Парадайз МОЛ - ет. 1.

В Мола ходих ,нямаше голям избор от големи номера. Ако някой ходи в Жаба, нека да сподели.

# 29
  • Варна
В Кауфланд има едни комплекти за надписване на дрешки. Имат даже такива шаблончета с буквите в тях Simple Smile Ние нямам жилетки, та се надявам да не си обърка фланелката с някое дете и мисля да не надписвам Crazy

Общи условия

Активация на акаунт